Ае честита ви демокрация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Ае честита ви демокрация

Мнение от Е.Димитров » 11 Ное 2010, 14:14

Май нещо не сте разбрали както трябва поста ми,идеята е че :
Боли ме фара кой какъв е,комунист или друг,нещата са зле и отиват на зле,графиката от '89 година е на долу,хич не ме интересуват дали е нек'в комунист или седесар,ей във франция се управляваха сумати години от социалисти,да не са били зле,пък албания от край-време от десни анти комунисти-да не са по-добре???
Стига с тоя изтъркан рефрен "комунистите това-комунистите онова",комунизъма ,да го обясня на тея дето им излиза пяна от устата и фъфлят че туй било причината за неуспеха на българия,комунизма е ИДЕЯ за това колко по-добре би било да се живее при идеални условия с честност и без лъжа,една утопия...а сега си задайте въпроса,тея дето ги наричате комунисти ,дали имат такива идеи или са най-долни диви капиталисти,каквито е имало в америка триесете години на миналият век...просто никога не е имало революция в българия,народа си е само зрител,неколко човека от изказалите мнение имат късмета да са изработили некой лев,да са си купили това онова и си мислят че това е върха на демокрацията ,не е точно така,защото ,първо законите се менят-утре ще се наложи да се плащат още по-големи данъци,този дето има повече от един имот ще се окаже че е "богат" и незнам си какво,никой не е сигурен за това дето притежава,а освен това в истинските демокрации,с този труд си могъл да пожънеш повече успехи....абе няма какво да се добавя повече...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Ное 2010, 16:18

емо,на мен специално пяна не ми излиза и знам каква е била идеята на истинските вярващи в комунизма и знам също ,че се оказа ,че тая идея дори и от тях нямаше как да бъде постигната и реализирана...
аз също не се интересувам от табелката на ревера на политика -ако ще и момунист да пише ,а от тва как живеят хората от едната страна на вододела и от другата. и естествено всеки си има собствено виждане за хубав живот и прочие ,но моето виждане е ,че след 89та живеем по-добре ,отколкото преди..! не аз! не и някой! повечето...! ясно ,че има зле и има и много зле ,но масата със сигурност за мен е по-добре и отделно и върхушката е по-добре ,а па и отделно и мижавата/в проценти говоря/ средна класа ,дето е адски малка част от народа и не бива да е така ,но дори и тя е по-добре....!
познавах величия преди 10ти ,виждал съм как живееха ,моята среда беше някаква средна за тогава класа и тях ги видях как живееха и сега гледам....! е ми сори ,ма сички от горе до долу сега са по-добре...!
като в тая сметка изобщо не слагам на кантара самото право да избираш ,да разполагаш с избора и живота си и да решаваш сам дали ти харесва преди и искаш да отидеш в русия или северна корея или ти харесва сега и си решил да идеш на запад от калотина....! а точно тва струва много! и никой не го оценява ,щото към настоящият момент е даденост....
и нали знаеш!? те зимат ! и на 9ти са взели...! и данъците да дигнат може пак да вземат...! и секви неща и революции са се случвали...! ма земята остава! и след време си отива при нейният си собственик! ако не при него -при детето му или при внук му...! щото до са не съм чул в некой мавзолей да са турили парчета ниви с величието....! за тва и в щатите или некоя друга развита демокрация собствеността е свещенна и неприкосновена! има им го във всичките конституции...! или конституций :mhihi: щото хората си я ценят. и се некога правдата възтържествува...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 11 Ное 2010, 17:01

20 години тоя народ се храни с мършата, останала от комунизма. 20 години приватиззции, реформации и прочее глупости. 20 години нищо не се създаде в тая държава. 20 години не можаха едно метро да пуснат като хората, и то при положение, че на половина беше готово. За това пък позволиха софия да стане на КЕНЕФ. вчера минах покрай ендекато на културата. 20 години милиони не, сигурно милиарди изкара това НДК-а, и фонтаните реставрирани от софииска вода. а паната и въобще целото НДК-а- на КЕНЕФ.то па ебем ти реставрацита. по младите да изроват некой клип на лили иванова, та да видят какви бяха фонтаните, щот сега не са това , което трябва да бъдат.
какъвто ни двореца на културата, такава ни и демокрацията, такова ни и дереджето, такива сме и ние. а, да такава ни е и културата.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Ное 2010, 17:35

специално за ендекато на културата да ти споделя..... понеже нали от тогава е....!
като дадоха зор да стане за 1300г България.... и нема норми-нема чудо! докараха от целата страна народ,работят денонощно... дигнаха го и го откриха! след една седмица се оказа ,че потъва! после наливаха още 7г да не изчезне съвсем...! и се потъваше. вътре инсталациите ни ползваха като опитни зайчета след училище да седиме вътре да видат има ли въздух. и като почне да ни става лошо ни вадеха и пипаха нещо да духне да не изтрепат ората....! та и ендекато го построиха екстра.... :winky: още тогава! като метрото сега...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 11 Ное 2010, 17:44

SKISA написа:специално за ендекато на културата да ти споделя..... понеже нали от тогава е....!
като дадоха зор да стане за 1300г България.... и нема норми-нема чудо! докараха от целата страна народ,работят денонощно... дигнаха го и го откриха! след една седмица се оказа ,че потъва! после наливаха още 7г да не изчезне съвсем...! и се потъваше. вътре инсталациите ни ползваха като опитни зайчета след училище да седиме вътре да видат има ли въздух. и като почне да ни става лошо ни вадеха и пипаха нещо да духне да не изтрепат ората....! та и ендекато го построиха екстра.... :winky: още тогава! като метрото сега...

Поне не се разпада от ветъра от като кино Арена :mhihi: :mhihi: :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 11 Ное 2010, 17:58

SKISA написа:емо,на мен специално пяна не ми излиза и знам каква е била идеята на истинските вярващи в комунизма и знам също ,че се оказа ,че тая идея дори и от тях нямаше как да бъде постигната и реализирана...

:yes:

Абсолютно съм съгласен с цялото мнение на СКИСА
И не мога да се съглася с на Е. Димитров

"Демокрацията е отвратителна форма на управление, но за съжаление за сега по-добра не е измислена" Алберт Айнщайн

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Ное 2010, 18:05

dimithur написа:
SKISA написа:специално за ендекато на културата да ти споделя..... понеже нали от тогава е....!

Поне не се разпада от ветъра от като кино Арена :mhihi: :mhihi: :mhihi:

а на шестоъгълния петохуйник отпред къде му е карантията.....!?!? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 11 Ное 2010, 18:40

dimov_ написа:
SKISA написа:емо,на мен специално пяна не ми излиза и знам каква е била идеята на истинските вярващи в комунизма и знам също ,че се оказа ,че тая идея дори и от тях нямаше как да бъде постигната и реализирана...

:yes:

Абсолютно съм съгласен с цялото мнение на СКИСА
И не мога да се съглася с на Е. Димитров

"Демокрацията е отвратителна форма на управление, но за съжаление за сега по-добра не е измислена" Алберт Айнщайн

Ама кой бега от демокрацията,това е много хубаво нещо,измислено от древните гърци
Думата „демокрация“ произлиза от древногръцки език: "δημοκρατία" - „δήμος“ - демос означава „народ“, а „κράτος“ — кратос означава сила, власт: буквалното значение на думата „демокрация“ е „народовластие“.
Ама тие работи няма нищо общо с българия,тука е некакво извратено и незнам какво,но не е демокрация...Просто ...абе защо обяснявам,ако сте слепи-аз не съм човека който ще ви накара да прогледнете,тая държава се превърна в консуматорско общество,какво се произвежда,къде са всички предприятия,къде е селското стопанство-европа няма нужда от производители,има нужда от консуматори,всички неща ,всички правителства и преди 89 година-тогава под съветско робство и след 89 година под европейско-американско робство са ставали само и изришно по указания от вън,да не мислите че е толкова трудно и толкова неразумно да се свали акциза на горивата,да се редуцират сметките за парно,да се намалят данъци и акцизи за стоки,да не мислите че е толкова трудно отново да има земеделие,и то модерно земеделие,всеки който дойде на власт веднага се съветва с европа какво да прави и от там дават ценни напътсвия в каква посока да се върви,защото на европа и трябва нискоклалифициран труд и консуматори и в замяна ще метнат некое евро за субсидиране и намаляване примерно на тютюнопроизводството,щели да ги насърчават да гледат крави-а че няма с какво да се храни това животно...
И като се изтапанчат политиците и кажат "европа ни похвали"-е да,ама тех не ги е избрала европа,и по-точно ние трябва да ги похвалим...така че изключително ми е смешно когато някой е имал 1-2 успешни години да си мисли че живота му е осигурен...няма нищо сигърно в тая държава,независимо кой управлява,дали са едните бсп,дали са герб или дпс,или атака или сдс...всички искат да сте консуматори и следват една линия...вие се радвайте че може да си купите банани посред лятото...радвайте се на 10-15 годишните си автомобили...
Политиката е за идиоти...м...всъщност правилно,политиката е за идиоти,едни правят политика и партии за да може идиотите (тоест ние народа) да има какво да обсъжда и да се разделя,да се амбицираме и да гласуваме,един театър където ние сме само зрители...демокрацията дошла...това е само дума,да се радват хората...каква свобода,сега сме още по-зависими от всичко...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 12 Ное 2010, 3:46

‎‎1978 година...бай Иван 15 години вече събирал пари за Лада.Събрал ги вече отишал в магазина:
- Поздравление другарю,вашият автомобил ще престигне след 10 години - казал продавачът.
-Чудесно - казал бай Иван - сутринта или следобед?

:)
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Ное 2010, 11:03

MatriX_Fucked написа:‎‎1978 година...бай Иван 15 години вече събирал пари за Лада.Събрал ги вече отишал в магазина:
- Поздравление другарю,вашият автомобил ще престигне след 10 години - казал продавачът.
-Чудесно - казал бай Иван - сутринта или следобед?

:)

И сега приликата със сегашната ситуация:
Бай иван вече 15 години НЕ може да събере пари (той и вече не мисли че иска нов автомобил,но за идеята) защото има да погасява сметки към банки,има ток,вода,парно,сина му без работа,болна жена,седи си бай иван и си мисли-за колко 100 лева мога да продам опела и дали ще го приемат в надин

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Ное 2010, 15:16

Е.Димитров написа:да не мислите че е толкова трудно и толкова неразумно да се свали акциза на горивата,да се редуцират сметките за парно,да се намалят данъци и акцизи за стоки,да не мислите че е толкова трудно отново да има земеделие,и то модерно земеделие

Бате, да ме прощаваш, ама тва звучи точно като реклама на плановото стопанство (за фиксираните цени) и ТКЗС (модерното земеделие) :mhihi:

Идеята на капитализма е като закона на джунглата - по-силния изяжда по-слабия (независимо, че от морална гледна точка това не е правилно).
А идеята на комунизЪма беше точно обратната - сички да са равни, независимо, че едни са пъти по-способни от други (независимо, че от икономическа гледна точна е неправилно).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 12 Ное 2010, 15:40

Е.Димитров написа:И сега приликата със сегашната ситуация:
Бай иван вече 15 години НЕ може да събере пари (той и вече не мисли че иска нов автомобил,но за идеята) защото има да погасява сметки към банки,има ток,вода,парно,сина му без работа,болна жена,седи си бай иван и си мисли-за колко 100 лева мога да продам опела и дали ще го приемат в надин

ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО !

Човек трябва да е сляп или твърдоглав, за да отрече изключително нарастналия брой на чисто нови коли по българските пътища. И не говоря само за ултра-скъпите "баровски" автомобили, а за чисто новите коли от средния клас като Пежо, Рено, Ситроен, Форд и т.н., към които средностатистическия българин все по-често посяга. То се вижда и с просто око всеки ден по улиците.
За това си има и статистика - пазара на нови коли в България се увеличава с всяка година /като изключим последните две - "кризата"/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Ное 2010, 15:52

flame написа:
Е.Димитров написа:да не мислите че е толкова трудно и толкова неразумно да се свали акциза на горивата,да се редуцират сметките за парно,да се намалят данъци и акцизи за стоки,да не мислите че е толкова трудно отново да има земеделие,и то модерно земеделие

Бате, да ме прощаваш, ама тва звучи точно като реклама на плановото стопанство (за фиксираните цени) и ТКЗС (модерното земеделие) :mhihi:

Идеята на капитализма е като закона на джунглата - по-силния изяжда по-слабия (независимо, че от морална гледна точка това не е правилно).
А идеята на комунизЪма беше точно обратната - сички да са равни, независимо, че едни са пъти по-способни от други (независимо, че от икономическа гледна точна е неправилно).

"Бате" ти ме прощавай,но сега не е капитализъм а "натрупване на първоначални капитали",което си е друго,пък и ей така за идеята,земи и да почетеш малко,идеята на социализъма е такава-за равенство,ама под равенство се има в предвид "равен старт" в живота,а на комунизъма е най-общо казано хората да живеят добре в идеална среда и техническо развито общество-всичко това не е възможно поради много причини,основната е че за момента е утопия а под-основната е че така наречените "комунисти" сложиха в заглавието думата "диктатура на пролетарята" и това разби системата...
Просто идеята на комунизна е всички хора да са на средното ниво,средна класа,тоест няма бедни и няма свърх богати,ето ти още една причина това да не стане,идеята е всички да работят,но някой не щат да работят и просто се влиза в конфликт на свободната воля...
Всъщност най-големите технологични компании като гугъл са затворена система и лично шефът на компанията е споделял че в тяхната компания цари "комунизъм" в чист вид,всичко вътре е безплатно и никой не е принуждаван да прави това което не желае...потърси го в гугъл :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Ное 2010, 15:56

dimov_ написа:ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО !

Човек трябва да е сляп или твърдоглав, за да отрече изключително нарастналия брой на чисто нови коли по българските пътища. И не говоря само за ултра-скъпите "баровски" автомобили, а за чисто новите коли от средния клас като Пежо, Рено, Ситроен, Форд и т.н., към които средностатистическия българин все по-често посяга. То се вижда и с просто око всеки ден по улиците.
За това си има и статистика - пазара на нови коли в България се увеличава с всяка година /като изключим последните две - "кризата"/

Хайде анализирай и кой ги купува тези автомобили,освен това са автомобили на лизинг,тоест с някакви бъдещи плащания (фючърси) което е несигурно,тоест няма извадени 30к лева на куп,има заеми които не се погасяват за една година което означава че тези пари несъществуват...
При 2 милиона работещи имаме около под 0,015% нови автомобили в частни ръце... което какво означава...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 12 Ное 2010, 16:04

Е.Димитров написа:
dimov_ написа:ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО !

Хайде анализирай и кой ги купува тези автомобили,освен това са автомобили на лизинг,тоест с някакви бъдещи плащания (фючърси) което е несигурно,тоест няма извадени 30к лева на куп,има заеми които не се погасяват за една година което означава че тези пари несъществуват...
При 2 милиона работещи имаме около под 0,015% нови автомобили в частни ръце... което какво означава...

Не аз немога да разбера как някой въобще сравнява сега и преди 20 год. Тогава е било преди 20 год - немало е интернет, технологий, толко развит пазар и т.н. Сега сигурно в Китай не се купуват нови автомобили - мнее въобще.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата