Внос от Испания!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Re: Внос от Испания!

Мнение от Luki Junior » 11 Окт 2010, 0:52

КАТ България е 100 пъти подобре отколко КАТ Македония. Проверено! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Окт 2010, 19:05

Защо не питаш, преди да действаш? Всичко става много лесно, но се прави по обратния ред. Вкарал съм 3 коли и никога никакви проблеми, нито загуба на време.
Та най-лесно, бързо и евтино е следния начин.
Колата, която предполагам е на твое име в деня Х си е палиш и закарваш в БГ директно. Без да се занимаваш с нищо, няма талони, номера, застраховки и т.н. Единствено преди да тръгнеш, трябва да знаеш дали ще идваш пак тази година или не. От там ако не смяташ да идваш, се отива до хестория и казваш да ти свали колата от отчет след 1 седмица или 2. Струва около 50€ общо. Така си тръгваш с нормалната застраховка и номера, стигаш в Бг и е регистрираш. Просто и лесно. Ако се връщаш до 1 година, можеш ти лично да си е свалиш от КАТ за споменатата от теб сума.
Всичко което си писал е така, аз в началото също мислех да правя така, но разбрах, че има 100 пъти по-лесен начин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: neshto nad 400HP

Мнение от hades40 » 14 Окт 2010, 11:44

Колеги вече сам с София, сяга вече както каза колегата, давидим какво ще правиме с КАТ :mhihi:
Което не ме убива, ме прави по силен!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 14 Окт 2010, 16:05

В КАТ София се минава за има няма 2 часа,не го плашете колегата.На мен смяна на цвят ми отне около 30 мин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 27 Яну 2011, 23:29

Извинявам се ако съм изровил тази тема, но не искам да пиша нова, а тя все пак не е толкова стара.

Тъйкато съм с италиански номера, исках сега февруари като си дойда в България, да я регистрирам там колата.
Въпросът ми е, какво ми е нужно, за да ида в КАТ и да я регистрирам?
Защото ми казаха уж запознати хора, че трябвало задължително да ида в Италия първо, да им дам там номерата и всичко и да ми дадат сертификат за "esportazione", сега на бг не ми идва, както и да е и тогава да си дойда в Бг и да я регистрирам в КАТ.
Този процес ми се струва леко странен, та затова питам.
Не би ли трябвало от КАТ в Бг, да ми вземат италианските номера, да ми я регистрират и да ми оставят документ някакъв с който аз после като ида в Италия да си я отпиша там така да се каже???
Всичко това защото в момента съм в Германия и хич не ми се ходи до Италия и после до България и после пак до Италия.
Та искам просто да си дойда в Бг, да и туря едни бг номера, да ми дадат там документ от КАТ с който да си я отпиша колата в Италия....твърде много ли искам?
Писах на тия в Италия, те се правят на луди и ми отвръщат с някакви отговори излезнали от FAQ, все едно робот ги е писал.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 28 Яну 2011, 0:38

Ако колата по италиянския талон е на твое име, отиваш си с редовните номера в България, купуваш си Гражданска, плащаш еко таксата, отиваш в КАТ за 2 часа свръшваш всичко (минаваш на канал, слагат ти БГ табелки, абе всичко...). Италиянските номера си остават за КАТ с оригиналния талон. Не се разкарвай до Италия, щот те май нямат времени номера за да не се вкараш в непотребни филми.
Ако греша, колегите нека ме изправят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 28 Яну 2011, 9:43

snipermkd написа:Ако колата по италиянския талон е на твое име, отиваш си с редовните номера в България, купуваш си Гражданска, плащаш еко таксата, отиваш в КАТ за 2 часа свръшваш всичко (минаваш на канал, слагат ти БГ табелки, абе всичко...). Италиянските номера си остават за КАТ с оригиналния талон. Не се разкарвай до Италия, щот те май нямат времени номера за да не се вкараш в непотребни филми.
Ако греша, колегите нека ме изправят.

