ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от BMW120 » 19 Окт 2010, 3:18

balcanbas написа:Здравейте , преди около 1 месец , карам си πο бул. Пейо Яворов към Румънското посолство - Сердика център , към 23ч./Събота/ и понеже пътя е с наклон надолу и си карам както винаги 70-80км по този булевард -все пак 3 ленти , няма коли и т.н. обаче , както си минавам моста под Цариградско една патрулка с радар :cop: и оп както си бях в лявата лента махна ми- карах с около 83 км/ч . Каза ми ,че съм карал с 88 км/ч и така, попитаха ме 3 пъти дали да почват да пишат акта /искаха пари/ , ама по лошо стечение на нещата преди това си казах няма нужда , няма да тегля от банкомата , утре ще го направя и бях с некви керливи пари - написаха ми го и ми казаха до 1 месец да отида в КАТ ,за да ми връчат НП. Това беше случката , искам да попитам , по този бул. 50 км ли е ограничението ??? Знам ,че навсякъъде в градски условия е толкова , но все пак там няма ограничителна табела , също така всеки кара с над 60-70 +++ и не го спират , карал съм страшно мн. пъти в този участък , имало е патрулки и не са ме спирали - за да караш с 50 , трябва да натискаш спирачката , защото пътя е под наклон - надолу.Другото което е ,че там няма жилищни кооперации , пешеходни пътеки , тоест не застрашавам живота на когото й да било ,беше късно - проблема беше ,че светна зелено на светофара и аз се опитах да мина - дори сега се чудя,защо изобщо им спрях ... както си светеше зеленко щях да си бегам по живо,по здраво :(:(:(.Посъветвайте ме какво да правя ???- Първи АКТ ми е , винаги до сега ми се е разминавало....

Meне така веднъж ме спряха и им викам нали е 60 (аз бях с 84км/ч) и те ми викат ако няма табела която да показва огранивение различно от 50 значи е 50...демек кажи чао на книжката.... :no:

не мога да разбера тая работа....бау.бг може би ше ми обясниш...живял съм в чужбина и там ограничението на такива пътища е 80 имам предвид двулентови в града, а на магистралата която е в града е 120....има ли някой демек вие да се опитва да поправи тази несправедливост :)
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 19 Окт 2010, 3:38

masimo написа:@balcanbas,
Подписа ли се на акта ? Ако да, за съжаление не ти остават много опции. Освен да пиеш една студена вода и да чакаш НП за да видиш с колко ще ги спонсорираш.

ами ако не е какви опции му остават :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: 318i 1998 и 318d 2006

Мнение от kireto_a » 20 Окт 2010, 16:46

bau.bg написа:Andronoff ясно е че закона се пише под определена форма.
Все пак е нужен и ценз за да работиш с него .....
Не всеки разбира от строеж на сгради, ремонт на автомобили ....така е и със закона

Тъкмно напротив, законите трябва да могат да се разберат от всички грамотни хора, а такива трябва да са всички. Иначе какъв е смисълът от тях? Има закони, ама какви са не се знае. Също така трябва да бъдат публично и безплатно достъпни, нещо кеото тиквите дето ни управляват не могат да разберат.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 20 Окт 2010, 19:42

kireto_a написа:
bau.bg написа:Andronoff ясно е че закона се пише под определена форма.
Все пак е нужен и ценз за да работиш с него .....
Не всеки разбира от строеж на сгради, ремонт на автомобили ....така е и със закона

Тъкмно напротив, законите трябва да могат да се разберат от всички грамотни хора, а такива трябва да са всички. Иначе какъв е смисълът от тях? Има закони, ама какви са не се знае. Също така трябва да бъдат публично и безплатно достъпни, нещо кеото тиквите дето ни управляват не могат да разберат.

Eто ги всички наредби, закони и кодекси с всички последни новости - съвсем безплатни за ползване !

http://lex.bg/bg/guide#nav1

поздрави
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 20 Окт 2010, 22:44

Колега четох напред за тия призовки за камерите и пак неразбрах...
Тези призовки идват по пощата--- ами не съм я получил - докога върви този отговор???
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 21 Окт 2010, 0:46

madpetio написа:Колега четох напред за тия призовки за камерите и пак неразбрах...
Тези призовки идват по пощата--- ами не съм я получил - докога върви този отговор???

Призовките са нещо което има обратна разписка...... на нея се подписва получателя /ти...твой роднина...съсед/ с уговорката да те уведоми , предаде призовката - така е редовно връчена.
Всичко останало са филми !
Могат да ти пращат и кварталния да те търси ....среща се често, но дори и той трябва да ти я връчи срещу подпис

поздрави

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 21 Окт 2010, 7:47

ЯСно благодаря :yes:
Докато не я получа срещу подпис ...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 24 Окт 2010, 14:42

колеги да ви попитам преди месец на Е32 ката ми бях сложил черен капак а колата по принцип си е бяла и една вечер ме спряха и щяха да ми спрът колата от движение имат ли това право. Мерси предварително.

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 24 Окт 2010, 14:49

Здравей колега, преди седмица ми написаха 2 фиша във Велико Търново. ИМа ли смисъл да ги плащам или да ги оставя и те ще изгубят давност по някое време като актовете ?
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 24 Окт 2010, 18:18

bau.bg написа:
madpetio написа:Колега четох напред за тия призовки за камерите и пак неразбрах...

Призовките са нещо което има обратна разписка...... на нея се подписва получателя /ти...твой роднина...съсед/ с уговорката да те уведоми , предаде призовката - така е редовно връчена.
Всичко останало са филми !
Могат да ти пращат и кварталния да те търси ....среща се често, но дори и той трябва да ти я връчи срещу подпис

поздрави

А ако не подпишеш въпросната призовка ?! :conf:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 25 Окт 2010, 13:00

http://www.monitor.bg/article?id=265804
Това е статия във вестник монитор озаглавена "Половината от снимките на КАТ в коша"

Цитирам:
"Половината от снимките на КАТ, на които се вижда как шофьори летят с превишена скорост, ще отидат в коша. Докато Пътна полиция успее да издири хилядите нарушители, щракнати от 15-те стационарни радара в страната, давностният срок за заплащане на глобата от една година изтича. Това съобщиха пред „Монитор” юристи, работещи в системата на МВР.

Причината за неплащането на актовете е изключително тромавият Закон за административните нарушения и наказания, който не е променян от 40 години. Сега, за да бъде санкциониран даден водач, трябва да му се изпрати призовка, той да се яви доброволно в КАТ и да потвърди, че е карал колата, заснета от камерата. Ако обжалва с мотива, че друг е шофирал, властите започват да издирват истинския нарушител, а през това време

12-те месеца давност отдавна са изтекли. "

И сега да видим дали правилно съм разбрал имам снимка от 02.2010, разни полицай ме търсят, намират ме и казвам, че не съм карал аз и съответно намеря някой, който да подпише че той е карал, ако до 02.2011 той не получи акт, се губи давност на снимката и в последствие като дойде акт, той може да се обжалва и да падне!?
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Окт 2010, 12:28

колата се води на адрес в София с номера СА ******* ( Софийска лична карта), трябва ли да сменям номерата с ( ВР ***** ), ако си извадя Врачанска лична карта :paranoid:

или просто колата остава да си виси на онзи адрес пак на мое име...
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 26 Окт 2010, 15:31

Здравейте,
прочетох много итнересно нещо и от много време се чудя как да го тълкувам.

Става дума за "Закон за движение по пътищата", Раздел 7 "Завиване надясно или наляво", чл. 45, подточка 4:

(4) Завой надясно е позволен при червена светлина на светофара само при наличие на съответен пътен знак или светлинен сигнал, като водачът е длъжен да пропусне пешеходците, да не пречи на движението и да завие, когато се е уверил, че пътят е свободен за преминаване.

Това мога да ли да го тълкувам като "мога да завивам надясно дори и светофара да свети червено, стига да не преча на другите участници в движението и да пропусна минаващите пешеходци"? Какво ще рече "...само при наличие на съответен пътен знак или светлинен сигнал..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 26 Окт 2010, 18:06

Завой надясно е позволен при червена светлина на светофара само при наличие на съответен пътен знак или светлинен сигнал

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 26 Окт 2010, 18:07

vicho написа:колата се води на адрес в София с номера СА ******* ( Софийска лична карта), трябва ли да сменям номерата с ( ВР ***** ), ако си извадя Врачанска лична карта :paranoid:

или просто колата остава да си виси на онзи адрес пак на мое име...

Сменяш адресната регистрация, съответно трябва да смениш и рег.табели на автомобила...

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум