.
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)
gruh4o написа:А най-голямата простотия е че, има много тъпа ситуация от ЗДвП.
Движещия се в дясното платно е с предимство, а е забранено изпреварването от дясно. Значи аз ако искам да се престроя от лява лента в дясна тряя да изчакам десния да мине, а на него му е забранено да ме изпреварва
Само дето в правилника пише, че изпреварването отдясно е забранено извън града. В населено място можеш да изпреварваш откъдето си искаш
Никъде няма такова нещо, ако си го чел някъде дай да видим, В ЗДвП пише така:
Чл. 41. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна.
По закон би тряяло да се движиш в крайна дясна лента, лявата ти е само за изпреварване.
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Човек, дето е бил с 0 точки да ме учи, ти чуваш ли се !?!?!?
нещо обърка човека, ми се струва.
Айде още един въпрос за гимнастика на акъла : ТИ виждал ли си кръстовище ( тип : 1 главен път, и 1 пресичащ го), само, че на това кръстовище, пътят с предимство да прави остър десен завой ?!?!?!? Не е нужно да ми отговаряш веднага, имаш цялото време на земята да ми кажеш за такова, че даже и ако не знаеш - да намериш .....

Айде още един въпрос за гимнастика на акъла : ТИ виждал ли си кръстовище ( тип : 1 главен път, и 1 пресичащ го), само, че на това кръстовище, пътят с предимство да прави остър десен завой ?!?!?!? Не е нужно да ми отговаряш веднага, имаш цялото време на земята да ми кажеш за такова, че даже и ако не знаеш - да намериш .....
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
M2PR написа:Човек, дето е бил с 0 точки да ме учи, ти чуваш ли се !?!?!?![]()
![]()
нещо обърка човека, ми се струва.
Това,че съм бил с 0 точки,пак казвам,че не е по моя вина,ама нали недовдяваш.Спирам да пиша по темата,защото просто нямам повече нерви и желание да се занимавам с теб,карай си както знаеш!
Сондьора написа:...
По закон би тряяло да се движиш в крайна дясна лента, лявата ти е само за изпреварване.
Това е така когато се движиш извън градско. В града се движиш в която лента искаш. Аз мога да се движа по Цариградско в най-лява лента с 50км/ч и ти да ми ЗАДМИНЕШ отдясно с 80км/ч.
В противен случай ми кажи как ще направя ляв завой на Орлов мост ако се движа само в дясна лента?
И това е за всички градси пътища.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Много народ тряя да оди на проверителен, за тва на цариградско има два знака десен 50км и ляв 80км. Преди орлов мост ше се престроиш.
Добре де, специално към тези които не дават мигач и М2ПР в частност, понеже е най-упорита. Като се движиш по този път завиваш ли на дясно? Завиваш! Завиването маневра ли е? Маневра е! Трябва ли да дадеш мигач при маневра? Трябва! Цитираха ли ви закона, където това е записано? Цитираха го! Хайде сега ми кажете в кой официален документ видяхте, че когато главния път прави завой вие реално не завивате а си продължавате направо....
П.П. Тея от кат направо мачкат, освен тва червения при тях е с предимство... лоша работа...
П.П. Тея от кат направо мачкат, освен тва червения при тях е с предимство... лоша работа...
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
pampo написа:Добре де, специално към тези които не дават мигач и М2ПР в частност, понеже е най-упорита. Като се движиш по този път завиваш ли на дясно? Завиваш! Завиването маневра ли е? Маневра е! Трябва ли да дадеш мигач при маневра? Трябва! Цитираха ли ви закона, където това е записано? Цитираха го! Хайде сега ми кажете в кой официален документ видяхте, че когато главния път прави завой вие реално не завивате а си продължавате направо....
Добре, хубаво, а ти ще ми отговориш ли на въпроса (в по-горняи пост??) ???
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
M2PR написа:LiTtLeRoCk написа:Да ти кажа,не ми дреме дали ме вземаш на сериозно или не!
Това е извадка от правилника,за прилагане на закона за движени по пътищата.
Ще е то маневра?
Чл. 76. "Маневра" е изменение на положението на пътното превозно средство спрямо пътя и останалите участници в движението, като: потегляне, преминаване в съседна пътна лента, завиване и други подобни.
Чл. 77. (1) Водач, който има намерение да извърши маневра, е длъжен да се убеди, че няма забрана за маневрата, че няма да застраши останалите участници в движението и преди да започне маневрата - да подаде своевременно ясен и достатъчен за възприемане сигнал.
В случая си продължаваш по пътя с предимство. Ти си НА него, и продължаваш ПО него.
И не ми се обяснявай повече, че 2 дена за смях стана тука
Аз само искам да питам...за студентски става дума - идваш от 4-ката или примерно "Баба Яга" - нагоре към Зимния (пада ти се от ляво, а пазарчето от дясно)...горе на кръстовището като си по пътя с предимство даваш ли мигач?
П.с. Тези дето не дават...просто да идат доброволно да си предадат книжките в КАТ...
То един колега правилно го беше написал в подписа си:
"Съвет от КАТ:
Ако не можеш да кара - не си купувай книжката!"
Ти хубаво се смееш...обаче колко народ ти се смеем тука...не е истина

Последна промяна Dimitroff на 06 Окт 2010, 16:52, променена общо 1 път
Това за мигача е така, незнам защо още се спори
Да си призная веднъж се натресох в един дето в последния момент наби спирачки и започна да завива няляво по главния път, но отсреща не го пуснаха, а аз си бях за направо и го ударих. Лентата за направо, наляво и на дясно бе една. После КАТ ми писаха АКТ за несъобразена скорост. Аз им обяснявах, че оня не ме е предупредил за маневрата, а те ми казаха да го докажа в съда.
Давайте мигачи, че моето BMW се оказа много здраво в сравнение с Ford Focus-а, в който се натресох.

Последна промяна bmw325tds на 06 Окт 2010, 16:56, променена общо 2 пъти
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Защото,някой все още си мислят,че са прави.Ама то не е ... да го набиеш,акъл е!
Сондьора написа:Много народ тряя да оди на проверителен, за тва на цариградско има два знака десен 50км и ляв 80км. Преди орлов мост ше се престроиш.
И къде ги видя тия два знака. И да знаеш, че знак от ляво може да има само ако дублира знак от дясно. Няма как от ляво да има знак 80, а от дясно 50. И да ще се пестроя преди Орлов мост, но понеже не е указно къде е мясното за престрояване мога да се престроя 300м преди кръстовището.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Абе моме - пътя с предимство не е самолетна писта, че да си бог на него.
Виж има лостче отляво на волана - използвай го.

Виж има лостче отляво на волана - използвай го.

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
Сега като се замисля
то не може хем мигач да даваш, хем ръчната да опъваш
, пък и волана трябва да въртиш
,газ да подаваш, току виж и някоя скорост трябва да смениш! Аз да нямам 20000000 ръце
, а и на голяма част от автомобилите лостчето е на отвратително място (най-вече на БМВ)

ПП: Ние пътища нямаме вие сте седнали да ми спорите за мигачи. Сега ще кажете, че като заобикалям кратерите
по кварталните улички и не само (магистрала Тракия след тунела няма да я коментирам) трябва да подавам светлинен сигнал, защото нали понеже си сменям посоката на движение!

ПП: Ние пътища нямаме вие сте седнали да ми спорите за мигачи. Сега ще кажете, че като заобикалям кратерите

Aim to be the best, live with the rest!

- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
По-добре карай направо на аварийни че от толкова кратери ще ти се счупи ръкатаAvramov написа:ПП: Ние пътища нямаме вие сте седнали да ми спорите за мигачи. Сега ще кажете, че като заобикалям кратеритепо кварталните улички и не само (магистрала Тракия след тунела няма да я коментирам) трябва да подавам светлинен сигнал, защото нали понеже си сменям посоката на движение!

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...