Няма соя в колбасите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Re: Няма соя в колбасите

Мнение от павката » 22 Окт 2010, 23:50

то щото много качествени месните продукти,затова тези,къде ги правят,не ги консумират
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Окт 2010, 7:46

То се оказва че и месо да слагат-се тая,какможе едно пиле за 15 дена да стане годно за консумация...
Гледам в един магазин,преди доста време де,вечерта влизам и гледам щанда с месата,една леля мажеше едно пушено пиле с олио че нещо беше клеасало...
В магазините първо излиза охладеното,после като не се продаде и му мине срока или го замразяват и му тургат друг срок или го качват на грила..
Така че и месо да е...заеби,кой знае как ги гледат...оказва се че в нашата държава няма нищо истинско,виното не било от грозде,за ракията се знае от отдавна че е спирт и есенции,домати,краставици...
Обаче обичам месце да му се невиди :banghead:
Иначе телешкото за сега е най-полезно-ама такова охладено...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Окт 2010, 8:53

То е така, но и на запад е подобна ситуацията.В Европа като си купуваш зеленчуци от пазара се едно са пластмасови.Там всичко изглежда на външен вид много хубаво и като го хапнеш се чудиш какво ядеш.А за българските вина мисля, че имаме много хубави вина.Проблема е, че има малки цехчета, където правят уж някакви месни продукти без никакъв контрол и слагат какво ли не.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 23 Окт 2010, 10:44

Преди години... мой братовчед работеше като управител в голяма компания снабдител на козметика и перилни препарати... разправяше ми как Тони Петров ( мисля че фирмата му беше "колбаси тоникс" ) ходи с бусовете и купува тоалетна хартия от най-евтината... тази тоалетна хартия отиваше в кремвиршите... че и бил нагъл... и фактури си искал за хартията :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Окт 2010, 10:50

Ogi написа:Преди години... мой братовчед работеше като управител в голяма компания снабдител на козметика и перилни препарати... разправяше ми как Тони Петров ( мисля че фирмата му беше "колбаси тоникс" ) ходи с бусовете и купува тоалетна хартия от най-евтината... тази тоалетна хартия отиваше в кремвиршите... че и бил нагъл... и фактури си искал за хартията :mhihi:

То да беше само тоалетна хартия.Слага се абсолютно всичко, защото като дойде ДВСК взима чантата с хубавите колбаси и си заминава без никакъв контрол.Така е по 90% от малките цехове за месо.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Окт 2010, 12:03

Темата е за друго... ако продължите просто да си коментирате НЯКВИ неща, катинара ще увисне...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 23 Окт 2010, 13:06

adovet написа:Със собственика на Сами М сме близки приятели.Върнали са му страшно много от продукцията от големите вериги след изказването на министъра, че са открили соя.

Недей че ще ме разплачеш :twisted:

Писна ми в тая държава да сме 6-то качество хора: храна менте, дрехи менте, коли 3-та употреба, отношение на държавата шиит..... Обичам кренвирши но не ям заради такива боклуци :bang:

Да ги затворят и да ходат в тамбукту да правят от лайна храна :ranting:
:yes:

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 24 Окт 2010, 0:14

понеже притежаваме колбасарски цех няма как да не се намеся в тази тема,
но без да изпадам в подробности ще ви кажа,че всички до някъде сте прави.
има една приказка при нас колбасарите,че всеки може да направи салам от месо,
майсторлъка е да направиш салам без месо.
за по вътрешна информация може да ме питате като се видим,а до тогава
яжте само чисто месо или пушено
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 24 Окт 2010, 1:08

соя+вибратор=заместител на месо :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 24 Окт 2010, 22:02

LiTtLeRoCk написа:
ms написа:
LiTtLeRoCk написа:
adovet написа:Със собственика на Сами М сме близки приятели.Върнали са му страшно много от продукцията от големите вериги след изказването на министъра, че са открили соя.

И според теб това ще му срине бизнеса,ще намали месото в останалите продукти за сметка на сланината и соята,и така ще си избие загубите.

Кое щял да намали :mhihi: Че те и месо ли слагат в колбасите :shock: :shock: :shock: :shock: Мислех, че има само рога, копита, сланина и тук-там някоя кожичка...

Има,слагат малко за мирис,колкото да не ни откажат да ги купуваме.

Toчно така си е, пробвайте да обелите некоя наденичка на КЕН или народна, да я обелите и да я сложите малко да се свари, да видите какъв як качамак се получава с мирис на месо :mhihi:

Сринали на баба си фърчилото, това че ни сринаха здравето с боклуците си досега, некой отчита ли го ?
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 24 Окт 2010, 22:04

то на крива ракета,космоса и крив :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 25 Окт 2010, 0:06

Абе може да ме помислите за леко врътнат, но понеже тук-там следа новини и чувам, че проверяват фирми дали колбаса е чист и т.н, изследват и си мислих дали за някое левче тези от лабораториите не си затварят очите за месото? и после еди коя си фирма предлага чисто место :D
1/милион е е да се случва нещо подобно, но някакси ми мина през ума. Какво мислите вие? :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 25 Окт 2010, 1:00

c7aH4eB написа:Абе може да ме помислите за леко врътнат, но понеже тук-там следа новини и чувам, че проверяват фирми дали колбаса е чист и т.н, изследват и си мислих дали за някое левче тези от лабораториите не си затварят очите за месото? и после еди коя си фирма предлага чисто место :D
1/милион е е да се случва нещо подобно, но някакси ми мина през ума. Какво мислите вие? :D

1/милион да не се случи или...? :mhihi:
Т'ва за соята, трябваше да има преди новините надпис - Продуктово позициониране ;)
Були, пушеното, ясно какво е... но "чисто месо" какво ще рече :roll: Не за друго, просто напоследък взех доста да отбирам какво да пазарувам, па' се и мъчим да готвим докат' сме млади, та да навляза малко в нещата :D :bchug:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 25 Окт 2010, 8:05

чисто месо означава мръвчици пресни на скаричка или нещо подобно
или филенца варено пушени или гърдички..то и те се шприцоват,но в солената вода няма отрови,
пастърмички и те така
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 25 Окт 2010, 8:25

Аз пък не мога разбера какво толкова се спичат с тая соя - растителните протеини в нея са доста близки до тези от животински произход (ако я сравняваме с което и да е друго растение), няма лош холестерол, няма наситени мастни киселини.
Преди 16-18 годинки нашите купуваха едни такива соеви "гранули", които ги продаваха като заместител на месо, това нещо се обработваше като кебап (малко вода, малко мазнина, подправки и бъркаш на котлона) и почти не можеше да се различи от оригиналния кебап, няма мазнотии, няма сухожилия...
По- добре соя, отколкото четина, уши, зурли, опашки, копита (щото има една варена наденица, която има дъх точно на тия неща).
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата