.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)

Мнение от Braikov » 08 Окт 2010, 15:15

err0r написа: Интересно ми е, като тръгнете през Петрохан, кво ли става... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Същото - ако има кръстовища и завиваме - пускаме мигач! :mrgreen:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Окт 2010, 15:16

Ама то там си е една голяма смяна на посоката. Зареди се с няколко чифта крушки, да си имаш. :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 08 Окт 2010, 15:27

vld написа:
Runnaway написа:
vld написа:Ма давайте :mhihi: и ще ви се смеят и то много особенно по чужбина ;)
Проблема е в това, че не приемата главния път като една права линия, а трябва да го правите :idea: ;)
Няма значение дали има завой или чупка или каквото и да е кръстовище, просто щом се движите по него все едно се движите по права линия и това е.
Трудно се спори с хора които нямат желание да проумеят нещата.
Аз приключвам в тази тема, просто няма смисъл, карайте като госпожици с купена книжка и не се чудете, че ви смятат за новобранци в подобни ситуации.

Аз извършвам маневра. Ако искате ме обявете за некадърен или какъвто си измислите - ще продължа да използвам мигачите при всяка маневра, която извършвам.

За 6 години стаж (18/08/2004 г.) имам 0 отнети контролни точки, 0 ПТП, в които да съм участвал (имам едно ПТП, в което ми удариха колата пред блока, докато си спях в леглото съвсем спокойно) и 2 фиша по 30 лева - превишена скорост и навлизане в забранена улица. Дал съм пари само веднъж и то за изтекъл контролен преглед на колата на баща ми. Вие си правете сметката дали моята книжка е купена или не е ..

Еми хубаво ти имаш 6 години, аз има 16 и са 70% градско в софия останалите предимно извън БГ.
0 ПТП в което да иам вина.
Имам почти 500 000км. зад волана за тея гоини...
И да имам отнемани точни няма как да нямам, защото просто несъм някакво зомбирано същество което да спазва всичко, особенно като бях млад шофьор....такива за колан за телефон за скорост са си нещо нормално. ;)

Сондьора написа:Ако си тръгнал наляво, без мигач.А Що да има птп, ти си професионалист, ше спреш и ше псуваш, а той ше си мине направо новобранката.. :mhihi:
п.п. А при ПТПто - И за теб ще има акт, ако разбира се, има свидетели, че не си си пуснал мигача.

Просто невярвам, че го пишеш това честно.
Абе ти наред ли ?Изглеждаш ми интелигентен тип, къде има споменато че ако завивам наляво няма да дам ляв мигач?
Стегни се малко сериозно.

Нали сам каза, че не си длъжен, понеже се движиш по път с предимство. Честно и аз немога да разбера дали нарочно не си спориш е така за спорта??

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 08 Окт 2010, 15:31

Ако идваш от главния и продължаваш по главния. Защо се правиш на луд?
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Окт 2010, 15:33

Сондьора написа:
vld написа:
Runnaway написа:
vld написа:Ма давайте :mhihi: и ще ви се смеят и то много особенно по чужбина ;)
Проблема е в това, че не приемата главния път като една права линия, а трябва да го правите :idea: ;)
Няма значение дали има завой или чупка или каквото и да е кръстовище, просто щом се движите по него все едно се движите по права линия и това е.
Трудно се спори с хора които нямат желание да проумеят нещата.
Аз приключвам в тази тема, просто няма смисъл, карайте като госпожици с купена книжка и не се чудете, че ви смятат за новобранци в подобни ситуации.

Аз извършвам маневра. Ако искате ме обявете за некадърен или какъвто си измислите - ще продължа да използвам мигачите при всяка маневра, която извършвам.

За 6 години стаж (18/08/2004 г.) имам 0 отнети контролни точки, 0 ПТП, в които да съм участвал (имам едно ПТП, в което ми удариха колата пред блока, докато си спях в леглото съвсем спокойно) и 2 фиша по 30 лева - превишена скорост и навлизане в забранена улица. Дал съм пари само веднъж и то за изтекъл контролен преглед на колата на баща ми. Вие си правете сметката дали моята книжка е купена или не е ..

Еми хубаво ти имаш 6 години, аз има 16 и са 70% градско в софия останалите предимно извън БГ.
0 ПТП в което да иам вина.
Имам почти 500 000км. зад волана за тея гоини...
И да имам отнемани точни няма как да нямам, защото просто несъм някакво зомбирано същество което да спазва всичко, особенно като бях млад шофьор....такива за колан за телефон за скорост са си нещо нормално. ;)

Сондьора написа:Ако си тръгнал наляво, без мигач.А Що да има птп, ти си професионалист, ше спреш и ше псуваш, а той ше си мине направо новобранката.. :mhihi:
п.п. А при ПТПто - И за теб ще има акт, ако разбира се, има свидетели, че не си си пуснал мигача.

Просто невярвам, че го пишеш това честно.
Абе ти наред ли ?Изглеждаш ми интелигентен тип, къде има споменато че ако завивам наляво няма да дам ляв мигач?
Стегни се малко сериозно.

Нали сам каза, че не си длъжен, понеже се движиш по път с предимство. Честно и аз немога да разбера дали нарочно не си спориш е така за спорта??

Kолега когато се движиш и ще продължаваш да се движиш по него мигача е излишен.
Това е което повтарям вече за незнам кой път.
Ако ще се отклоняваш подаваш сигнал, ако не неподаваш.
Щом не си подал то се подразбира че ще се движиш по-посока на пътя с предимство, толкова ли е трудно?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 08 Окт 2010, 15:38

Не колега, подразбира се или си направо или си по пътя с предимство. Аз от къде да знам на къде си?? За тва се дава мигач за да ни улесниш, че понеже аджеба ако си наляво да те чакам да минеш по пътя си с предимство. Ако продължиш направо, т.е. не даваш мигач, аз не те чакам ми си минавам. Спестява се време и задръстванията са по малко, а и ПТПтата.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 08 Окт 2010, 15:41

Ако толкова не ти се чака, да си ме изпреварил 50 метра по-рано и да си си продължил. Задръстванията и ПТП-тата не стават заради неподадени мигачи по пътища с предимство, а от други неща, за които сам можеш да се досетиш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 08 Окт 2010, 16:01

Вие сериозно ли няма да дадете мигач, при ситуацията от снимката от първото мнение, ако продължавате надясно по пътя с предимство :shock: :kuku: ?! Или просто си спорите 18 страници за идеята :roll: ?! Ами ако аз идвам от там където е тоя с обратния завой и искам да продължа направо или да завия на ляво или дясно, какво - да ви чакам да видя на къде ще ви скимне да си карате :banghead: ?! По логиката на тия дето не дават - ами ако искате да продължите направо, не по пътя с предимство, какво правите - ляв мигач ли :banghead: ?!

Честно казано нито съм го мислил, нито ме интересува как било по правилник - наистина въобще не мога да проумея какво ще накара някой с малко мозък да не даде десен мигач в тази ситуация :censored: - ама си пестете от крушките за мигачи, "ентусиасти", че да има за ксенонче за халогенките :banghead:
Последна промяна Maverick_VS на 08 Окт 2010, 16:03, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Окт 2010, 16:02

vld написа:такива за колан за телефон за скорост са си нещо нормално. ;)

аре пък актовете за колан да не са нещо нормално :mhihi: :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 08 Окт 2010, 16:06

Maverick_VS написа:Вие сериозно ли няма да дадете мигач, при ситуацията от снимката от първото мнение, ако продължавате надясно по пътя с предимство :shock: :kuku: ?! Или просто си спорите 18 страници за идеята :roll: ?! Ами ако аз идвам от там където е тоя с обратния завой и искам да продължа направо или да завия на ляво или дясно, какво - да ви чакам да видя на къде ще ви скимне да си карате :banghead: ?! По логиката на тия дето не дават - ами ако искате да продължите направо, не по пътя с предимство, какво правите - ляв мигач ли :banghead: ?!

