СЛЕД НОЩНАТА РАБОТА НА АВТО-КРАДЦИТЕ!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: СЛЕД НОЩНАТА РАБОТА НА АВТО-КРАДЦИТЕ!!!
Noob4o написа:Е.Димитров написа:Веднага наеми адвокати,сезирай КЗП и омбуцмана,като и уведоми застрахователите за уведомените комисии и им обещаеш медиина изява,както и като отиваш там извади някаква малка камера и обяснявай че за целите на бъдещото дело и публичната изява на казуса ти ще бъдат записвани всички разговори с тях!!!
Това е съвсем сериозно,защото въпреки мъглявите условия по договорите,една такава изява може да им създаде редица проверки и отлив на клиенти,както и че в момента застрахователите са те пуснали по наклонената плоскост наречена "неплащане"
Колеги не искам да се заяждам с Вас, никога не съм го правил, няма и да го направя. Не ме разбирайте погрешно, но това не е "мъгливо условие", а кодекс по който се водят всички застрахователни компании. Нали знаете, че ако хипотетично те направят изключение с някого, колко много има още на опашката които ще претендират най-малкото за дискриминация. Относно проверките една компания като Алианц с един трльона и две-триста милиона лева капитал едва ли не са си "вързали гащите".
Да,така е колега,напълно си прав но ако не се направи прецедент ,никога няма да се пробият тези несправедливости,какво имам в предвид,ако се извърти дело,ама сериозно дело,един вид колективен иск с много шум в медииното пространство и широк отклик сред обществеността (а аз съм сигурен че никой не обича застрахователите и техните глупости) по повод неплащането и някой клаузи в застрахователният договор ,а именно "откраднато не плащаме" и ги накараме да си преосмислят стратегията и след като докажат че сам си си откраднал частите ,чак тогава да откажат плащане,защото в момента тази клауза нарушава правата на гражданите отностно частта за презумцията за невинност,според конституцията на републиката "никой не е виновен до доказване на противното",така че те са длъжни да махнат сякакви клаузи където по презумция си виновен...
Е.Димитров написа:след като докажат че сам си си откраднал частите ,чак тогава да откажат плащане,защото в момента тази клауза нарушава правата на гражданите отностно частта за презумцията за невинност,според конституцията на републиката "никой не е виновен до доказване на противното",така че те са длъжни да махнат сякакви клаузи където по презумция си виновен...
ПОДКРЕПЯМ С 2 РЪЦЕ

