С включено или изключено ASC в града ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
С включено или изключено ASC в града ?
Здравейте , колеги !
Порових из форума , но неможах да намеря подобна тема и за това я пускам . Мисля , че подобна тема ще е полезна за всички ... Или поне за колегите с по-малък опит /какъвто съм и аз в случая/
Порових из форума , но неможах да намеря подобна тема и за това я пускам . Мисля , че подобна тема ще е полезна за всички ... Или поне за колегите с по-малък опит /какъвто съм и аз в случая/

Re: С включено или изключено ASC в града ?
Е па т'ва ти си го решаваш
Като ти се гъзарее го изключваш, през другото време да си седи включено. Осен ако на всяко тръгване не въртиш гуми. В такъв случай трябва да прецениш, кое ще искаш да сменяш по-често. Гумите или накладките/спирачните дискове
Аз лично АСЦ-то много рядко го изключвам. Дори и през зимата си седи включено, макар много колеги да казват, че е по-добре без него в определени случаи.
Въпрос на лично решение, всеки сам си преценя.

Като ти се гъзарее го изключваш, през другото време да си седи включено. Осен ако на всяко тръгване не въртиш гуми. В такъв случай трябва да прецениш, кое ще искаш да сменяш по-често. Гумите или накладките/спирачните дискове

Аз лично АСЦ-то много рядко го изключвам. Дори и през зимата си седи включено, макар много колеги да казват, че е по-добре без него в определени случаи.
Въпрос на лично решение, всеки сам си преценя.
и на какво основание трябва да е изкл в града
Може би,не можеш да се завъртиш на завой,или като "пипне" малко мокро
Ханс е казал:с всяко запалване на колата,блокажа е задействан,и автомобила се управлява така,в случай на попадане в участък от който е необходимо "приплъзване,буксуване"на колелата,ASC/DSC да бъде изключено
П.С Всеки кара както си иска,а щом си с малък опит,по-добре не пипай копчето на ASC/DSC-то още

Ханс е казал:с всяко запалване на колата,блокажа е задействан,и автомобила се управлява така,в случай на попадане в участък от който е необходимо "приплъзване,буксуване"на колелата,ASC/DSC да бъде изключено

П.С Всеки кара както си иска,а щом си с малък опит,по-добре не пипай копчето на ASC/DSC-то още

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Страхотна тема
Страхотна логика
Много интересно защо въпросът е само за града ?
пс Не го пипай това копче, има вероятност да форсираш тдс-а, което може да ти докара по-голям проблем.
пс2 След като е предвидено да работи постоянно, изключвай само когато си уверен във възможностите и габаритите на колата, както и в твоите собствени способности.

Много интересно защо въпросът е само за града ?

пс Не го пипай това копче, има вероятност да форсираш тдс-а, което може да ти докара по-голям проблем.

пс2 След като е предвидено да работи постоянно, изключвай само когато си уверен във възможностите и габаритите на колата, както и в твоите собствени способности.
Аз лично го изключвам само на пистата и на някой празан и широк паркинг когато ще се забавлявам
когато съм в града не го излчючвам. До сега не ми се е "налагало" колата да трябва да буксува или приплъзва, освен в гореспоменатите случеи 

- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви за отговорите колеги ! Пуснах темата , защото в други теми гледам , че по-бързо набирала колата с изключено ASC . Исках да разбера дали е така и евентуално дали по-бързо се изтегля на крастовища , а и в градовете мисля , че няма каде да приплъзне...
П.П От отговорите ви правя извод , че ASC-то не бива да се изключва ...
П.П От отговорите ви правя извод , че ASC-то не бива да се изключва ...

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
cerberus написа:Аз лично го изключвам само на пистата и на някой празан и широк паркинг когато ще се забавлявам![]()

Не барай АСЦ-то щом още задаваш такива въпроси...
Скоро вадихме една Е39-ка от калта на "Сребърна"...
Скоро вадихме една Е39-ка от калта на "Сребърна"...
- zeka1316
- Потребител
-
- Кара: е39тд
- Детайли за колата: [URL=http://dobavi.info/cars/BMW/][IMG]http://dobavi.info/cars/BMW/m19697.gif[/IMG][/URL]
Тоя с Х 0005 ВА е много надменен кво ще кажете вие колеги ?
на мен пък ми е навик като паля първото нещо е да изключа DSC-то...понякога ме дразни тва DSC, че като искам да се включа някъде по-бързо и ми връща гаста даже и спирачки ми натиска...и може да стане някой фал...единствено го оставям включено като е нещо много хлъзгаво и ми се кара лежерно
Извънградско почти винаги го оставям включено...там колицата нема повер да врътне гуми и не ми пречи 

Ilko Ivanov написа:cerberus написа:Аз лично го изключвам само на пистата и на някой празан и широк паркинг когато ще се забавлявам![]()
520-ка и писта.........
и кое точно те забавлява в 520-ката на тоя широкия паркинг
![]()
Дручко си е викаш с 525д на пистата или на паркинга

Колега, точно заради такива изказвания, модераторите заключвате теми, а сега...
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
speedhokk написа:Дручко си е викаш с 525д на пистата или на паркинга![]()
Колега, точно заради такива изказвания, модераторите заключвате теми, а сега...
Я вземи и прочети някъде да съм писал нещо за 525 d ???
Има си модели на БМВ които са предназначени за такива цели . Това че ти не се сещаш кои са те ......

Колега, коментара ти е един ред, знам че в него не си писал 525д
Имах предвид, че ти караш такава...
И аз не виждам какво пречи да отидеш на пистата или на паркинга с 520и и защо е задължително 20-та да не ти доставя удоволствие.
Аз лично на мойта 20ка се качих от една кошница 90 коня на гЪз и си ме забавлява достатъчно.
Поздрави и да не задълбаваме повече в тази посока

Имах предвид, че ти караш такава...
И аз не виждам какво пречи да отидеш на пистата или на паркинга с 520и и защо е задължително 20-та да не ти доставя удоволствие.
Аз лично на мойта 20ка се качих от една кошница 90 коня на гЪз и си ме забавлява достатъчно.
Поздрави и да не задълбаваме повече в тази посока

zeka1316 написа:Тоя с Х 0005 ВА е много надменен кво ще кажете вие колеги ?

- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Аз много харесвам подписа на колегата Noob4o
"Германски форум- задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп."
И благодаря на колегите , който все пак се отзовават ! Понякога и НИЕ колегите с по-малко опит задаваме глупави въпроси , но все пак ако знаем отговора , няма да питаме ...
"Германски форум- задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп."
И благодаря на колегите , който все пак се отзовават ! Понякога и НИЕ колегите с по-малко опит задаваме глупави въпроси , но все пак ако знаем отговора , няма да питаме ...
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4