Традиционна vs. нетрадиционна медицина
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Re: Традиционна vs. нетрадиционна медицина
© написа:заглавието на темата е некоректно
трябваше да бъде "Традиционната медицина вс шарлатани и измамници"
Нетрадиционна аз разбирам хомеопатия, билколечение и други подобни
аз се опитах да му намекна, ама нали е толкова умен и до такава степен над всичко, че този път (пореден) се е олял...
шматка, сега стопли ли, не че друго ми продължаваш да се излагаш...

© написа:заглавието на темата е некоректно
трябваше да бъде "Традиционната медицина вс шарлатани и измамници"
И заглавието на анкетата да бъде "На кого се доверявате повече - на традиционната медицина или на шарлатани и измамници?"

© написа:Нетрадиционна аз разбирам хомеопатия, билколечение и други подобни

Чудя се конкретно и дали плацебото попада в тази категория и затова реших да споделя и да чуя повече колеги какво мислят

А това за осъдената врачка е илюстрация на гротескно подобие на плацебо ефекта

А също забравих да ви питам дали според вас напушването (както и някои форми на наркомания според традиционната медицина) могат да бъдат причислени към нетрадиционната медицина

Колеги внимавайте изключително много с тази набираща сила хомеопатия ... нямам нищо против нея като тип лечение или пос скоро долечение но се пропагандира и не може подчертавам не може да замести "традиционната" !!! Бога ми що се отнася за децата не си правете експерименти ... все пак науката по отношение на медицината се е развила изключително! Към настоящия момент са преборени едни от най големите бичове за човечеството и се откриват нови иновативни медикаменти, методи за лечение, ваксини и т.н.! А що се отнася за хомеопатия тя по скоро е била актуална през средновековието когато медицинска помощ са получавали само кралските династии когато е нямало още фармацефтиката ...
Просто не мислимо е да се прибягва към бабините методи ... !
пс. Не исках да прозвучи заповеднически
но ако бяхте на мое място и видите какви неща се случват в детските отделения ...
Без думи ще останете и после кой кого как ама защо така стана
пс2 Дано съм тогнал някой почитател на "алтернативната" медицина.
Просто не мислимо е да се прибягва към бабините методи ... !

пс. Не исках да прозвучи заповеднически

Без думи ще останете и после кой кого как ама защо така стана

пс2 Дано съм тогнал някой почитател на "алтернативната" медицина.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
flame написа:А също забравих да ви питам дали според вас напушването (както и някои форми на наркомания според традиционната медицина) могат да бъдат причислени към нетрадиционната медицина![]()
да могат, ама тези методи вече се смятат към традиционната медицина, тънко си изостанал.
принципно в някои щати на САЩ се изписват подобни "вещества" - medical marijuana на хора с хронични заболявания и т.н., за притъпяване на болката и т.н. и т'ва представи си от медицински център, болница или к'вото се сетиш, но не и от шамани, врачки и т.н.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Тревицата и по- точно тетрахидроканабинолът (който се съдържа в нея) помагат като противоповръщателно средство примерно 

Никой не мое ма връне на селу!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Може ли некой да ми даде инфо/дефиниция за хомеоаптията, и тва е една измама, ма айде...кво има в тия хапченца...пак сичко там е до б.кво беше..бе мисъл...
Аз не им вервам, аз и на наще лекари не вервам, и на никои...., но като ти се налага ходиш и се надяваш, то същата работа като с колата....
Аз понеже нямам хрущяли на гръбнака, една част от него, та....сичко е бошлаф работа...
Аз не им вервам, аз и на наще лекари не вервам, и на никои...., но като ти се налага ходиш и се надяваш, то същата работа като с колата....
Аз понеже нямам хрущяли на гръбнака, една част от него, та....сичко е бошлаф работа...
Опитвам се да не се разболявам
.
Не обичам висенето по опашки, за да ми кажат, че няма направление.
За сметка на това обичам свинско със зеле.
Не обичам крещящите нечистоплътни индивиди пред лекарските кабинети, чакащи да ги пратят в болница заради безплатното ядене.
За сметка на това обичам чесън с различни манджи, разбира се когато не съм в социална среда - училище
.
Не обичам да се чувствам без никакви сили, след като съм пил няколко седмици антибиотици.
За сметка на това обичам пиле с картофи, ориз с гъби, гювечета и други неща.
Не обичам да давам трицифрени суми, понеже съм настинал по-сериозно.
За сметка на това обичам да ям по една нетрадиционна червена ябълка преди вечеря.
Много мразим да ставаме в три през нощта, понеже всички хапове са ми напрайли червата на нищо и ме боли като за световно. И после естествено обикалям де що лекар има, за да ми каже кво ми е...
За сметка на това обичам да ходя на фитнес.

