Ае честита ви демокрация
Модератор: Общи модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Ае честита ви демокрация
Много неща се промениха към хубаво. Достатъчно добре си спомням как баща ми бог да го прости...мисля че беше 87г. ако не се лъжа с пълен джоб пари отиде да се запише ред за след 2 години да вземе един шибан цветен телевизор Електрон
После ходихме да купим касетофон...за в къщи...след много търсене из Варна на бащата не му се чакаше отново половин година и взехме един касетофон респром за кола който с приятел ел.техник го няаправиха за 220волта.
Помня какви ли не врътки правеше бащата с всевъзможни акумулатори в къщи да си светим и да гледаме единствената програма канал 1 и държавната съветска тв. защото имаше зловещ режим на тока по 2 часа има и 4 часа няма на денонощие!!!
Докарат 30 каси с Кока-Кола веднъж на 3 месеца и веднага 5 км. опашка - затова ти дават само по 2 стъклени бутилки от 1 литър!
- Абе пълна мизерия си беше!!!
Не може всичко да е наред!

После ходихме да купим касетофон...за в къщи...след много търсене из Варна на бащата не му се чакаше отново половин година и взехме един касетофон респром за кола който с приятел ел.техник го няаправиха за 220волта.
Помня какви ли не врътки правеше бащата с всевъзможни акумулатори в къщи да си светим и да гледаме единствената програма канал 1 и държавната съветска тв. защото имаше зловещ режим на тока по 2 часа има и 4 часа няма на денонощие!!!
Докарат 30 каси с Кока-Кола веднъж на 3 месеца и веднага 5 км. опашка - затова ти дават само по 2 стъклени бутилки от 1 литър!
- Абе пълна мизерия си беше!!!
Не може всичко да е наред!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Това е истината и нека да не се говори ,че тогава е имало и хубави неща ,щото сега има 100 пъти повече и по-хубави неща и 100 пъти по-малко лоши .
Така ме е яд че половината ми живот мина в онова време и от тях 2 години в безсмислена казарма .
Идеята на комунизма ,че всички ще са равни ,естествено за сметка на богатите ,влиза в главите на мързеливите и необразованите, като пирон в кисело мляко .
Така ме е яд че половината ми живот мина в онова време и от тях 2 години в безсмислена казарма .
Идеята на комунизма ,че всички ще са равни ,естествено за сметка на богатите ,влиза в главите на мързеливите и необразованите, като пирон в кисело мляко .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
Е.Димитров написа:Демирев написа:SKISA написа:те понеже много от тук пишещите знаят кво е било ,та оценяват и ква е разликата!
да ни е честита годишнината от свободата....!!!!!
Честита свобода!
Всеки, който изтърси, че нищо хубаво не е станало от преди 10-ти ноември 1989 г., е напълно ясно, че на тази дата е бил или в на баща си ташаците или дърт, 75-80 годишен комуняга!!!
Ще се вдигаш на митинг ли - айде в трудовите лагери на Белене!
Нито съм комунист нито съм на 75-80 години,ама е съм видел какво беше и какво е сега,сега има супер бедни и бездомни и супер богати олигарси,ае с тия митове дето се у белене,това са били 1000-2000 човека които и сега са си зле,да не мислиш че всичките дето беха недоволни преди сега са много доволни,ае немаше митинг дето не ходих там,познавам те такива десиденти дето сега имат пенсия от 130-200 лева и ми викат "Емо,кво стана че ние пак сме най-зле",така че ае моля ви,или ви е приятно че ставате едни просто консуматори в една проста държава...
Това за мен не е свобода,това е замяна на строя,замяна на една върхушка с друга,какво от това че доматите и бананите мога да си ги купя през цялата година,в момента има пенсионери в тая държава който дори и на нова година не могат да си ги позволят след като платят на всички монополисти сметките си...
Радвайте се народе консуматорски,защото не стана по-добре а идеята беше именно такава-да сме по-добре...
Радвайте се народе консуматорски,защото не стана по-добре а идеята беше именно такава-да сме по-добре...

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Мнозина в България лелекат по онова време, колко хубаво било, имало работа за всички и т.н. Това, което липсваше, беше свободата. А тя не струва нито пари, нито работа, нито нищо. Тя струва решението да бъдем свободни. Лесно, ама не. Докато лелекаме по онова време, няма да сме свободни. Затова написах да го намразим. Да, през тази омраза минава любовта към демокрацията. Да намразим онова време и да прегърнем свободата и демокрацията. Но това струва нещо. Струва, да се откажеш от нещо, за да имаш друго. Да се откажеш от миналото, за да имаш бъдещето. Ама не отвреме на време да се връщаш към онова "хубаво" време, а да го отхвърлиш и забравиш напълно, да го отречеш, да сложиш комунизма, до хитлерофашизма, до сталинизма и всякакви такива режими, омразни на човека и на хората. И не да казваш, имаше и хубави моменти, защото нямаше, а нямаше, защото нямаше свобода, всичко беше една илюзия. Видя се как се сгромоляса. Какво хубаво има в онова време, че да го обичам? Манифестациите под строй, вноските за кола, като за ипотечен кредит, корекомите, някакви оазиси в пустинята, места, къде можеше да вкусиш от онзи, "другия" свят, който обаче беше лош по принцип. Докато хората са изграждали обществата си, за да берат плодове днес, какво сме правили ние? Днес сме пак едно стадо, мнозина не се интересуват кой ще ги управлява, други продават гласа си, служат на някакви неясни интереси, живеем като скотове, навсякъде мръсотия и боклуци, не търсим правата си когато ни онеправдават, прекланяме глава пред по-силния, сякаш живеем в джунгла, страх ни е от представителите на закона, не им вярваме.....няма справедливост, нито възмездие за виновните, на кокошкоарите има дават десетгодишни присъди, а големите престъпници минават метър, справка, братя Галеви. Станахме пример за корупция и неработещо правосъдие в световен мащаб, държава членка на ЕС , а животът в нея като в бананова република от Третия свят. Да изброявам ли още? Тааа, за демокрация ли беше темата?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Е.Димитров написа:Разлика нема-само сега имаме право да си купуваме повече неща (ако има с какво де) иначе същият кенеф е тая държава
Ми не си прав имаше кореком, и купуваш..т.е. тва в скобите е аналогично..т.е. който е можел е можел, ся пак така...
Демирев написа:SKISA написа:те понеже много от тук пишещите знаят кво е било ,та оценяват и ква е разликата!
да ни е честита годишнината от свободата....!!!!!
Честита свобода!
Всеки, който изтърси, че нищо хубаво не е станало от преди 10-ти ноември 1989 г., е напълно ясно, че на тази дата е бил или в на баща си ташаците или дърт, 75-80 годишен комуняга!!!
Ще се вдигаш на митинг ли - айде в трудовите лагери на Белене!
Свобода ли , айде бе...едно време поне можеше митинг тва онова, ся не може..ся тряя да е еди къде си..и кво точно искате, ако немате искания, кви сте вие...или ми нема и тва е...и бой!
Дали ся може да стане като 90та, 96та..ми не неможе..що ли???
Страшна демокрация, ма пак наша неква.
п.п. Единственото е, че хората могат да се махат от тук без проблем да работят навън е тва е хубавото другото в се същото, който ся кяри нещо тук, то и преди някой е кярил и е викал, че е супер.
Е.Димитров написа:Нито съм комунист нито съм на 75-80 години,ама е съм видел какво беше и какво е сега,сега има супер бедни и бездомни и супер богати олигарси,ае с тия митове дето се у белене,това са били 1000-2000 човека които и сега са си зле,да не мислиш че всичките дето беха недоволни преди сега са много доволни,ае немаше митинг дето не ходих там,познавам те такива десиденти дето сега имат пенсия от 130-200 лева и ми викат "Емо,кво стана че ние пак сме най-зле",така че ае моля ви,или ви е приятно че ставате едни просто консуматори в една проста държава...
Това за мен не е свобода,това е замяна на строя,замяна на една върхушка с друга,какво от това че доматите и бананите мога да си ги купя през цялата година,в момента има пенсионери в тая държава който дори и на нова година не могат да си ги позволят след като платят на всички монополисти сметките си...
Eдно време, пенсионерите си беха по селата и храната им беше без пари ! Дисиденти-мисиденти, да ходат да копат. То не може хем да са цоцали от оня строй , хем после да са го плюли, хем па са да искат и да им е добре. Аз и преди съм го казвал, на който са не му харесва да ходи да копа - демокрация е !

