за нотарйус, как стоят нещата
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
за нотарйус, как стоят нещата
1во ме интересува в района на младост има ли някъде или в околността ако знаете
2ро кви пари върви договор за покупкопродажбата и ако не е платен данъка на колата за тази година проблем ли е за пред нотариуса и ако колата после в кат ще се регистрира на инвалид трябва ли и договора да е на негово име, благодаря предварително
2ро кви пари върви договор за покупкопродажбата и ако не е платен данъка на колата за тази година проблем ли е за пред нотариуса и ако колата после в кат ще се регистрира на инвалид трябва ли и договора да е на негово име, благодаря предварително

И при нотариуса и в кат трябва квитанция за платен пътен данък. Тва е по закон, а на практика сигурно има изход....
Таксата - според нотариуса, въпреки че по закон трябва да са с еднакви тарифи. Процентно от цената в договора. Последния път ми беше 45лв, за продажна цена 300лв
. Имал съм и по-високи
. Та мисълта ми е - предварително се уговаряйте каква цена ще се пише в договора.
После, в 15дневен срок, или лицето КУПУВАЧ в договора, или негов пълномощник (не съм 100%), отива в кат, минава през няколко гишета и канал, връща стария талон и си взима нов на свое име. При всички положения името на купувача в договора трябва да съвпада с тва на собственика в талона
Таксата - според нотариуса, въпреки че по закон трябва да са с еднакви тарифи. Процентно от цената в договора. Последния път ми беше 45лв, за продажна цена 300лв

После, в 15дневен срок, или лицето КУПУВАЧ в договора, или негов пълномощник (не съм 100%), отива в кат, минава през няколко гишета и канал, връща стария талон и си взима нов на свое име. При всички положения името на купувача в договора трябва да съвпада с тва на собственика в талона

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
- Shubret0069
- кандидат ентусиаст
-
E-31 написа:И при нотариуса и в кат трябва квитанция за платен пътен данък. Тва е по закон, а на практика сигурно има изход....
Таксата - според нотариуса, въпреки че по закон трябва да са с еднакви тарифи. Процентно от цената в договора. Последния път ми беше 45лв, за продажна цена 300лв. Имал съм и по-високи
. Та мисълта ми е - предварително се уговаряйте каква цена ще се пише в договора.
При нотариуса мисля, че не трябва да е платен данъка. Оценка ако нямаш договор за покупко- продажба а само пълномощно е 2% от стоиноста на колата по шваке. За моята кола е 90 лв. Тя е една и съща според модела и годината на производство на колата, а самата застрахователна оценка струва 10 лв.
- dopestar
- ентусиаст
-
да ма става въпрос че мой приятел е продавача а другия иска да си го прехвърли на баща му който пък е инвалид

- dopestar
- ентусиаст
-
tonkata написа:що пускаш некви такива безсмислени теми ела и направо да се върши работата
e как не та да ви пълним гушката, вие мразите да товарите

- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
бтв.
сичките разходи са за сметка за копувача така че като продаваш не плащаш нищо,ама де да те знам тебе мое да искаш да разделите както прават разни хора
сичките разходи са за сметка за копувача така че като продаваш не плащаш нищо,ама де да те знам тебе мое да искаш да разделите както прават разни хора

13 мнения
• Страница 1 от 1