ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Мариян Георгиев написа:Здравейте,онзи ден имам един глупав фиш.Въпросът ми е ако не го платя 7 дневен срок,а след 3 седмици какво става ?
Нищо не става

ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
bmw325tds написа:Имам едно питане, и се надявам тук да получа точен, ясен и аргументиран отговор.
Предварително моля казуса да не се разисква в тази тема.
Ето я темата с въпроса: Интересна ситуация (кой е с предимство)
Въпроса не е за тази тема !
Обърни се към инструктор
- Мариян Георгиев
- Потребител
-
- Кара: IS-ка
bau.bg написа:Мариян Георгиев написа:Здравейте,онзи ден имам един глупав фиш.Въпросът ми е ако не го платя 7 дневен срок,а след 3 седмици какво става ?
Нищо не става
В какъв смисъл нищо не става,след време не става ли акт?Като отида да си плащам данъците не излиза ли че имам неплатени фишове?
Веднъж БМВ,завинаги БМВ!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Колега, как може една глоба /фиш/ да се превърне в предложение за глоба /акт/ ?????
§ 93. (1) Наложените глоби по чл. 186 от Закона за движението по пътищата се събират
по реда на Данъчния процесуален кодекс.
(2) Незаплатени глоби по издадени до влизането в сила на този закон фишове по реда на
чл. 186 от Закона за движението по пътищата се заплащат в 6-месечен срок от
влизането в сила на този закон в данъчното подразделение по местоживеене, без да се
изпраща покана за доброволно изпълнение. След изтичането на 6-месечния срок
издаденият фиш се счита за влязло в сила наказателно постановление и наложената
глоба се събира по реда на Данъчния процесуален кодекс.
Това казва закона !
§ 93. (1) Наложените глоби по чл. 186 от Закона за движението по пътищата се събират
по реда на Данъчния процесуален кодекс.
(2) Незаплатени глоби по издадени до влизането в сила на този закон фишове по реда на
чл. 186 от Закона за движението по пътищата се заплащат в 6-месечен срок от
влизането в сила на този закон в данъчното подразделение по местоживеене, без да се
изпраща покана за доброволно изпълнение. След изтичането на 6-месечния срок
издаденият фиш се счита за влязло в сила наказателно постановление и наложената
глоба се събира по реда на Данъчния процесуален кодекс.
Това казва закона !
Здравейте и поздрави за подхванатата тема.
Бих желал да попитам, как се процедира при следната ситуация:
Нарушението е превишена скорост и е заснето на магистрала със стандартните камери. Какво става в случай, че нарушителят вече е напуснал страната и ще се връща след повече от 6 месеца. Има си трудов договор и може съвсем легално да се докаже, че е извън България.
Ето и реалната ситуация: В началото на август месец става нарушението. В края на септември водача заминава на дълъг курс със кораб както си му е по график, от фирмата в която работи и началото на октомври се разбира че има заснето нарушение.
Благодаря !
Бих желал да попитам, как се процедира при следната ситуация:
Нарушението е превишена скорост и е заснето на магистрала със стандартните камери. Какво става в случай, че нарушителят вече е напуснал страната и ще се връща след повече от 6 месеца. Има си трудов договор и може съвсем легално да се докаже, че е извън България.
Ето и реалната ситуация: В началото на август месец става нарушението. В края на септември водача заминава на дълъг курс със кораб както си му е по график, от фирмата в която работи и началото на октомври се разбира че има заснето нарушение.
Благодаря !
Преди малко имах проблем с другарите милиционери.
Гледах надолу към скоростния лост където избирах да набера телефон (имам блутут в колата) и ме спряха и искаха да ми пишат акт като ми казаха че съм нямал право дори да държа телефона в ръцете.
След като ги убедих че няма как да набера без да държа телефона в ръка дори да имам блутут ме пуснаха.
Както и да е въпроса ми е какъв е точно закона защото се усъмних в това че не било разрешено дори да го държа...
Гледах надолу към скоростния лост където избирах да набера телефон (имам блутут в колата) и ме спряха и искаха да ми пишат акт като ми казаха че съм нямал право дори да държа телефона в ръцете.
След като ги убедих че няма как да набера без да държа телефона в ръка дори да имам блутут ме пуснаха.
Както и да е въпроса ми е какъв е точно закона защото се усъмних в това че не било разрешено дори да го държа...
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Чл. 104а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 27.05.2002 г.) На водача на моторно
превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на управление на
превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на
телефона без участие на ръцете му.
Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:
6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при
наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете
му;
Честно казано сега като го прочетох по детайлно се оказва че дори не можеш да го държиш в ръка
)))
Използва може да се приеме дори и че го държиш с цел да го използваш .....
превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на управление на
превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на
телефона без участие на ръцете му.
Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:
6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при
наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете
му;
Честно казано сега като го прочетох по детайлно се оказва че дори не можеш да го държиш в ръка

Използва може да се приеме дори и че го държиш с цел да го използваш .....
Поздрави!
Необходимо ли е пълномощно, за да карам чужд автомобил или ми трябва само малкият талон?
Необходимо ли е пълномощно, за да карам чужд автомобил или ми трябва само малкият талон?
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Имам въпрос... Какво се случва като сниманият на камери не живее на адреса си по лична карта?
Какъв е реда оттам насетне..като не може да си получи честитката..и има ли начини да се провери?
Благодаря
Какъв е реда оттам насетне..като не може да си получи честитката..и има ли начини да се провери?
Благодаря
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: neshto nad 400HP
Налага ми се да патувам от Испания към България с колата ми на която и поставих транзитни номера (ЗЕЛЕНИ). Та искам да знам дали при предаване на транзитен номер се склчва застраховка на съответния регистрационен номер било то и транзитен и ако няма такава застраховка мога ли да да си направя застраховка в някоя Българска застрахователна компания по интернет, коя компания и колко ще ми излезе. Колата ми е Е46 320Д 150к.с. комби. Благодаря!
Което не ме убива, ме прави по силен!
- Andronoff
- триногата
-
Малко помощ може ли и за мен? 
Януари - превишена скорост покрай камера, мисля с малко над 20км/ч в повече.
Март - продадох колата
Юни - намериха ме от КАТ, (търсили новия собственик, но той доказал, че колата я е купил през март) казах, че майка ми е карала, снимката беше в гръб и на тъмно.
Днес - пристигнал е актът в РПУ-то и един приятел полицай ми каза, че майка ми трябва да иде да го разпише.
И сега на въпроса - тоя акт от януари не губи ли давност вече? Все пак са минали повече от 8 месеца! Не са ли валидни само по 6 месеца?

Март - продадох колата
Юни - намериха ме от КАТ, (търсили новия собственик, но той доказал, че колата я е купил през март) казах, че майка ми е карала, снимката беше в гръб и на тъмно.
Днес - пристигнал е актът в РПУ-то и един приятел полицай ми каза, че майка ми трябва да иде да го разпише.
И сега на въпроса - тоя акт от януари не губи ли давност вече? Все пак са минали повече от 8 месеца! Не са ли валидни само по 6 месеца?
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
jk написа:Поздрави!
По закон е нужно, но дефакто никой не го спазва....
Ако автомобила е регистриран в същия град едва ли ще направят проблем, но ако е от друг град най вероятно ще се направи проверка ....
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
BMWPetar написа:Имам въпрос... Какво се случва като сниманият на камери не живее на адреса си по лична карта?
Благодаря
Когато не си на адреса и никой не получава "честитките" ти ги връчват служебно по чл. 58.... и си леко прецакан, защото така ти дърпат и точките , а когато ги изчерпиш ....примерно 5 червени светофара по 8 точки всеки .....40 т. и оставаш без книжка....
А такива книжки ги прибират на пътя защото заповедта за отнемането се пуска в системата на МВР и при проверка ти я отнема първия полицай
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
hades40 написа:Налага ми се да патувам от Испания към България с колата ми на която и поставих транзитни номера (ЗЕЛЕНИ). Та искам да знам дали при предаване на транзитен номер се склчва застраховка на съответния регистрационен номер било то и транзитен и ако няма такава застраховка мога ли да да си направя застраховка в някоя Българска застрахователна компания по интернет, коя компания и колко ще ми излезе. Колата ми е Е46 320Д 150к.с. комби. Благодаря!
Задължително трябва да имаш застраховка, въпреки че испанските са особено скъпи и неизгодни.... застраховка можеш да напправиш в България, но едва ли ще стане онлайн.
Преди време ги правеха и им ги пращаха с автобус до испания....
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Andronoff написа:Малко помощ може ли и за мен?
Март - продадох колата
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се
упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено
наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо
наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е
прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното
наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал.
1.