Филтър купе за Е36 без климатик + снимки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 318i/M43--93г

Мнение от spas318 » 13 Юни 2009, 11:15

браво колега за хубавата тема,много е полезна. :bowdown: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м40 - ката да плаче
Мечтае да кара: е92

Re: Филтър купе за Е36 без климатик + снимки

Мнение от surbina87 » 09 Авг 2010, 0:21

Никога до сега несъм знаел за съществуванвто на този филтар още утре ще го сменя. Благодаря колега :bowdown: Темата е страхотна поздравления :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от batkoto » 08 Окт 2010, 9:11

agent smit написа:
fedoracore написа:защо не снима стария филтър ,или нямаше :?:

Нямаше стар филтър.

Абе на какво може да се дължи това, че е нямало стар филтър, вчера и аз реших да го сменям, отварям и ги нямаше филтърчетата, а аз откакто съм я взел не съм ги сменял понеже майстора неможеше да го намери и се отказах да го сменям, но това е друга тема... та вчера и аз го разглобих и като видях, че няма филтър и се усъмних дали това е мястото на филтъра, но сега като видях, че и при тебе е нямало... Къде са отишли тези филтърчета, някаква идея?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 08 Окт 2010, 10:37

запушили са се и на предния собственик му се е досвидяло да ги смени и ги е махнал за да духа :yes:
6>4

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 08 Окт 2010, 10:47

ShibinG написа:запушили са се и на предния собственик му се е досвидяло да ги смени и ги е махнал за да духа :yes:

И аз това си помислих, като една от възможностите, но я взех от автовоза, който престигна от Германия и си помислих, че едвали там са направили такова нещо, хаха, но напълно е възможно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 08 Окт 2010, 19:48

Навсякъде се правят такива неща. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 - 218 ка
Мечтае да кара: V 10 5.0

Мнение от madrus » 08 Окт 2010, 20:02

пък аз търся ли търся , благодаря колега че сподели :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от nikitov » 12 Окт 2010, 18:22

Много полезно! Супер, че има такива хора. Благодаря ти пак.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 13 Окт 2010, 10:40

Щом е 90 лв и се задръства за по-малко от година неможе ли да се пере стария по някакъв начин ? Не съм го виждал и незнам какво представлява . Затова само претполагам .
Ако се изтупа хубаво , след това се постави в леген с вода и прах за пране , няма ли да се почисти ? А дали неможе да се разглоби и да му се смени самия филтър ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 13 Окт 2010, 10:56

jakson написа:Щом е 90 лв и се задръства за по-малко от година неможе ли да се пере стария по някакъв начин ? Не съм го виждал и незнам какво представлява . Затова само претполагам .
Ако се изтупа хубаво , след това се постави в леген с вода и прах за пране , няма ли да се почисти ? А дали неможе да се разглоби и да му се смени самия филтър ?

И аз не съм го виждал тоя филтър и като съм търсил по форума къде се намира нищо не открих,пък като седи колата някой друг ден без да я карам и пусна парното почват да хвърчат всякакви щуротии в купето.... Но като го гледам на снимките мисля че е хартиен,така ми се струва(като въздушния),така че не мисля,че става с пране работата... Но с едно хубаво продухване с въздух при някой вулканизатор мисля че ще има (някакъв) ефект. Още днес отивам да видя имам ли такъв филтър,въпреки че ако има,не виждам как ще влизат шумки разни други боклуци,най-вероятно ако го имаше и се е задръстил,ще намали силата на струята,докато дойде момента да духа слабо и то само на 4-та степен :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 13 Окт 2010, 11:30

jakson написа:Щом е 90 лв и се задръства за по-малко от година неможе ли да се пере стария по някакъв начин ? Не съм го виждал и незнам какво представлява . Затова само претполагам .

Не се занимавай да го переш. Става и с легена и прах за пране, но ще изкара кратко. Ще кажа как може за вечни времена да си направите филтрите :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Режете с макетно ножче хартиения /поленов/ елемент, махате го като остават само 4 крачета по няколко ребра, за да има на какво да се държи пластмасата, а на негово място слагате навит в няколко ката дамски чорапогащник /от тоя със ситната плетка, не от онези с големите ромбове и релефни мотиви, които по-леките жени толкова много харесват :mhihi:/ , като гледате да няма бримки :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Карате си спокойно година-две, после само го изтупвате от праха и едрите частици. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 13 Окт 2010, 18:26

ивчо3 написа:

Не се занимавай да го переш. Става и с легена и прах за пране, но ще изкара кратко. Ще кажа как може за вечни времена да си направите филтрите :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Режете с макетно ножче хартиения /поленов/ елемент, махате го като остават само 4 крачета по няколко ребра, за да има на какво да се държи пластмасата, а на негово място слагате навит в няколко ката дамски чорапогащник /от тоя със ситната плетка, не от онези с големите ромбове и релефни мотиви, които по-леките жени толкова много харесват :mhihi:/ , като гледате да няма бримки :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Карате си спокойно година-две, после само го изтупвате от праха и едрите частици. :mhihi:

Колега ти изби рибата :D :D :D Много хитро решение . Няма да спира чак до толкова праха но ще спира едрите частици като листа , фасове :lol: и т .н ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 13 Окт 2010, 19:48

ивчо3 написа: ...дамски чорапогащник /от тоя със ситната плетка, не от онези с големите ромбове и релефни мотиви, които по-леките жени толкова много харесват :mhihi:/...

Не само те ... не само те ... :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 14 Окт 2010, 9:28

jakson написа:[
Колега ти изби рибата :D :D :D Много хитро решение . Няма да спира чак до толкова праха но ще спира едрите частици като листа , фасове :lol: и т .н ....

Това беше на майтап, честно не съм го правил, колата ми е с климатик а там шега с тези неща не бива. Достатъчно е съвсем малко прах да се отложи по изпарителя и да не охлажда както трябва. И все пак на старите е30 без климатик няма никакъв филтър, същото е и за е36 без климатик, филтърът са го сложили предимно за едрите частици да не задръстват радиатора и за комфорт и чистота в купето. Иначе браво на автора за изчерпателната тема. :clap: :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 14 Окт 2010, 18:20

ивчо3 написа:
jakson написа:[

Това беше на майтап, честно не съм го правил, колата ми е с климатик а там шега с тези неща не бива. Достатъчно е съвсем малко прах да се отложи по изпарителя и да не охлажда както трябва. И все пак на старите е30 без климатик няма никакъв филтър, същото е и за е36 без климатик, филтърът са го сложили предимно за едрите частици да не задръстват радиатора и за комфорт и чистота в купето. Иначе браво на автора за изчерпателната тема. :clap: :yes:

Аз като остана по-свободен ще го направя това . Иначе постоянно ми влизат листа в купето и други боклуци . Наистина полезна тема .

ПредишнаСледваща

Назад към E36