.
Модератор: Общи модератори
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)
M2PR написа:Послено маслото кво беше, че забра'их![]()
По темата - ако сме на път, какъвто е нарисувал vld, Георги кара пред мен (идваме от долната част); да речем че караме с една по-висока скорост...и изведнъж той пусне десен мигач, какво се случва?
- Ами както и 99% от вас (убедена съм!) ще намаля. Защо? Защото с пускането на мигача той показва че ще завие надясно, ама логично, ще реша, че ще завива към пътя, който не е с предимство. Или да си нося боб, а? Да размятам там за части от секундата. Или да се моля, като съм набила спирачки, някой да не ме нацепи отзад, щото индивида отпред е решил да пуска мигачи за щяло и не щяло? Я малко умисъл да вкарат някои хора...
По принцип като се кара, трябва да се следи какво става напред.. Ако шофьорът отпред набие спирачки, човек посяга инстинктивно към спирачния педал?! Вярвам, че това би направил всеки нормален човек, а ако този, който кара зад теб, не е такъв, ще ти се раздруса главата

Отделно, че 90-градусов завой, за който идваш от еднолентов път, не може да се вземе с 50-60, центростремителната сила би те изхвърлила от завоя

А колкото до картинката на vld - за да продължиш "напред", би трябвало да подадеш ляв мигач, тъй като пътят се отклонява вляво.. За да продължиш по пътя с предимство, не ти трябва мигач, а за да завиеш на това "изкривеното дясно" - трябва

Последна промяна M3 E92 на 08 Окт 2010, 13:49, променена общо 2 пъти
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
streetz написа: И ако видя някой да не даде мигач - горко на майка му (ако има чалъм и го подгонвам, ама тва само като не съм на кеф)
и като ме догониш к'во??
ше ме питаш "абе чуяк,аджиба,ти що ни си пусна мигача?!?ай сиктир на таквиз курнази като тиебие"

///MapTo написа:разбирам да имаше някакъв резон да си прав,но ти найстина си инат и не признаваш грешка
Леле, не си човек, резона е описан в по-горния пост на Рънауей и мисля, че би станал ясен и на първокласник. Когато главния път продължава направо както на знака, който си дал и както на картинката, която си нарисувал и ти караш по този път НЕ ТРЯБВА да подаваш мигач, когато главния път прави завой както е в картинката на 1ва страница и тая на vld и ти продължаваш да се движиш по него ТРЯБВА да дадеш мигач! Тва е, от ясно по-ясно, направо не мога да повярвам колко сте упорити, а тва че късате книжката на човека дето ви е цитирал целия закон за движение е най-наглото което може да направите.
Към М2ПР, която пита какво ще се случи ако правя десен на картинката на vld и продължа по пътя с предимство. Значи принципно ми предстои завой на 90 градуса, при този завой инструктура ме е учил да намаля до човешки ход автомобила непосредствено преди завоя и така да го взема. Да кажем, че това е прекалено бавно и намаля до около 15-20 км/ч, вече съм подал мигач, че възнамерявам да завия на дясно, ти М2ПР караш зад мен и виждаш, че завивам на дясно, съответно спазваш дистанция и намаляваш също скоростта освен ако не очакваш аз да взема завоя на дрифт и след мен и ти да го изметеш повторно, за да могат всички тинейджъри наоколо да ахнат от лошите Е30ки. Та след като съм стигнал до завоя и съм намалил достатъчно за теб няма да има значение дали ще продължа направо по главния път или ще кривна още малко на дясно по пътя без предимство защото ще карам достатъчно бавно, за да взема който и да е от завоите, а ти ще знаеш, че смятам да завивам, ще бъдеш информирана за действията ми. Тоест мигача ще е изпълнил функцията си. Хайде кажи ми сега, как според теб ще попреча на шофирането ти давайки тоя десен мигач?
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
pampo,каква е разликата между двете ситуации населено и извън населено?? - в едната те информират накъде продължава ГЛАВНИЯ път,по който си с предимство,в другата те информират,че има опасност да изкочи кола от път без предимство в страни от твоя,да внимаваш и да си в бойна готовност
Ще измете завоя на аварийки,докато те изпрева
Заключваите я вече тая тема,чее...

pampo написа: Хайде кажи ми сега, как според теб ще попреча на шофирането ти давайки тоя десен мигач?
Ще измете завоя на аварийки,докато те изпрева

Заключваите я вече тая тема,чее...
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
pampo написа:Към М2ПР..
Първо погледни пак картинката на влд, след това ми прочети отново въпроса и чааааааак след това пробвай с отговора
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
^ Картинката съм я видял много добре, прочети ми поста по-внимателно и кажи къде е проблема с мигача.
/// Марто, разликата между 2та пътя е , че на единя караш направо, тоест не завиваш, тоест не е нужен мигач, на другата завиваш и даваш мигач...
Гледам междувременно, че от ДАИ приемат вземането и с и без мигач, така че да отваряме по една бира и да му ебем майката на тва кръстовище.
П.П. Винаги ще давам мигач в тая ситуация : )))
/// Марто, разликата между 2та пътя е , че на единя караш направо, тоест не завиваш, тоест не е нужен мигач, на другата завиваш и даваш мигач...
Гледам междувременно, че от ДАИ приемат вземането и с и без мигач, така че да отваряме по една бира и да му ебем майката на тва кръстовище.
П.П. Винаги ще давам мигач в тая ситуация : )))
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
pampo написа:П.П. Винаги ще давам мигач в тая ситуация : )))
И аз..