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Elesar74 написа:Мнозина в България лелекат по онова време, колко хубаво било, имало работа за всички и т.н. Това, което липсваше, беше свободата. А тя не струва нито пари, нито работа, нито нищо. Тя струва решението да бъдем свободни. Лесно, ама не. Докато лелекаме по онова време, няма да сме свободни. Затова написах да го намразим. Да, през тази омраза минава любовта към демокрацията. Да намразим онова време и да прегърнем свободата и демокрацията. Но това струва нещо. Струва, да се откажеш от нещо, за да имаш друго. Да се откажеш от миналото, за да имаш бъдещето. Ама не отвреме на време да се връщаш към онова "хубаво" време, а да го отхвърлиш и забравиш напълно, да го отречеш, да сложиш комунизма, до хитлерофашизма, до сталинизма и всякакви такива режими, омразни на човека и на хората. И не да казваш, имаше и хубави моменти, защото нямаше, а нямаше, защото нямаше свобода, всичко беше една илюзия. Видя се как се сгромоляса. Какво хубаво има в онова време, че да го обичам? Манифестациите под строй, вноските за кола, като за ипотечен кредит, корекомите, някакви оазиси в пустинята, места, къде можеше да вкусиш от онзи, "другия" свят, който обаче беше лош по принцип. Докато хората са изграждали обществата си, за да берат плодове днес, какво сме правили ние? Днес сме пак едно стадо, мнозина не се интересуват кой ще ги управлява, други продават гласа си, служат на някакви неясни интереси, живеем като скотове, навсякъде мръсотия и боклуци, не търсим правата си когато ни онеправдават, прекланяме глава пред по-силния, сякаш живеем в джунгла, страх ни е от представителите на закона, не им вярваме.....няма справедливост, нито възмездие за виновните, на кокошкоарите има дават десетгодишни присъди, а големите престъпници минават метър, справка, братя Галеви. Станахме пример за корупция и неработещо правосъдие в световен мащаб, държава членка на ЕС , а животът в нея като в бананова република от Третия свят. Да изброявам ли още? Тааа, за демокрация ли беше темата?
Каква свобода те гони бе приятел? Наистина капитализма е по добрата система. При другата ти е ясно ,че си затворник и потъпкан, докато тази елегантно го прикрива. Свободен е тоя с парите, многото пари. Останалите са роби които вместо да слугуват на партията, слугуват на други. 90% от труда им отива за да си платят данъците и сметките към монополисите, как вика колегата. И случайно ако останат пари, да ходят да се почерпят някъде или да си купят някоя дранкулка за 100 лв примерно, която на наистина свободния - собственика на завода му е излезла 1 лв да я произведе. Както казал един от оная демократичната държава - демокрация е когато 2 вълка и едно анге гласуват какво ще ядът. Само дето хората са 95 % агнетата и 5% вълци.
НО наистина поне тука имаш правото като не те кефи системата, да се дигнеш и да ходиш да миеш чиний другаде, никой не те стреля на границата задето искаш да избягаш от "хубавото"
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Ей, тук само Валенси, бе! Ние "свободата това", "ние свободата онова"...Човек ще рече, че сте бутнали комунизма самосиндикално! С голи гърди срещу комунистическата стомана...
Сдаването на комунизма не е ваше дело, драги! Комунизма в България сам си пропадна! Ако ви беше толкова миличка тази ваша си слободия, нямаше да чакате решението отгоре.
Защото които и да дойдат - вие ги приемете с широко усмихнат гъз! Айде, не вие, да не се цепя от колектива, и ние!
Сдаването на комунизма не е ваше дело, драги! Комунизма в България сам си пропадна! Ако ви беше толкова миличка тази ваша си слободия, нямаше да чакате решението отгоре.
Защото които и да дойдат - вие ги приемете с широко усмихнат гъз! Айде, не вие, да не се цепя от колектива, и ние!

Без страх, без спирачка!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
айде ,че е имало отгоре е имало решение ,ма да се предадат. щото тошЕ моеше и до стената да застане ,барабар със свитата си като чаушеску. айде да знаеме кое как е паднало и заради кой.
бях точно на 20 тези години и много ,ама много добре си спомням кое,как и защо стана. нито некой ми го е разказвал ,нито съм го гледал на филм.
комунизма падна не заради някой или някои ,а защото беше скапан строй и се сгромоляса сам. не издържа просто на конкуренцията на другия- тва е истината.
иначе....роби,олигарси,не знам си кви....! ми...! някакси все не мога да приема ,че всички ,които имат са крали и са преебали некой глупак,дето им бил работил. има такива -има и други. а и за да си такъв и за тва се иска акъл. който смета,че го има да действа и да става олигарх...евала му. поне има избора да опита.
естествено ,че свободата е най-голямото постижение от тази паметна дата. останалите неща са бонус. че няма само убаво-няма. но аз не съжалявам и дори и само свободата ми стига.....
