ТДС А тресе на ниски обороти ...?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ТДС А тресе на ниски обороти ...?

Мнение от bg_11 » 25 Окт 2010, 20:13

Здравейте колеги . Карам е39 525 тдс А . Колата ми тресе на ниски обороти до към 1000 . До скоро само претрисаше ... И почти беше спряла , но заредих от Петрол и сега вибрациите се увеличиха ... Карал съм я надиагностика и "уж" няма проблем с дюзите и помпата ... Колата пали лесно и на в студено и на топло ...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 525tds
Мечтае да кара: E30

Re: ТДС А тресе на ниски обороти ...?

Мнение от fergie » 26 Окт 2010, 0:13

Тампони на двигател много е39 имат този проблем

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 26 Окт 2010, 15:53

Сменени са и двата ... :help:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 26 Окт 2010, 16:59

Плочка на ГНП. :wave:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 26 Окт 2010, 18:07

boksioraE39 написа:Плочка на ГНП. :wave:

Точно ,иди регулираи или сменяи
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 26 Окт 2010, 19:51

иди в някой сервиз с КТС да ти бутнат плочката 3,5-4мг
сега си на 1 макс 2мг
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 26 Окт 2010, 21:14

Благодаря ВИ , колеги !!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kapanec_72 » 26 Окт 2010, 21:39

колега иаз го имам този проблем плочката беше на 6,6.5 сега е на 3.5,4 ипроблема си остава се същия
0897058321

Потребител
Аватар
Кара: тдс с чип...
Мечтае да кара: М-5

Мнение от escard1 » 26 Окт 2010, 21:55

Дюза/и

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 26 Окт 2010, 23:08

Ами помпата "уж" била за ремонт /на диагностика не излиза нищо, но имало нафта , която така и не видях/... но освен това "притрисане" до 1000 оборота ... няма нищо друго ненормално ... Изчетох десетки статии във форума за ГНП-то и навсякаде пише "проблем при запалването, като колата е топла" при мен този проблем го няма
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 26 Окт 2010, 23:28

bg_11 написа:Ами помпата "уж" била за ремонт /на диагностика не излиза нищо, но имало нафта , която така и не видях/... но освен това "притрисане" до 1000 оборота ... няма нищо друго ненормално ... Изчетох десетки статии във форума за ГНП-то и навсякаде пише "проблем при запалването, като колата е топла" при мен този проблем го няма

И много ми е интересно кой го е казал и какъв ремонт точно смята ,че трябва да се извърши на тая помпа. И като са правили диагностика регулираха ли ти горивото и на колко. Добавка на БМВ си купи за дизела от някой оторизиран и сипваш , караш , сменяш горивен филтър и ако не се оправи отиваш да я регулират тая помпа и после ако няма ефект както е казал Пресиян за съжаление. Аз бях доволен от добавката ама не ми реши проблема и с друга плочка заспа ( късмет че е читава все още ) , иначе нафтата ни е лай..на с извинение и без , със много по-зле помпа ( гаснеше , менеше обороти, претрисаше от 950 до 1200 об.) в Германия като заредих ( преди 2 год. ) и се укроти пущината все едно бях с нова. Ей тва е ,както съм писал и друг път ТДС-а е цяла вселена и няма перфектни неща било то и БМВ и БОШ иначе знаеш ли колко хора ще останат без работа. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 27 Окт 2010, 9:26

Благодаря колега :bchug: ... Филтъра е нов ... на 100-200 км ... ще опитам с тази добавка ... В момента слагам http://cgi.ebay.co.uk/REDEX-DIESEL-FUEL-SYSTEM-CLEANER-FREE-1ST-CLASS-POSTAGE-/300441725339?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item45f3b8e99b . И не усещам никакво подобрение ... Иначе за нафтата съм съгласен ...

п.п а незнам ... може за реголиране да искат 300 лв ... Незнам ... За съжаление всеки гледа да те ограби ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 27 Окт 2010, 10:06

bg_11 написа:Благодаря колега :bchug: ... Филтъра е нов ... на 100-200 км ... ще опитам с тази добавка ... В момента слагам http://cgi.ebay.co.uk/REDEX-DIESEL-FUEL-SYSTEM-CLEANER-FREE-1ST-CLASS-POSTAGE-/300441725339?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item45f3b8e99b . И не усещам никакво подобрение ... Иначе за нафтата съм съгласен ...

п.п а незнам ... може за реголиране да искат 300 лв ... Незнам ... За съжаление всеки гледа да те ограби ...

Добавките имат ефект поне след 1 резервоар (аз използвах една на лики моли и дават ефекта след 2000км.), аз го имам същия проблем и определено за смяна е електрониката на ГНП-то, добавката може просто леко да подобри работата на помпата и да свали част от "тинята". Като сменяш електрониката огледай и за теч от ГНП-то и не позволявай горивото ти в колата да пада под 15-тина литра за да не засмуква мизерията от дъното на резервоара.
The Ultimate Driving Machine

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 27 Окт 2010, 19:50

В интерес на истината проблема се появи именно след една екскурзия до Доспат . Тъй като не бях ходил в този край и не си направих правелна аритметика за горивото . Като се прибирах ми светна лампата и сега като се замисля именно след това се появи този проблем ... Благодаря за съвета колега ще го имам предвид !!! :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 29 Окт 2010, 8:57

И масълце се слага в нафтата ( двутактово бездимно или ATF ) дюшеш и идва на помпата че наште горива са с лоша смазочност и е..ва майката на помпата . А за малкото гориво на дъното при вас ( Е39 ) на знам как е но няма ли някаква цедка точно преди подкачващата помпа в резервоара или тя май не беше там и както и да е би трябвало да има някаква за да предпазва помапа от мизерии и се чисти. А БМВ са имали същата добавка за която ти писах ама направена да я включиш преди помпата директно оттам да смуче и маркуча на обратната нафта го извеждаш в някакъв съд да не пълни резервоара с мизерии та той има по-добър ефект ама тук в Пловдив не го внасят вече затова сложих от другия в резервоара ама провери дали не можеш да намериш тоя ( директния ).

Следваща

Назад към E39