Думата "майстор" синоним ли е на некадърник?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Думата "майстор" синоним ли е на некадърник?

Мнение от vladi_a_i » 10 Ное 2010, 22:26

Добре,айде да ми обясниш като не си показал примерно някакъв план на инсталациятата,как човек да си включи рентгена и да дупчи на чисто...без лоши чувства,щот и аз разбирам от стройтелство :D
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 10 Ное 2010, 22:31

В Булгаристан си прав, че само метода "винкел" бачка, просто хората не са "хора" , че да разберат от дума.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Ное 2010, 22:35

Малко извън темата, но пак около нея!

След нещо е вкл. в цената, то трябва да се изпълни.

моя въпрос е относно баланса на гумите!

От кога има нормален баланс и прецизен баланс, който е по-скъп?! :D

Баланса сам по себе си не е ли един?! :D

справка в "Дианата"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 10 Ное 2010, 22:37

Айде аз да питам тия, които все излизат с номера - да си платил 300, а не 100 - Как ще познаете некадърен скъпар пред човек, който си разбира от работата и си знае цената, след като и двамата ги виждате за първи път и по думи са еднакво добри и т.н. ?! :roll:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Ное 2010, 22:37

vladi_a_i написа:Добре,айде да ми обясниш като не си показал примерно някакъв план на инсталациятата,как човек да си включи рентгена и да дупчи на чисто...без лоши чувства,щот и аз разбирам от стройтелство :D

и ти ли разбираш от строителство? то си личи бе "брат" ми ...

Има едни уредчета, които мерят откъде минава кабела или ти понеже като "РАЗБИРАШ" от строителство не си ги чувал :mhihi: :bowdown:

ЕТО ЗА ТОВА ГОВОРЯ!!! РАЗБИРАЧИ БОЛ! :wave: :bowdown: :dummy:

п.с. аз като не разбирам от американски футбол, не тичам да го играя, за разлика от ВАС - "майсторчета" :mhihi: :yes:
Последна промяна vicho на 10 Ное 2010, 22:39, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 10 Ное 2010, 22:39

uCnaHeTcA написа:Айде аз да питам тия, които все излизат с номера - да си платил 300, а не 100 - Как ще познаете некадърен скъпар пред човек, който си разбира от работата и си знае цената, след като и двамата ги виждате за първи път и по думи са еднакво добри и т.н. ?! :roll:

От препоръките колега,това е начинът иначе няма!Аз така се свързах със невероятен професионалист.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Ное 2010, 22:39

Мишел написа:Монтажите на паркета и на климатика са били предполагам от фирмите, от които си купил. Нямаше ли договор... клаузи за монтажа, как се задължават да ти предадат обекта (не говоря за чистотата, а за дупки по стените, висящи кабели и разклонители), изобщо не поемат ли за нещо ангажимент? Да осигурят достатъчно дълъг кабел да речем?

е нормално ли е да предположиш, че ще трябва да повдигаш този въпрос. Аз никога няма да се сетя да ги питам з а кабела :D

Тук не говорим дори за професионализъм, а за елементарна етика и спазване на най-елементарни правила.

Ако вече и за климатик трябва да се консултирам с адвоката ... Не, че не си права, но е тъжно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 10 Ное 2010, 22:41

vicho написа:
vladi_a_i написа:Добре,айде да ми обясниш като не си показал примерно някакъв план на инсталациятата,как човек да си включи рентгена и да дупчи на чисто...без лоши чувства,щот и аз разбирам от стройтелство :D

и ти ли разбираш от строителство? то си личи бе брат ми ...

Има едни уредчета, които мерят откъде минава кабела или ти понеже като "РАЗБИРАШ" от строителство не си ги чувал :mhihi: :bowdown:

п.с. аз като не разбирам от американски футбол, не тичам да го играя, за разлика от ВАС - "майсторчета" :mhihi: :yes:

не се ядосвай колега след малко ще разсмея, чче до сега писах и ми се изтри поста.....ше го пиша наново че и мен ме хвана яд на майсторите

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 10 Ное 2010, 22:46

vlad0 написа:
Мишел написа:Монтажите на паркета и на климатика са били предполагам от фирмите, от които си купил. Нямаше ли договор... клаузи за монтажа, как се задължават да ти предадат обекта (не говоря за чистотата, а за дупки по стените, висящи кабели и разклонители), изобщо не поемат ли за нещо ангажимент? Да осигурят достатъчно дълъг кабел да речем?

е нормално ли е да предположиш, че ще трябва да повдигаш този въпрос. Аз никога няма да се сетя да ги питам з а кабела :D

Тук не говорим дори за професионализъм, а за елементарна етика и спазване на най-елементарни правила.

Ако вече и за климатик трябва да се консултирам с адвоката ... Не, че не си права, но е тъжно!

Е, не конкретизирам кабела, трето, пето....то никой не знае каква беля може да се сътвори :lol:
Имах предвид, ако пише нещо обобщаващо от сорта, че се задължават да ти предадат всичко в изряден вид, обезопасено, работещо... т.е. да е ясно, че висящи кабели се изключват от картинката. И не адвокати да занимава после, ами КЗП да речем :) Аз на тия съм им фенка от скоро :mhihi:

Иначе си прав, че за етика говорим или за фирмени правила, които да предполагат, че този човек ще остане без работа като остави разклонителя да виси!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 10 Ное 2010, 22:49

Мишел написа:
vlad0 написа:

Е, не конкретизирам кабела, трето, пето....то никой не знае каква беля може да се сътвори :lol:
Имах предвид, ако пише нещо обобщаващо от сорта, че се задължават да ти предадат всичко в изряден вид, обезопасено, работещо... т.е. да е ясно, че висящи кабели се изключват от картинката. И не адвокати да занимава после, ами КЗП да речем :) Аз на тия съм им фенка от скоро :mhihi:

Иначе си прав, че за етика говорим или за фирмени правила, които да предполагат, че този човек ще остане без работа като остави разклонителя да виси!

Хора бъдете реалисти,в тази държава доктор като "убие" човек по невнимание получава порицание,а вие се надявате за някоя дупка да има резултати....Просто трябва да се търсят само добри професионалисти,които съответно взимат доста повече,но ако човек иска каяиство ще плаща,ако ли не няма да се оплаква..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 10 Ное 2010, 22:50

exotique написа:...
Е те тука обърка генерално нещата:баш човек,който си разбира от работата,няма да работи за без пари :winky: ... :bchug:

feel написа:Колеги аз със псевдо "майстори" съм имал доста проблеми.Особено за боядисване,кърпене и прочие...в началото правех грешката-да търся ниската цена.Но това ми носеше само нерви,забавяне и викане на нови майстори и едни драми....В крайна сметка попаднах на един човек,с много опит,и е направо вълшебник.Цената разбира се е малко по-висока,и е много ангажиран,но като си стиснете ръцете ти издава обекта за нула време....

е тва се опитвах да ти кажа, ма вие у северозапада нали все искате да е@ете дявола....та за това налитате на безплатния монтаж ;)
то е ясно, че монтажа не ти е безплатен.... ма всичко е изтънено до толкова, че да е комфортно на клиента като цена. съответно и надницата на бачкатора :arrow:от там и той не си дава много зор ;)
а и ти нямаш база да се цупиш за монтажа, щото юридически погледнато за такъв не си платил ;)
ако ти бяха казали 300 кинта за монтаж и се беше поинтересувал за какво аджеба даваш тия 300 кинта и отсреща ти обяснят, че след монтажниците няма да се личи, че е бачкано сега щеше да имаш право да се плюнчиш тука

сега де факто си получил точно толкова, колкото си и платил :winky:
и можеш да се наслаждаваш на разклонителя на стената-нали ти е безплатно :mhihi: :mhihi:

п.с.
Doberman_vas написа:...
а на теб за кво ти плащат бе сладур :banghead: :banghead: :banghead: . Нали си на заплата, ако беше съвестен, пак повтарям съвестен, щеше да няма разлика дали ти дават накрая нещо на ръка или не.........

"сладур" ще казваш на любовника си, докато те целува по врата :winky:
никъде не съм казвал за даване пари на ръка, става дума за цена на монтаж, адекватна на очакваната от клиента услуга /да ти го обясня елементарно, че гледам трудно схващаш писаното: качествената услуга си има висока цена, както качествения продукт- не може да идеш да си купиш Дачия за 20 бона и да очакваш комфорт и изпълнение като от 7 серия за 200 бона/
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 10 Ное 2010, 22:54

vicho написа:

и ти ли разбираш от строителство? то си личи бе "брат" ми ...

Аз съм от старата и изпечена генерация :yes: ,а впрочем кабелите и точното място на дупчене спрямо стената имам си чукче и секачле и стигам до определеното място и почвам да дупча след това с удърната бормашина Спарки професионал :bowdown:
Последна промяна vladi_a_i на 10 Ное 2010, 22:55, променена общо 1 път
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 10 Ное 2010, 22:55

feel написа:Хора бъдете реалисти,в тази държава доктор като "убие" човек по невнимание получава порицание,а вие се надявате за някоя дупка да има резултати....Просто трябва да се търсят само добри професионалисти,които съответно взимат доста повече,но ако човек иска каяиство ще плаща,ако ли не няма да се оплаква..

Реалисти сме ние, макар и в нереалната джунгла, ама нали от някъде трябва да започнем. Мисленето на хората малко по малко трябва да се променя :yes:
Пак опираме до въпроса за коя категория "добри професионалисти" говорим?
Ако си търся майстор за строителни работи, няма да го търся от вестника, а от познати с препоръка, естествено.
Но мога ли да разчитам, че ЕТ Ела мЕ рИтNи си е наел квалифициран персонал? Или са наети пак ония евтини (като работна ръка) служители, които от нищо не отбират, защото на Big Boss не му се плаща нормална заплата? :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Ное 2010, 22:59

zazomazo написа:е тва се опитвах да ти кажа, ма вие у северозапада нали все искате да е@ете дявола....та за това налитате на безплатния монтаж ;)
а и ти нямаш база да се цупиш за монтажа, щото юридически погледнато за такъв не си платил ;)
и можеш да се наслаждаваш на разклонителя на стената-нали ти е безплатно :mhihi: :mhihi:

ааа, извинявай, проблема е, че съм от северозапада ли, като не можа да измислиш нещо се хвана за това... нищо, вервай си!

ще му се наслаждавам до събота, когато ще си удължа кабела и ще си оправят дупката за 20-30 минутки, понеже освен компютърната грамотност, ми се налага да имам и строителна такава, заради бастуни като тези "майстори"

И СЪМ СИ ПЛАТИЛ ЗА МОНТАЖА ;) :idea: ( той е включен в цената на климатика ) , колко пъти да обяснявам :mhihi:

както казах, успех в сферата, ако така се отнасяш и с клиентите си --> най-много да умреш от глад :mhihi:

vladi_a_i написа:Аз съм от старата и изпечена генерация :yes: ,а впрочем кабелите и точното място на дупчене спрямо стената имам си чукче и секачле и стигам до определеното място и почвам да дупча след това с удърната бормашина Спарки професионал :bowdown:

ааааа, то могло и без да си хай-тек, ама акъл се иска, не мускули - ХВАНИ БОРМАШИНАТА И ДУПЧИ (в случая на тези мъже, които идваха в нас)
Последна промяна vicho на 10 Ное 2010, 23:03, променена общо 2 пъти
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 10 Ное 2010, 23:01

Мишел написа:
feel написа:Хора бъдете реалисти,в тази държава доктор като "убие" човек по невнимание получава порицание,а вие се надявате за някоя дупка да има резултати....Просто трябва да се търсят само добри професионалисти,които съответно взимат доста повече,но ако човек иска каяиство ще плаща,ако ли не няма да се оплаква..

Реалисти сме ние, макар и в нереалната джунгла, ама нали от някъде трябва да започнем. Мисленето на хората малко по малко трябва да се променя :yes:
Пак опираме до въпроса за коя категория "добри професионалисти" говорим?
Ако си търся майстор за строителни работи, няма да го търся от вестника, а от познати с препоръка, естествено.
Но мога ли да разчитам, че ЕТ Ела мЕ рИтNи си е наел квалифициран персонал? Или са наети пак ония евтини (като работна ръка) служители, които от нищо не отбират, защото на Big Boss не му се плаща нормална заплата? :evil:

Ами за съжаление няма от къде да се почне.В някои нормални държави,всеки който извършва някакъв вид строителна дейност(и не само) е задължен да има liability.Или иначе казано,аз идвам да ти оправям тръбите обаче по-погрешка ги троша и права наводнение.И вместо да почват разни дела с години,застрохователната фирма в която съм направил liability изплаща щетите на пострадалият клиент.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата