Rompetrol?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Rompetrol?
Зареждам на една петролна база в с. Драгичево и там съм най доволен
Преди това сипвах на ОМВ и Лукоил.Само че колонката е само с пропуск иначе не става.
Работи ми двигателя доста по добре от колкото на Лукоил а и разхода ми пада с около половин литър.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
В последно време, от 2 седмици насам не ми харесва какво ми зареждат от Ромпетрол ( Добрич )... не е същото гориво и с буса усещам разлика и с БМВто... нещо не е читаво горивото вече, че и с бензинките ефекта е никакъв, че и зле... спирам да зареждам от там!!!!
Споделете как е по вашия край!
Споделете как е по вашия край!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Aз зареждам само от 2 бензиностанций на Ромпетро - едната в София (Дружба), другата на магистралата до Пловдив...стана вече 1 година - доволен и то много!
На няколко пъти съм си правил проби с ОМВ - поне 0.5 литра отгоре ми дава на извънградско по същия маршрут и същата скорост (автопилот) в сравнение с Ромпетрол
На няколко пъти съм си правил проби с ОМВ - поне 0.5 литра отгоре ми дава на извънградско по същия маршрут и същата скорост (автопилот) в сравнение с Ромпетрол

Не знам кои от какво е доволен.....Но за Румънския петрол не ми говорете
Преди месец бях за 15 дни в Румъния и заради тяхната прекрасна нафта като се прибрах смених 3 дюзи. Два пъти напълних резервоара там единия беше на ОМВ втория на една от най-големите им вериги там ПЕТРОМ
Тка че мои съвет ..всички пътуващи в тази посока,особено каращите дизел.......Ако имате възможност заредете си колите в България 

Незнам как може да сравняваш лайната на ОМВ с Ромпетрол... но аз съм по-доволен от SNG
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
bg_11 написа:На колко километра от Пловдив е Ромпетрол - Карловско шосе ... ?
Не е никак далече, даже си е в границите на града мисля

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
От няколко месеца съм на Ромска нафта - колата харчи по-малко в сравнение с мазута от ОМВ. Според мен в момента Ромската нафта и В-Пауър нафтата на Шел са може би най-читавите тук в БГ.
Si non confectus, non reficiat.
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Zapa написа:
Не е никак далече, даже си е в границите на града мисляМалко след Ален Мак се пада
Благодаря !

- boris_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Zagy написа:От няколко месеца съм на Ромска нафта - колата харчи по-малко в сравнение с мазута от ОМВ. Според мен в момента Ромската нафта и В-Пауър нафтата на Шел са може би най-читавите тук в БГ.
Ще ги пробвам и аз в най-скоро време, защото ми омръзна да 'окадявам' орталъка с нафтата от Лукойл

boris_m написа:Ще ги пробвам и аз в най-скоро време, защото ми омръзна да 'окадявам' орталъка с нафтата от Лукойл
Аз съм с 2.5tds. С Лукойлската нафта верно къди много. Ама страшно много.
На ромпетрол горивата са много добри за сега.
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Сутринта заредих от въпросната бензиностанция ... Пловдив - Карловско шосе ... колата тръгна по съвсем различен начин ... РОМПЕТРОЛ си спечелиха още един клиент ... Дано само да запазят качеството ...
Oт повече от година по всички форуми се тръби за тоя Ромпетрол. Всички се кланят, светая светих бил. Мен са ме учили, на нов шеф, и на малко прасе да не бързам да се радвам, че не е ясно каква свиня ще излезе. И така година и нещо си сипвам по проверени вече бензиностанции и продължавам да си чета за позитивите на Ромпетрол. Един приятел си пълни и двете коли от Ромпетрол, възхитен ентусиазиран, вървят, не горят, въбще мнението му е, че едва ли не ядрено гориво зарежда. Така една година. Бмв-то му започна да мени оборотите, на газ, малко по късно и на бензин. Зазими бмв-то, взе да кара една въшлива Астра, сипва на Ром-а и пее, астрата взе да гори по 12/100 извън града, и по 18 градско, пък е 1,4!!! Разглобихме му газовия филтър, такава смрад не сте виждали!!! Черно, ама черно катран, филтъраз по запушен от задника на м-р Дянков
Разглобихме му и изпарителя за да видим платната. Целия изпарител пълен с лепкава смолиста слуз, мембраните разкривени, и залепнали за стените на изпарителя. Сменихме и мембраните. После зареди на една от моите бензиностанции (нарочно не пиша кои са) Сега Астрата гори по-малко от 6 на газ извън града, а градското те първа ще го засича. На пролет ще оправяме и БМВ-то му. Така, че май "ядреното" гориво на Ромпетрол, има много кофти отпадъци... Иначе и аз веднъж се прежалих и заредих там. Наистина като, че ли малко по-добре вървеше колата, ама "като че ли", разхода ми беше с около 1-2 литра по-голям от обикновенно. И след като видях за какъв боклук става дума, май Ромпетрол, ме губят като клиент... Това е моето мнение.

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
И аз се бях запалил по РОМИТЕ лятото, докато едно келешче на Карловско не ме ядоса и от тогава си зареждам пак на ОМВ - никаква разлика. Викам си, колата сега ще спре направо, ама не... Нито след първото инцидентно зареждане, нито след 20-тото. То и от ла*нярка да зареди човек, като му тежи крака колата пак се набира повече. Глупости са това за РОМА, специално за бензина.
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
При дизела се усети много ... Намали шума ... Все едно нямам двигател , за разхода още не мога да кажя , но по борд падна ... И се усети след като заредих ... До въпросната бензиностанция на Карловско вървеше все едно е с "дръпната ръчна"
в сравнение със след това ... Не знам дали е внушение и дали ще има последици в бъдеще , но ... за сега съм най-доволен от Ромпетрол ..