.
Модератор: Общи модератори
Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)
Давайте си десния мигач, ей. И инструктор и изпитващ ви го казват. Вие си правите волен прочит на закона. Дайте го тоя член, дето пише, че след като главния път прави завой не е задължително да дадеш светлинен сигнал, че продължаваш по него. Мигач даваш ВИНАГИ, когато се отклоняваш от движението направо. Ето тук една колежка вече даде пример с тези, които са на пътя без предимство и се чудят какви ще ги вършите и спират и задръстват и т.н.
Последна промяна pampo на 06 Окт 2010, 11:15, променена общо 1 път
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
LiTtLeRoCk написа:
Според двата знака,пътищата в синьо са без предимство,включително пъто от който идва автомобила правещ обратен завой.
Пътищата в червено са с предимство,като пътя по който продължава на дясно,е едно посочен и е разделен с остров от пътя без предимство,по него няма как да дойде друг автомобил.Дори някой да дойде от пътя в ляво от мен,пак съм с предимство,защото съм му дясно стоящ.
А сега кажете защо да не продължа направо,при положение,че съм с предимство!
Всичко друго ще го пропусна без никакви критики. но това просто няма как. Без да се обиждаш, но явно имаш въображението и съобразителността на "камък"(явно от там ти идва и ника). Само искам да ми обясниш как реши, че ако аз съм примерно със сивата кола и се движа по път с предимство, който завива на дясно и в същото време колата която идва по пътя по който завивам, се движи по път без предимство. Практически е невъзможно! В схемата която си се опитал да покажеш излиза, че:
Първо от Т-образно кръстовище се превръща някакси магически в кръстовище!
Второ има Три пътя с предимство! (Много бих искал да видя такъв знак, на който е обозначено, че едно кръстовище има три пътя с предимство, дори можеш да потърсиш в световен мащаб)
ПП: По зададения въпрос в самата тема няма да се изказвам, защото мисля, че е безмислено. Само относно спора който сте заформили с колежката съм категорично на нейна страна. Наистина мисля, че с НЕподаването на мигач няма да затрудни с нищо движението на съответното кръстовище, отколкото ти с твойте недомлъвки кой какво трябва да направи в такава ситуация и не дай се боже някой зад теб да предположи, че се очаква да знаеш. Направо си те е направил на хармоника без дори да се замисли. А ако се опиташ пък да продължиш направо и аз идвам от посоката на автомобила който прави обратен завой, директно си те изтрелвам в орбита. Направо като видя някой такъв и връщам една предавка и заварявам газта.
Aim to be the best, live with the rest!

