Мнения за Ford Mustang 06' 4.0 v6

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнения за Ford Mustang 06' 4.0 v6

Мнение от kronos » 21 Окт 2010, 0:03

Всякакви съвети ще са ми от полза. Не можах да склоня брат ми да си вземе баварче и сега ме тормози за такава гад. Интересуват ме по сериозни дефекти, разход на гориво и т.н
Става въпрос за мотора с 212к.с Странно ми е че максималната му скорост е 180км. :shock: да не са нещо ограничени?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мнения за Ford Mustang 06' 4.0 v6

Мнение от jordanov » 21 Окт 2010, 0:12

Или да са мили ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 21 Окт 2010, 1:57

като инфо не мога да ти бъда полезен,но на външен вид са супер,а и 100% понавървяват :D разхода предполагам гони 15-16/100.Доколкото до ограничение от 180км,просто не е възможно.трябва да има няква грешка.мили трудно биха били,тъй като не вярвам да вдига 288км...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Окт 2010, 2:07

азззз написа:като инфо не мога да ти бъда полезен,но на външен вид са супер,а и 100% понавървяват :D разхода предполагам гони 15-16/100.Доколкото до ограничение от 180км,просто не е възможно.трябва да има няква грешка.мили трудно биха били,тъй като не вярвам да вдига 288км...

що да не вдига, все пак е 212 коня (от 4 литра)... :mhihi:

и на мен ми харесва външния вид, но ТОВА ли е правилния мотор :| :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 21 Окт 2010, 3:02

Ограничител на оборотите - 115 мили/ч - 185км/ч... По форумите масово питат как да се махне ограничителя на този V6, повечето предлагат програматор "sctx3"...
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 21 Окт 2010, 7:14

По-добре изчакайте и вземете новия V6. 305 коня са и си понавървяват. Ако държите да го взимате сега все пак виж в тунинг.бг имаше една доста подробна тема за стария. Toshko си беше купил и обясняваше в негов си стил какво е усещането.
Ето един тест на 2011:
http://www.youtube.com/watch?v=5Qqzgyy3 ... r_embedded

ентусиаст
Аватар

Мнение от kronos » 21 Окт 2010, 9:53

За сега само този мотор можем да си позволим, ако испадне някое гт по евтино ще го лапна, но късмет...
Значи това било, знаех си че е някакъв ограничител, който сигурно вече са излекували :D
Преди малко се зачетох в auto.ru и там му дават 12.4 градско и 8.4 извън, ако наистина ги покрива дези данни, не ми се вижда много за 4.0л мотор. От 0-100 му дават 7сек. което също е приемливо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 21 Окт 2010, 10:59

Колега, един съвет от мен. Американска кола, камули мустанг, без V8 е като да си като да си вземеш бмв със предно предаване. Събери още пари, разрови се по германия, ако можеш и по САЩ и си вземи такава V8 задължително.
Един приятел имаше едно от първите Гт в България. След време почна да се оплакава от тропане по предницата. Ходи на
americancar.bg там има тема за мустанг. Разхода е според това колко го зориш.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 21 Окт 2010, 11:20

Някой от колегите в Англия караше Мустанг, предполагам ще може да каже точно. :) На мен лично точно този мотор ми се струва слабичък като за обема, който има и купето, в което е сложен.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 21 Окт 2010, 13:45

Feanor написа:Някой от колегите в Англия караше Мустанг, предполагам ще може да каже точно. :) На мен лично точно този мотор ми се струва слабичък като за обема, който има и купето, в което е сложен.

Сега ще кажа на брато да се отчете с акъл, че нали кара големия брат ...

Аз лично карах такъв Мустанг кабрио в Америка от Детройт до Кей Уест и умрях от кеф. Средният разход за целия път беше 9.1/100км. Много приятно изненадан от вървежа и поведението и на пътя. Добре завива и остави впечатлението за "честна" кола - ако искаш да правиш рекорд на Нюрбургринг - не е тя, но ако искаш да имаш нещо красиво, което върви добре и е повече ГТ - Мустангът е за теб. Този мотор може да се пипне... ;)
Power is Nothing Without Insanity

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 21 Окт 2010, 14:49

за съжаление не мога да ти кажа мнение за 4.0 матора но ще ти кажа впечатления за колата като цяло

много здраво окачване, предното е почти същото като при БМВ е36/е46, само че тампоните, биалетки и всичко останало е пъти по-дебело и голямо. части в европа се намират лесно и се поръчват от интернет без проблеми, цените са като за бмв или за някои неща по-евтини. накладки и дискове има от ЕВС ако искаш качествени, има и разни безименни за по-малко пари. спирчаките ще ти дойдат слаби - най-лесно е да сложиш дискове и апарати от ГТ (имам едни ми се търкалят в гаража на добра цена ;))

задното окачване е просто като гъбена супа и държи много на бой. евентуално може да се разтече едно уплътнение на дифа но се сменя за 2 часа елементарно и самото то струва 9 евро.

доста здрави скорости и съединител, автоматикът е учудващо приятен за каране.

търси premium модела, защото интериорът е много по-добър (аве пак има доста пластмаса, ама си с хубаво кормило, кожа и разни други шукарийки и си струва)

за музика вземи шейкър 500.....1000 няма смисъл защото бас касата в багажника е мега грозна и ти заема всичкото място. 500 идва с отделен усилвател и два баса в предните врати и звукът е повече от добър...или си взимаш без музика и си правиш сам

със сигурност ще искаш да направиш окачването по-твърдо и ниско, пружините са около 200 евро.

купето е добра ламарина и не гние (виждал съм мерцедеси на 4 години с ръжда по веждите....) може да се появят плюски на ръба на предния капак - алуминиев е и където е заварен ръба се получава конденз и надува боята, това им е единствената детска болест по каросерията.

разход....моят е с компресор и не е много меродавен но напоследък ми дава 16.5-18 на градско с пържене...на дълго ако закрепя 125 км/ч на темпомата ми дава 9.8, предполагам че в6 ще е по-малко.

имай предвид че в6 отпред е с друга броня и решетка и не е толкова агресивен на външен вид. моето мнение е честно казано да търсиш ГТ и ще изскочи оферта. преди 3 седмици се продаде кабрио ГТ от първи собственик на малко км за 14.700 евро. купета излизат на моменти и за по-малко.

за всички които ще кажат че поддръжката на тази кола е трудна - голяма грешка, направена е толкова просто и елементарно, идеята е средно статистическия джо да може да я обслужи с клещи и тел на двора на фермата в алабама...винаги съм си чоплил бмв-тата сам и направо се преродих с мустанга, всичко е премислено да е лесно....а при бмв за всичко има специален инструмент (нали все пак и бмв дилърите трябва да ядат....няма нищо общо с функционалност ;) )
Изображение Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 21 Окт 2010, 17:59

Ами лятото на 2008ма карах такова животно, само където не спях в тая кола, бях влюбен в нея... обещал съм си някой ден и в БГ да си купя такъв.
Сега малко впечатления колата беше 03.08ма и на 8000 мили когато попадна в моите ръце 4.0 в6, най-малкият мотор на мустанг това поколение. Беше с автоматична кутия и 16ки (ще кача и снимки).
Първо ДВГ: колата върви отлично, даже страхотно за 210к.с. мотор, автоматът си палеше гуматА :mhihi: при изключено ЕСП. Разходът ме очарова: при положение, че търкалях освен мустанга, Шеви Лумина 3.1 в6 моноинжекция автомат и Ауди 80 2.3 автомат (US edition), мустангът беше най-икономичната от трите :kuku: имал съм и Акура Интегра в американско, единствено тя беше по-икономична, но беше ръчна кутия...
Второ: Интериор - таблото е в ужасна пластмаса като на Шкода Фабия първо поколение, въздуховодите - тип китайска РЦ количка, седалките - удобни, позиция на водача - доста прилична, като цяло приятна атмосфера без грам скърцане.
Трето: Возия - с 16ските возеше много приятно, беше и с високи гуми. Сток окачването е сравнително стегнато, но не и неприятно твърдо.

Ако сетиш за нещо друго питай, понавъртях и мили и доста и бях свикнал - много хубава количка :angel:
С две ръце те съветвам да я вземете!

Ето я и принцесата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

ентусиаст
Аватар

Мнение от kronos » 21 Окт 2010, 19:13

Благодаря на всички за мненията!
Значи не е толкова зле работата, до сега съм нямал американска кола и за това малко с недоверие подходих.
Понеже ще се навъртат доста км. за това сме се спрели на в6-ка. Иначе точно на премиума сме се спрели, другите са много постни, пък по нататък ще и поръчаме една гт оптика. Колата си е красива и да си призная и на мен ми харесва, поне не е някаква масовка.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Окт 2010, 19:44

аз лично ако имам избор между стария в6 (този на които си се спрял) и в8 от същото поколение- ще взема в8-цата.. не за друго а защото е доста по-бърза, звучи вярно... и е почти на кантар като икономия особено ако си със ръчни скорости (този специално в6 е морално остарял дори за американските разбирания).

иначе колата е здрава, евтина и много приятна за каране.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 21 Окт 2010, 20:38

Не мога да изкажа никакв лични впечатления от Ford Mustang, но мога само да се възхищавам.
Вярно е, че сме в БМВ форума, но за в диапазона на 25 - 35000 лева за купе/кабриолет няма по-красива кола от Мустанга.

Следваща

Назад към Извън Темата