Не обичам висенето по опашки, за да ми кажат, че няма направление.
За сметка на това обичам свинско със зеле.
Не обичам крещящите нечистоплътни индивиди пред лекарските кабинети, чакащи да ги пратят в болница заради безплатното ядене.
За сметка на това обичам чесън с различни манджи, разбира се когато не съм в социална среда - училище

Не обичам да се чувствам без никакви сили, след като съм пил няколко седмици антибиотици.
За сметка на това обичам пиле с картофи, ориз с гъби, гювечета и други неща.
Не обичам да давам трицифрени суми, понеже съм настинал по-сериозно.
За сметка на това обичам да ям по една нетрадиционна червена ябълка преди вечеря.
Много мразим да ставаме в три през нощта, понеже всички хапове са ми напрайли червата на нищо и ме боли като за световно. И после естествено обикалям де що лекар има, за да ми каже кво ми е...
За сметка на това обичам да ходя на фитнес.
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Сондьора написа:Може ли некой да ми даде инфо/дефиниция за хомеоаптията, и тва е една измама, ма айде...кво има в тия хапченца...пак сичко там е до б.кво беше..бе мисъл...
Мога да ти кажа ,че си в голяма грешка.И аз в началото бях скептичен но като изпробвах върху себе си ефекта съм твърдо за.Още повече ако имаш деца и ,като ги заведеш на джипито , за едно кихване изписва антибиотик ...какво правиш тогава?
Ето ти дифениция
ХОМЕОПАТИЯТА Е МЕДИЦИНСКА СИСТЕМА, която мощно стимулира собствения оздравителен механизъм на тялото към възстановяване на здравето и установяване на благополучие. Около тялото съществува електро-магнитно енергийно поле, или аура, която може да бъде видима за някои хора, и точно там е мястото на първоначалното действие на хомеопатичните лекарства. Тази енергия одухотворява целия жив свят и ни напуска при смъртта. За китайската медицина тя е chi, на санскритски се нарича рrаnа, което означава „дъх на жизнената сила". Всяка материя се състои от атоми, които вибрират с различна скорост. Хомеопатията е изкуство и умение да се съчетае вибрацията, или енергията на лекарството с тази на човека. Симптомите на болестта са езикът на вибрациите, който помага на хомеопата да подбере най-подходящото лекарство. През последните 10-15 години се зароди силно движение, насочено към идеята да се поеме отговорността за нашето собствено здраве, което доведе до огромно търсене на методи за лечение, които да лекуват целия човек – както умствено и емоционално, така и физически. Последица от това бе нарастването на популярността на хомеопатията, а това направи много по-достъпни хомеопатичните лекарства. Те могат да бъдат прилагани с много добър ефект като самолечение при злополуки и по-леки заболявания, стига да бъдат спазвани основните принципи на хомеопатията.
"Хомеопатията е завършена и цялостна медицинска наука, която може да лекува по-голям процент случаи от който и да е друг метод на лечение. И без съмнение е по-безопасна и по-икономична." - Махатма Ганди
Официално Хомеопатията има над 200-годишна история, в които години са сабирани данни и правени различни проучвания.Но нейните принципи се коренят още от древността - Хипократ е казал, че няма отделни болести, а има болен човек. Негов е и принципът"Primum no nocere" - Най-важното е да не вредим.Названието Хомеопатия произлиза от "Homeos" - "подобен" и "Pathos" - "страдание". Името включва основния й принцип "Подобно се лекува с подобно". Основоположник е д-р Самуел Ханеман - виден немски лекар и химик. Той експериментира със здрави хора (както и със себе си, колегите и семейството си), давайки им различни субстрати, за да докаже т. нар. патогенеза на различните хомеопатични медикаменти. Стига до заключението, че с безкрайно малка доза от дадено вещество могат да се излекуват симптомите, които веществото предизвиква във висока концентрация.
Сондьора написа:Може ли некой да ми даде инфо/дефиниция за хомеоаптията, и тва е една измама, ма айде...кво има в тия хапченца...пак сичко там е до б.кво беше..бе мисъл...
Колега, това ако го пуснеш в някой женски форум ще те линчуват

Както казва майката на мойта приятелка, която е лекарка , хомеопатията - това е да хвърлиш един аспирин в морето, после да пиеш морска вода и да се надяваш да ти мине

dimithur написа:хомеопатията - това е да хвърлиш един аспирин в морето, после да пиеш морска вода и да се надяваш да ти мине

Що бе, колега - някои само с дишане на йодни пари на морето се оправят!

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Те тия йодни пари, като плацебото - мирише на разкапаните водорасли по брега , а те си представят йодни пари с благородно действие ...
Ubi dubium, ibi libertas
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
dimithur написа:Сондьора написа:Може ли некой да ми даде инфо/дефиниция за хомеоаптията, и тва е една измама, ма айде...кво има в тия хапченца...пак сичко там е до б.кво беше..бе мисъл...
Както казва майката на мойта приятелка, която е лекарка , хомеопатията - това е да хвърлиш един аспирин в морето, после да пиеш морска вода и да се надяваш да ти мине
Тесногръдието на българина е пословично ,от туй си и патим.
Най ни бива да се смеем на нещо дето не разбираме ,те това англичани ,французи си имат школи хората и традиций ама кво разбират те ...профани ,друго е да лекуваш зачервено гърло с 1000мг. антибиотик

И когата за 1 месец детето ти изпие 3 антибиотика и (развие резистентност към тях ) пак е болнаво,пак си се смей и питай майката на твоята приятелка ..що така ?
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4