Да правим ли каско или не ?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Да правим ли каско или не ?
Понеже колата ми е без каско , реших да пусна и такава тема . До вчера си мислих че знам какво включва каското но се оказа , че има много неща които не се включват в каското. Вчера ми казаха че джантите и СД-то невлизат в каското. Това действително ли е така или нещо ме базикат ?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Re: Да правим ли каско или не ?
Недей си прави каско и първо ще ти чупят нещо. После ще намериш бележка в колата, че е добре да си направиш каско и ако още не си си направил някоя сутрин ще се чудиш: абе... аз тука ли паркирах. Та:
- Да правим каско или не?
- Въпрос на личен избор. Не е задължително със закон.
От тогава русото не е на мода.
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
t060 написа:Недей си прави каско и първо ще ти чупят нещо. После ще намериш бележка в колата, че е добре да си направиш каско и ако още не си си направил някоя сутрин ще се чудиш: абе... аз тука ли паркирах. Та:
Колата си я карам 3 години вече без каско и до сега не се е случило нищо от това което говориш ти ...
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Пусни тото. 3 години късмет имаш вече. Дано и не става, че е много гадно да одиш до офиса на армеец да си правиш каско и после да си вземеш колата от паркинга им.
От тогава русото не е на мода.
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Каското по принцип си е "к...р капан".
Нека да си представим, че имаш Е39 "Индивидуал", с некоя уникална 19" с 16:9 навигация, с перфектно ел.рекаро и си направил фул авто каско във водеща застрахователна компания.
Платил си като "поп" застрахователната премия (да речем, че са тия оценили за 12-13 000 лева).
Идва обаче лошата сутрин в която установяваш, че колата я няма пред вас.
Ако никога не ти я намерят - удряш джапота. Изплащат ти цялата премия 12-13 000 лева (с малко закъснение, но я плащат).
Ако ти я намерят и липсват 19", навигацията, рекарото и други неща, ще ти възстановят от Застрахователната компания само детайлите които са счупени и има остатъци от тях.
Демек - 19", навигацията, рекарото и други неща са липси а не щети.
Нека да си представим, че имаш Е39 "Индивидуал", с некоя уникална 19" с 16:9 навигация, с перфектно ел.рекаро и си направил фул авто каско във водеща застрахователна компания.
Платил си като "поп" застрахователната премия (да речем, че са тия оценили за 12-13 000 лева).
Идва обаче лошата сутрин в която установяваш, че колата я няма пред вас.
Ако никога не ти я намерят - удряш джапота. Изплащат ти цялата премия 12-13 000 лева (с малко закъснение, но я плащат).
Ако ти я намерят и липсват 19", навигацията, рекарото и други неща, ще ти възстановят от Застрахователната компания само детайлите които са счупени и има остатъци от тях.
Демек - 19", навигацията, рекарото и други неща са липси а не щети.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
BMWPetio написа:Понеже колата ми е без каско , реших да пусна и такава тема . До вчера си мислих че знам какво включва каското но се оказа , че има много неща които не се включват в каското. Вчера ми казаха че джантите и СД-то невлизат в каското. Това действително ли е така или нещо ме базикат ?
Направи си каското в нормална компания и си прочето общите условия подробно и каквото не ти е ясно искай да ти го разяснят

- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
И аз съм съгласен за това че трябва да се прави каско на нова и запазена кола. Аз примерно на моята Е36 където е 94 година на колко ще я оценат на 2000лв. Какъв е смисъла да му правя каското.А и аз основно искам да разбера дали каското включва джантите.Питам , защото мисля да си ги хромирам. Но ме предопредиха , че мога да си намеря колата на трупчета макар и да имам каско то нямало да ги покрие ! Според думите на колегата от предния пост явно това е липса а не щета !
Така е тези липси които са заложени във застрахователните договори са един вид вратичка за тях. Джанти, фарове и тн всичко което може да бъде взето го пишат липса и си пасуват. Значи ако си намериш голо купе въпреки, че си застрахован пиеш студена вода. Колегата които пита не си казал ква кола искаш да застраховаш - според мен кола за 3 4 бона няма нужда от каско освен ако не я кара жена която често я блъска...
ПП за джантите може да си вземеш секретни болтове, за да не може всеки келеш рещил да не купува гуми да взима от "нощния магазин"
ПП за джантите може да си вземеш секретни болтове, за да не може всеки келеш рещил да не купува гуми да взима от "нощния магазин"
Последна промяна bioz на 03 Ное 2010, 21:28, променена общо 1 път
Ами така е и са си прави. Нали ти е ясно, че можеш сам да си "откраднеш" джантите. Те от къде да знаят? Постави се на тяхно място и виж дали ти би платил, заради едната дума 

- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
bioz написа:Така е тези липси които са заложени във застрахователните договори са един вид вратичка за тях. Джанти, фарове и тн всичко което може да бъде взето го пишат липса и си пасуват. Значи ако си намериш голо купе въпреки, че си застрахован пиеш студена вода. Колегата които пита не си казал ква кола искаш да застраховаш - според мен кола за 3 4 бона няма нужда от каско освен ако не я кара жена която често я блъска...
Грешката наистина е моя че не съм опоменал автомобила на който да се прави каско.Карам си я аз и няма никакъв удър по нея дано и занапред да чукна на дърво да нямам инциденти

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
Един пресен пример, на комшията ми има е-класа очиларка, чупят му задния джам, отварят вратата, махат задната седалка и му взеха машинката за централното.
В резултат Застрахователната компания му каза "Ние сме пас, това е липса" и колата му седя на платен паркинг 1 месец докато от Балкан стар му донесят поръчаната част. В резултат е 700 лева назад.
В резултат Застрахователната компания му каза "Ние сме пас, това е липса" и колата му седя на платен паркинг 1 месец докато от Балкан стар му донесят поръчаната част. В резултат е 700 лева назад.
Dpy написа:Ами така е и са си прави. Нали ти е ясно, че можеш сам да си "откраднеш" джантите. Те от къде да знаят? Постави се на тяхно място и виж дали ти би платил, заради едната дума
Това маи всеки застраховател го казва като го пипиташ дали покриват откраднати джанти. Само дето по същата логика мога сам да си открадна и колата, в белите страни за тия застрахователни измами си имат закони..
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Колега можеш и ароматизатора да си застраховаш ако искаш,стига да имаш фактура за него!В първото каско на моита коли подобрения бяха отбелязани и застраховани
(цялата музика,джантите...)
А аз иначе винаги си правя само каско "кражба",понеже не виждам смисъл да им пълня гушата на тея аидуци

А аз иначе винаги си правя само каско "кражба",понеже не виждам смисъл да им пълня гушата на тея аидуци

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
Тъпото в цялата ситуация, е че правим каско от приказката "Страх лозе пази".
Иначе сме на 100% от преебаната страна.
Иначе сме на 100% от преебаната страна.
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3