.
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)
Сондьора написа:vld написа:Сондьора написа:vld, пускането на мигач е задължително. В случай на ПТП при тая ситуация, се пише акт на единия и акт на другия![]()
На единия за тва което ти говориш, а на другия за това което аз говоря.
Удря ли са ме на кръстовище, аз завивах наляво, а некъв ме изпреварваше. Добре, че имаше кафе наблизо и хората свидетелстваха, че съм пуснал мигач. Независимо, че ония е в нарушение, понеже е забранено изпреварването на кръстовище.
Това е съвсем дуга ситуация.
Ами същото е, на него му е забранено да изпреварва....на мен ми е забранено да навлизам на път с предимство, като ти си на него. При евентуално птп, пишат ми на мен акт, че съм навлязъл, пишат на теб акт, че не си си оказал посоката на движение, независимо, че си на път с предимство.
Друго е ти не си на път с предимство и си длъжен да пуснеш мугач.
Изобщо несравнимо е.

- vld
- Старши ентусиаст
-
pampo написа:vld написа:И за чий го даваш мигача в ситуацията с шкодата от началото на снимката?
Защо обясни ми, просто искаш да има кажеш на къде ще ходи?
Ма безмислено е, топ е равносилно, защото така или иначе ако не го пуснеш те знаят че ще караш по главния, ако спреш значи ще продължиш направо...
Не е трудно за досещане.
Ами защото например на мястото, от което е снимано може да има автомобил, който е паркиран и иска да завие на ляво и да продължи по пътя без предимство (все едно шкодата да продължи направо) и като вижда приближаващата шкода, която дава десен мигач веднага си прави завоя без да я чака, за да разбере, че тя всъщност ще завие без мигач и да напсува шофьора...
Същото важи и в случая, когато кръстовището не е Т образно, а класическо "+" кръстовище. Тогава ако идвам от лявата страна на шкодата трябва да я изчакам да напусне главния път и тогава да завия на ляво след нея, ако обаче шофьора е благоволил да сигнализира, че ще завие на дясно със мигача аз мога да си предприема маневрата без да го чакам, за да разбера, че не смята за нужно да пуска мигач...
Друг вариант: има пешеходец, който иска да пресече второстепенния път и вижда приближаващата шкода, която дава десен мигач, човека си пресича без притеснения, ако шкодата не е дала мигач пешеходеца знае, че тя ще продължи направо и изпитва колебания дали да пресече, понеже не знае дали зад волана на шкодата не стои някой джигит, които да го блъсне
Ма това е ти неискаш да рабереш, че ако се включваш в подобно кръстовище от път без предимство просто си длъжен да пропуснеш всички идващи по пътя с предимство и това е, без значение дали те ще излизат от него или ще просължават винаги трябва да ги изчакаш, което обезмисля каквито и да е мигачи от тяхна страна.това с пешаходеца е съвсем друго вече, ако има пешаходна пътека който и да е от автомобилите е длъжен да пропусне пешаходеца.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
И ся ко - излиза, че който е на път с предимство не е длъжен да подава мигач, а който е на пътя без предимство - задължен да го подаде. Невероятно! Нечувано! 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Да речем, че кръстовището е от тоя тип:

Където дебелата линия е главния път, а тънката е пресичащ го второстепенен,
какъв мигач, ще очакваш в такава ситуация?
Ако е подаден десен мигач, то автомобила ще трябва да напуска главния път надясно в почти обратна посока, ако не е подал мигач ще продължава по главния пак надясно, ако е подал ляв мигач, ще напуска пътя наляво итова е.
Ситуацията е аналогична.
Където дебелата линия е главния път, а тънката е пресичащ го второстепенен,
какъв мигач, ще очакваш в такава ситуация?
Ако е подаден десен мигач, то автомобила ще трябва да напуска главния път надясно в почти обратна посока, ако не е подал мигач ще продължава по главния пак надясно, ако е подал ляв мигач, ще напуска пътя наляво итова е.
Ситуацията е аналогична.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
vld написа:Сондьора написа:vld написа:Сондьора написа:vld, пускането на мигач е задължително. В случай на ПТП при тая ситуация, се пише акт на единия и акт на другия![]()
Удря ли са ме на кръстовище, аз завивах наляво, а некъв ме изпреварваше. Добре, че имаше кафе наблизо и хората свидетелстваха, че съм пуснал мигач. Независимо, че ония е в нарушение, понеже е забранено изпреварването на кръстовище.
Ами същото е, на него му е забранено да изпреварва....на мен ми е забранено да навлизам на път с предимство, като ти си на него. При евентуално птп, пишат ми на мен акт, че съм навлязъл, пишат на теб акт, че не си си оказал посоката на движение, независимо, че си на път с предимство.
Изобщо несравнимо е.
Ека пък ше не съм на път с предимство, на Т кръстовище завивам наляво. Нали съм десен значи съм с предимство. А по твоята логика не тряя и да давам мигач.

И не бъркай, главен път с "път с предимство".

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
vld, добър пример. С нетърпение очаквам отговорите 

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- vld
- Старши ентусиаст
-
Сондьора написа:vld написа:Сондьора написа:vld написа:Сондьора написа:vld, пускането на мигач е задължително. В случай на ПТП при тая ситуация, се пише акт на единия и акт на другия![]()
Изобщо несравнимо е.
Ека пък ше не съм на път с предимство, на Т кръстовище завивам наляво. Нали съм десен значи съм с предимство. А по твоята логика не тряя и да давам мигач.
И не бъркай, главен път с "път с предимство".
Бъркаш колега, едното е равнозначно кръстовище на което се прилага правилото за десностоящия, другото е кръстовище между главен и второстепенен път.
Иначе да ти като си десностоящ си с предимство определено

- Сондьора
- ентусиаст
-
На главни и второстепенни са категория част от пътната мрежа, няма нищо общо с път с предимство. Може да е второстепенен път, но да е път с предимство. 

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Vld, отговорът на твоята ситуация е супер прост. Още снощи отбелязах, че знаците, предимството и броя на улиците, пресичащи се в кръстовището, нямат НИКАКВО значение. Нула. Не подаваш сигнал за маневра - значи си в нарушение.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Сондьора написа:На главни и второстепенни са категория част от пътната мрежа, няма нищо общо с път с предимство. Може да е второстепенен път, но да е път с предимство.
Това е така, НО за нерегулирано кръстовище важи правилото на десно стоящия, а на регулирано кръстовище важат указателните табели които указват кой е с предимство.
Двете са ралични и несъпоставими неща.

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Runnaway написа:Vld, отговорът на твоята ситуация е супер прост. Още снощи отбелязах, че знаците, предимството и броя на улиците, пресичащи се в кръстовището, нямат НИКАКВО значение. Нула. Не подаваш сигнал за маневра - значи си в нарушение.
Да, браво, точно така..! Айде само ми отговори на 1 въпорс - Ако идваш "отдолу" примерно, и искаш да продължиш по главния път, и не щеш ли изведнъж пуснеш десен мигач, какво аджеба ще реши този зад теб, ммммм?????

(въпроса се отнася по повод картинката на vld)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
M2PR написа:Runnaway написа:Vld, отговорът на твоята ситуация е супер прост. Още снощи отбелязах, че знаците, предимството и броя на улиците, пресичащи се в кръстовището, нямат НИКАКВО значение. Нула. Не подаваш сигнал за маневра - значи си в нарушение.
Да, браво, точно така..! Айде само ми отговори на 1 въпорс - Ако идваш "отдолу" примерно, и искаш да продължиш по главния път, и не щеш ли изведнъж пуснеш десен мигач, какво аджеба ще реши този зад теб, ммммм?????![]()
Той да си мисли квото иска , ти ще направиш квоото трябва!
АКо ще завиваш надясно ще намалиш и респетивнои той ще намали или ще бие ляв мигач и с мръсна газ в момента който те изпреварва и ще те напсува с думите :
"Дееб... майка ти селска , ае завивай си за село"
С две думи : Ти си пред него и те боли фара той кво ще си мисли (брех брех ква е30 може би) ! Длъжен е да пази дистанция , а именно да реагира адекватно на подадения от теб сигнал в дадената ситуация!

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
M2PR написа:Runnaway написа:Vld, отговорът на твоята ситуация е супер прост. Още снощи отбелязах, че знаците, предимството и броя на улиците, пресичащи се в кръстовището, нямат НИКАКВО значение. Нула. Не подаваш сигнал за маневра - значи си в нарушение.
Да, браво, точно така..! Айде само ми отговори на 1 въпорс - Ако идваш "отдолу" примерно, и искаш да продължиш по главния път, и не щеш ли изведнъж пуснеш десен мигач, какво аджеба ще реши този зад теб, ммммм?????![]()
Правилник за прилагане на ЗДП написа:чл. 46 (4) Пътен знак Б3 се поставя в началото на пътя с предимство и се повтаря пред всяко
следващо кръстовище по този път. На другите пътища с настилка, които пресичат или се
вливат в пътя с предимство, задължително се поставя пътен знак Б1 или Б2. Поставянето
им не е задължително, ако тези пътища са без настилка.
(5) Когато пътят с предимство променя направлението си в кръстовището, това се указва с
допълнителна табела Т13.

Правилник за прилагане на ЗДП написа:чл. 59 (5) Символът в допълнителна табела Т13 трябва да съответства на действителната конфигурация на кръстовището.
Приемаме, че такова кръстовище съществува.
Моят отговор е: Ще реши, че извършвам маневра и сигнализирам за нея.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Или се правите, че нерабирате или неискате да раберете, просто незнам какво да ви кажа.
Какво общо има това дето си го цитирал с въпроса зададен по горе от мен?
Я се съсредоточи малко и помисли.
Трудно е да се признае нещо което е толкова очевадно
Какво общо има това дето си го цитирал с въпроса зададен по горе от мен?
Я се съсредоточи малко и помисли.
Трудно е да се признае нещо което е толкова очевадно

- Сондьора
- ентусиаст
-
vld написа:Сондьора написа:На главни и второстепенни са категория част от пътната мрежа, няма нищо общо с път с предимство. Може да е второстепенен път, но да е път с предимство.
Това е така, НО за нерегулирано кръстовище важи правилото на десно стоящия, а на регулирано кръстовище важат указателните табели които указват кой е с предимство.
Двете са ралични и несъпоставими неща.
Имах в предвид, че така, както си го нарисувал е все едно съм извън градско по главен път...Другото е да съм се едно на булевард....и пресича, некви кв. улички.
Ето ти табелката:

Тук тряя да си даваш мигача. Задължително, по закон де.
п.п. Ся видях, че Runnaway, ви го е обяснил по прилежно.
Последна промяна Сондьора на 08 Окт 2010, 11:25, променена общо 1 път