3000 души са намерили смъртта си в белене.
в скравена са 900
в останалите лагери - свети врач,гулянци,куциян и др. - още 2800 човека
57000 души са изселени
24600 са въдворени
от "народният съд " са убити 2730 души.
без съд са убити около 12000 човека
безследно изчезнали 18000 души
останалите около 4млн са оставени живи да могат да се радват на придобитъците си....
малко викате,а!? па малко са! още може...
бях точно на 20 тези години и много ,ама много добре си спомням кое,как и защо стана. нито некой ми го е разказвал ,нито съм го гледал на филм.
комунизма падна не заради някой или някои ,а защото беше скапан строй и се сгромоляса сам. не издържа просто на конкуренцията на другия- тва е истината.
иначе....роби,олигарси,не знам си кви....! ми...! някакси все не мога да приема ,че всички ,които имат са крали и са преебали некой глупак,дето им бил работил. има такива -има и други. а и за да си такъв и за тва се иска акъл. който смета,че го има да действа и да става олигарх...евала му. поне има избора да опита.
естествено ,че свободата е най-голямото постижение от тази паметна дата. останалите неща са бонус. че няма само убаво-няма. но аз не съжалявам и дори и само свободата ми стига.....
3000 души са намерили смъртта си в белене.
в скравена са 900
в останалите лагери - свети врач,гулянци,куциян и др. - още 2800 човека
57000 души са изселени
24600 са въдворени
от "народният съд " са убити 2730 души.
без съд са убити около 12000 човека
безследно изчезнали 18000 души
останалите около 4млн са оставени живи да могат да се радват на придобитъците си....
малко викате,а!? па малко са! още може...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
решението не е отгоре, а отвън. по точно ЦРУ...
на 5:40...
http://www.youtube.com/watch?v=fi-0J-U8Db8
цялата операция е финансирана от САЩ... аз лично имам познати, които са ми разказвали как са ги вадили от лекции, като са им предлагали пари да стачкуват и т.н. и т.н. много неща, които се премълчават и други, които се преувеличават, но явно истината не е много удобна.
http://en.wikipedia.org/wiki/Philip_Agee
http://en.wikipedia.org/wiki/C-SPAN
цялата операция е финансирана от САЩ... аз лично имам познати, които са ми разказвали как са ги вадили от лекции, като са им предлагали пари да стачкуват и т.н. и т.н. много неща, които се премълчават и други, които се преувеличават, но явно истината не е много удобна.
http://en.wikipedia.org/wiki/Philip_Agee
http://en.wikipedia.org/wiki/C-SPAN
Последна промяна steeN на 11 Ное 2010, 11:10, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
steeN написа:вярвайте си в каквото искате...
решението не е отгоре, а отвън. по точно ЦРУ...
цялата операция е финансирана от САЩ...
Да бе, те сигурно и Карл Маркс са финансирали, че го измисли първо комунизма, че после да имат кой да финансират, че да го разтури

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Също много интересно филмче от две части дават по анал1 от 21ч, днес е втора част....да видиш кои точно муцуни са организирали събитията 89-90, как по време на палежа на партийният дом, желю е разформировал УБО, забележете във Варна....
А относно това, че в държавата в момента пак било пълна помия сами сме си виновни.
Щото от падането на комунизма до сега през едно правителство все комунисти си избираме да ни управляват ... а и ДПС
Андрей Луканов - БКП (БСП)
Димитър Попов - БСП
Жан Виденов - БСП
Сергей Станишев - БСП
Коя демокрация обвиняваме ...
Щото от падането на комунизма до сега през едно правителство все комунисти си избираме да ни управляват ... а и ДПС
Димитър Попов - БСП
Жан Виденов - БСП
Сергей Станишев - БСП
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
dimov_ написа:А относно това, че в държавата в момента пак било пълна помия сами сме си виновни.
Димитър Попов - БСП
Жан Виденов - БСП
Сергей Станишев - БСП
А костов,софиянски...
па и коня петър стоянов,пък и зелю зелев и още толкова знайни и незнайни...
Е.Димитров написа:dimov_ написа:А относно това, че в държавата в момента пак било пълна помия сами сме си виновни.
Димитър Попов - БСП
Жан Виденов - БСП
Сергей Станишев - БСП
А костов,софиянски...
па и коня петър стоянов,пък и зелю зелев и още толкова знайни и незнайни...
Да не забравяме, че и ББ е бил член на БКП, така че ....