Честно казано нито съм го мислил, нито ме интересува как било по правилник - наистина въобще не мога да проумея какво ще накара някой с малко мозък да не даде десен мигач в тази ситуация :censored: - ама си пестете от крушките за мигачи, "ентусиасти", че да има за ксенонче за халогенките :banghead:

На 1-вата страница, последното мнение го казах почти същото и на мен не ми се вярва 18 страници за такава глупост. И наистина се опитвам да проумея тия верно как не биха дали мигач в тази ситуация. Както и да е, тая тема успя да образува няколко скандала :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Окт 2010, 16:06

M2PR написа:
pampo написа:..

Aми не напротив, май не си! По тоя въпросния път на влд, ако лицето Х идва от долу, и иска да продължи по него (сиреч по пътя с предимство) и пусне десен мигач, повярвай ми, масата народ ще реши, че той иска да завие по другия път (този който си описал като 90 градусов / второстепенен; без предимство и т.н. и т.н.).
Който от вас е убеден, че при такава ситуация, веднага ще разбере, че този пред него, пускайки десен мигач показва че ще продължи по лекото отклонение в дясно на самият път с предимство; а не, че ще завива в 90-градусовия завой... да си каже... ама сред вас не мисля, че има екстрасенси и т.н.

Няма да се разберем май...
Значи вече не знам едни и също картинки ли гледаме или не. На картинката на vld пътя с предимство прави завой на 90 градуса. Ако решиш да завиеш на 90 градуса и да продължиш по тоя път трябва значително да намалиш скоростта. Ако решиш да излезеш от пътя с предимство и да продължиш на дясно по тоя без предимство ще трябва да направиш остър завой на около 45 градуса , където също ще трябва да намалиш значително, и в 2та случая даваш десен мигач и намаляваш доста и тоя след теб прави същото и не среща никакъв проблем при маневрата ти, тва е...

И спрете да се изхвърляте със стажове и т.н. Тук става въпрос за тълкуване на закона, не за това кой колко карал...

А на vld ще кажа, че госпожиците с купени книжки няма да дадат мигач каквато и маневра да предприемат, така че и в тва не си прав...
Последна промяна pampo на 08 Окт 2010, 16:10, променена общо 1 път

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 08 Окт 2010, 16:06

Maverick_VS написа:...ама си пестете от крушките за мигачи, "ентусиасти", че да има за ксенонче за халогенките :banghead:

Не бе, гъзе. Когато си знам правилника, си карам по него. Боли ме фара, че ти не знаеш накъде ще хвана, след като мога да си карам надясно без да подавам мигач. Вчера минах от там и в двете посоки и НЕ дадох мигач, както и още 10 други коли, чиито шофьори също за били на теоритичните часове по кормуване.
В правилника пише и нещо друго, по памет ще го кажа: незнанието на правната норма не оправдава нарушителят й. Пък ти се оправяй.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 08 Окт 2010, 16:07

vicho написа:

:OT: Вичо, едно време. Полицаите дори не ти правеха проблем, че не си с колан ;), до към 98 се караше без проблем.
Не казвам, че е било правилно, просто така си беше. Само на дълъг път.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Окт 2010, 16:12

Сондьора написа:
vicho написа:

:OT: Вичо, едно време. Полицаите дори не ти правеха проблем, че не си с колан ;), до към 98 се караше без проблем.
Не казвам, че е било правилно, просто така си беше. Само на дълъг път.

Именно, точно заради това като почнаха да се напичат първите няколко години докато свикна да го слагам са ме зашивали няколко пъти.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 08 Окт 2010, 16:15

err0r написа:
Maverick_VS написа:...ама си пестете от крушките за мигачи, "ентусиасти", че да има за ксенонче за халогенките :banghead:

Не бе, гъзе. Когато си знам правилника, си карам по него. Боли ме фара, че ти не знаеш накъде ще хвана, след като мога да си карам надясно без да подавам мигач. Вчера минах от там и в двете посоки и НЕ дадох мигач, както и още 10 други коли, чиито шофьори също за били на теоритичните часове по кормуване.
В правилника пише и нещо друго, по памет ще го кажа: незнанието на правната норма не оправдава нарушителят й. Пък ти се оправяй.

Евала, "гъзе", голям си шофЕр, карай си така, както си знаеш ;)! Мен също ме "боли фара" за отворковците като теб - дано ми се пресреща пътя възможно най-малко с такива като теб, изключително "колегиални ентусиасти" на пътя :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата