климатик в къщи - оправен

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Търся помощ за климатик в къщи - не ще да топли...

Мнение от Демирев » 19 Окт 2010, 14:58

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 19 Окт 2010, 15:57

На конвенционалка прилича, старичък модел май, ама има и инвертор с почти същия панел...
Виж и на дистанционното или на етикета на вътр./външното тяло трябва да пише "инвертор" някъде ,ако е .
Когато го пуснеш, виж външното тяло дали включва вентилатора и компресора, ако ги пуска - пипни крановете с ръка да провериш дали се стоплят и т.н.(после другите работи)
Просто опиши по-точно какво прави климатика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 19 Окт 2010, 16:16

Не е инвертор. Сплит е.
За старичък ти казах вече че е купен от мен и монтиран от монтажници към техномаркет през август 2004 г. - на тялото пише 03.2004 вероятно на тази дата е сглобен във фабриката.
Като го вкл. на хеат - жега на 29 градуса почва да бръмчи външното тяло и перката се развърта - вътре в стаята мощно почва да духа хладен въздух :evil: нищо че е на жега 29 градуса :evil: и след 10 минути спира въобще да да духа вътре - вън си бръмчи вътре хладно и въобще не е 29 градуса.. а макс 22.....всички клапани са скрите под капак.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sa_hellrot » 19 Окт 2010, 16:37

Може и фреон-я да е избегал....,ако си при климатика и имаш време звънни , че с писане не става...0886 02 02 77 - Сашо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Окт 2010, 20:05

Демирев написа:Не е инвертор. Сплит е.
...........

колега, инвертора също може да бъде сплит....сплит просто означава едно вътрешно и едно външно тяло :winky:
съответно мулти сплит е едно външно с две или повече вътрешни, ама тва няма отношение по твоя проблем

пусни климатика на режим охлаждане и ако духа студено /ама наистина студено, не просто да вее/ значи проблема е в четирипътния клапан на 100 процента :idea:
ако и на студено не бачка причините могат да бъдат доста...както е споделил колегата по-горе и трябва да се види на място
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 19 Окт 2010, 20:23

Днес го оправили нашия, оказало се кондензатор. Сменили го и всичко е ОК. 100лв. всичко :ranting: Бах го в кондензатора :censored:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 20 Окт 2010, 19:48

Аз техниката я харесвам малко на тото .

Деу на 10 години работи като за световно в заведение .Също и 3 нипона у нас ...
и нео ,хитачи , сони , техникс ,индезит ,зероват и всякакви техники и марки ....хареса ли ми и в колата . :mhihi:
Нямам нищо което да е сдало багажа .

За климатиците - редовно почистване на филтрите и на турбината но това е работа за майстор .
Температурния датчик леко по-навън го издърпвам за да не спира начесто .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Окт 2010, 10:11

ето и мойто решение на въпроса ! първо извадих датчика за температурата извън кутията ,дето е заврян и го оставих под големия преден капак. нещата не се промениха чуствително. пак си изключва и не топли постоянно. след това го издърпах ,доколкото му стига кабела и го извадих извън климатика отстрани ,за да не го грее вътре въздуха. тоя път нещата са чуствително по-добре. въпреки това пак изключваше ,но много по-нарядко при зададена температура 30градуса. в крайна сметка измерих температурата на датчика с лазерен термометър и се оказа ,че наистина стига 30,5-31 градуса и спира-т.е. си работи вярно ,но проблема е ,че като зададеш 30 градуса те са за ниво 2,4 в стаята ,където е и самият датчик ,а там където седиш е ниво 1,2м. с помощта на зазомазо проучих и се оказа ,че ако удължа кабела на датчика с до 2м с тънък ,многожилен кабел няма да се промени съпротивлението му драстично и мога да го сваля надолу. естествено ще се опитам да го скрия някъде по ъглите ,за да не е грозно. така ше показва по-вярна температура и няма да изключва често или никога....! не знам защо не са го измислили в завода тва ,но вече разбирам поне 6 начина за тунинговане на климатик с елементарни средства ,което незнайно защо не е направено в заводите.... та така! моят проблем е решен.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 22 Окт 2010, 10:20

Бе нямате ли датчик в дистанционното.....проверете си, кви са тия галимации с удължаване на датчика на климатика...

Дори тъпата осака в офиса има такъв датчик в дистанционното. Цъкаш "Ай фил", слагаш го некъде на ниско и готово.

Аватар

Мнение от SKISA » 22 Окт 2010, 10:28

климатика ми е конвенционален хайер от 2005та. нема такъв датчик.
още една фатка да споделя.... слага се едни кабел ,който реално е нагревател и е изчислен на 40вата да грее ,връзва се към климатика и се увива около компресора отвън. говориме за конвенционални климатици. той лъже компресора ,че е топло ,независимо ,че навън е -15 градуса ,отделно му грее маслото ,разхода е едни допълнителни 40 вата ,но конвенционалка работи до много ниски температури и отделно пали с подгрято масло. в конрад ги има тия кабели и са некви смешни пари.
има и доработка за такъв кабел във ваната на външното тяло да грее ,за да не трупа лед при много студено ,както и в тръбата за конденза . обаче и ватовете стават 3х40=120.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 22 Окт 2010, 11:07

Относно замръзването, ГЕНЕРАЛА като осети, че замръзва, си обръща потока въздух и сам се размразява. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 22 Окт 2010, 11:12

Kroki написа:Относно замръзването, ГЕНЕРАЛА като осети, че замръзва, си обръща потока въздух и сам се размразява. :)

те всички така правят,ма през тва време спира да духа топло!! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sa_hellrot » 22 Окт 2010, 12:20

SKISA написа:ето и мойто решение на въпроса ! първо извадих датчика за температурата извън кутията ,дето е заврян и го оставих под големия преден капак. нещата не се промениха чуствително. пак си изключва и не топли постоянно. след това го издърпах ,доколкото му стига кабела и го извадих извън климатика отстрани ,за да не го грее вътре въздуха. тоя път нещата са чуствително по-добре. въпреки това пак изключваше ,но много по-нарядко при зададена температура 30градуса. в крайна сметка измерих температурата на датчика с лазерен термометър и се оказа ,че наистина стига 30,5-31 градуса и спира-т.е. си работи вярно ,но проблема е ,че като зададеш 30 градуса те са за ниво 2,4 в стаята ,където е и самият датчик ,а там където седиш е ниво 1,2м. с помощта на зазомазо проучих и се оказа ,че ако удължа кабела на датчика с до 2м с тънък ,многожилен кабел няма да се промени съпротивлението му драстично и мога да го сваля надолу. естествено ще се опитам да го скрия някъде по ъглите ,за да не е грозно. така ше показва по-вярна температура и няма да изключва често или никога....! не знам защо не са го измислили в завода тва ,но вече разбирам поне 6 начина за тунинговане на климатик с елементарни средства ,което незнайно защо не е направено в заводите.... та така! моят проблем е решен.

Точно така се прави, :clap: но все пак климатика трябва да си е наред. Ако има друг проблем не става с местенена датчик.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 26 Окт 2010, 15:52

Напълниха го с нов фреонец 840гр.
Правиха струваха - одрънкаха ме и си заминаха. Да съм го видел духа ли топло сряда - четвъртък като застудее че се сега се лъжел датчика в топлото - 18 градуса е във Варна. Ако духало студено и в сряда - четвъртък като паднат температурите навън да съм им звъннел щели да дойдат веднага. :roll:
Пък да видим ще продължат ли проблемите :roll:

Предишна

Назад към Извън Темата