СЛЕД НОЩНАТА РАБОТА НА АВТО-КРАДЦИТЕ!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Re: СЛЕД НОЩНАТА РАБОТА НА АВТО-КРАДЦИТЕ!!!

Мнение от blacksapphire » 15 Окт 2010, 19:41

Не знам какво точно е УБОРЯ, но мога лесно да те оборя :)

В случая имаме взломна кражба. Трябва да се изърши в най-кратък срок оглед на местопрестъплението от следовател и да се състави протокол. Има прекалено много специфични реквизити на този особен вид оглед, които не са направени, следователно - няма релевантни следствени доказателства за изършената кражба, които могат да послужат пред съответната застрахователна компания.

Капиш? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Окт 2010, 6:20

По тая логика-няма я колата-сам си си я гепил

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 16 Окт 2010, 10:07

Е.Димитров написа:По тая логика-няма я колата-сам си си я гепил

Това исках да кажа малко по-напред.

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 16 Окт 2010, 10:23

Просто трябва да мине чичко полицай да опише - казва се Закон, не логика :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 16 Окт 2010, 10:48

blacksapphire написа:Просто трябва да мине чичко полицай да опише - казва се Закон, не логика :mhihi:

Малък в случая закона не важи, дори и с протокол от куките нищо не може да се направи, защото в каското има клауза точно за откраднати елементи, които се водят сваляеми. Колкото и жалко да е, ако ти свият примерно джантите с гумите.... пак е същото... трябва да е счупен детайла, но да не липсва, тогава плащат....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 16 Окт 2010, 11:10

Аз казвам каква е процедурата при взломна кражба, Големи, а не по мое логично усмотрение :mhihi: А дали ще послужи протокола пред застрахователната компания, те си знаят :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 d touring
Мечтае да кара: някой друг колата и то с шапка с козирка

Мнение от 6iva4a » 16 Окт 2010, 11:13

blacksapphire написа:Просто трябва да мине чичко полицай да опише - казва се Закон, не логика :mhihi:

Да закон е, но като имам бегли наблюдения как и от кой е направен, по чии заръки, и с какви пари, и кой изгради, и направи структурата на застрахователния пазар след промените, то явно има какво да се промени. И не можем да очакваме че тази промяна ще дойде от застрахователите, нали? А за описа на чичкото полицаи, знаем как прави тез описи, събира доказателства и какво се случва в съда с тях.

П.П. Видях в профила ти, че си юрист. Ако си такъв към някой застраховател, кажи да не се абиме в темата на колегата, че май отидохме доста в страни от темата.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 16 Окт 2010, 11:19

Те тука всички са юристи, изчели по багажник ( е39 комби) учебници :mhihi: Кво да се 'абим, забавно е как "напипват" материята и нямат навика да четат квалифицирани мнения и наблягат на логиката, а законът невинаги е логичен. :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 16 Окт 2010, 15:59

blacksapphire написа:Те тука всички са юристи, изчели по багажник ( е39 комби) учебници :mhihi: Кво да се 'абим, забавно е как "напипват" материята и нямат навика да четат квалифицирани мнения и наблягат на логиката, а законът невинаги е логичен. :winky:

По добре се откажи, когато някой не иска да те разбере и с фуния да му наливаш няма да стане.
Колеги ако имате въпорси нека минат на лични съобщения, въпреки че се занимавам основно с животозастраховане и търговия не пречи да съм запознат и с автомобилното застраховане и да съм изчел малко повечко книжки, а и ситуацийте в които съм бил не са далеч по-малко от повечето колеги тук които не се занимават с това. Бих помогнал на всеки който има нужда от помощ и съдействие било то от мобилни групи до завеждане на щети в централните офиси на доста от компанийте с които работим и т.н.
п.с. Нека не забравяме че това е технически подфорум :))
Успех и усмивки на всички! :)
The Ultimate Driving Machine

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 d touring
Мечтае да кара: някой друг колата и то с шапка с козирка

Мнение от 6iva4a » 16 Окт 2010, 16:42

Noob4o написа:
blacksapphire написа:Те тука всички са юристи, изчели по багажник ( е39 комби) учебници :mhihi: Кво да се 'абим, забавно е как "напипват" материята и нямат навика да четат квалифицирани мнения и наблягат на логиката, а законът невинаги е логичен. :winky:

По добре се откажи, когато някой не иска да те разбере и с фуния да му наливаш няма да стане.
Колеги ако имате въпорси нека минат на лични съобщения, въпреки че се занимавам основно с животозастраховане и търговия не пречи да съм запознат и с автомобилното застраховане и да съм изчел малко повечко книжки, а и ситуацийте в които съм бил не са далеч по-малко от повечето колеги тук които не се занимават с това. Бих помогнал на всеки който има нужда от помощ и съдействие било то от мобилни групи до завеждане на щети в централните офиси на доста от компанийте с които работим и т.н.
п.с. Нека не забравяме че това е технически подфорум :))
Успех и усмивки на всички! :)

Ами щом ги разбирате и знаете нещата се опитайте да помогнете на колегата да използва ситуацията и да му се възстановят щетите и дай боже да оправдаете похарчените парички от мама и тате да ви изучат :oops:. А иначе знаем, че в БГ сме специалисти да казваме за всичко, че никога няма да стане, пък и да попречим с каквото можем. Нали ужким идеята на форума е да си помагаме за решаване на проблемите-обратното го знаем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 39 525 тдс 11.98г

Мнение от kalin_peev » 16 Окт 2010, 19:25

Мисля, че колегата е описал по горе, че информирал полицията и застрахователите, незабавно след като се е запознал с настъпилата ситуация.

Нека колегите които се занимават със застраховане, споделят как точно да постъпи колегата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 16 Окт 2010, 20:44

В последно време има и немалко случай на откраданати катализатори. Качва се човека сутринта да ходи на работа, пали и колата започва да трещи :mhihi: . Това не е един или два случая, доста са! Вие си правете сметката докъде е стигнала наглостта и смлостта им

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 16 Окт 2010, 22:15

Такова пък чудо,за пръв път чувам! :shock:
Ако е истина-напускам страната!
В момента в България има две решения на икономическата криза-Терминал 1,и Терминал 2
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Окт 2010, 12:56

Само ще отбележа думата "наркомани". Такава кражба не е извършена от дрогирани крадци, колегата каза, че даже не са рязали кабелите. Наркоманите може да ти гепят емблемата, ама така да ти разпорят колата......, това изисква и някакви познания за този автомобил. Скоро бях в София , началото на месеца с един колега от Варна. Само за една нощ бях, той за две и още първата вечер му изчезна лявото шофьорско огледало, в кв. Младост е бил, само стъклото, нищо не е скубано, рязано и т.н. Професионално и внимателно. На другия ден проверих форума дали някой не продава такова стъкло, съвсем честно ви казвам. Аз бях на друго място и ако щете вярвайте, преди да заспя се чудех какво ли ще ми липсва от колата на другия ден сутринта, даже споделих със съпругата ми. Незнам как живеете в София, Пловдив и другите големи градове, забравял съм си колата отключена на паркинга, лаптопа на задната седалка, навигация, антирадар, пушки, абе има какво да се гепи. Наистина, редки изключения, ама ги има и нищо никога не е липсвало. И на моя човек от Варна са му казали че откраднато не плащат, само повредено, но налично.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 17 Окт 2010, 13:58

класическа бг кражба от бмв, оставено на улицата. и класическа бг застрахователно-полицейска задънена улица.

на мен ми се случи подобно нещо (с по-малко откраднати неща, но на E60-ка) преди две години и напълно съм наясно какво е усещането и колко е безнадеждна ситуацията. докато я оправяха в сервиза имаше още две Е60-ки и една 3-ка с подобни липси, разни приятели ми казваха за още 2-3 подобни случая, а най бруталното беше на един светофар в софия видях една E60-ка без фарове и с рязана с флекс врата (явно, за да се справят с двойното заключване)... по всичко личи, че за такива части има пазар и то печеливш 8)

към потърпевшия - забрави го и не се ядосвай. оправи си колата и си карай живота, но не я дръж на улицата. това за улицата важи и за останалите колеги :yes:

в джунглата, ако нямаш камуфлаж или остри зъби те изяждат :bang:

ПредишнаСледваща

Назад към E39