Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
LUCIFER'S написа:nightdriver написа:здравейте колеги ,
отново е периода на печките и вчера пуснах мойта принудително при външна температура +11 , 12 градуса , но само фучи и печката не запали /печката е отключена/ . Въпросът ми е , отново ли външната температура трябва да е под 5 градуса , за да се включи печката , даже и при отключена печка ли важи това условие 5 градуса ?
Не не трябва да е под 5 градуса. За да запали печката трябва да мине известно време, тя си тупка първо

И да те питам аз тебе, защо я отключи като сам беше казал пролетта, че проблемите идват след отключването....?????????
...ами и аз се питам сега защо я отключих , като бях сигурен че ще имам проблеми , а и тука няма кой да ми помогне ! това лято с Илко направихме доста работи по колата и в момент на ентусиазъм , го помолих да я отключи и понеже беше горещо , не можахме да я пробваме ! А пък и ползвам колата предимно нощем при минусови температури и винаги в един и същи час - условия идеални да си програмираш печката , за това се реших !
тепърва ще си вземам инпа и да вида как ще се справям с нея

държа много на тази екстра не толкова за моя конфорт , колкото да предпазя мотора от гадния студен старт с много износване

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
LUCIFER'S написа:Elesar74 написа:Хм, никакви ядове нямам с печката, откак миналата година Пламен (spacepl) я отключи с нек'ва програма. Благодарим на Бога за инжЕнерната мисъл у концерна BMW за тази благинка, еле пък зимата, миналата......
ЕЕЕЕ един доволен от печката![]()
Таймерите ползваш ли ги....?
Аз отдавна си го мисля и съм решил да си препрограмирам всички модули с цел отстраняване на евентуални някакви софтурни бъгове... някой ако разбира повече да каже дали е по-добре.
Има хора които разбират много, но за съжаление само четат вече....
Мда, мога да кажа, че само по този начин я ползвам, демек програмирам часа и си "лягам". Сабахлем, нема такъв кеф. Днес даже реших да я пусна принудително, беше 15 градуса навън, ама си тръгна, фуча, тупка и т.н., викам си, сигур бачка. Че видиме като застудее повечко.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
LUCIFER'S написа:nightdriver написа:здравейте колеги ,
отново е периода на печките и вчера пуснах мойта принудително при външна температура +11 , 12 градуса , но само фучи и печката не запали /печката е отключена/ . Въпросът ми е , отново ли външната температура трябва да е под 5 градуса , за да се включи печката , даже и при отключена печка ли важи това условие 5 градуса ?
Не не трябва да е под 5 градуса. За да запали печката трябва да мине известно време, тя си тупка първоизфучава, после почва по силно да фучи и запалва ( 15 на секунди някъде ми се струва, не съм засичал )... С Инпа ли я пали? Ако не е запалила има там едни активации на гор помпа и на самата печка, и би трябвало да имаш грешка записана или ще се появи, ако Инпа не регистрира проблем, направи си един шорт тест със ДИСа и трябва да изкара нещо....
И да те питам аз тебе, защо я отключи като сам беше казал пролетта, че проблемите идват след отключването....?????????
Моят съвет е не ползвайте таймерите, тогава става някакъв проблем с печките... аз поне до тук достигнах....или с моята е това проблема след отключването.
Илко като си сложи печката дано разбере проблема и дано не се стиска....
И аз вече се чудя дали моята си е работила с мотора и след отключването да ми прави номера. Нямам таймери ама нали четох че трябва да се отключва, та и аз я отключих. Ех, ако има някой от форума да почне да ги ремонтира тия печки. Че сутрин само фучи ама тупка когато си поиска и то рядко

- nightdriver
- ентусиаст
-
...ами то освен да взема да я заключа да и еба м........а
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
И аз това се чудя. С каква програма може да се отключва и заключва печката колеги? С инпа става ли?

- nightdriver
- ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:И аз това се чудя. С каква програма може да се отключва и заключва печката колеги? С инпа става ли?
логично с инпата , ти нали имаш ? заключвай и да не ти дреме и без туй отключена ти прави номера , нищо не губиш !
днеска следобед полежах под мойта печка и помпата , която е залепена за нея си бачка , върти водата , но уебастото не включва...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Аз имам инпа, ама как става с нея? Нека някой от знаещите пише 
п.п. Не става с инпата.

п.п. Не става с инпата.

- whoknows
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 Individual 525d
- Мечтае да кара: 760Li
Здравейте колеги, на мойта печката си се пуска от таймерите, не съм забелязал сама да се включва, и така си дойде колата 525д 2003 не знам дали не е защото е индивидуал и тва може да е няква екстра, но не съм имал проблем с паленето и(няма тупкане при мен, но загрява купето) 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Колеги а с ДИС-а става ли заключването? И ако става как става
Че си инсталирах и ДИС, ама още съм бос с него 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ivo_Borisov написа:Колеги а с ДИС-а става ли заключването? И ако става как ставаЧе си инсталирах и ДИС, ама още съм бос с него
не може да се заключи...., а и не съм пробвал, най вероятно с НЦСа, но кое трябва да се промени бали му макята...
изчистете си грешките и би трябвало автоматично да си се вкл когато е под 5 градуса когато палите мотора.... стига да нямате реална грешка/проблем с нещо от печката... когато е само " шорт циркуит то позитив/гроунд" това си е чисто от отключването

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Вчера си играх с инпа-та да включвам печката. На диагностика ми дава грешка в помпата. Обаче като включа печката /тя само фучи/ но завърта и помпата. На мен ми не работа помпата за реста и на топъл мотор не духа топло. А като пусна печката и в купето започва да духа топло, направо горещо. Което означава че помпата си работи. Ама ми дава и грешка в свеща, и тя дава късо съединение към масата както и помпата. Ама не тупка и това е, не работи печката.
То ако е отишла свещта ще я сменя, ама дали е от нея? Май ще я карам до реята да я видят ама си мисля че няма да е от нея.
То ако е отишла свещта ще я сменя, ама дали е от нея? Май ще я карам до реята да я видят ама си мисля че няма да е от нея.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Иво изчисти грешките и тогава с Инпа стартирай печката... виж какво ще стане, дали ще тръгне или отново, ще изкара проблем....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:Иво изчисти грешките и тогава с Инпа стартирай печката... виж какво ще стане, дали ще тръгне или отново, ще изкара проблем....
Трил съм и пак ги изкарва. Интересното е че като влизам в печката ми изкарва само грешка в свеща. Другите грешки ги записва там където е и климата. Сега не мога точно да се сетя. Та там изкарва грешка в помпата и грешка в печката. Защо на две места? Това сигурно е следствие на отключването. Гледам с дис-а има пак две управления на печката. Едната е мотора, другата се управлява по К-линия. Или поне така ми се струва че са на две места. Дали втория ретрофит който е вкаран при отключването ми прави проблемите? Дали ако може да се заключи втория, който отключихме ще се оправи? Оф, много въпроси май станаха

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
ivo1bg написа:Lacho написа:..................ако помпата се окаже здрава свалям управляващия блок на печката и започваме с осцилоскопа
Лъчо, твоите думи са лъчнадежда в сивата и студена моя действителност.Ще имаш ли малко време да погледнеш моята печка и да си поиграеш с нея? Както по-нагоре споменах и моето управление е скапано (установено в Рея).
Иво, при мен се оказа циркулационната помпа макар че тя не даваше никаква грешка, след смяната края на миналата зима и досега се радвам на затоплена кола сутрин.
Помпата я свалих и започнах да я меря показваше съпротивление като на новата викам си да не е блокирала, ама не беше разглобих я всичко си беше наред, накрая реших да я пробвам на акумулатор и пак не тръгна, пробвах и новата и тя не тръгна

Само искам да отбележа че две сутрини беше настроена да се включи и не се включи, причината се оказа че климатроника ми не е бил на AUTO направо се изненадах. Бях го настроил да ми духа навсякъде без прозореца и шечката не тръгна

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;