Плащате ли си данъка на колата ?
Модератор: Общи модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Плащате ли си данъка на колата ?
Имам предвид, че все някога ще се наложи да опреш за нещо до общината... не съм имал нищо конкретно предвид...
Si non confectus, non reficiat.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Zagy написа:Имам предвид, че все някога ще се наложи да опреш за нещо до общината... не съм имал нищо конкретно предвид...
Единствените допири до общината е плащане на нещо,незнам общината да се занимава с нещо друго освен да зима пари...

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Е.Димитров написа:Zagy написа:Имам предвид, че все някога ще се наложи да опреш за нещо до общината... не съм имал нищо конкретно предвид...
Единствените допири до общината е плащане на нещо,незнам общината да се занимава с нещо друго освен да зима пари...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
Е.Димитров написа:Zagy написа:Имам предвид, че все някога ще се наложи да опреш за нещо до общината... не съм имал нищо конкретно предвид...
Много съм радостен, че откакто стана популярно интернет банкирането физическият ми допир се ограничава само до служителки на общината (и то не в общината)

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
flame написа:Е.Димитров написа:Zagy написа:Имам предвид, че все някога ще се наложи да опреш за нещо до общината... не съм имал нищо конкретно предвид...
Много съм радостен, че откакто стана популярно интернет банкирането физическият ми допир се ограничава само до служителки на общината (и то не в общината)

Аз гласувах с "плащам си го".
Защото тъкмо когато си мислех - ей на уличката пред блока е на поне 150 години, тротоарите не си личат вече, бордюрите са потънали в земята от паркиране върху тях и хоп! дойдоха едни мургавелковци, копаха, правиха, струваха, домъкнаха плочки, домъкнаха камиони с пясък и чакъл за фундамент на тротоара, разчистиха остатъците от соц. панелите, забравени и от Бога дори преди повече от 25 години. Асфалтираха след като поставиха бордюрите. Стана едно такова, европейско. На детската градина, до чиято ограда направиха улицата, направиха нова сграда, модерна, с площадки за игра, градинка, мини футболно игрище за кварталните малчугани, въпреки че на 500 метра има стадион с 3 пълноразмерни помощни терена + четвърти със специална настилка.
Безумие е да не плащаме данъци и да искаме по-висок стандарт на живот. Че той стандарта на живот не се изразява в това колко пари имаш в джоба, а какво е нивото на услугите на държавата ти. За момента няма пари за всичко наведнъж - и улици, и пенсии, и здравеопазване, и полиция, итн, итн.
Ами ако аз не си плащам данъка, кой и с чии пари ще дойде да ми направи улицата пред блока? Как общината ще отпусне едни скромни 1500 лева за оформяне на околоблоковото пространство, барабар с беседка за възрастните хора? Кой ако не ние ще дойде да ни изкопае градинката около блока, да посади цветя? Итн, итн, итн, примерите са наистина много.
Отговорът е просто - ако не ние, то никой.
Защото тъкмо когато си мислех - ей на уличката пред блока е на поне 150 години, тротоарите не си личат вече, бордюрите са потънали в земята от паркиране върху тях и хоп! дойдоха едни мургавелковци, копаха, правиха, струваха, домъкнаха плочки, домъкнаха камиони с пясък и чакъл за фундамент на тротоара, разчистиха остатъците от соц. панелите, забравени и от Бога дори преди повече от 25 години. Асфалтираха след като поставиха бордюрите. Стана едно такова, европейско. На детската градина, до чиято ограда направиха улицата, направиха нова сграда, модерна, с площадки за игра, градинка, мини футболно игрище за кварталните малчугани, въпреки че на 500 метра има стадион с 3 пълноразмерни помощни терена + четвърти със специална настилка.
Безумие е да не плащаме данъци и да искаме по-висок стандарт на живот. Че той стандарта на живот не се изразява в това колко пари имаш в джоба, а какво е нивото на услугите на държавата ти. За момента няма пари за всичко наведнъж - и улици, и пенсии, и здравеопазване, и полиция, итн, итн.
Ами ако аз не си плащам данъка, кой и с чии пари ще дойде да ми направи улицата пред блока? Как общината ще отпусне едни скромни 1500 лева за оформяне на околоблоковото пространство, барабар с беседка за възрастните хора? Кой ако не ние ще дойде да ни изкопае градинката около блока, да посади цветя? Итн, итн, итн, примерите са наистина много.
Отговорът е просто - ако не ние, то никой.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Именно,НИЕ,не някой друг,ние (хората от блока) си направихме зелените площи,ние посадихме дърветата и ние почиствахме около блоковете,ние направихме площадка за децата и ние направихме оградки около тревната площ,пък един приятел зе че общината го глоби за това че се осмели да сложи плочки пред блока който живее,където вече една година никой нищо не е правил,за да може жена му и други жени да минават с количките...иначе,ако данъците бяха съпоставими с заплатите-никакви грижи
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
Тарикатите ще заобикалят задължението си, уплашените ще си плащат, данъчните ще си искат своето независимо от кого и как и правилата ще се изострят с времето. Системата нищо няма да изгуби, дупки винаги ще има, както доволни и недоволни докато съществува понятието симбиоза
така че кой както си реши. Няма да е грешно, защото ако не ти, то аз няма да си платя и обратното. Балансът няма да се наруши никога.

Е.Димитров написа:аз също плащам всички сметки през ипей обаче ония ден се наложи да преведа на моя позната осигуровки чрез ипей,след 5 дена не беше отразено че са платени осигуровките,на телефона на нап/нои ме осведомиха че трябвало да си принтирам платежното и да отида в едикойси клон и да го представя,тоест да си загубя един работен ден с глупости
1. Сканиране и по мейла

2. Куриерска служба

3. Лично, ама не на място

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Може ли колегите които си плащат данъците на колите, да ми отговорят дали отиват при РАБОТОДАТЕЛЯ си и му казват Шефе осигурявай ме върху цялата заплата моля те, така ще платиш по-голяма осигуровка и повече данъци. Държавата ще просперира по тоз начин.
Нека да спрем 'сивата" икономика.
Знам отговаря - никой, никой от вас това няма да го направи.
Но иначе можете да лепвате епитети.
Нека да спрем 'сивата" икономика.
Знам отговаря - никой, никой от вас това няма да го направи.
Но иначе можете да лепвате епитети.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Мен точно защото ме осигуряват на цялата ми заплата ми е криво. Всеки месец като ми дойде фиша и като видя с колко пари съм нагушил ония педерунгели дето са в парламента и по цял ден си почесват топките, пишат си любовни СМС-и един на друг и дремят (ако въобще си направят труда да отидат на работа, за което им плащаме аз и Вие) ми става лошо направо, като знам, че и работодателя ми е довнесъл другатачаст от осигуровките и как да ида да си платя и данъка на колата.
Истината е проста. Държавата като натсне данъкоплатеца, ама да го натисне здраво да нема на къде да мърда, тогава данакоплатеца ше скочи и ше нарай революция. Е тука еваларка на наще политици... Всички натискат полека, така медийно натискане, дет се вика, който плати-плати, който не да е жив и здрав...
- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
Абе тая държава си е ебаламайка, та за какво да се плаща каквото и да след като тя никаква работа не върши.
Няма никаква управия с болници, полиция и съд.Държавните институции не работят активно, организирано и координирано, няма да има промяна в тази ситуация.

Няма никаква управия с болници, полиция и съд.Държавните институции не работят активно, организирано и координирано, няма да има промяна в тази ситуация.

- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
BAHKATA_TDI написа:му казват Шефе осигурявай ме върху цялата заплата моля те
ми без да го моля си го прави?...
тва не виждам какво общо има с това дали ТИ си плащаш данъка на собствеността
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Хаос написа:BAHKATA_TDI написа:му казват Шефе осигурявай ме върху цялата заплата моля те
ми без да го моля си го прави?...
тва не виждам какво общо има с това дали ТИ си плащаш данъка на собствеността
Пич ако ти му кажеш на Шефа си осигурявай ме на 240 лева, а останалото ми го дай кеш, не лъжеш ли държавата с по малко осигурителен, здравен и пенсионен фонд, от колкото работодателят трябва да плати на държавата ако заплатата ти е примерно 1000 лева?
Дали не си плащаш данък МПС или криеш облагаем доход е едно и също нещо.