Думата "майстор" синоним ли е на некадърник?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Думата "майстор" синоним ли е на некадърник?

Мнение от dimithur » 11 Ное 2010, 11:18

А инак отговор на въпроса от заглавието много лесно може да се даде - я се пробвайте да преведете думата "майстор" на английски :mhihi: Мен нещо не ми се отдава. => майстор си е българско изобретение => е синоним на некадърник, щото ние нали сме си шибан народ :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 11 Ное 2010, 11:40

Най обичам като питам някой по кво е майстор, и той ми каже. "Аз мога всичко" :mhihi:
Не винаги високата цена е определяща за качеството, но в повечето случай, като реша да икономисам, после викам друг да оправя на предишният магариите...и то си става камила с рога.
Майстор винаги се вика с препоръки, такъв хванат от улицата дето и той се незнае колко е майстор...мерси.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Ное 2010, 11:46

Аз за тва сам си измазвам апартамента с гипс, и не искам да чувам за майстори.
Вярно по-бавно става, не съм го работил никога, сега се уча и тн, ама пък комшиите като видяха взеха да цъкат като невидели.
Баща ми също си призна че е доста по-добре от това, което са правили майсторите в другия апартамент. :angel:
Така че дали ще се хванеш да се постараеш или ще извикаш някого си е въпрос на лично предпочитание, вкус, свободно време и каквото още се сетите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 11 Ное 2010, 12:20

_65536_kb_sec_ написа:Аз за тва сам си измазвам апартамента с гипс, и не искам да чувам за майстори.
Вярно по-бавно става, не съм го работил никога, сега се уча и тн, ама пък комшиите като видяха взеха да цъкат като невидели.
Баща ми също си призна че е доста по-добре от това, което са правили майсторите в другия апартамент. :angel:
Така че дали ще се хванеш да се постараеш или ще извикаш някого си е въпрос на лично предпочитание, вкус, свободно време и каквото още се сетите.

Значи толкова са били и майстори ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 11 Ное 2010, 12:25

като ти идва отръки ....
аз със строителство/ремонт не се захващам че любими инстроменти са ми чук и къртач ....

по темата "майстор" в бг е еквивалент на "Башмайстора" от едноименния филм така че....
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Ное 2010, 12:39

Какво е майстор ли?

Майстор е човек, дето като тръгне да ти ремонтира стартера на колата и в крайна сметка ти е затрил някъде пръчката за маслото.... :roll: :confused: Те това е майстор....

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 11 Ное 2010, 12:50

Coulthard написа:

по темата "майстор" в бг е еквивалент на "Башмайстора" от едноименния филм така че....

:yes: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Също се сещам и за "Специалист по всичко" с Апостол Карамитев . А Башмайстора дори не знам как са го допуснали да излезе на екран тоя филм в онея времена ... просто е гавра с цялата "социалистическа" действителност .

А инак това, дето всичко си правиме пари сами, ни е другия голем проблем. Щото вместо да седнеш, да работиш това дето го можеш и разбираш, ще мажеш гипс и ще лепиш плочки . Било станало хубаво, ми естествено, всеки си хвали собствено гардже, дето има една приказка :mhihi: И точно щото всички разбираме от всичко, никой не разбира от едно нещо, ма да е качествено направено.

А майстор пак казвам, такова животно нема, поне в белия свят де. Там има фирма, дето се занимава с еди какво си. Ако после не си доволен от свършената работа , отиваш да се оплачеш в некаква комисия за зашита на потребителя, на омбусмана или ако щеш и на арменския поп :mhihi: А като дадеш пари на ръка на некой "баш майстор" и като насере пейзажа, после единствената опция за оплакване остава поп-а :mhihi: Или па некой форум, ма то е същото
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Ное 2010, 12:56

dimithur написа:А инак отговор на въпроса от заглавието много лесно може да се даде - я се пробвайте да преведете думата "майстор" на английски :mhihi: Мен нещо не ми се отдава. => майстор си е българско изобретение => е синоним на некадърник, щото ние нали сме си шибан народ :mhihi:

думата е от немски Meister ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 11 Ное 2010, 15:57

...дано майстор ти дойде в къщата дано... - страшна клевета колеги :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 11 Ное 2010, 16:28

то щото всички много им вярваме на майсторите, затова ги има техническите раздели във форума, а и самият форум е толкова посещаван :lalala: :lalala: :lalala:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Ное 2010, 17:28

Mollov написа:Какво е майстор ли?

Майстор е човек, дето като тръгне да ти ремонтира стартера на колата и в крайна сметка ти е затрил някъде пръчката за маслото.... :roll: :confused: Те това е майстор....

няма как да съм по-съгласен! :yes:

п.с. човека, който извършваше главната къртаческа дейност в стаята се обръщаше към чирака (младо момче) с думата "майсторе, подай ми таваааа ..." и малкия му подава таваааа ( клещите ) :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Ное 2010, 17:32

Ако мога си правя всичко сам. Майстора е крайния вариант. Засега се оправям :D
Si non confectus, non reficiat.

Предишна

Назад към Извън Темата