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ма давайте
и ще ви се смеят и то много особенно по чужбина
Проблема е в това, че не приемата главния път като една права линия, а трябва да го правите
Няма значение дали има завой или чупка или каквото и да е кръстовище, просто щом се движите по него все едно се движите по права линия и това е.
Трудно се спори с хора които нямат желание да проумеят нещата.
Аз приключвам в тази тема, просто няма смисъл, карайте като госпожици с купена книжка и не се чудете, че ви смятат за новобранци в подобни ситуации.

Проблема е в това, че не приемата главния път като една права линия, а трябва да го правите

Няма значение дали има завой или чупка или каквото и да е кръстовище, просто щом се движите по него все едно се движите по права линия и това е.
Аз приключвам в тази тема, просто няма смисъл, карайте като госпожици с купена книжка и не се чудете, че ви смятат за новобранци в подобни ситуации.

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
pampo написа:..
Aми не напротив, май не си! По тоя въпросния път на влд, ако лицето Х идва от долу, и иска да продължи по него (сиреч по пътя с предимство) и пусне десен мигач, повярвай ми, масата народ ще реши, че той иска да завие по другия път (този който си описал като 90 градусов / второстепенен; без предимство и т.н. и т.н.).
Който от вас е убеден, че при такава ситуация, веднага ще разбере, че този пред него, пускайки десен мигач показва че ще продължи по лекото отклонение в дясно на самият път с предимство; а не, че ще завива в 90-градусовия завой... да си каже... ама сред вас не мисля, че има екстрасенси и т.н.
Последна промяна M2PR на 08 Окт 2010, 14:49, променена общо 1 път
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тогава не се чуди що новобранците ти отнемат предимството.... 
п.п. И говоря за тва
, а не за некви булеварди и магистрали.

п.п. И говоря за тва

- vld
- Старши ентусиаст
-
Сондьора написа:Тогава не се чуди що новобранците ти отнемат предимството....
п.п. И говоря за тва, а не за некви булеварди и магистрали.
И какво предимство ще ми отнеме точно на това кръстовище, при положение, че идвам отдолу и завия надясно БЕЗ мигач?
Ако го направи и има ПТП ще си плати акт 100лв. и ше си прави ламарина , както и аз, но за мен акт няма да има

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
vld написа:Ма давайтеи ще ви се смеят и то много особенно по чужбина
![]()
Проблема е в това, че не приемата главния път като една права линия, а трябва да го правите![]()
![]()
Аз извършвам маневра. Ако искате ме обявете за некадърен или какъвто си измислите - ще продължа да използвам мигачите при всяка маневра, която извършвам.
За 6 години стаж (18/08/2004 г.) имам 0 отнети контролни точки, 0 ПТП, в които да съм участвал (имам едно ПТП, в което ми удариха колата пред блока, докато си спях в леглото съвсем спокойно) и 2 фиша по 30 лева - превишена скорост и навлизане в забранена улица. Дал съм пари само веднъж и то за изтекъл контролен преглед на колата на баща ми. Вие си правете сметката дали моята книжка е купена или не е ..
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Ако си тръгнал наляво, без мигач.А Що да има птп, ти си професионалист, ше спреш и ше псуваш, а той ше си мине направо новобранката.. 
п.п. А при ПТПто - И за теб ще има акт, ако разбира се, има свидетели, че не си си пуснал мигача.

п.п. А при ПТПто - И за теб ще има акт, ако разбира се, има свидетели, че не си си пуснал мигача.
Последна промяна Сондьора на 08 Окт 2010, 15:05, променена общо 1 път
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Пичове, вие май сте от хората, дето като минават през S-ката в Студентски град пускат мигачи, щото променяте посоката на движението. Интересно ми е, като тръгнете през Петрохан, кво ли става...

- vld
- Старши ентусиаст
-
Runnaway написа:vld написа:Ма давайтеи ще ви се смеят и то много особенно по чужбина
![]()
Проблема е в това, че не приемата главния път като една права линия, а трябва да го правите![]()
![]()
Аз извършвам маневра. Ако искате ме обявете за некадърен или какъвто си измислите - ще продължа да използвам мигачите при всяка маневра, която извършвам.
За 6 години стаж (18/08/2004 г.) имам 0 отнети контролни точки, 0 ПТП, в които да съм участвал (имам едно ПТП, в което ми удариха колата пред блока, докато си спях в леглото съвсем спокойно) и 2 фиша по 30 лева - превишена скорост и навлизане в забранена улица. Дал съм пари само веднъж и то за изтекъл контролен преглед на колата на баща ми. Вие си правете сметката дали моята книжка е купена или не е ..
Еми хубаво ти имаш 6 години, аз има 16 и са 70% градско в софия останалите предимно извън БГ.
0 ПТП в което да иам вина.
Имам почти 500 000км. зад волана за тея гоини...
И да имам отнемани точни няма как да нямам, защото просто несъм някакво зомбирано същество което да спазва всичко, особенно като бях млад шофьор....такива за колан за телефон за скорост са си нещо нормално.

Сондьора написа:Ако си тръгнал наляво, без мигач.А Що да има птп, ти си професионалист, ше спреш и ше псуваш, а той ше си мине направо новобранката..
Просто невярвам, че го пишеш това честно.
Абе ти наред ли ?Изглеждаш ми интелигентен тип, къде има споменато че ако завивам наляво няма да дам ляв мигач?
Стегни се малко сериозно.