Mtel цени в Роуминг - аз ли не схващам... или?!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Mtel цени в Роуминг - аз ли не схващам... или?!?

Мнение от Mollov » 07 Ное 2010, 22:39

Аз не искам да ги сезирам по казус с нежелание да плащам дължима сума... аз искам да ги сезирам поради това, че Ментел оставят стари роуминг потрбеители на стари тарифи и не ги "ъпдейтват" според новите EU регулации.. и никой не ти казва, че ако не си поискаш новите тарифи, ще те оставят да те гърбят на старите... мен ми е ясно, че на тях им е изгодно, само че не е коректно спрямо потребителя...

А че това ще е една от последните ми сметки към Мтел - това е сигурно. Боли ме фара, че на тях не им дреме... като се откажат повече хора от услугите им, тогава ще им задреме... особено ако са дългогодишни клиенти като мен, със сметки, лизингови договори и кво ли още не...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 07 Ное 2010, 22:45

А ако пуснеш жалба в КЗК (Комиси за защита на конкуренцията), дали няма да има по голям "Ефект".

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Ное 2010, 22:46

BAHKATA_TDI написа:Какво да ти кажа и трите оператора са пумияри.

Бе прав си, ама не съвсем...
Преди може би 3г. (повече от 2г. е със сигурност) за първи път въведоха максимални цени за роуминга и разбира се малко по-късно се налага да пътувам, само звъннах да видя имам ли роуминг- имам... Питам за тарифите (на Виваком съм)- отговарят ми, че се таксуват входящи обаждания около 50ст./мин, а изходящи 1-1,10лв./мин... Смятай щом съм звънял да питам как свърши формулата- с подробно обяснение- колко ми е дремело за цените на минута :mhihi: Жената и тя по 3 пъти на ден звънеше да ме чуе просто за няколко минути... И накрая за роуминг я имах 100-на кинта сметка, я не без да се ограничавам- бях се убил да звъня и в БГ, и в Европа...
А оттогава ги намалиха още веднъж тарифите- к'ви са тея цени дето ми ги пишете бе :banghead: :banghead: :banghead:

Колегата да се хваща и да сменя оператора, то на Ментел не си заслужава просто...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 08 Ное 2010, 9:40

Значи нещата стоят по следния начин - Ментел имат договор там с някой чужбински оператор и цените са съответно тея ниските, дето са ги обявили. Но ако се закачиш към някой друг чужбински оператор, дето нямт договор с него, ти режат главата ;) ДОри и да подадеш жалби, те винаги могат да си измисят ръцете с това оправдание дори и да си бил закачен към "правилния" оператор :dunno:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 08 Ное 2010, 9:46

Като звъня от Дания до България с мтелския ми взима - около 90стотинки беше(забравих, пратиха ми смс колко точно). А на този, на когото звъня около 30стотинки. Не съм сменявал никакви планове и т.н. Само роуминг и тва е положението. Струва ми се нормално като за чужда държава, пък знам ли :dunno:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Ное 2010, 11:28

Ония ден ми се наложи спешен разговор с полски мобилен номер, който в момента е в франция, което мен не ме бърка дефакто, за 7.52 мин. 22лв. ми е пораснала текущата сметка :kuku: :ranting:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 08 Ное 2010, 11:31

dimithur написа:Значи нещата стоят по следния начин - Ментел имат договор там с някой чужбински оператор и цените са съответно тея ниските, дето са ги обявили. Но ако се закачиш към някой друг чужбински оператор, дето нямт договор с него, ти режат главата ;) ДОри и да подадеш жалби, те винаги могат да си измисят ръцете с това оправдание дори и да си бил закачен към "правилния" оператор :dunno:

Аз пак да кажа, щото не четете - връзвам се САМО към препоръчителният оператор... дори на извадката ми го пише кой е оператора... не знам как може да си измият ръцете с това, след като този оператор е препоръчаният от тях. Но при мен казуса и без това не е такъв - просто мен са ме оставили на стара тарифа, която няма нищо общо с новите... и във старата Австрия/А1 е към Зона1, но голяма част от другите страни в EU - Зона 2... и затова си ме цакат яко...

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 08 Ное 2010, 11:41

А ако искам да си пусна Роуминг на Мтел днес и ще го ползвам от сряда до неделя - вие какво бихте ми препоръчали като решение ?
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Ное 2010, 11:43

Mollov написа:
dimithur написа:Значи нещата стоят по следния начин - Ментел имат договор там с някой чужбински оператор и цените са съответно тея ниските, дето са ги обявили. Но ако се закачиш към някой друг чужбински оператор, дето нямт договор с него, ти режат главата ;) ДОри и да подадеш жалби, те винаги могат да си измисят ръцете с това оправдание дори и да си бил закачен към "правилния" оператор :dunno:

Аз пак да кажа, щото не четете - връзвам се САМО към препоръчителният оператор... дори на извадката ми го пише кой е оператора... не знам как може да си измият ръцете с това, след като този оператор е препоръчаният от тях. Но при мен казуса и без това не е такъв - просто мен са ме оставили на стара тарифа, която няма нищо общо с новите... и във старата Австрия/А1 е към Зона1, но голяма част от другите страни в EU - Зона 2... и затова си ме цакат яко...

Същото се случи и при мен, просто бях на старата роуминг тарифа(при положение, че съм се обаждал и съм искал промяна и тя беше уж направена.Измиха си ръцете с това, че не съм пратил безплатен СМС , а системата била автоматична и тн.), нищо не стана след жалба, просто пих студена вода.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 08 Ное 2010, 12:22

При теб ситуацията пак е малко по-различна... ти си искал "новата тарифа", ама не си пратил СМС, пък те са се измъкнали... при мен не е така... готов съм да стигна дори до еврокомисии... ако нашите тука са шушумиги. Мен никой не ме е предупредил, че за да ползвам новите тарифни цени трябва да го поискам изрично...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 08 Ное 2010, 17:41

www.travel-gsm.com

Това е решението ;)

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 08 Ное 2010, 17:48

blackrider написа:http://www.travel-gsm.com

Това е решението ;)

Хмм интересно, а примерно ако звъннеш от бг карта на номер от травел-гсм, Мтелци колко ли кожи от гърба ти ще смъкнат ? :dunno: :mhihi:

EDIT:

Са гледам във FAQ-a има същия въпрос
How much does it cost to call to TravelGSM SIM-card using other network communications operators in Bulgaria?
-

Съответно отговор няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 07 Фев 2011, 17:38

dimithur написа:
blackrider написа:http://www.travel-gsm.com

Това е решението ;)

Хмм интересно, а примерно ако звъннеш от бг карта на номер от травел-гсм, Мтелци колко ли кожи от гърба ти ще смъкнат ? :dunno: :mhihi:

EDIT:

Са гледам във FAQ-a има същия въпрос
How much does it cost to call to TravelGSM SIM-card using other network communications operators in Bulgaria?
-

Съответно отговор няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Просто колега,ако си абонат на Мтел -звънкаш на *88 и питаш. Всеки е не индивидуален план ,за това и няма отговор на въпроса който си посочил.

Предишна

Назад към Извън Темата