А някакъв документ дават ли ми, за това че са ми взели италианските номера, защото после ония тъпи жабари да не се заядат че им нямам номерата?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 28 Яну 2011, 10:37

Ако колата е на твое име идваш си тук и регистрираш, после искаш да ти издадат удостоверение (става за 5-10 дена някъде) което пращаш в Италия и ти отчисляват колата за да не ти се трупа боло там. А и за таргите в Италия може да стане проблемо гросо :mhihi:
Ако колата е на друго име. Вече влизаш в друга история:
1. Ако човека е с теб ок, регистрация на негово име по горната процедура и после ако държиш да е на твое име смяна на собственост, през нотариус, обратно в кат и само смяна на талоните.
2. Ако не е обаче Италия, аутодивендито в комунето на твое име и тогава жик-так регистрация тук.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 29 Яну 2011, 10:33

Nasti написа:Ако колата е на твое име идваш си тук и регистрираш, после искаш да ти издадат удостоверение (става за 5-10 дена някъде) което пращаш в Италия и ти отчисляват колата за да не ти се трупа боло там. А и за таргите в Италия може да стане проблемо гросо :mhihi:
Ако колата е на друго име. Вече влизаш в друга история:
1. Ако човека е с теб ок, регистрация на негово име по горната процедура и после ако държиш да е на твое име смяна на собственост, през нотариус, обратно в кат и само смяна на талоните.
2. Ако не е обаче Италия, аутодивендито в комунето на твое име и тогава жик-так регистрация тук.

Въпроса е само в КАТ ония наще льохмани да не си измислят, че ми трябва някакъв документ от жабарите.
Иначе всичко е на мое име, няма проблем.
Точно така ще направя, пък жабарите да го ******.
Вчера им писах пак, с поредния въпрос дали може да направя така както вие казвате тук и те глупаците "Gentile signore...." и ми отговарят пак с някакъв тъп линк, който самия аз им написах и ги попитах за едно изречение от този линк, което не го бях разбрал много. Според мен тия хич си нямат идея за това как стоят нещата, а пък имейли пишат....Пълни кретени са тия гащници, а пък ако ми направят проблем за номерата, ще кажа, че съм ги загубил.
Искат, не искат, ще направят както аз искам, иначе пари за болло няма да видат от мен, после да ме търсят, аз се преместих в Германия вече.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 09 Фев 2011, 12:28

Колеги, бесен съм, искам да убия някой жабар, но преди това да го смачкам с колата.
Не е възможно просто, направо съм психясал :banghead: .

С 2 думи от КАТ в Бг искат документ, че съм отписал колата в Италия, че да я регна в Бг.
До тука ок, само че трябва да ходя до Жабария, преди да се прибера в БГ.
До тук пак добре, само че като ида в Жабария, ще ми вземат номерата.
До тук пак добре, само че после как по дяволите ще се прибера до Бг без номера?
Автовоз? Ще го духат, парите от небето не падат, не е възможно да те задължат да я качиш на автовоз и че нямало друга опция.
Временни номера? След зададен въпрос от майка ми в Италия за тия номера, отговора им е бил:
" Еми то тва много трудно, иска време и пари и трябва да се ходи до Перуджа и не става веднага, бюрокрация, незнам си кво"

Един голям путю е тоя дето и го е казал и тоя кретен работи за държавата и май хич идея си няма.
Кво време, ква бюрокрация, аз нямам време да ти кисна 1 седмица в Италия и да им чакам бюрокрацията, тва нещо става за 10 мин!!!!!!
За кво ми е да ходя до Перуджа, щото съм от провинцията ли и там са големите шефове?
В Германия си плащаш на гишето, дават ти номерата и палиш колата.
Пълни кретени жабарски. Три пъти им писах имейл и нищо не отговарят, само се правят на луди, а майка ми ходи 3 пъти и тя в ACI службата в жабария и там пак са и говорили пълни идиотщини.
Та за това след няколко дена слизам в жабария и усещам как ще дигна мега скандал на тия нещастници.
Не е възможно просто.
Сори за оффа ама не знаете кво ми е на душата в момента..... :censored: :(
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата