Ще ни научат най- сетне да пътуваме с колани
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ще ни научат най- сетне да пътуваме с колани
910 са убитите, а близо 10 000 ранените в 7775 тежки катастрофи, станали от началото на годината.
Четири пъти по-високи глоби да плащат хората, които се возят в кола без колани, предлага КАТ. Така от 10 лв. санкцията ще стане 40, обясниха от пътна полиция. Освен това глобата ще се изравни с тази, която плащат самите шофьори, които карат без колан. КАТ иска още на шофьора да се отнемат и 10 точки от талона, когато вози пътници без предпазното средство. При три санкции ще се отнема и шофьорската книжка Промените ще бъдат внесени в парламента още в началото на януари.
От днес цялата полиция ще е на крак и ще проверява за шофьори и пътници без колани, предупреди шефът на КАТ полк. Алекси Стратиев. Акцията е разпоредена от вътрешния министър Румен Петков заради многото жертви при катастрофи, станали в последно време. Катаджиите ще съставят актове, а полицаите ще правят цялостни проверки на колите, както е и в момента.
Пътниците, които се возят на задната седалка на автомобилите, без да са си сложили предпазен колан, ще бъдат глобявани с 10 лева, съобщиха от КАТ. От вчера започна акцията на пътната полиция "Да поставим предпазните колани". В нея ще се включат всички униформени полицаи. Те обаче няма да глобяват шофьорите и пътниците, които карат без колани, а само ще ги предупреждават. Глобите ще се налагат от КАТ.
КАТ ще използват кадрите от подвижните камери, които сега следят за нарушения по оживените столични кръстовища, за да документират шофьорите и пътниците без колани. Снимките ще са достатъчно доказателство за налагане на глоби.
В новия закон се предвижда и задължителното въвеждане на детски столчета на задната седалка, в случай че в автомобила се вози бебе.
По телевизиите тръгват няколко клипа, които ще показват колко е важно поставянето на предпазен колан. Идеята е на КАТ. Догодина Пътна полиция ще купи и три английски клипа. В тях са показани свирепи катастрофи с жертви именно заради непоставен колан. При пътен инцидент има три удара, обясниха от КАТ. Първо се блъска колата. След като возилото спре, тялото на човека полита през стъклото със същата скорост, с която се е движила колата, обясни шефът на КАТ полк. Алекси Кесяков. След това и вътрешните му органи продължават да се движат със същата скорост, изтъкна той
910 са убитите, а близо 10 000 ранените в 7775 тежки катастрофи, станали от началото на годината. Според последната статистика на КАТ около 70% от българските шофьори ползват предпазни колани. В страните от Евросъюза този процент е 95. Глобата за пътник без колан в Испания например е 90 евро.

Четири пъти по-високи глоби да плащат хората, които се возят в кола без колани, предлага КАТ. Така от 10 лв. санкцията ще стане 40, обясниха от пътна полиция. Освен това глобата ще се изравни с тази, която плащат самите шофьори, които карат без колан. КАТ иска още на шофьора да се отнемат и 10 точки от талона, когато вози пътници без предпазното средство. При три санкции ще се отнема и шофьорската книжка Промените ще бъдат внесени в парламента още в началото на януари.
От днес цялата полиция ще е на крак и ще проверява за шофьори и пътници без колани, предупреди шефът на КАТ полк. Алекси Стратиев. Акцията е разпоредена от вътрешния министър Румен Петков заради многото жертви при катастрофи, станали в последно време. Катаджиите ще съставят актове, а полицаите ще правят цялостни проверки на колите, както е и в момента.
Пътниците, които се возят на задната седалка на автомобилите, без да са си сложили предпазен колан, ще бъдат глобявани с 10 лева, съобщиха от КАТ. От вчера започна акцията на пътната полиция "Да поставим предпазните колани". В нея ще се включат всички униформени полицаи. Те обаче няма да глобяват шофьорите и пътниците, които карат без колани, а само ще ги предупреждават. Глобите ще се налагат от КАТ.
КАТ ще използват кадрите от подвижните камери, които сега следят за нарушения по оживените столични кръстовища, за да документират шофьорите и пътниците без колани. Снимките ще са достатъчно доказателство за налагане на глоби.
В новия закон се предвижда и задължителното въвеждане на детски столчета на задната седалка, в случай че в автомобила се вози бебе.
По телевизиите тръгват няколко клипа, които ще показват колко е важно поставянето на предпазен колан. Идеята е на КАТ. Догодина Пътна полиция ще купи и три английски клипа. В тях са показани свирепи катастрофи с жертви именно заради непоставен колан. При пътен инцидент има три удара, обясниха от КАТ. Първо се блъска колата. След като возилото спре, тялото на човека полита през стъклото със същата скорост, с която се е движила колата, обясни шефът на КАТ полк. Алекси Кесяков. След това и вътрешните му органи продължават да се движат със същата скорост, изтъкна той
910 са убитите, а близо 10 000 ранените в 7775 тежки катастрофи, станали от началото на годината. Според последната статистика на КАТ около 70% от българските шофьори ползват предпазни колани. В страните от Евросъюза този процент е 95. Глобата за пътник без колан в Испания например е 90 евро.
- Ultimate_driver
- младши ентусиаст
-
Ами аз колан си слагам за себе си не заради глобите, по удоно ми е с колан, без вече ми е странно да карам.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Ultimate_driver написа:Ами аз колан си слагам за себе си не заради глобите, по удоно ми е с колан, без вече ми е странно да карам.
ще се сетите

по-добре да го има и да не потрябва, отколкото да го няма и да потрябва...
пък и действително както каза един колега, как не изпадате по завойте без колани?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
Diablo написа:Пък глобата в Германия например е 30 евро. Баси и примерите намират тия шлифери да дават...
в испания е 300е

ква е файдата на увеличението като само ще
увеличи корупцията.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Много ми е интересно,как ще глобяват пасажерите на задната седалка,които не са поставили предпазния колан,като по закон водача на МПС е длъжен да обезопаси пасажерите
В Словения ме глобиха 50EU за непоставен колан отзад
Предупредиха ме,че на влизане в Австрия глобата е 100EU
Работата е за събиране на пари,не за това,че на министъра му пука за "сульо и пульо"
Ако им пукаше за хората нямаше да допуснат да избяга половината държава навън и да ни превземат цигааните сега
Министъра
Георги Пенчев

Предупредиха ме,че на влизане в Австрия глобата е 100EU

Работата е за събиране на пари,не за това,че на министъра му пука за "сульо и пульо"

Министъра

Георги Пенчев
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
4+1 се водят нашите автомобили, нали... поне повечето
5я колан къде се намира????
само се замислих...
5я колан къде се намира????

само се замислих...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ми при мене си ги има и петте. 2 за отпред и 3 за отзад. Как така къде е 5-я колан 

It's not who You are, it's who You know...
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
По стандарт колите имат 4 триточкови колани (два отпред и два отзад) и един двуточков за седящия по средата. Само ми е интересно като се вържа с него през корема и се треснеме с 150 дали краката ми ще останат на задната седалка докато главата ми с гръдния кош е някъде напредния капак?
П.П. Има модели и с 5 триточкови колана, но това май е опция

П.П. Има модели и с 5 триточкови колана, но това май е опция

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
па се е объркал шефа,простено му е

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
...
А пък аз толкова искам да свикна с колана и все го забравям
Хубаво си е.Точно с нищо не ти пречи, даже обратното..

Хубаво си е.Точно с нищо не ти пречи, даже обратното..
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2