Дрифт по улиците....!
Модератор: Общи модератори
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Re: Дрифт по улиците....!
Така, стана ми и на мен интересно и звъннах на мама
да ми прочете другите 2 постановления.
Значи таксували са ме по член 5-ти, алинея 1-ва, + допълнение 2, което ще рече:
Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата:
1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не
трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени
вреди;
2. (изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) с управляваното от него превозно средство да не
затруднява другите участници в движението и живеещите в крайпътните имоти, като
спазва действащите норми за шум и вредни емисии на отработени газове от моторното
превозно средство, както и други норми и изисквания за опазване на околната среда;

Значи таксували са ме по член 5-ти, алинея 1-ва, + допълнение 2, което ще рече:
Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата:
1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не
трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени
вреди;
2. (изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) с управляваното от него превозно средство да не
затруднява другите участници в движението и живеещите в крайпътните имоти, като
спазва действащите норми за шум и вредни емисии на отработени газове от моторното
превозно средство, както и други норми и изисквания за опазване на околната среда;

Без страх, без спирачка!
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Sharo написа:MatriX_Fucked написа:Ох, колега, специално за теб си прерових архивите, заповядай:
Имам още няколко такива фермана, но не съм ги сканирал.
демек иначе казано си правил донутчета хехехе ...
те па полицаите ако не знаят кво е поничка ххехе
Половината БМВ-джии незнаят кво значи поничка... полицаите ли да знаят

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
що си мисля ,че ако си си в платното -независимо поднесъл или не - не нарушаваш тия два члена на матрикса от описанието..... 

Последна промяна SKISA на 01 Ное 2010, 17:56, променена общо 1 път
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
В един от актовете ми, бях на паркинга на фалирал завод, писаха че съм причинявал имуществени щети, питам ги кое е щетата, те - хаби се пътната настилка...

Без страх, без спирачка!
- SKISA
-
-
вие сте преебали целата система за тва време ,докато не карах с вратите напред....са треа и аз да нося тия последици... 

Последна промяна SKISA на 01 Ное 2010, 18:04, променена общо 1 път
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
доста хора дрифторват по улиците, места има .. ама се си на тръни за куките ..
единственото което гледам аз е да няма хора натам на където ще "летя" и ако е възможно не много коли, че се стряскат много някои, пък и се слува да се омотаеш ..
от полицай съм чувал: "на къф се правиш сега?", "какви са тия пируети, г-н ******?" "ся знаеш ли колко ти е акта?" и тем подобни глупости.
хората обаче са доста агресивни, да знаеш, целили са ме с буркани, ръкомахат, псуват, не са ме били до сега само
една жена ми крещя около 10мин как това е ненормално и много опасно (донъти на обръщало на автобуси), полиции викат за секунди ..
ма кат ти е кеф няма кой да те спре .. освен ако не ти обърнат предаването
единственото което гледам аз е да няма хора натам на където ще "летя" и ако е възможно не много коли, че се стряскат много някои, пък и се слува да се омотаеш ..
от полицай съм чувал: "на къф се правиш сега?", "какви са тия пируети, г-н ******?" "ся знаеш ли колко ти е акта?" и тем подобни глупости.
хората обаче са доста агресивни, да знаеш, целили са ме с буркани, ръкомахат, псуват, не са ме били до сега само

ма кат ти е кеф няма кой да те спре .. освен ако не ти обърнат предаването

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
SKISA написа:вие сте преебали целата система за тва време ,докато не карах с вратите напред....са треа и аз да нося тия последици...
No Country for Old Men...

Без страх, без спирачка!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
SKISA написа:вие сте преебали целата система за тва време ,докато не карах с вратите напред....са треа и аз да нося тия последици...
еми изпуснал си - корабите и те си вървят на страни

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Да много е тъпо това, кола с предно ако ти превъртят колелата е ок ама ако си със задно и подадеш повечко газ автоматично ставаш виновен... И питам на широко и празно място ( булгарплод) какво им пречи на полицайте ако направиш 2-3 донъта? Къде има полигон/писта на която свободно може да си се накефиш ? А зимата ? Като не са изчистили улиците как да не дрифтиш волно и неволно...
- SKISA
-
-
K_Ilkov написа:SKISA написа:вие сте преебали целата система за тва време ,докато не карах с вратите напред....са треа и аз да нося тия последици...
еми изпуснал си - корабите и те си вървят на страни
не стаа бе! преебах се първата зима да си купя нови гуми и още не бех я чипнал и китосал и не искаше да тръгне посмъртно наникъде...кораба...със сичките ламби светещи.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
MatriX_Fucked написа:В един от актовете ми, бях на паркинга на фалирал завод, писаха че съм причинявал имуществени щети, питам ги кое е щетата, те - хаби се пътната настилка...![]()
![]()
е тука траа тия с тириовете да ги изселят от планетата значи хехе
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
SKISA написа:въпроса е ,че закона не прави разлика между 20г с некъв опит,между тошко дунев и между мене или друг колега. дали ще е контролируемо ще се разбере на излизане от завоя....! ако си е в платното и си продължи кое му е неконтролируемото!? ясно ,че некои могат ,некои не могат и аз не казвам, че съм от можещите ,но кой и как определя кое какво е!? такъв филм няма...! няма и член в закона за това...
ех.... мисля, че четеш закона като блед тийн. закона по принцип е за статистическо ползване. демек- в него са "хванати' най-лошите варианти и нещата са "изравнени" за медианата и от ляво на нея а не за изключенията (в дясно).
дефакто можеше да попиташ защо ограничението "40" на навит път е еднакво за всички- за тези дето карат лади и за тези които карат м-ки дето тия завои могат да ги вземат със 100...
ми.. защото е трудно класифицирането - на кои ще дадеш да карат със 100? на тези с хубавите коли? ми че много от тях не са шофьори... на тези с ладите ама са професионални шофьори дето карат по ралита? ми да- те ще вземат тия завои със 100 ама ще са на ръба на възможностите си и на колата си...
ще дадеш на всички дето са професионални шофьори и са се доказали да карат по завоите със 100? ми.. те ще карат според възможностите си.. шото хлапака със 318ката ще влезе в завоя със вратите напред със 60 и ще е на ръба на таланта си.. ама дунев ще влезе със 120 и .. пак ще е на ръба на възможностите си...? та .. как да решиме кой е по-малко опасен?
и друго- когато колата не е под 100% контрол на водача - независимо кой си и колко знаеш и какво караш- никога не знаеш какво ще стане във втората половина на завоя ако си по пътищата а не на писта. риск? разбира се. няма проблем. ама хайде да не рискуваш със семейството с две деца дето идва от другата страна и е в малка френска кола. нали? щото ако съм аз със моето семейство ще се размажеш някъде под ролбаровете и фаровете за мъгла на семейния ми джип ама.... нали разбираш че като цяло не е оферта.
та.. при тоя факторен хаос - къде теглиш чертата? не забравяй че тази "черта" трябва да е практически приложима.
и... си дойдохме на думата- такава черта в едно модерно общество където "всички сме равни пред закона" - няма как да бъде теглена защото критериите за класифицирането са.. неприложими.
... а дори да успееш да теглиш някаква черта и да сегрегираш обществото по някакъв начин- какво идва след това? замисли се каква страшна наклонена плоскост са такива решения.
затова и закона е консервативен. за да "хване" всички и всички да сме "равни" пред него.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
SKISA написа:що си мисля ,че ако си си в платното -независимо поднесъл или не - не нарушаваш тия два члена на матрикса от описанието.....
Ми ако успееш да го направиш без да излизаш от лентата си, давай

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
SKISA написа:до поговорим малко за карането по обикновени пътища и улици с вратите напред....
не намерих в закона да пише ,че трябва по платното да се движиш с капака напред или с четрите гуми в една линия....!
В закона няма, но в общинските наредби има писано по въпроса, макар и с други думи.
Никой не мое ма връне на селу!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
saleen написа:SKISA написа:до поговорим малко за карането по обикновени пътища и улици с вратите напред....
не намерих в закона да пише ,че трябва по платното да се движиш с капака напред или с четрите гуми в една линия....!
В закона няма, но в общинските наредби има писано по въпроса, макар и с други думи.
Абе и да нямаше винаги ще намерят начин. То верно ако го обжалваш пада, ама то и далеч по сериозни работи падат с обжалване.
Та по темата, мисля ,че където позволява пътя, и не е населено и ако леко се хлъзнеш и да те хванат най-много да те смъмрят както става попринцип. Друг е въпроса ако си решил със 160 да сукаш колата по бул. България. Това не му е мястото на пътя. То не ,че има места де, но ходи през седмицата Драгалевци - Алеко, Бистрица - Железница и дрифти колко щеш.
ПП. А завоя под моста на влюбените НДК колко е изтрит

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on