И все пак вдигат Гражданската Отговорност!
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: И все пак вдигат Гражданската Отговорност!
Весо в кой закон са задължени да предлагат гражданска отговорност, на мен нещо ми отбягва? Имат само определени размери на минималните застрахователни суми, тааа всъщност май излиза, че не е толкова губеща Го, колкото се оплакват 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
бе те понеже са на "огромна " загуба от ГО и за тва се избиват по нова година да предлагат ,всеки втори в МОЛа влачи некви полици и ти ги тика в ръцете ,щото са на загуба. предлагат ГО с печено пиле,ГО с безплатно къдрене и всякакви простотии...! щото са на загуба...!! 3млн коли ,примерно... абсолютно задължени да кихнат по 180лв средно....!?!? 540млн лв!! от тях 10-15% немат =470млн....!!! от тия 3млн щети за гражданска ще претърпят полвин милион....!!! 470млн - 1/6та....!!! 390млн....!! данъци ,ала- бала гаранционен фонд.....!??? 300млн!!! 300млн делено на 10 застрахователни компании....!?!? айде нека са 20.....!!! 15млн годишно на калпак....!! как щете ги сметайте на разходи и друго ,па да видим не излиза ли сметката....! мойта е много груба....
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
///peter написа:Весо в кой закон са задължени да предлагат гражданска отговорност, на мен нещо ми отбягва? Имат само определени размери на минималните застрахователни суми, тааа всъщност май излиза, че не е толкова губеща Го, колкото се оплакват
Ми трябва да го изровя къде беше, но по спомен цялата работа е понеже ГО е задължителна застраховка всяка компания е задължена да я предлага каот продукт

Скис всичко хубаво, само дето сметката ти е грешна при сумата за щетите, то даже си има статистика за катарстрофите в сайта на КАТ и там като си направиш сметката за деня и става "У-ля-ляаа! ДАНЕТ!".
Иначе то цакането е главно в покритията които ти осигурява тая ГО - повечето компаний работят на минималните суми който се определят от държавата от там вече мисля няма нужда да бяснявам...

То не е само това, де, ама и аз имам пропуски и ще стане манджа с грозде ако тръгнем да се обясняваме още по-надълбоко, още повече че на мен гражданска не ми е приоритет в работата и не съм толкова навътре

Колкото до това че се избиват да ти продават полици, ми фирмена политика, за повечето това явно е ключов продукт

Лично мнение, без да ангажирам никой с него, е че ГО не може да е ключов продукт на една стабилна компания!
Причините са че това е продукт който носи ниска печалба(с тези си цени в момента), която не може да покрие изцяло разходите по покритията си и изцяло по съществуването на продукта. Съответно се захранва допълнително от други продукти което води до проблеми в изплащане на щети и т.н.

Всъщност в сайта на Комисията за финансов надзор всеки може да си провери финансовото състояние на всяка една ЗК и готовноста и за поемане на щетимост т.е. ако ей сега вскичките им клиенти се юрнат да обявяват щети във пълен размер, колко %-та от тях ще може да изплати дадена компания.

За съжеление аз така и не открих къде точно е тази информация

В заключение ще кажа че премийте по засртаховка ГО трябва да скочат, обстоятелствата го налагат - колите по пътищата всеки ден се увеличават, младите шофьори също, коли на глава от населението също => рисковете се увеличават.
Въпроса е че не просто трябва да поскъпнат, а трябва да са съобразени с индивидуален риск и трябва да са за водач а не за кола

Под индивидуален риск имам в предвид да се раздели на възрастови групи - поне 3, на рискови групи - на 3 за рискови и не рискови водачи(с много нарушения/катастрофи, с малко нарушения/катастрофи, без нарушения/катастрофи) и още нещо имаше но не се сещам в момента.

Това ако стане да видите как и задръстванията ще намалеят и катастрофите по пътя също.

Обаче преди това трябва и някой други неща да се случат, като:
-нормални шофьорски курсове - да учат младите не как да се влачат по пътя а как да се движат по него така че да са безопасни за тях самите и околните, да йм внушават че карането е отговорност, не детска игра, също да се разяснява поне на теория, как трябва да се реагира в критични ситуаций на пътя(прави ми впечатление че голям % реагират неадекватно). Всичко хубаво, ама и там трябва да има увеличение на цените и за тва ще се недоволства.
-затягане контрола на изправноста на МПС - да се затегне контрола на МПС-та по ГТП-та, да не се допускат на пътя такива които приличат на войнишко канче, да се следи за редовноста на светлините(реглаж на фарове) да не се пускат коли с неизправни точки по окачване, ходова част и двигател и още много много други.
- въвеждане на обща информационна система между КАТ, Застрахователните компаний, пуктовете за ГТП.
- и още, и още...
Както и да е, много се отплеснах...
Та в крайна сметка, пак казвам - увеличение трябва да има, но да бъде изразено по друг начин, съобразен с ралността

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
може и да греша в сметките ,но логиката със сигурност е такава....
а и пазарната логика пък казва следното....: щом некой се пребива да ти продаде нещо ,начи е на далавера от тва. няма друга причина. така че да не квичат ,че са им малки премиите.... да не говориме отделно па колко от причинените щети покриват ! нал се сещаш...
а и пазарната логика пък казва следното....: щом некой се пребива да ти продаде нещо ,начи е на далавера от тва. няма друга причина. така че да не квичат ,че са им малки премиите.... да не говориме отделно па колко от причинените щети покриват ! нал се сещаш...
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Всяка година едно и също
Ще вдигат, ще вдигат
пък не са я вдигнали кой знае колко. Но хората се шашкат и отиват отрано за гражданската, ще кажеш че ще се размине
Ще вдигат, ще вдигат
пък не са я вдигнали кой знае колко. Но хората се шашкат и отиват отрано за гражданската, ще кажеш че ще се размине
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Весо, аз отговора го знам много преди да се занимаваш с това
но все пак се разрови 
А в случая държавата иска по-високи застраховки за да взема повече пари от данъци - това не знам как Ви е убягнало до сега

А в случая държавата иска по-високи застраховки за да взема повече пари от данъци - това не знам как Ви е убягнало до сега

Сега в Петрол ми предлагаха гражданска - 165лв за 2000 кубикова кола. Миналата година цената беше абсолютно (+- 5лв) същата. Само стрескат народа, да се юрне да сключва граждански от сега.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз не знам кво се впрягате.. те отрано казаха, че повишението ще е 10-15%... което на 150лв е 15лв... айде, да скочат с 20лв.... е кво толкова ще се усети, не знам...
Далаверата вече е другаде... предлагането на ГО на вноски вече е "на лизинг"... преди беше на 4 вноски, които сумарно даваха цялата обявена сума (160лв = 4 вноски по 40лв, плюс 10лв към първата за незнам си кво). Сега обаче.... при 165лв ГО цена за платена кеш, същата застраховка е 210-215лв при 4 вноски.... ето това е истинската далавера
Масово се правят ГО на вноски... ама щом и ЗК почнаха да се занимават с лизинг... скоро очаквам и каското да "пострада" по същата схема...
Далаверата вече е другаде... предлагането на ГО на вноски вече е "на лизинг"... преди беше на 4 вноски, които сумарно даваха цялата обявена сума (160лв = 4 вноски по 40лв, плюс 10лв към първата за незнам си кво). Сега обаче.... при 165лв ГО цена за платена кеш, същата застраховка е 210-215лв при 4 вноски.... ето това е истинската далавера

Mollov написа:повишението ще е 10-15%... което на 150лв е 15лв... айде, да скочат с 20лв.... е кво толкова ще се усети, не знам...
Бе важното е да се изразява недоволство, да се псува държавата и да се чудим на висок глас къв овчи народ сме щом не сме хванали автоматите и гората (като ни дигнат ГО с умопомрачителните 15 кинта)

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Въпроса е какво получаваме срещу тия пари за гражданска, в повечето случаи един алчен застраховател, който гледа да те прекара и да даде по- малко.
Никой не мое ма връне на селу!
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
и да скачате и да не скачате и да Ви боли у/я и да не Ви, цените си се вдигат, вече получихме новите тарифи на някои от застрахователите. И не само, че се говори за 2х на цените ами и за -2х на процентите на агентите, което пак ще се отрази върху вас, крайните клиенти.
п.с. и само да добавя, че цяло лято за форума продавахме ГО за всички коли промоционално на цени през 10 лв и от това се възползваха не повече от 5-6 човека...
п.с. и само да добавя, че цяло лято за форума продавахме ГО за всички коли промоционално на цени през 10 лв и от това се възползваха не повече от 5-6 човека...
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Това, че са на загуба може да го разправяте на малките деца.
Всички тук знаем, че от гражданска при възникване на ПТП нищо не плащат застрахователите, а и да плащат са някакви смешни пари.
Аз специално плащам гражданска сигурно от 8 години средно за 2 коли. До сега не съм имал ПТП и следователно застрахователите не са ми дали и стотинка. Та как точно застрахователите са на загуба от мен?
Всички тук знаем, че от гражданска при възникване на ПТП нищо не плащат застрахователите, а и да плащат са някакви смешни пари.
Аз специално плащам гражданска сигурно от 8 години средно за 2 коли. До сега не съм имал ПТП и следователно застрахователите не са ми дали и стотинка. Та как точно застрахователите са на загуба от мен?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Току що зададох търсене на сди застраховане и излезе:
ГО към Армеец за 2011 година за три литров лек автомобил - 5 места - 2003 г. шофиран от 30 годишен водач с 11г. стаж за лично ползване без зелена карта с регистрация "В" - 214 лева на живо и при онлайн плащане 194 лв. и 3 лв. доставка - 197 лв.....повече от доволно!!!
Каското е четворно пъти повече!!! Пътният данък също.
Имам и сди карта и не знам дали ще ми дадат още някаква отстъпка допълнително? Да
ГО към Армеец за 2011 година за три литров лек автомобил - 5 места - 2003 г. шофиран от 30 годишен водач с 11г. стаж за лично ползване без зелена карта с регистрация "В" - 214 лева на живо и при онлайн плащане 194 лв. и 3 лв. доставка - 197 лв.....повече от доволно!!!
Каското е четворно пъти повече!!! Пътният данък също.
Имам и сди карта и не знам дали ще ми дадат още някаква отстъпка допълнително? Да
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:Mollov написа:повишението ще е 10-15%... което на 150лв е 15лв... айде, да скочат с 20лв.... е кво толкова ще се усети, не знам...
Бе важното е да се изразява недоволство, да се псува държавата и да се чудим на висок глас къв овчи народ сме щом не сме хванали автоматите и гората (като ни дигнат ГО с умопомрачителните 15 кинта)
Ако някога стана политик, искам всички в държавата да са като теб - ще сме новата Северна Корея

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2