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Няма как да ти платят липсващите части. Това трябва да го знае всеки самоуважаващ себе си и автомобила си човек. Има случай и на платени липсващи части, но това разбира се става с много връзки, не просто да познаваш някои от компанията,а някой по-правилен човек.
Това за липсващите части си го пише в общите условия, които за съжаление никои не ги чете и после реве!
Има вариант да ги съдиш, но изхода от ситуацията е неясен, той като те мн точно и ясно са го упоменали в условията си.Много от вас си мислят че като дадеш едно 500-600лв за каско, те трябва на ръце да те носят, да дойдат на место, да ти запалат цигара, да те черпат нещо, да ти извозат колата докъдето кажеш и тн.
Е да ама не и е по-добре народа да се запознае с това което е сключил и да слезне малко на земята.
Не искам да ме разбирате погрешно, това което се е случило на колегате е ужасно и не го пожелавам на никои, но все пак трябва да се гледа реално на нещата.
За пострадалия човек - би трябвало да ти платят фактурата от местенето на автомобила, поне първата.
Това за липсващите части си го пише в общите условия, които за съжаление никои не ги чете и после реве!
Има вариант да ги съдиш, но изхода от ситуацията е неясен, той като те мн точно и ясно са го упоменали в условията си.Много от вас си мислят че като дадеш едно 500-600лв за каско, те трябва на ръце да те носят, да дойдат на место, да ти запалат цигара, да те черпат нещо, да ти извозат колата докъдето кажеш и тн.
Е да ама не и е по-добре народа да се запознае с това което е сключил и да слезне малко на земята.
Не искам да ме разбирате погрешно, това което се е случило на колегате е ужасно и не го пожелавам на никои, но все пак трябва да се гледа реално на нещата.
За пострадалия човек - би трябвало да ти платят фактурата от местенето на автомобила, поне първата.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Колеги, куцо е, но наистина няма как да започнат да плащат и липсващи детайли. Пък и да ги съдим, няма да имаме успех. Това са техните условия и ние се съгласяваме с тях. В общите условия не пише защо не плащат и няма нуджа да се доказва ти ли си го свалил или не. Някои компании не плащат и срязани гуми. На мой приятел му унищожиха 4 чисто нови 17-ски и просто ги изхвърли. Ако не бяха срязани с нож, а беше скочил в някоя дупка и имаше протокол от КАТ, щяха да платят почти цялата им стойност.
- Noob4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Е.Димитров написа:...
Колега автокаското е услуга, която никой не те задължава да се възползваш от нея. В случая, като всяка една услуга и тя си има своите норми, правила, устави и кодекси. Тези правила не ги определят клиентите (както всички ние искаме) ами ги определя компанията която ни предоставя дадената услуга и държавата (дадената институция под която шапка седят застрах. дружества). Ако си съгласен - възползваш се, съгласяваш се с всички условия, плащаш и ползваш. Не мога да се съглася че трябва да излезем всички на митинг и бунт за да променят правилата си, тъй като никой не ме задължава да я сключа (да използвам услугата им). Аз бих излязал на някакъв вид протест срещу местни данъци и такси, защото плащам за да карам по хубави, чисти, здрави пътища, а всъщност докато изляза от града имам чуството че се движа в Кербала или Багдат.
The Ultimate Driving Machine
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз разбира се няма повече да пиша в тая тема,но нека да наблегнем на няколко интересни неща...
Колега Noob4o,при цялото си уважение към застрахователни компании,искам само да подчертая някой спорни точки,да,наистина е услуга която се явява на доброволни начала,но тази услуга влиза в конфликт с българското законодателство,моля обърнете внимание на тезата която защитавам,а не на условието,тезата ми е че според действащите закони в държавата ни,никой няма право да ги нарушава под никаква форма,вие казвате че това са условията,но ако утре някой застраховател сложи клауза че на мангали няма да се застраховат колите или че мангасарите ще плащат повече от българите...нима точката в която косвено те обвиняват че си си откраднал или че си склонен към кражба на собствените си части с цел облагодетъстване не е нарушаване на правата на личноста и уронване на престижа,след като се застрахова автомобила и се маркират неговите части,за което се заплаща допълнителна такса,то това влиза в противовес на "откраднато не плащаме"-тогава защо се маркира и се изискват около 30 лева???
Не може в една застрахователна полица да фигурира автомобила като едно цяло а при ситуация на кражба да се разглежда като съвсем друго...
Във европейският съюз няма услуга която да дискреминира или да подвежда потребителя,независимо за часна услуга или държавна такава,тя трябва да е съобразена със законодателството,не си мислете че имат "мастити адвокати" ,просто положението в държавата ние такова че са платили на държавни и други учреждения,както и на комисията за застрахователен надзор,искам да ви кажа че това са същите измами като тези за акцизите на автомобилите,и докато държавата не беше осъдена от частен гражданин,все още щеше да събира налози,просто е,трябва да се възбуди дело за отделни клаузи на договор и ще паднат...
п/п
Просто няма да пиша защото не ми се влиза в задочни спорове,това е моята истина,това е в нормалните държави
Поздрави
Колега Noob4o,при цялото си уважение към застрахователни компании,искам само да подчертая някой спорни точки,да,наистина е услуга която се явява на доброволни начала,но тази услуга влиза в конфликт с българското законодателство,моля обърнете внимание на тезата която защитавам,а не на условието,тезата ми е че според действащите закони в държавата ни,никой няма право да ги нарушава под никаква форма,вие казвате че това са условията,но ако утре някой застраховател сложи клауза че на мангали няма да се застраховат колите или че мангасарите ще плащат повече от българите...нима точката в която косвено те обвиняват че си си откраднал или че си склонен към кражба на собствените си части с цел облагодетъстване не е нарушаване на правата на личноста и уронване на престижа,след като се застрахова автомобила и се маркират неговите части,за което се заплаща допълнителна такса,то това влиза в противовес на "откраднато не плащаме"-тогава защо се маркира и се изискват около 30 лева???
Не може в една застрахователна полица да фигурира автомобила като едно цяло а при ситуация на кражба да се разглежда като съвсем друго...
Във европейският съюз няма услуга която да дискреминира или да подвежда потребителя,независимо за часна услуга или държавна такава,тя трябва да е съобразена със законодателството,не си мислете че имат "мастити адвокати" ,просто положението в държавата ние такова че са платили на държавни и други учреждения,както и на комисията за застрахователен надзор,искам да ви кажа че това са същите измами като тези за акцизите на автомобилите,и докато държавата не беше осъдена от частен гражданин,все още щеше да събира налози,просто е,трябва да се възбуди дело за отделни клаузи на договор и ще паднат...
п/п
Просто няма да пиша защото не ми се влиза в задочни спорове,това е моята истина,това е в нормалните държави
Поздрави
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Договорът има силата на закон за страните по него!
След като си се съгласил с общите условия, си длъжен да ги изпълняваш. Глупаво е това с липсващите части, но нищо не ти пречи все пак да си ги скриеш в мазата и да вземеш пари за откраднати.
Трабва не маркировка, а проследяващи устройства да се слагат
Както не могат да накарат банките да си фиксират лихвата за целия период на изплащане ( повечето), така е и тук.
След като си се съгласил с общите условия, си длъжен да ги изпълняваш. Глупаво е това с липсващите части, но нищо не ти пречи все пак да си ги скриеш в мазата и да вземеш пари за откраднати.

Както не могат да накарат банките да си фиксират лихвата за целия период на изплащане ( повечето), така е и тук.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
blacksapphire написа:Договорът има силата на закон за страните по него!
След като си се съгласил с общите условия, си длъжен да ги изпълняваш. Глупаво е това с липсващите части, но нищо не ти пречи все пак да си ги скриеш в мазата и да вземеш пари за откраднати.Трабва не маркировка, а проследяващи устройства да се слагат
![]()
Пречи това, че извършваш застрахователна измама за която можеш да бъдеш осъден. Какво пречи тогава да взема един чук и да си направя фаровете на сол ?
- blacksapphire
- ентусиаст
-
Мислиш, че някои не го правят ли ?
Въпросът е да няма липсващи части.

те и тука се продаваха такива стопове
колегата беше писал, че вече му били свършили работа
по няколко пъти 

колегата беше писал, че вече му били свършили работа

- 6iva4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 d touring
- Мечтае да кара: някой друг колата и то с шапка с козирка
blacksapphire написа:Договорът има силата на закон за страните по него!
След като си се съгласил с общите условия, си длъжен да ги изпълняваш. Глупаво е това с липсващите части, но нищо не ти пречи все пак да си ги скриеш в мазата и да вземеш пари за откраднати.Трабва не маркировка, а проследяващи устройства да се слагат
![]()
Само и единствено, когато не е в противоречие и/или нарушава основното законодателство, камо ли конституцията на държавата-в случая презумциата за невинност. Ако сключим с теб договор, че като съм ти продал колата ти разрешавам да се движиш със 200 км/ч., мислиш ли, че някъде тази индулгенция ще мине?

- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
Само да вметна ,един от колегите спомена по горе за "Запалване".......
Не трябва да е умишлен палеж,а да изглежда като късо съединение,защото палеж умишлен макар и от някой завистник пак няма да бъде уважен.
Имайте го предвид ако ви мине през ума такова нещо......
Не трябва да е умишлен палеж,а да изглежда като късо съединение,защото палеж умишлен макар и от някой завистник пак няма да бъде уважен.
Имайте го предвид ако ви мине през ума такова нещо......

- blacksapphire
- ентусиаст
-
6iva4a написа:
Само и единствено, когато не е в противоречие и/или нарушава основното законодателство, камо ли конституцията на държавата-в случая презумциата за невинност. Ако сключим с теб договор, че като съм ти продал колата ти разрешавам да се движиш със 200 км/ч., мислиш ли, че някъде тази индулгенция ще мине?
Общите условия мислиш ли, че са в противоречие на каквото и да било, и някой брокер ги е писал ?

- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
Колеги всеки договор има вратички за и двете страни, друг е въпроса, че трябва истински адвокат леко луднал, да осъди застрахователната компания, защото всичко това е вандализъм, а каското в дзи до колкото знам покрива такъв тип щети, така, че според мен застрахователите умишлено използват вратичката за непокриването на липси по автомобила. Мисля, вандализма се покрива, мотивирай го добре, направи го ако трябва и медийно достъпно, консултирай се с адвокат и действай. Ако някой мисли, че НЕ СЪМ ПРАВ НЕКА МЕ ОБОРИ.
Последна промяна kalin_peev на 17 Окт 2010, 23:18, променена общо 1 път