Дигитален фотоапарат..
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Дигитален фотоапарат..
..за около 600лв.
Знам, че някой хора ще кажат, че мястото на темата не е тук, но както съм казвал и друг път ВИНАГИ когато нещо ме е интересувало ТУК са ми давали най истинските отговори.. независимо за какво става дума.
Та.. затова искам да ми кажете за тези пари кое е най доброто предложение в момента.. имам пристрастие към Канон, но ако на тази цена има нещо което е по добро на друга марка ще ми е интересно да споделите.Знам, че има много хора които разбират от фотоапарати и въобще от всичко свързано със снимането и от сега им благодаря за мененията които ще дадат.. както и на всички останали разбира се!
Разгледах тази тема..
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=18817&start=0
..и много от нешата ми станаха ясни, но искам за момента, за тези пари да кажете кое според вас е най доброто предложение.
Още веднъж мерси предварително!
Знам, че някой хора ще кажат, че мястото на темата не е тук, но както съм казвал и друг път ВИНАГИ когато нещо ме е интересувало ТУК са ми давали най истинските отговори.. независимо за какво става дума.
Та.. затова искам да ми кажете за тези пари кое е най доброто предложение в момента.. имам пристрастие към Канон, но ако на тази цена има нещо което е по добро на друга марка ще ми е интересно да споделите.Знам, че има много хора които разбират от фотоапарати и въобще от всичко свързано със снимането и от сега им благодаря за мененията които ще дадат.. както и на всички останали разбира се!

Разгледах тази тема..
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=18817&start=0
..и много от нешата ми станаха ясни, но искам за момента, за тези пари да кажете кое според вас е най доброто предложение.
Още веднъж мерси предварително!

Моето предложение е Canon IXUS 50. Добра ниска цена би трябвало да е около 500лв, което означава, че ще имаш още 100на лева за някоя по-дебела SD карта.
Това го рекламирам главно защото съм с IXUS 30 и знам какви чудесни цветове дава на снимките. Доволен съм от функционалността на апарата и не на последно място от дизайна му. С това алумниево покритие е малко бижу. Размера му е доста компактен и трудно би ти пречил когато си го помъкнал със себе си.
Някой намират малката батерия за недостатък - аз пък правя около 200 до 250 снимки с едно зареждане като непрекъснато цъкам да видя как е станала снимката. Истински недостатък на батерията е че няма показател на дисплейя колко се е изтощила
По някое време ти се показва предупреждение, че свършва и имаш още да кажем 30на до 50 снимки макс, като не ползваш светкавица толкова често.
Ако не те притеснява размера да е малко по-голям ти препоръчвам да погледнеш Sony DSC-W5. Ползва Carl Zeis обектив, който е действително много добър, но това предполагам го знаеш вече. Намирам за МНОГО голямо предимство матрицата на този фото апарат, която е 1/1.8 сравнено с 1/2.5 на Canon-а. Това означава по-малко шум и по-добра светлинна чувствителност.
Сравнително проблемно е намирането на ефтина памет. Сканяците Sony държат прекалено високи цените на паметта. Въпреки че от към месец насам странно паднаха доста...
Батерийте са му АА, което определено е голямо предимство. Ако закъсаш някъде за ток, купуваш си някакви колкото да издрапаш и си в джаза. Аз с моя IXUS трябва да си удрям някъде в по-твърдо главата, че не съм заредил като хората батерията.
Толкова от мен! Успех!
Това го рекламирам главно защото съм с IXUS 30 и знам какви чудесни цветове дава на снимките. Доволен съм от функционалността на апарата и не на последно място от дизайна му. С това алумниево покритие е малко бижу. Размера му е доста компактен и трудно би ти пречил когато си го помъкнал със себе си.
Някой намират малката батерия за недостатък - аз пък правя около 200 до 250 снимки с едно зареждане като непрекъснато цъкам да видя как е станала снимката. Истински недостатък на батерията е че няма показател на дисплейя колко се е изтощила

Ако не те притеснява размера да е малко по-голям ти препоръчвам да погледнеш Sony DSC-W5. Ползва Carl Zeis обектив, който е действително много добър, но това предполагам го знаеш вече. Намирам за МНОГО голямо предимство матрицата на този фото апарат, която е 1/1.8 сравнено с 1/2.5 на Canon-а. Това означава по-малко шум и по-добра светлинна чувствителност.
Сравнително проблемно е намирането на ефтина памет. Сканяците Sony държат прекалено високи цените на паметта. Въпреки че от към месец насам странно паднаха доста...
Батерийте са му АА, което определено е голямо предимство. Ако закъсаш някъде за ток, купуваш си някакви колкото да издрапаш и си в джаза. Аз с моя IXUS трябва да си удрям някъде в по-твърдо главата, че не съм заредил като хората батерията.
Толкова от мен! Успех!

Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Wizi написа:Ако не те притеснява размера да е малко по-голям ти препоръчвам да погледнеш Sony DSC-W5. Ползва Carl Zeis обектив, който е действително много добър, но това предполагам го знаеш вече. Намирам за МНОГО голямо предимство матрицата на този фото апарат, която е 1/1.8 сравнено с 1/2.5 на Canon-а. Това означава по-малко шум и по-добра светлинна чувствителност....Успех!
Твърдо зад СОНИ аз имам DSC-P73 и съм много доволен от него .... снимките са доста прилични поне за мен

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
[quote="Wizi"][/quote]
Мерси за мнението!
Погледнах цените в някакъв онлайн магазин (които е явно доста скъп).. цена на Canon IXUS 50 е 695лв.., а на Sony DSC-W5 е 559лв.
Като показатели са горе долу идентични.. като Сонито гледам че билко отличено с награда от някакво списание и хубавото е че е с 18м гаранция.Най вероятно тези цени са доста завишени, НО разликата ще е доста при всякакви полужения което е най верояно идва от марката.Дали разликата и в качеството ще е толкова осезаема?
П.С.Размера на апарата не ме бърка.. важното е да е със здрав корпус и НАЙ ВАЖНОТО да прави най добрите снимки за тези ~600лв
Мерси за мнението!
Погледнах цените в някакъв онлайн магазин (които е явно доста скъп).. цена на Canon IXUS 50 е 695лв.., а на Sony DSC-W5 е 559лв.

П.С.Размера на апарата не ме бърка.. важното е да е със здрав корпус и НАЙ ВАЖНОТО да прави най добрите снимки за тези ~600лв

- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Ами Чочо какво да ти кажа аз ползвам Sony DSC-V1 полу-професионален е, оптиката разбира се е Carl Zeiss малко стар е модела (2 години) но пък е доста добър (поне според мен). Ти си го виждал и знаеш горе-доло за какво става дума, утре на Еко-то ако искаш мога да ти го донеса да го разгледаш. Пускам ти две линкчета, едното с ревю на апарата, другото с всичките му характеристики
ревюто ТУК
характеристиките ТУК

ревюто ТУК
характеристиките ТУК

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Моят е CANON PowerShot A95 5.0mega pixels на мен ми се вижда читав но аз не съм разбирач
А цената не му знам

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Slipknot, кажи за какво по-точно ще използваш апарата, какви снимки искаш да правиш?
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
Малко оффтопик,sry, за по-скъпите апарати производителите дават ли международна гаранция или не? Ако дават каквото и да решиш да си купиш прегледай в ебай цените доста по-ниски са и за тези ~400$ които си решил да дадеш би могъл да си купиш нещо доста по-добро от апаратите по 600 лв в наща мила родина ...
In Ban We Trust!
- LeX
- Капетано
-
цене така като гледам по първата ти снимка доска фото шоп е играл та я погледни сега ти няколко на който не съм правил грам корекция
п.с. кво ще кажеш за цветовете на последната а

п.с. кво ще кажеш за цветовете на последната а

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Без да съм много спец в цифровата фотография но най - трудно за цифровите апарати е снимането на вода и рехави облаци и снимки при ниска осветеност. посред слънчев ден всеки що годе свестен апарат с 5 мега ще направи супер снимки. Моделите не ги знам но като избираш гледай апарата да има обектив с по-голяма светло сила и матрицата да има по малък знаменател във форм фактора като е написал колега по горе. Въобще не се лъжи от цифровото увеличение не върши работа. Оптично поне 3х за тия пари можеш да земеш в компактения размер. Бих се доверил на модел от големите производители - Олимпус, Канон, Коника-Минолта, Сони, Панасоник ако с Лейка обектив. Избери модел от по-висок клас с по-добър обектив и обработваш процесор и софтуер за сметка на 1 мега разделителна способност но да не е по-малко от 5
- LeX
- Капетано
-
кой казваше нещо за водата и облаците

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Като стана дума за вода и нощни снимки още един глас за Canon
Canon PowerShot
ПС Не са обработвани снимките
Canon PowerShot

ПС Не са обработвани снимките
May the BMW force be with you!
41 мнения