Пътуване София - Виена през Румъния
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пътуване София - Виена през Румъния
Пичове да ви питам някой скоро пътувал ли е по тоя път, че колкото хора питах толкова мнения получих...
Какви са таксите по магистралите и колко пари е ферибота и дали не си заслужава да се мине през Русе и букурещ а не през видин калафат?
Какви са таксите по магистралите и колко пари е ферибота и дали не си заслужава да се мине през Русе и букурещ а не през видин калафат?
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
Re: Пътуване София - Виена през Румъния
Ферибота Видин-Калафат е 33евро за лек автомобил + 2евро на човек, винетката в румъния е около 10евро (седмична) и Унгария по спомен май беше 8евро винетка за 3 дни, в Австрия не помня но пак е с винетка.
Aim to be the best, live with the rest!

A пътя до тимишоара как е, то се минава през крайова предполагам? Кога за последно си минавал, че един приятел ми каза че уж са го оправили а друг ми вика че бил ужасен...
незнам каква е целта на пътуване, но има самолетни билети за по 80 евро крайна цена за двупосочен билет 

Така е но пътуването е във Вторник и билетите са по 110 евро което точно колкото ще излезе с колата но пък ще съм си с нея колкото и да е друго е...
- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
Защо предпочиташ Румъния, а не Сърбия?
През Сърбия е по-спокойно, в Унгария няма винетка има каси на аутобана, а в Австрия седмичната винетка, ако не се лъжа беше около 8 евра.
През Сърбия е по-спокойно, в Унгария няма винетка има каси на аутобана, а в Австрия седмичната винетка, ако не се лъжа беше около 8 евра.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Ако минеш през Румъния ще съжеляваш,че си стръгнал,аз 1 път минах от там и повече няма да повторя.Патарините в Сърбия общо са 14 евро,минималната винтека в Унгария е 7,Австрия 10.Паспорт не ти трябва,само зелена карта и си ти.
Проблема е че ми сложиха черен печат в сърбия уикенда...лоша работа. 

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да не тръгваш и ти за мача четвъртък?
Верно е ужасно през румъния, но с черния печат нямаш избор - все пак приятно пътуване 

- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
Миналата седмица колегата ми се върна през румъния и пътищата са им много добри(италианци ги правят), каза че има ремонти на 5-6 места със сфетофари. Проблема са им градовете, че можеш да се объркаш. Румъния, Унгария и Австрия съм 100% сигурен че са с винетки. Ферибота Видин-Калфат е 33 евро + 2 евро на човек, но ако искаш можеш да минеш и през Оряхово-Бекет по евтино е, но не е гаранция дали няма да чакаш повечко време (защото го водят уж само за тирове и качват коли ако остане място м/у тировете). Моста на русе е 72 лв. за ТИР (за кола нямам информация). Разходите до Виена и обратно са ти около 350-400 евро (гориво, винетки, рушвети)
Aim to be the best, live with the rest!

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Avramov написа:Миналата седмица колегата ми се върна през румъния и пътищата са им много добри(италианци ги правят), каза че има ремонти на 5-6 места със сфетофари. Проблема са им градовете, че можеш да се объркаш. Румъния, Унгария и Австрия съм 100% сигурен че са с винетки. Ферибота Видин-Калфат е 33 евро + 2 евро на човек, но ако искаш можеш да минеш и през Оряхово-Бекет по евтино е, но не е гаранция дали няма да чакаш повечко време (защото го водят уж само за тирове и качват коли ако остане място м/у тировете). Моста на русе е 72 лв. за ТИР (за кола нямам информация). Разходите до Виена и обратно са ти около 350-400 евро (гориво, винетки, рушвети)
Единственото хубаво на тоя път е, че го асфалтираха преди време, но е отвратителен, няма магистрала, не е широк, двупосочен, постоянно се кара през села и има ограничение на скоростта....абе с две думи, ако има алтернатива /но в случая на колегата не му върши работа/ е по-добре да се избегне минаването през Мамалигария!

П.С триста и неколко километра за осем часа, заеби, последния път даже скъсах страниците от пътния атлас дето беше картата на Румъния от яд!

- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
На Дунав мост таксата е 12 лв., от там до Букурещ са 60 км, знаци има много.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Колега колко хора сте?
Еднопосочно ако е пътуването мога да ви закарам.
Току-що се връщам от Виена - Будапеща - Сегед - Тимищуара - Орсова - ДробетаТурно Северн - Калафат всичко имам записано като разходи
Еднопосочно ако е пътуването мога да ви закарам.
Току-що се връщам от Виена - Будапеща - Сегед - Тимищуара - Орсова - ДробетаТурно Северн - Калафат всичко имам записано като разходи

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
От Тимишуара до Турно Северин е кошмар (от Мако до Тимишуара вече е нов асфалт) ... или поне преди месец беше... от Турно до Калафат е нов асфалт, само че в Калафат ако не си наясно с пътя... може и да се омешаш, че и навигациите не знаят ремонтите.... а ферибота е 7 евро "летищна такса" (пристанищна такса), + 23 евра за колата + 3 евро на човек в колата... и евентуално некое евро за "кафо" за митничаря в Калафат... винетката е 3-4 евро... електронна (пазиш си бележката, дето ти дават), в Унгария е 6 или 7 евро...
Вижте това което ми казаха е че пътя букурещ - питещи - тимишоара който е през централна румъния е бил хубав а е същото разстояние като букурещ - търну северин - тимишоара
Ферибота искам да го избегнеме щото е много скъп, не сме с кола
Ферибота искам да го избегнеме щото е много скъп, не сме с кола
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2