От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?
deyan-enchev написа:Сирене , кашкаваш и кисело мляко - Фрезко
Месо - Марио - Нови Искър ! Само
Другите битови глупости - кауфланд, била, карфур
Днес ходих до тоя "Марио" и взех 5 килца врат да видим как ще са

saleen написа:© написа:който не чете, може и да купува
холестерола е необходим, това е ясно, но над 6-7 ..?![]()
Друг е въпросът обаче дали високите нива на холестерол са свързани с приема му с храната, или на произвеждането на същия в черния дроб.
това и аз го написах - повече свързани с болести отколкото с хранене
но при всички положения такива високи нива не са добре
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
бум-бум ми честити ти вратни пържолки, марио принципно е сертифицирана транжорна, а магазин след това - качеството на месото е топ, поне за мен.
понеже ми е на 20км от нас, пазарувам на едро - кебапчета/кюфтета/бекон всичко за мен е добро от там, но всеки с вкуса си.
Инъче колко са полезни храните които са в магазинната мрежа, само можем да гадаем реално
- но пък каквото сабя покаже, няма да ядем само овесени ядки я
салеен и слави: като си направите ултразвук изследване на черния дроб и няма мазнини по него - сте добре, тия нива на холестерола са приемливи ако са инцидентни и не постоянни.
понеже ми е на 20км от нас, пазарувам на едро - кебапчета/кюфтета/бекон всичко за мен е добро от там, но всеки с вкуса си.
Инъче колко са полезни храните които са в магазинната мрежа, само можем да гадаем реално

салеен и слави: като си направите ултразвук изследване на черния дроб и няма мазнини по него - сте добре, тия нива на холестерола са приемливи ако са инцидентни и не постоянни.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Ето тез младежи се опитват да направят нещо както трябва, поне по мое мнение.
http://www.livetolift.com/
Има раздел за хранене, доставят и някои найстина чисти храни.
http://www.livetolift.com/
Има раздел за хранене, доставят и някои найстина чисти храни.
deyan-enchev написа:..
Благодаря за съвета, не знаех че се прави такова изследване, но честно казано холестерола ми е последният проблем в момента

© написа:deyan-enchev написа:..
Благодаря за съвета, не знаех че се прави такова изследване, но честно казано холестерола ми е последният проблем в моментаА от друга страна, май съм стигнал до извода, че колкото повече се изследваш толкова повече болести се откриват, така че за сега съм пас
+1

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Свинско с кисело зеле и червено вино, това е истината
От 3 години не съм ходил на лекар, ама до края на година трябва да се ходи, защото иначе има глоби и лишаване от здравно-осигурителни права за 1 месец, ама поне се утешавам, че джипито е рибар респективно имам конспект с въпросите от анамнезата, които ще ми зада зададе 

Никой не мое ма връне на селу!
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
dimithur написа:© написа:deyan-enchev написа:..
Благодаря за съвета, не знаех че се прави такова изследване, но честно казано холестерола ми е последният проблем в моментаА от друга страна, май съм стигнал до извода, че колкото повече се изследваш толкова повече болести се откриват, така че за сега съм пас
+1![]()
Никакви изследвания почти не съм си правил, освен някои мега задължителни и то още като ученик
От както работя вече 7 години, нямам един ден болнични , здравната каса от мен е май на супер далавера
А предимно муам прасешко, пуша по 1 кутия цигари и си попивам с повод и без повод
Ти си полицай!!!
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
абе истината е,че всичко тука е пълен кенеф.И не само храната....но проблема е,че тя е най-ВеЧе!Хората навън много отдавна се научиха,че е много важно какво вкарваш в тялото си,и че човек е това което яде.Ми от къде-мелиш само чисто месо,и то от познати (това го споменавам на първо место,щото който е спортист знае за кво става въпрос),а другото един господ знае кво има в него! То проблема е ,че и ние знаем
!!!! АБЕ, мясо като има другото .че го преглътнем 

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Месо има много,но има и много добавки в него! Така,4е ако искаме да ядем хубаво и качествено-единствено домашно,но не всеки може! А иначе работя нещо от рода и знам какво и как го слагат в месото-не е за ядене направо!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В кое месо, свинско, пилешко, прясно, замразено, обработено..
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
bum_bum написа:В кое месо, свинско, пилешко, прясно, замразено, обработено..
Във всичко,което е месно се слага! Без значение дали е замразено или прясно,пушено,парено или веяно-просто във всичко и в колбасите разбира се!!
dimithur написа:Всъщност в България има ли закон или наредба, която да регламентира кое е био и кое не
http://www.balkanbiocert.com/Lows.htm
Ето тук можеш да видиш наредба #22 за растения и наредба #35 за животновъдство...
БИО храните не са само менте за повече кинти ако наистина са сертифицирани. По-високата цена идва от въпросните сертификати и по-високата производствена цена. Доста обстойно проучвах въпроса с въпросните храни, понеже имам желание да се занимавам и в специализираните магазини определено се продават качествени продукти и се правят "както баба ги прави"...
Сега има и ментета, но като цяло идеята съвсем не е порочна...
Идеята е да се произвеждат продукти с изключително ограничено влагане на добавки и химикали и поради тези ограничения имаш намален добив в сравнение с "фабриките за производство на храна". Това също води до по-висока цена на въпросната продукция. Абе има резон в цялата работа, ама още не мога да се насоча към изцяло БИО пазар, но експериментирам все пак. А и имам баби и дядовци на село, та имам истински "БИО храни" направени с любов специално за мен : ))
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Stoqnov_1979 написа:Така,4е ако искаме да ядем хубаво и качествено-единствено домашно
Между другото кога последно някой е виждал да се носи от домашно прасе проба на ветеринаря за изследване на трихинелоза? Или да се коли крава и да се носи проба от мозъка за "Луда крава". (трансмисивна спонгиформна енецефалопатия

Никой не мое ма връне на селу!
^ Според мен всички тея филми с луда крава, птичи грип и т.н. са само с цел да психират обществото и да си купува скапаните им ваксини против пандемията. Искам да ти кажа, че откакто се помня ям месо само от баба и дядо и до сега не съм хванал нито луда крава нито трихинелоза нито саломонела, нито каквото и да е. По същата рецепта пра-дядо ми почина на 92г. бог да го прости, и 2та ми комплекта баби и дядовци, да са живи и здрави, са над 80те и са в добро здраве и си хапват домашната продукция и хич не ги интересува луда крава и птичи грип, така че който иска нека прави изслседвания, аз мисля че лабораторията на времето е доказала и утвърдила тази продукция...