Старите коли с по - високи данъци от 2012 година

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Cayenne S и това от аватара
Мечтае да кара: квото отърва
Детайли за колата: 4.5 V8

Re: Старите коли с по - високи данъци от 2012 година

Мнение от hameleona » 20 Окт 2010, 18:14

dimithur написа: :mhihi:

Младежо,ще те помоля да ограничиш компетенцията си в по-тесен кръг разбирачески теми в които пишеш /тоест в почти всички май/,най-малкото дразниш.Хора като теб съм забелязал или знаят наистина всичко/досега нито един не познавам/ или са пълни лайки и гугъл-дипломирани специалисти.Извинявай,но нищо лично.
Голяма доза истина виждам в мненията на скиса,алекс-а и Ем3 Це Ес Ел-а.На никой не му е приятно безразборното вдигане на данъци,независимо колко е месечния му доход.Все пак след поредицата разочарования които поднесоха гражданите за европейско развитие на България,говоря за мен лично,се надявам че всичко това се прави да се закърпи бюджета,за да има за старите,болните и бюджетната сфера.Но ако се окаже,както вече ми изглежда,че тия са поредните,които чрез изсмукване на масата народ,прикриват собствените си кражби и то на суми с много нули отзад,как ще ги търпим още 2 години и 10 месеца???????
Колата пести време,физически усилия,прави те независим от метео условията,осигурява бърз достъп до целта на пътуването и не на последно място носи удоволствие за шофиращия ако е правилната марка :mhihi: .Мисля че и бедни и богати имат право на всичко това.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 20 Окт 2010, 19:39

Да бе, то е нормално това. Както каза скиса, посоката е правилна, ма пътя - тц. Щото добре, ще дигнеш данъците, ма как по-точно ще вземеш на човек с 549.78лв. заплата 400 лева данък на колата? Да не си купува кола, викате.
Не е правилно да имаме данъци като в ЕС, до цент, а заплатите да са като в... България. Не е. Нека да зимам 3000 евро заплата и данъка да е 500 евро на Е34-ката. Тогава - добре. Карам стара кола, плащам си повече. На дачията да е 250 евро. А за М3-ката, наистина е по-правилно да се пита кои стандарти покриват, някой бабички имат много подобрения и бият някои от новите коли.
@dimithur, и аз си пожелавам да уча в университет, всъшност чужд искам, друга тема, обаче гледам в Англия имат такси за центъра според емисиите на колата. И като писах на теб, бе човек как може на килър да си сложиш аватара? На мой набори идоли са им Илиеви, Карамански и другите, което също не е нормално, ма па убиец? Т'ва е оф-топик, за който се извинявам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 20 Окт 2010, 19:48

Той колегата има слабост да слага на аватара си само такива "народни любимци" :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 20 Окт 2010, 20:41

saleen написа:Той колегата има слабост да слага на аватара си само такива "народни любимци" :mhihi:

Стига ми се заяждайте с аватара вие пък :mhihi: Гледах го тоя пич в Отечествен Фронт и ми хареса :dunno: Ако не друго, то поне е 300 пъти по искрен от всичките ни политици ;)

Ryapoff написа:Да бе, то е нормално това. Както каза скиса, посоката е правилна, ма пътя - тц. Щото добре, ще дигнеш данъците, ма как по-точно ще вземеш на човек с 549.78лв. заплата 400 лева данък на колата?

То колега не е нормално при 400лв заплата да извадиш 4-5к за кола, ма действителността показва точно обратното ;)

Ryapoff написа:Не е правилно да имаме данъци като в ЕС, до цент, а заплатите да са като в... България. Не е.

Прав си, не е правилно, ама затова сме си виновни самите ние, щото липсващата ни част от заплатите е отишла в именията на ония, дето ги снимаха с хеликоптерите . И в много други знайни и незнайни "войни" на прехода и от преди това още даже

hameleona написа:
Младежо,ще те помоля да ограничиш компетенцията си в по-тесен кръг разбирачески теми в които пишеш /тоест в почти всички май/,най-малкото дразниш.Хора като теб съм забелязал или знаят наистина всичко/досега нито един не познавам/ или са пълни лайки и гугъл-дипломирани специалисти.Извинявай,но нищо лично.

Аз си изразявам мнението, поне върху това няма данък, та мисля да се възползвам от правото си докато го имам все още :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 20 Окт 2010, 20:50

dimithur написа:
Ryapoff написа:Да бе, то е нормално това. Както каза скиса, посоката е правилна, ма пътя - тц. Щото добре, ще дигнеш данъците, ма как по-точно ще вземеш на човек с 549.78лв. заплата 400 лева данък на колата?