Мигача е задължителен бе, нали ако има пешеходци ще знаят дали да минат смело, все пак и те се съобразяват, въпреки че по правило имат право да минат без да ги интересува кой на къде кара. Мигача трябва да се даде, за информация на къде караш, в случая информираш, че продължаваш по пътя с предимство.
Аз пак за мигача да задам един друг въпрос.
Ако се движа с автомобил в абсолютно празния град в 4:30 сутринта да кажем и изляза на кръстовище на равнозначни пътища, на което няма нито един автомобил и искам да завия на ляво да кажем, трябва ли да подам мигач?
П.П. Сега видях, че още някой е осигурил предимство на тоя с обратния, да си каже веднага и да не се спотайва : ))
Ако се движа с автомобил в абсолютно празния град в 4:30 сутринта да кажем и изляза на кръстовище на равнозначни пътища, на което няма нито един автомобил и искам да завия на ляво да кажем, трябва ли да подам мигач?
П.П. Сега видях, че още някой е осигурил предимство на тоя с обратния, да си каже веднага и да не се спотайва : ))
pampo написа:Мигача е задължителен бе, нали ако има пешеходци ще знаят дали да минат смело, все пак и те се съобразяват, въпреки че по правило имат право да минат без да ги интересува кой на къде кара. Мигача трябва да се даде, за информация на къде караш, в случая информираш, че продължаваш по пътя с предимство.
Ти по тая логика в 4:30 сутринта можеш да си минаваш на червен светофар, ако няма други коли на кръстовищетото.
Правилото си е правило, няма сутрин - няма вечер, ако атрябва го правиш. На знак "Стоп" се спира винаги и винаги, няма какво да му мислиш - така и с другите занци и правила.
В закона пишч че в твоя случай трябва да дасеш мигач!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Avramov написа:LiTtLeRoCk написа:
Според двата знака,пътищата в синьо са без предимство,включително пъто от който идва автомобила правещ обратен завой.
Пътищата в червено са с предимство,като пътя по който продължава на дясно,е едно посочен и е разделен с остров от пътя без предимство,по него няма как да дойде друг автомобил.Дори някой да дойде от пътя в ляво от мен,пак съм с предимство,защото съм му дясно стоящ.
А сега кажете защо да не продължа направо,при положение,че съм с предимство!
Всичко друго ще го пропусна без никакви критики. но това просто няма как. Без да се обиждаш, но явно имаш въображението и съобразителността на "камък"(явно от там ти идва и ника). Само искам да ми обясниш как реши, че ако аз съм примерно със сивата кола и се движа по път с предимство, който завива на дясно и в същото време колата която идва по пътя по който завивам, се движи по път без предимство. Практически е невъзможно! В схемата която си се опитал да покажеш излиза, че:
Второ има Три пътя с предимство! (Много бих искал да видя такъв знак, на който е обозначено, че едно кръстовище има три пътя с предимство, дори можеш да потърсиш в световен мащаб)
ПП: По зададения въпрос в самата тема няма да се изказвам, защото мисля, че е безмислено. Само относно спора който сте заформили с колежката съм категорично на нейна страна. Наистина мисля, че с НЕподаването на мигач няма да затрудни с нищо движението на съответното кръстовище, отколкото ти с твойте недомлъвки кой какво трябва да направи в такава ситуация и не дай се боже някой зад теб да предположи, че се очаква да знаеш. Направо си те е направил на хармоника без дори да се замисли. А ако се опиташ пък да продължиш направо и аз идвам от посоката на автомобила който прави обратен завой, директно си те изтрелвам в орбита. Направо като видя някой такъв и връщам една предавка и заварявам газта.
Добре ве мой,ако прочетеш по внимателно следващите ми постове,ще видиш,че съм си признал за грешката която е от объркване,а не от незнание ясно.Това,че след много АКО,АКО в темата съм се объркал,не ме прави глупав,ясно.Все още нямам нито една отнета контролна точка,нито едно ПТП,значи все пак познавам знаците и законите и ги спазвам.
Проблема в целия спор беше там,че колежката се опитва да ме убеди,че автомобила който продължава по пътя с предимство,но прави десен завой НЕ Е НУЖНО ДА ПОДАДЕ СВЕТЛИНЕН СИГНАЛ,което на мен изпитващ и инструктор ми го отчетоха като грешка,аз празни приказки не говоря,говоря за нещо което ми се е случвало.
LiTtLeRoCk написа:Avramov написа:LiTtLeRoCk написа:...
...
...
Добре ве мой,ако прочетеш по внимателно следващите ми постове,ще видиш,че съм си признал за грешката която е от объркване,а не от незнание ясно.Това,че след много АКО,АКО в темата съм се объркал,не ме прави глупав,ясно.Все още нямам нито една отнета контролна точка,нито едно ПТП,значи все пак познавам знаците и законите и ги спазвам.
Проблема в целия спор беше там,че колежката се опитва да ме убеди,че автомобила който продължава по пътя с предимство,но прави десен завой НЕ Е НУЖНО ДА ПОДАДЕ СВЕТЛИНЕН СИГНАЛ,което на мен изпитващ и инструктор ми го отчетоха като грешка,аз празни приказки не говоря,говоря за нещо което ми се е случвало.
Мой, твой и накрая модератор.
LiTtLeRoCk написа:...след 3 дена ми взеха книжката защото бях останал без точки...
Ето линк към темата: ПРОБЛЕМ В ОХЛАДИТЕЛНАТА СИСТЕМА
Моля, без заплахи за банове и др. подобни.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
На кръстовището на Зимния дворец, се събират четирима потребители на форума! От всяка страна по един! Всички искат да продължат направо!По каква последователност ще преминат и колко време ще им е нужно да се разберат кой е с предимство?
- Най-напред ще мине по-нахалния , а по принцип въпроса с предимството е - "къ доде"

... Има си табела , която сочи главния път , след това ако ситуацията е като тази дето 9000 поста се стараят всички , да кажат едно и също ... идва ред на дясностощия - но винаги с внимателно преценяване , дали и тоя срещу тебе е наясно с правилата , което означава , че пак отива на "къ доде"

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
След като си взех книжката,нямам нито една отнета точка,да не говорим,че тогава ми я взеха поради други причини,за който нямах много вина,ама това е друга тема,и вече 4та година,съб без нито една отнета точка,все пак тогава бях ахмак шофер!
Къде видя заплахи бе човек?В спора се ражда истината!Но може още някой да ми покаже,че съм се объркал,за което съм си признал,ама не го е прочел.
Или и ти искаш да ме убеди,че в ситуацията подаването на мигач не е нужно!
Къде видя заплахи бе човек?В спора се ражда истината!Но може още някой да ми покаже,че съм се объркал,за което съм си признал,ама не го е прочел.
Или и ти искаш да ме убеди,че в ситуацията подаването на мигач не е нужно!
Последна промяна LiTtLeRoCk на 06 Окт 2010, 13:20, променена общо 1 път
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил

bmw325tds, ти ли предлагаше някъде по-нагоре по-обстойното разглеждане на ситуацията утре на сбирка?
Евала за извадката

В тоя ред на мисли, камик, ако ще се изтъкваме кой какво, само ще ти кажа, че нямам дори и един акт аз, мойто момче (пу-пу)

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
M2PR написа::mhihi:![]()
![]()
bmw325tds, ти ли предлагаше някъде по-нагоре по-обстойното разглеждане на ситуацията утре на сбирка?
Евала за извадката![]()
![]()
В тоя ред на мисли, камик, ако ще се изтъкваме кой какво, само ще ти кажа, че нямам дори и един акт аз, мойто момче (пу-пу)Само един единствен фиш, и то за неправилно изпреварване (но пък бях включила .... "пътепоказателя"
)

- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
LiTtLeRoCk написа:....В спора се ражда истината!.....
За съжаление нещо истинита не говори много добри неща за теб в частност

ПП: Нито съм ти "ве" нито съм "твой", "мой" и т.н.
ПП2: Тази цялата тема ми напомня една максима: "Никога не спори с Идиот! Ще те принизи до своето ниво и ще те победи с опит!"

Aim to be the best, live with the rest!

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
И понеже се зачекнахме за мигача,преди малко говорих с моя познат,обясних му ситуацията,и той ми каза така:
Ако се движиш по път с предимство,който минава през кръстовище(както е в случая),и променяш посоката на движение,различна от движението на право,се подава светлинен сигнал,за да предупредиш останалите участници в движението.
Повече по темата за подаването на светлинен сигнал,нямам какво да кажа.
Ако се движиш по път с предимство,който минава през кръстовище(както е в случая),и променяш посоката на движение,различна от движението на право,се подава светлинен сигнал,за да предупредиш останалите участници в движението.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Avramov написа:LiTtLeRoCk написа:....В спора се ражда истината!.....
За съжаление нещо истинита не говори много добри неща за теб в частност![]()
ПП: Нито съм ти "ве" нито съм "твой", "мой" и т.н.
ПП2: Тази цялата тема ми напомня една максима: "Никога не спори с Идиот! Ще те принизи до своето ниво и ще те победи с опит!"

А истината за мен,я знаят моите приятели и познати,когато не познаваш човек,не можеш да даваш оценки з анего,дали е идиот или не.
Когато полицая каже,абе мина на червено,а аз си бях влзъл в кръстовището на зелено зад един бус,няма как да споря с него.Тогава допуснах и други грешки,които ми бяха като урок,който научих по трудния начин,че с полицай не се спори,освен за минаване на червено ми писа и колан и съм направил предпоставка за ПТП,а си бяха с колана,затова споменах,че нямах вина за отнетата книжка.
Последна промяна LiTtLeRoCk на 06 Окт 2010, 13:45, променена общо 3 пъти
LiTtLeRoCk написа:...Или и ти искаш да ме убеди,че в ситуацията подаването на мигач не е нужно!
Ако прочетеш 4-ти пост в темата ще видиш, че аз повдигнах въпроса за мигача:
bmw325tds написа:vld написа:err0r написа:Тоя, дето си прави десния завой. Принципно такъв път с предимство се счита, че автомобилът на снимката, си се движи направо. Другият също е с предимство, но спрямо навлизащите в кръстовището от пътя без предимство.
И няма какво повече да се коментира
Само една корекция. При тази ситуация автомобила, който ще прави десния завой, задължително трябва да включи десен мигач. Не може да се счита, че автомобила се движи направо, защото минава през кръстовище, в което прави завой.
LiTtLeRoCk написа:И понеже се зачекнахме за мигача,преди малко говорих с моя познат,обясних му ситуацията,и той ми каза така:

M2PR написа::mhihi:![]()
![]()
Евала за извадката![]()
...
Да, идеята ми - да има повече причини да се съберем.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Много колеги се изказаха,че не е нужно подаването на светлинен сигнал,и каса бира беше намесена,ама сега се ослушват