Възможно ли е регистриране на кола над 200 коня на инвалид?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Възможно ли е регистриране на кола над 200 коня на инвалид?
В процес на търсене на кола съм и имам дядо/бащата на майка ми който е с 93 % инвалидност. Дали е възможно ако си взема Е46 330 Д с 204 коня да взема дядо ми до КАТ и го регистрираме на негово име и така да отърва данък лукс и винетките? Гражданската за инвалидна кола само не знам по-висока ли е?
На всичко отгоре и сега го водя по болници и всеки път търся като луд места.
Ще помоля без спам.
Мерси!
На всичко отгоре и сега го водя по болници и всеки път търся като луд места.
Ще помоля без спам.
Мерси!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Възможно ли е регистриране на кола над 200 коня на инвалид?
Ограниченията даже са до 100к.с. ако не се лъжа.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Демирев
- ентусиаст
-
Помолих без спам!
Мисля че открих нещо:
ДВ, бр. 105 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) лекият автомобил - собственост на лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, с обем на двигателя до 2000 куб. см и с мощност до 117,64 kW - 160 конски сили.
Това ли е действащият закон в момента?
Мисля че открих нещо:
ДВ, бр. 105 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) лекият автомобил - собственост на лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, с обем на двигателя до 2000 куб. см и с мощност до 117,64 kW - 160 конски сили.
Това ли е действащият закон в момента?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Panzer_i
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Peugeot 307 SW
Да, това е новото ограничение. Оглеждай за 320Д 

Вярно постъпката не е хубава, но човека си помоли без подобни коментари, така че нека си получи необходимата информация и толкова.
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, ситуацията е следната /между другото-това, дето си намерил е вярно/- ограничението ДЕЙСТВИТЕЛНО е до 2000 куб. включително и до 160 к.с. Така, че- ти сам, според изискванията и финасовите си възможности си реши какво ще купуваш, но за да може да регистрираш колата на инвалид, трябва да влезеш в тази рамка. После- не е нужно да водиш инвалида с теб и да го занимаваш излишно. Може да идете в най-близкото кметство и да напишете едно пълномощно- на тебе и си отиваш да я регистрираш. После- преснимаш телковото решение и отиваш за винетка, защото е безплатна. На различните компании, също има някакви елементарни улеснения и малки отстъпки за застраховката. И не се ядосвай на тези колеги, писали по-горе. По закон на човека му се полага тази преференция, използвай я. Още повече, че го водиш и по лекари, похвално е че не си казал- Абе нямам време, или не ми се занимава сега, както много хора, които ще те укоряват биха направили. Ако още нещо не ти е ясно- може и на лично да ми пишеш, да ти обясня. Поздрави.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Интересно, тогава като е до 2000 кубика, как тогава дядо ми си караше омегата дето беше 2.4 бензин? 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
дааа и ВИНЕТКАТА за цяла година тие без пари,увеличен брой импулси на дом.телефон,програми към МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ (но незнам за коя група инвалидио важеше).С 1 дума сие далавера.Билет за ЖП транспорт,определена група лекарства отнасящи се към заболяването са с отстъпка или 100% безплатни
P.S. След кончината ,се пракратяват тези облекчения,наследниците се поканват да заплаятт ТАКСИТЕ по авотмобила
P.S. След кончината ,се пракратяват тези облекчения,наследниците се поканват да заплаятт ТАКСИТЕ по авотмобила
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Kroki написа:Интересно, тогава като е до 2000 кубика, как тогава дядо ми си караше омегата дето беше 2.4 бензин?
Той може и 4,8 да е карал, ама не е била регистрирана като инвалидна.
ПС: По стария закон беше по-ниско ограничението, до 1800 кубика и до 90 коня, учудвам се че са го вдигнали ( и се радвам същевременно)
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е баш като инвалида е била, защото газта и спирачката му беха на ръчки.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:Е баш като инвалида е била, защото газта и спирачката му беха на ръчки.
Ами проста работа, преди години нямаше никакво изискване каква да е колата, която ще кара инвалида, и заради много регистрирани бегачки уж на инвалиди после сложиха ограниченията.
Таа дядо ти е взел колата преди въвеждането на тези ограничения.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
алтернативата е да се насочиш към по стария мотор 184кс.
иначе земеш ли 204 пак си заслужава да е на дядо ти името, най малко заради годишната винетка и инвалидния талон за синя зона, пак е нещо
пс.талона за синя зона може и сега да ти го вземе ,просто им се полагат и ти като негов придружител да си го ползваш свободно

пс.талона за синя зона може и сега да ти го вземе ,просто им се полагат и ти като негов придружител да си го ползваш свободно
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Доста често като чета форумите и гледам хората с нови коли какви тарикатски схеми мислят да заобиколят закона и после като изляза и ги видя същите на светофара да се правят на 100 милиона ми става смешно и жалко за тях,защото са по-големи стипци от някой чичак с 20-30 годишна кола,но си плаща винетки,данъци и всичко без да се цигани...
Ей затова даже ми е кеф като чета как нови коли се трошат по пътищата,пукат гуми джанти,разбиват си всичко и т.н..Така им се пада на тарикатите при положение,че голяма част от тях не си плащат дължимимите данъци и такси и затова не заслужават хубави пътища!
И аз водя баба си по болници ама не мисля такива елементарни схеми да се изтарикатя за някой лев и да се "издигам" в очите на хората,защото видите ли не е оставил баба/дядо си на произвола на съдбата.Ми при положение,че са те отгледали най-малкото което сега може да направиш е да ги закараш някъде....каква държава станахме за всичко да се търси някакво възнаграждение и изгода
Ей затова даже ми е кеф като чета как нови коли се трошат по пътищата,пукат гуми джанти,разбиват си всичко и т.н..Така им се пада на тарикатите при положение,че голяма част от тях не си плащат дължимимите данъци и такси и затова не заслужават хубави пътища!
И аз водя баба си по болници ама не мисля такива елементарни схеми да се изтарикатя за някой лев и да се "издигам" в очите на хората,защото видите ли не е оставил баба/дядо си на произвола на съдбата.Ми при положение,че са те отгледали най-малкото което сега може да направиш е да ги закараш някъде....каква държава станахме за всичко да се търси някакво възнаграждение и изгода

8.32
- Демирев
- ентусиаст
-
Аман от шибани цървули, които не могат да четат пет пъти написано едно и също нещо и не желаят да подминат.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2