СЛЕД НОЩНАТА РАБОТА НА АВТО-КРАДЦИТЕ!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 39 525 тдс 11.98г

Re: СЛЕД НОЩНАТА РАБОТА НА АВТО-КРАДЦИТЕ!!!

Мнение от kalin_peev » 08 Окт 2010, 18:10

Колега моя съвет е да се консултираш със следователите да ти издават някакъв протокол, че вдействителност става въпрос за кражда и тогава да представиш документа на застрахователите. Мисля че ще ти платят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: sl 63 amg black series

Мнение от samuil_m3 » 08 Окт 2010, 20:34

колега спасението е платен паркинг
преди година и половина и мен ме посетиха автокрадците :censored: и резултата
ксенонови фарове цд и счупено странично стъкло
добре че нямах нави и по хубав волан
армеец ми платиха само стъклото :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 08 Окт 2010, 21:56

Платения паркинг наистина е решение колеги, че иначе направо лошо. Преди два дена към 8 вечерта оставих колата за 30 мин. пред блока в младост и като слязох- изненада някой си беше взел на е39-ката отзад табелката с надписа 530д. Направо е лудница, нямат ли срам тия хора, че толкова гнусно да крадат?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mihaylov » 11 Окт 2010, 20:06

днес ходих до дзи и ми казаха да //духам супата// че липси не оправят,щели да ми платят работата по монтажа на частите и страничните мигачи.
Когато стана това /в събота срещу неделя/, първото нещо което направих е да се обадя на полицията, след това звънях на телелфон отразен на полицата като дежурен, но никой не ми вдигна :bang: . Събудих жена ми да се рови е нета да намери някакъв телефон за ДЗИ и след 20-30 номера се свързах с някакъв господин, който ми каза че мога да преместя колата на паркинг със СБА/имали сключен догвор с тях, застраховката го покрива и т.н./. След като дойде СБА шофьора прецени, че неможе да я мести / автоматик на паркинг без акумолатор( не смеех да сложа друг, за да не дам нещо на късо, защото виждах само кабели и букси)/
Мислех си, че като имам застраховка пълно каско ще изпратят хора, ще я транспортират някъде, някой ще дойде да опише, да види и да ме посъветва, да снима, но това може би става навсякъде другаде но не и тук в БГ/или се лъжа/. Платих 110 лв. на паяк да премести колата на 20 метра на платен паркинг, на другия ден подадох жалба за щета, насрочиха ми за следващия ден оглед / при условие че им казах че незнам какво липсва от автомобила, че не съм експерт и че искам да си вземат колата и да я гледа някой техен специалист, да каже какви са липсите/. На другия ден дойдоха някакви?? :kuku: :kuku: :kuku: и описаха че липсват видими неща.

Потребител
Аватар

Мнение от Mihaylov » 11 Окт 2010, 20:34

....продължение...
След като ми дадоха протокол да се разпиша им възразих, че не мога да се разпиша без да знам какво наистина липсва. При което те ми казаха да я закарам в сервиз за да се установят липсите/но не в Дарукар и в Каморауто, щото там не става/ и си набиха камшика. След много позванявания да ги питам имат ли оторизиран сервиз или не, къде да я закарам и с какво те ми отговориха, че където си пожеля :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: /сетих се че наистина ще духам супата/ След още 110 лв. я закарах на сервиз, обадих им се и те ми казаха, че трябва да си заявя нов оглед на другия ден и аз го заяавих... При което ми казаха, че ако искам аз да присъствам на повторния оглед да се обадя м/у 8:30 и 9:00ч. а иначе те щели да го направят без мен, защото вече били работили с този сервиз...
На дригия ден...
Звъня в 9:10ч. за да разбера в колко часа ще оглеждат колата и те ми казват, че не съм потвърдил огледа и че колегите които правят огледи"инспекторите" са тръгнали по адреси. След много уговорки и обаждания и спорове и т.н. благоволиха да ме вместят в графика си, но при условие, че немогат да ми кажат точен час. Обадих на сервиза и им казах като дойдат застрахователите да ми се обадят/ аз съм на 2 мин. път от тях. Когато ми се обадиха, веднага отидох а тях ги нямаше/целта им е била да вдигнат прозорците за да снимат стикера/.

Потребител
Аватар

Мнение от Mihaylov » 11 Окт 2010, 21:09

....след няколко часа отново в ДЗИ...
Питам ги "какво следва" :| "каква е процедурата" :( , "какво искате от мене"/през това време ходих до 5-то РПУ с всякакви снимки, документи, и т.н./ Това беше миналия четвъртък и от ДЗИ ми казаха да се обадя в понеделник/днес/ на тел: 02 9367431/ от 8:30 до 12:00ч никой не ми вдигна на този тел. Най-накрая с триста зора и прехвърляния през отдели се свързах, но не чрез посоченият ми от ДЗИ телефон / те няма да могат да платят сметките ми за телефони :D / . Вдига ми някава лелка и за да я вкарам в час, ми отнема век...а накрая ми казва //ми незнам обади се утре// От там се вдигам и отивам до Костинброд за да си взема фактурите за паяка и се връщам обратно до ДЗИ за да видя дали поне тях ще ми осребрят. Аз отивам там дават им ги а те немогат да ми съберат документите :kuku: , вадят папки, събират от тук от там листа и ми казват че няма никакво становище :bang: по моя случай. Отива един господин до някакви шефове, връща се и ми казва седни да поговорим... и ми казва" виж к 'во ще ти поемем ремонта" . Ремонт?!?!?! На какво ремонт?!?! На мен ми трябват частите :bang: . След много увещания да подпиша нещо си тръгнах с мисълта да търся някаква подкрепа от хора сблъскали се с тези неща.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
Мечтае да кара: пак Е38

Мнение от bobeca111 » 12 Окт 2010, 16:55

човек :shock: не карам Е39,съвсем случайно,попаднах изобщо на темата ти....ЧЕСТНО нямам думи.От сърце ти пожелавам дано ти се оправят нещата.Ебати няма такава подигравка.Срам!!!!Много съжелявам за това което ти се е случило.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 12 Окт 2010, 17:30

Г-н. Mihaylov, в предните ми постове Ви обясних, че дори и да искат няма как застрахователите да ви платят, защото те се водят по "кодекса на застраховането", където е споменато, че частична липса на части от вашия автомобил застрахователя не ги заплаща (обоснових се в предния си пост защо). Знам, че е неприятно и на всеки би му се поискало застраховката (каско) да му покрие "щетите" в тези така неприятни ситуаций, но това си го пише дори и в условията прикачени към застрахователната полица.
п.с. Аз на твое място не бих се занимавал при положение, че резултата ще е нулев а нервите и времето което ще попелеете е доста повече.
Поздрави и успех!
The Ultimate Driving Machine

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Мнение от deemov » 12 Окт 2010, 17:42

За жалост БМВ стана масова кола у нас и екзотичните части се харчат като топъл хляб, а от това си патим хора мераклии и ентусиасти :( И аз 2 пъти съм намирал моята кола окрадена и знам какво е, единствената оправия е да дебнем над колите си като стражи или да се откажем от марката :kuku: Дано успееш скоро да си върнеш колата в стария вид, а на мръсните говеда сторили това им желая от все сърце бял ден да не видят!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 12 Окт 2010, 22:03

Колега , ако имаш познат застраховател най-добре се консултирай с него . Врътки има винаги и за всички ... Дано да попаднеш на хора , който да ти помогнат , аз не съм навътре в нещата . Не съм се сблъсквал с застрахователите по този повод . Иначе ти пожелавам да намериш човек , който да те уреди . В крайна сметка всичко зависи от това , а не в коя компания ти е застраховката ... Познавам 3ма с подобен на твоя проблем 2мата получиха някви пари ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Окт 2010, 10:19

Веднага наеми адвокати,сезирай КЗП и омбуцмана,като и уведоми застрахователите за уведомените комисии и им обещаеш медиина изява,както и като отиваш там извади някаква малка камера и обяснявай че за целите на бъдещото дело и публичната изява на казуса ти ще бъдат записвани всички разговори с тях!!!
Това е съвсем сериозно,защото въпреки мъглявите условия по договорите,една такава изява може да им създаде редица проверки и отлив на клиенти,както и че в момента застрахователите са те пуснали по наклонената плоскост наречена "неплащане"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 13 Окт 2010, 17:53

Е.Димитров написа:Веднага наеми адвокати,сезирай КЗП и омбуцмана,като и уведоми застрахователите за уведомените комисии и им обещаеш медиина изява,както и като отиваш там извади някаква малка камера и обяснявай че за целите на бъдещото дело и публичната изява на казуса ти ще бъдат записвани всички разговори с тях!!!
Това е съвсем сериозно,защото въпреки мъглявите условия по договорите,една такава изява може да им създаде редица проверки и отлив на клиенти,както и че в момента застрахователите са те пуснали по наклонената плоскост наречена "неплащане"

Колеги не искам да се заяждам с Вас, никога не съм го правил, няма и да го направя. Не ме разбирайте погрешно, но това не е "мъгливо условие", а кодекс по който се водят всички застрахователни компании. Нали знаете, че ако хипотетично те направят изключение с някого, колко много има още на опашката които ще претендират най-малкото за дискриминация. Относно проверките една компания като Алианц с един трльона и две-триста милиона лева капитал едва ли не са си "вързали гащите".
The Ultimate Driving Machine

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 13 Окт 2010, 19:35

Ох само за алианц не ми говори ... По големи измамници от тях няма ... Не питай сатрило ... питай ПАТИЛО ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Мнение от animall » 14 Окт 2010, 0:46

Днес от любопитство (понеже следя темата) говорих с голям човек в застраховането (поне за Благоевградски регион) и неговите думи бяха "при това положение директно я запалвах, защо? - защото пари от застраховател за откраднати части няма да взема"
Съжелявам за колата дано при теб стане чудо нооо все пак живеем в Булгаристан....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 14 Окт 2010, 7:53

и докога така :?: Ще плащаме каско и ще си плащаме когато има проблем :ranting:

Случай пресен.......същата история Е39-ка окрадена по съшия начин,само че и стоповете :ranting:
От застрахователя отговора е: липси не покриваме,колата има право на наш сервиз,ако искаш остави я при нас за 1месец,ние ще ти намерим частите по-тънко,които обаче ще трябва да си заплатиш :ranting: :bang: :kuku: :ranting: :dummy:

За кво говориме,от къде ли ще ги намерят :?:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39