Избор на зимни гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Re: Избор на зимни гуми

Мнение от R_Lakov » 13 Окт 2010, 23:06

Тези гуми са с шарка изкопирана от Грисвелд. Две зими карам с тях и съм много доволен :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Окт 2010, 23:39

Apassionata написа:
liloff написа:е ся си еба майката темата :mhihi:
Последно: летните гуми по-добри ли са на сухо зимата при -10 градуса?
Изображение

Като всяка есен :lol:

Та сега... да попитам... Решила съм да остана с джантите ми 18-ки и зимата :mrgreen: и да си взема нови хубави зимни гуми ... Размера на летните е 235/40, има ли някой луд, който да е карал с такъв размер зимата, да сподели впечатления, че нещо ме наплашиха вчера едни майстори...нямало да мога да отлепа и прочие... :confused: Някви планини и стръмнини не се очакват, в София ще се кара предимно. Аааа, и как да разбера на мойта джанта дали може да влезе друга гума...За някво J ми говорят колеги :roll: :conf:
Както и... да ми препоръчате марка ;) :)

Аз , като един див фен на тестове , сравнения и цифри ще ти кажа , че от всяка възможна гледна точка е по-зле лятото със 18ки в София . Колкото и да караш из града , все ще минеш по някой баир или ще хванеш малко неразринат сняг по булеварда . 18ка е огромна джанта за зимата . Гаранция ти давам , че 15ки 195ци ще имат по-добро поведение . Освен това ще дадеш адски много пари , за нещо без никакъв смисъл .
Скиса - имаш ЛС ...

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 14 Окт 2010, 0:00

SKISA написа:бубе ,не прави глупости.....! и аз съм на 18ки лятото - 245/40/18 ,но зимата стъпвам на 225/50/16 и съм много доволен. возията е по-мека ,гумите са в пъти,повтарям в пъти по-евтини и то заедно с джантата. зимата не се развиват високи скорости и стабилността на 18ката е ненужна...! а за едната красота и гъзария да останеш на 18ки е глупаво...!
ето ти и сметката:
245/40/18- зимна хубава гума -530лв поне....
225/50/16 заедно с обикновена ,но не желязна джанта- 330лв
сложи още 10лв за монтаж - демонтаж и познай кво се получава......

карам с БФ Гудрич зимни и съм доволен вече втора зима ,но нямам база за сравнение с други.

Абе, Хора, стига ми говорихте кое е по изгодно, разумно, евтино и пр. Парите в случая нямат значение! Ясно дааа, не съм толкова тъпа, колкото изглеждам :mhihi: :winky: по-малките са по-евтини, даже и барабар с джантата...Да, красотата от друга страна :idea: , тоест от същата страна, ако ме разбирате... :lalala: :smoke: :driving: Джантите ми в момента -18-ки, с коит взех колата са доста поучукани, обелен лак и пр. , що да не ги остава да се досъсипят зимата и напролет нови...И без това не са ми най-любимия дизайн... Що да взимам още едни джанти за тая зима?! Прегледах всички оферти във форума за 16-ки, и за 17-ки също...нищо не ме грабна... За това взех това решение... И сега просто искам да разбера дали ще е много тегаво, ако съм с 18-ки в снега... За размера на гумите... тряя поразуча...Кво позволява мойта джанта... Но взема ли гуми 18-ки и догодина зимата съм на такива :kuku: Абе ше видим, най-много кат вида че не става, да се изтръчкам дет вика един колега в Е46 до първата гумаджийница за 15 ки железни/ не че предния собственик не ми предлага с гуми, ама...бахти, нема да искам да се кача в тая кола ако ги сложа : иконка на драйфане :- /и му казах да ги подарява :mhihi:

А със зимни чисто нови Гудрич /15 ки/ карах и аз Е36-цата - една зима, едно лято и още една зима, хахахха И аз съм много доволна ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Окт 2010, 0:12

Душа, аз бях с 235х45 на 17 на Праска. Много красиво беше, но отвратително за каране. Това е доста запазени Nokian WR G2-та. После минах на 205х55х16 и се родих. Нито влачи, нищо. Ако караш нормално без газ в завоите е много по-приятно и лесно за каране. А и возията се оправи :)

Звънни на Митака7. От него си купих зимните 16ки Dezent U. Много съм доволен от тях, дойдоха в кашончетата с DHL от Германия :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 14 Окт 2010, 1:03

И аз съм на 205 55 16 и ми предлагат toyo snowprox 953 на много добра цена. Никой ли не е пробвал японските гуми, знам само че като марка са уж добри ама конкретно за този модел ... нищо освен прочит на едно естествено добре написано ревю. От около 200 кинта цена на гума мога да ги взема на 160 естествено нови. Питам за 2-ри път ама никой нищо не казва .. само мишелини гудиъри и дънлопи коментирате ... :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Окт 2010, 7:56

Имам страхотни впечатления от Тойо ...но за летни гуми!
Зимни - не мога да ти помогна просто :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 14 Окт 2010, 8:12

По-принцип с 18-ките ще е по-трудничко на сняг.Гумата заема голяма площ и не може да "копа" добре.Аз съм на 330и с 17-ки YOKOHAMA W drive за първа зима и ще видя как са,доста ги хвалят.Миналата зима бях пак с 17 само че Бриджстоун на 320д и съм нямал никакъв проблем.Мисля че с 18 зимата ще е тегаво,а дали е по рентабилно да си вземеш 18 гуми или 16 с джанти там вече зависи кое на колко си го намерил.Според мен идеалният размер за зима-лято в БГ е 17,това все пак мое виждане.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 14 Окт 2010, 9:11

Аз сам карам вече две поредни зими сега и трета с Vredestein Snowtrac 3 195/65/15 и сам много доволен. И, както колите са ни сас задно най добре е с 4 зимни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 14 Окт 2010, 11:45

Apassionata написа:
SKISA написа:бубе ,не прави глупости.....! и аз съм на 18ки лятото - 245/40/18 ,но зимата стъпвам на 225/50/16 и съм много доволен. возията е по-мека ,гумите са в пъти,повтарям в пъти по-евтини и то заедно с джантата. зимата не се развиват високи скорости и стабилността на 18ката е ненужна...! а за едната красота и гъзария да останеш на 18ки е глупаво...!
ето ти и сметката:
245/40/18- зимна хубава гума -530лв поне....
225/50/16 заедно с обикновена ,но не желязна джанта- 330лв
сложи още 10лв за монтаж - демонтаж и познай кво се получава......

карам с БФ Гудрич зимни и съм доволен вече втора зима ,но нямам база за сравнение с други.

Абе, Хора, стига ми говорихте кое е по изгодно, разумно, евтино и пр. Парите в случая нямат значение! Ясно дааа, не съм толкова тъпа, колкото изглеждам :mhihi: :winky: по-малките са по-евтини, даже и барабар с джантата...Да, красотата от друга страна :idea: , тоест от същата страна, ако ме разбирате... :lalala: :smoke: :driving: Джантите ми в момента -18-ки, с коит взех колата са доста поучукани, обелен лак и пр. , що да не ги остава да се досъсипят зимата и напролет нови...И без това не са ми най-любимия дизайн... Що да взимам още едни джанти за тая зима?! Прегледах всички оферти във форума за 16-ки, и за 17-ки също...нищо не ме грабна... За това взех това решение... И сега просто искам да разбера дали ще е много тегаво, ако съм с 18-ки в снега... За размера на гумите... тряя поразуча...Кво позволява мойта джанта... Но взема ли гуми 18-ки и догодина зимата съм на такива :kuku: Абе ше видим, най-много кат вида че не става, да се изтръчкам дет вика един колега в Е46 до първата гумаджийница за 15 ки железни/ не че предния собственик не ми предлага с гуми, ама...бахти, нема да искам да се кача в тая кола ако ги сложа : иконка на драйфане :- /и му казах да ги подарява :mhihi:

А със зимни чисто нови Гудрич /15 ки/ карах и аз Е36-цата - една зима, едно лято и още една зима, хахахха И аз съм много доволна ;)

Въпроса за парите е - има ли смисъл да се дават , а не има ли пари за даване . Вместо да дадеш маса пари за гуми с които ще си на ски , по хубаво си вземи нещо което да ти върши работа а другите си ги вложи в колата или си купи хубави летни 18ки в сезона когато са най-евтини (началото на зимата ) :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 14 Окт 2010, 13:39

Dimitroff написа:Имам страхотни впечатления от Тойо ...но за летни гуми!
Зимни - не мога да ти помогна просто :dunno:

Да, така е. Аз съм с t1r и е ненормална гума. Возил съм се на техните Snowprox и беше доста шумна, виеха почти като заминал лагер главина.
Добра зимна гума е Lassa-първата Snoways, грайферът е на кубчета един такъв, типично снежна гума. Обаче е много мека и вдигнат ли се малко температурите се топи буквално.
Nokian WR G2 е добра гума, мой познат много ги хвали.
Debica Frigo съм карал и беше доста добра, ама първата, те сега има 2, не знам как е втората. Изкопирали са май шарка от дънлопа, не знам....
rwd фен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Окт 2010, 14:19

Ако не се кара с повече от 140-160 си зимаш "бюджетни" гуми на цена до 100 лева,всичко друго е надцакване...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 14 Окт 2010, 14:25

Изобщо не е така,или при теб не валят големи снегове.
Иначе по-горе някой беше написал за Semperit Ice Grip 3 - гумата е 1:1 с Gislaved Nord Frost 3,а това е една от най-добрите зимни гуми,с които съм карал.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 14 Окт 2010, 14:32

Всичко е еднакво. Дали е Гудиър или Сава. Всички марки гуми в България са от заводи в Източна Европа! Унгария - Полша и Словакия.
- пък и в теста на последния брой АутоБилд на зимни гуми Барум беше плътно до всички марки с изтрещели цени и според теста по нищо не им отстъпваше!
- нито на аквапланинг нито странично поднасяне.
Всичко е въпрос на гъзария и при гумите.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 14 Окт 2010, 14:52

Аз съм страшно доволен от fulda kristall montero 2,миналата зима купих 4бр. по 108лв.И никъде не са ме оставяли.
Газих си като танк с тях.Колегите ми викаха зимата го паркирай някаде,викам гледайте си работата,като ме видяха че си го карам навсякаде гледат ейтака :shock:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Окт 2010, 14:59

Демирев написа:Всичко е еднакво. ....
....
....
Всичко е въпрос на гъзария и при гумите.

Тук си в много голяма грешка - аз, а и не само аз съм се убедил в това!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата