Фалшиви банкноти от по 100 лв. Внимавайте!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Фалшиви банкноти от по 100 лв. Внимавайте!

Мнение от X-citer » 06 Дек 2005, 17:21

Вчера се опитаха да ми пробутат много добър фалшификат на банкнота от 100 лв. Внимавайте, защото наистина са много добри и за малко да се мина. Единственото по което се отличаваха от оригинала, беше, че нишката която минава през банкнотата и на която пише БНБ изтъняваше към долния си край :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 06 Дек 2005, 17:24

Любо, имаш ли нещо против да ми разкажещ по-подробно? Кажи ми каде, кога и т.н. се опитаха да ти пробутат фалшификата. Ако искаш може и на Л.С. Да взема да направя една разработка по случая.
Благодаря ;)
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 06 Дек 2005, 17:52

The Mravoiada написа:Любо, имаш ли нещо против да ми разкажещ по-подробно?

Както знаеш работя в ресторант. Често се опитват да пробутват фалшиви пари, но в повечето случаи са Евро. Два пъти вече съм горял с фалшиви пари и с времето съм се научил да съм доста мнителен. Като цяло схемата, която пробват при мен включително и вчера е следната: Идват трима човека(съмнителни са ми, никога преди не съм ги виждал, а работиме предимно с редовни клиенти) правят сметка от 18.50 лв и оставят 100 фалшиви лева. Връщащ им ресто 80 истински лева и те си заминават доволни.
Преди и други тарикати са пробвали да ме набутат. Идват да им развалям пари защото "трябвало да платят на таксито" или "в кафето отсреща нямат дребни да ми върнат"... много са изобретателни! Последният път в който ме минаха, един мъж дойде, плати си стая в хотела за почасово ползване(15 лв.), а сервитьорката му върнала ресто до 100 Евро. След това изчезна без дори да се е качвал в хотела. М/у другото и те бяха перфектни, дори съседката ми ги взе за да ги занесе в чейндж бюрото в което работи за да ги сравнява.
Вчера след като отказах да приема въпросната банкнота, ми обясниха, че не било възможно защото били теглени от банка и т.н. Явно бяха подготвени за подобна ситуация и единият от мъжете (бяха двама мъже и една жена) извади нова банкнота от 100 лв. Взех я, взех и другата и му показах разликата. Замълчаха си и след малко се изнесоха тихомълком.
Замислих се дали да извикам полиция, но с нищо не мога да докажа, че те са направили банкнотата - може да кажат, че са им я пробутали и на тях :confused:
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Дек 2005, 18:00

трябваше да викнеш полиция .. пак щеха да го отнесат за пласиране ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 06 Дек 2005, 19:03

bam-bam написа:трябваше да викнеш полиция .. пак щеха да го отнесат за пласиране ;)

и как ще докажеш, че не са ми я дали от банкомата или от някъде не са ми върнали така, казвам не съм сигурен направих няколко покупки ония ден и т.нат. примерно в евро и ми върнаха в лева ... няма шанс просто ...или пък някой случаен на улицата ти е оредрил парите щотото са ти били по 2левки и са ти пречели ...

нямаше нищо да стане :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 07 Дек 2005, 2:56

кой е тоя хотел за почасово ползване?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Фалшиви банкноти от по 100 лв. Внимавайте!

Мнение от Toni70 » 07 Дек 2005, 11:40

X-citer написа:Вчера се опитаха да ми пробутат много добър фалшификат на банкнота от 100 лв. Внимавайте, защото наистина са много добри.

Мен вече ми го "набутаха" по тоя начин... :banghead:

:(

Внимавайте Колеги.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID

Мнение от divna_ » 07 Дек 2005, 12:09

Моля, дайте малко повече инфо, че работя с пари(от банката още нямаме информация за фалшива 100-ца)???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 07 Дек 2005, 20:18

Наистина има фалшиви 100-левки и то са много добри , и на мен ми набутаха преди три дни една такава и чак вечерта като се загледах видях , че е фалшива лентата която минава през нея беше наполовината иначе на водни знаци на хартия беше едно към едно с оригинала на другия ден заредих бензин за 10лв. с нея и никой не я хвана но нямаше как иначе изгарях със 100лв. :dunno:
Няма грозни жени, има трезви мъже!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID

Мнение от divna_ » 08 Дек 2005, 10:04

Колеги, има и 100 левови банкноти дори без нишка, но те не са фалшиви. Затова ако някой има наистина инфо дали има менте и каква е разликата да каже? Благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от road666 » 08 Дек 2005, 10:41

divna_ написа:Колеги, има и 100 левови банкноти дори без нишка, но те не са фалшиви. Затова ако някой има наистина инфо дали има менте и каква е разликата да каже? Благодаря :)

Е как без нишка пък да не са фалшиви,такива не се пускат в обръщение.Освен ако някой не си е играл да махне нишката :mhihi:
Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 08 Дек 2005, 11:09

момчета и момичета ;) незнам наистина има или нема такива (ментета) но мога да ви помогна да различавате истинската от ментето (без специализирани апарати под ръка):

1. Банкнотата е с уникален рисунък - никъде където има две или повече линии (примерно успоредни) те не се сливат дори и за малко

2. Някои от вас сигурно са забелязали че банкнотите (всички) имат микротекст - той никога не е размазан и се чете от край до край с око или тези който не виждат добре с лупа - двете линии които подчертават надписа Алеко Константинов на лицевата част и цялото сако на същия на обратната страна на банкнотата

3. На лентата ( лъскавата в ляво на лицевата част) не трябва да има прекъсвания) на ментетата тази лента се прави от лентата на 10-левки + една "0"

4. Истинските банкноти имат "повдингнат печат" това се осеща най лесно на сакото на А.Константинов - от лицевата част има релеф а от зад не, както и на надписа "българска народна банка" от дясната част на лицевата страна

5. Другите няколко всички ги знаем воден знак - портрета + надпис БНБ, метална нишка която минава през банкнотата с надпис 100 БНБ и малък надпис 100 върху БНБ, специфичното светене на нишки и част от рисунака на ултра виолетова светлина и др.

P.S.
Работил съм професионално с пари 8години и съм научил че менте от истинска се разпознава винаги от съвкупност от елементи защото с пари се работи непрекъснато и те се повреждат.

Надявам се да съм бил полезен. :)

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 09 Дек 2005, 19:00

пак не съм ги доизкусурил :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niki fire » 10 Дек 2005, 16:02

значи мене не могат да ме минат защото не работя със дребни :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 12 Дек 2005, 11:10

niki fire написа:значи мене не могат да ме минат защото не работя със дребни :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Значи ако те минат веднъж ще ти държи влага ноо време а? :mhihi:

Назад към Извън Темата