Минаване на червено според ЗДП

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Re: Минаване на червено според ЗДП

Мнение от BiTurbo » 05 Ное 2010, 10:34

аз имам някакви спомени, че правилото беше не повече от 3 коли имат право да навлязат в кръстовището, останалите чакат зад линията, и ако се освободи място (съответно първата навлязла кола премине), то може да се изтегли една от чакащите в кръстовището и пак да станат 3. Нещо такова си спомням поне аз :roll:

П.С. Има една важната тема в основния форум, някакъв човек там отговаря на всякакви въпоси свързани със ЗДП и конфликтни точкии с КАТ, питай там направо.

.... ето
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=1&t=181272
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 05 Ное 2010, 11:00

BiTurbo написа:аз имам някакви спомени, че правилото беше не повече от 3 коли имат право да навлязат в кръстовището, останалите чакат зад линията, и ако се освободи място (съответно първата навлязла кола премине), то може да се изтегли една от чакащите в кръстовището и пак да станат 3. Нещо такова си спомням поне аз :roll:

П.С. Има една важната тема в основния форум, някакъв човек там отговаря на всякакви въпоси свързани със ЗДП и конфликтни точкии с КАТ, питай там направо.

.... ето
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=1&t=181272

Да, аз постнах и там в тази тема.

Иначе...аз бях трета кола, а и такова правило не намерих в ЗДП. Изобщо цялата работа ми се вижда толкова неясна и мътна и съответно добра хранилка за компетентните органи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 05 Ное 2010, 20:11

Еми , ако можеш да минеш без да създаваш опастност за някого, мини(ама гледай да няма полиция след завоя).

Иначе в задръстването, ако спазваш закона и на зелено спреш преди лентата - отзад ще ти изредят цялата фамилия, подкрепено с клаксони :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 05 Ное 2010, 21:14

seven-eight написа:Еми , ако можеш да минеш без да създаваш опастност за някого, мини(ама гледай да няма полиция след завоя).

е ма виж сега, не може да се разсъждава така. По тая логика и всеки може да се качи на кола стига да не застрашава, е да ама кво е за тебе да не застрашава и кво за този зад волана. Така че трябва да си има обособени правила, не става така ако можеш мини, ми аз така може и някой път на червено да мина, като вида, че никой не застрашавам и минавам, е да ама тоя отстреща като реши че и той не застрашава кво прайме :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 05 Ное 2010, 23:49

BiTurbo написа:
seven-eight написа:Еми , ако можеш да минеш без да създаваш опастност за някого, мини(ама гледай да няма полиция след завоя).

е ма виж сега, не може да се разсъждава така. По тая логика и всеки може да се качи на кола стига да не застрашава, е да ама кво е за тебе да не застрашава и кво за този зад волана. Така че трябва да си има обособени правила, не става така ако можеш мини, ми аз така може и някой път на червено да мина, като вида, че никой не застрашавам и минавам, е да ама тоя отстреща като реши че и той не застрашава кво прайме :dunno:

Е да, че не е правилно е така. Примера ти е неуместен. Аз говоря, когато си навлязъл в кръстовището, макар и малко, и тръгне ли да светва жълто и червено - ако другите отсреща спрат - мини. И давам пример - на орлов мост като идваш по цариградско посока центъра и не минеш така, после ще запушиш едната лента идваща от евлоги георгиев - и тогава почват да стават адските задръствания. Иначе не е правилно, да.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 06 Ное 2010, 0:13

Да... по закон като не можеш да минеш на зелено, е забранено да навлизаш в кръстовището изобщо...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 06 Ное 2010, 23:21

BMWPetar написа:Да... по закон като не можеш да минеш на зелено, е забранено да навлизаш в кръстовището изобщо...

недей бърка ситуацията. Когато цялото кръстовище е задръстено (колите в твоята лента, движещи се в твоята посока не могат да преминат) тогава е забранено да.

Обаче тука говорим за завой на ляво когато трябва да изчакаш насрещния трафик. Никой не ти пречи да навлезеш до половината на кръстовището

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 07 Ное 2010, 0:31

И аз имам акт за червено и какво ще рече от 50-150лв. 100% че ще ми наложат най-голямата, по какво се определят парите не знам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Ное 2010, 0:34

Escape написа:
BMWPetar написа:Да... по закон като не можеш да минеш на зелено, е забранено да навлизаш в кръстовището изобщо...

недей бърка ситуацията. Когато цялото кръстовище е задръстено (колите в твоята лента, движещи се в твоята посока не могат да преминат) тогава е забранено да.

Обаче тука говорим за завой на ляво когато трябва да изчакаш насрещния трафик. Никой не ти пречи да навлезеш до половината на кръстовището

в българия е нарушение да влезеш на зелено и да излезеш на червено.
гледам, че си писал O.C. - в калифорния също е нарушение.

кое не е ясно? изрично пише в правилника да не влизаш въобще ако няма да може да преминеш ;) още повече, че ти именно заради задръстване не си успял да преминеш. имало е коли пред теб.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Предишна

Назад към Извън Темата