То колега не е нормално при 400лв заплата да извадиш 4-5к за кола, ма действителността показва точно обратното ;)

Същото е като при 3000 евро да извадиш 20 000 за нова кола...
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 20 Окт 2010, 21:17

Мармот написа:
dimithur написа:

Да ама не. Щото като взимаш 3к евро, плащаш 500 лизинг и с останалите "бръмчиш" . А я тука плащай по 200лв кредит при заплата 400, да видим дали няма да умреш от глад ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 21 Окт 2010, 0:42

dimithur написа:
Мармот написа:
dimithur написа:

Да ама не. Щото като взимаш 3к евро, плащаш 500 лизинг и с останалите "бръмчиш" . А я тука плащай по 200лв кредит при заплата 400, да видим дали няма да умреш от глад ;)

Да ама да.Щото тука взимаш 500лв плащаш 100-150на банката за кредита който си дръпнал и нема да умреш от глад.Темата е дълга и широка,такава е действителността така че колега на който не му изнася големият град с много,стари,смръдливи и неугледни коли да си ходи на село на тихо и спокойно и на чист въздух,да ама като идеш на село и като нема пари за хляб да видим тогава дали нема се върнеш в големиу град :yes:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 21 Окт 2010, 1:04

Ооо да определено трябва да има такъв данък! И то як не просто символичен! Да стегнат и техническия преглед, защото сега няма такъв. Естествено има и стари автомобили, които се поддържат, но масата са гроб.

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 21 Окт 2010, 1:51

Ей, нЕкои хора вЕрно са тъпи. Ако бЕхме нормална държава щях да подкрепя данъка, особенно ако отиваше за социални нужди. България обаче не е нормална държава. Социално слабите няма да видят и стотинка от него, пак нЕкой нЕкъде ще си пълни гушата. Не ви ли е ясно, че ви клатят - това е малко като толовете на Тракия. Да не би да очаквате, че ще оправят дупките или, че старият път през Септември ще може да се кара отново? ГЕРБ да е по-различна партия от другите? Ха-ха... За жалост... Та така с това данъци.

П.П. Като вдигнат таксата смет да не би да очаквате, че София ще стане по-чиста или че няма да има заледени улици тази зима? Ей сега...
Power is Nothing Without Insanity

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 21 Окт 2010, 2:08

В една подбна тема, която беше свързана с вдигането на данъците на новите коли се говореше обратното на това тука... :mhihi: То няма угодия.
Няма сега да коментираме, че от тия данъци дето ги плащаме няма файда и т.н., да се абстрахираме от това. Ясно е, че само ще се налапат, няма да оправят дупките. Просто изродите със стари ръждиви, пушещи кочини ще се махнат (в това число и дядовците с лади, москвичи и т.н. и т.н.) :driving: Единствено това ще е готиното.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Окт 2010, 8:56

данъка е като всяко нещо, което си купуваме или плащаме услуга....! аз със сигурност мога да си платя и по-висок. въпроса е ,че за нещо се плаща,когато има насреща извършена услуга. как да платя като виждам ,че парите ми отиват някъде ,а аз не получавам услугата срещу тях!?! ми няма да платя!! просто няма! не е въпроса да отрежеме главите на трошките или на старците ,или па на гробниците. въпроса е ,че като платя за нещо искам да получа срещу тия пари нещо! не получавам! е ми сори! не плащам! или поне не съм съгласен да ми се дига цената!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 21 Окт 2010, 9:55

до тогаз я сме живи я не...тей,че жабуркайте си и тва е
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 21 Окт 2010, 10:19

alpina-ma6inata написа:...(в това число и дядовците с лади, москвичи и т.н. и т.н.) :driving: Единствено това ще е готиното.

Ако не бЕха Ладите и Москвичите като си бил малък, щеше ли да знаеш колко фън е RWD, a :mrgreen: ?
Power is Nothing Without Insanity

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 21 Окт 2010, 20:08

Сега в новините съобщиха за проект на данъци за 2011 г., в който коли с мощност над 200 к.с в зависимост от района на регистрация, данъка за 1 kW мощност ще е от 3.5 до 7.5 лева.

демек бмв 330 (150 kW) ако е регистрирано в град с максимална цена на еденица мощност, собственика му ще плати 150*7.5=1125 :banghead:
Тия изплискаха легена :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Окт 2010, 23:48

За коли с мощност над 149 kW налогът ще е от 3,30 лв. до 7,38 лв. за 1 kW над посочените.

Т.е. за 150kW ще ти е 7,38лв. отгоре.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата