Дигитален фотоапарат..
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Мерси на всички за отговорите и снимките..
Един друг в'прос се сетих тази сутрин които всъщност е доста важен.. кажете магазини където да се напазарува фотоапарата на добра цена.Някои в онази стара тема към която четох и съм пуснал линк в първия си пост беше написал да не се купува от Технополил и Техномаркет.

Един друг в'прос се сетих тази сутрин които всъщност е доста важен.. кажете магазини където да се напазарува фотоапарата на добра цена.Някои в онази стара тема към която четох и съм пуснал линк в първия си пост беше написал да не се купува от Технополил и Техномаркет.

LeX написа:я погледни сега ти няколко на който не съм правил грам корекция
п.с. кво ще кажеш за цветовете на последната а
Шум...... Мноооооого шум има!

Vasilen, сподели моля кой е модела точно, че определено ме заинтригува!
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Wizi написа:Vasilen, сподели моля кой е модела точно, че определено ме заинтригува!
Canon PowerShot A400, сравнително ниска цена за БГ около 300 лв.
Държа да отбележа че снимките са правени със малък статив

May the BMW force be with you!
- babbler
- Потребител
-
- Кара: WV Polo '97
Canon IXUS.....
аз ползвам такъв фотоапарат и съм много доволен. аз съм със Canon SD300, който е американският еквивалент на IXUS 40, т.е. 4 мегапиксела, но съм сигурен, че и тримегапикселовия е уникален
аз ползвам такъв фотоапарат и съм много доволен. аз съм със Canon SD300, който е американският еквивалент на IXUS 40, т.е. 4 мегапиксела, но съм сигурен, че и тримегапикселовия е уникален

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Аз съм с Panasonic LZ2 и съм адски доволен,прави страхотни снимки,денем-нощем няма значение.Има 6х оптично увеличение има и оптичен стабилизатор (може и оня реклама по телевизията да сте гледали еидн калъф как се клати на некъв биг). А го взех в началото на тази година за 650 лева, но вече може и да се намери за по 550 ! Снима клипчета със звук,които не се размазват като мърдаш фотоапарата бързо.Лошото единствено е ,че клипчетата са с резулюция 320х240.
В този сайт можеш да видиш и подробно ревю - http://www.dpreview.com/reviews/specs/P ... dmclz2.asp
. Другото хубаво е,че използва нормални SD карти, който в МЕТРО можеш за 100 лева да си вземеш 512 мб. В германос и всички останали магазини по 100-120 лева струва 256 ! А паметта си е същата с 5 години гаранция и аз лично за сега нямам никакви проблеми с нея
Ето линк на снимка направена с моя фотоапарат на цветче няколко сантиметра голямо - http://spud3r.hit.bg/P1000145.JPG
С на тази снимка съм снимал скакалец застанал на стълбата за басейна - http://spud3r.hit.bg/skakalec.JPG .
За съжаление не мога да намера нощни снимки,които съм правил, но като анмера ще постна и тях
В този сайт можеш да видиш и подробно ревю - http://www.dpreview.com/reviews/specs/P ... dmclz2.asp
. Другото хубаво е,че използва нормални SD карти, който в МЕТРО можеш за 100 лева да си вземеш 512 мб. В германос и всички останали магазини по 100-120 лева струва 256 ! А паметта си е същата с 5 години гаранция и аз лично за сега нямам никакви проблеми с нея

Ето линк на снимка направена с моя фотоапарат на цветче няколко сантиметра голямо - http://spud3r.hit.bg/P1000145.JPG

С на тази снимка съм снимал скакалец застанал на стълбата за басейна - http://spud3r.hit.bg/skakalec.JPG .
За съжаление не мога да намера нощни снимки,които съм правил, но като анмера ще постна и тях

Последна промяна SpUd3r на 15 Дек 2005, 15:07, променена общо 4 пъти
Tux0 Ca !

- babbler
- Потребител
-
- Кара: WV Polo '97
забравих да добавя...
като си взимаш SD карта, не я купувай от магазин.
една добра алтернатива са фирмите за компютри. аз пазарувам от SmartSystems и съм сигурен, че там ще ги намериш по-евтино. последното, което видях беше 256 мегабайта за около 40 лв.
като си взимаш SD карта, не я купувай от магазин.
една добра алтернатива са фирмите за компютри. аз пазарувам от SmartSystems и съм сигурен, че там ще ги намериш по-евтино. последното, което видях беше 256 мегабайта за около 40 лв.

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ами жената се занимава с фотография, познава се с фотографи-професионалисти (не сватбаджии, а фотографи - има разлика) и на всичкото отгоре продава апарати в един магазин (няма да казвам в кой, че по-долу ще напиша грозни неща за някои апарати
)
Та така:
1. Никон - тхе бест, но в професионалната сфера, иначе "сапунерките" лежат на лаврите на големите братя, т.е. лошо съотношение цена/качество.
2. Канон/Коника-Минолта - Каноните са много добри, страхотна оптика (все пак Карл Цайс е тяхна фирма - това под секрет), но малко мажат. Коника-Минолтата имат много добри разработки, като вградена анти-шейк система (тая на Panasonic пасти да яде).
3. Олимпус/Пентакс/Сони - горе-долу в този ред, като за мен Олимпуса си остава една от любимите марки (жената много ми се дразни за това
). За Сонито лошо не мога да кажа, оптиката е пак Карл Цайс като при Каноните, но все пак от тая марка предпочитам само телевизорите. От Пентакса нямам много впечатления.
4. Панасоник/Самсунг - Панасониците вкарват много шум в сравнение с всички останали по-горе. Дори и Лумикса (джойнт-венчър на Лайка и Панасоник). Излишно е да споменавам колко опит имат Самсунг във фотографията.
Има и разни други марки, като Практика и Кодак, но за тях нямам информация. Но и фотографите не ги използват.
Ейчпи-тата са пълни дървета, на никого не препоръчвам.
Профитата снимат с апаратите, посочени в точки 1 и 2, като всеки си държи на свойто и си има собствени аргументи за целта.
И накрая един личен съвет от мен. Аз бих изчакал да мине коледа/нова година и тогава бих си купил нещо. Сега прИмоциите са само за зарибявка, все пак сме в БГ. Пример: миналата година по средата на ноември си купих TV за 1800 кинта. За коледа/ЧНГ му свалиха цената на промоция с 50 лева. След нова година цената му вече беше 1600 лева. При други стоки, на които съм следил жените, нещата стояха по същия начин - към края на януари цените са доста по-ниски от новогодишните
.

Та така:
1. Никон - тхе бест, но в професионалната сфера, иначе "сапунерките" лежат на лаврите на големите братя, т.е. лошо съотношение цена/качество.
2. Канон/Коника-Минолта - Каноните са много добри, страхотна оптика (все пак Карл Цайс е тяхна фирма - това под секрет), но малко мажат. Коника-Минолтата имат много добри разработки, като вградена анти-шейк система (тая на Panasonic пасти да яде).
3. Олимпус/Пентакс/Сони - горе-долу в този ред, като за мен Олимпуса си остава една от любимите марки (жената много ми се дразни за това

4. Панасоник/Самсунг - Панасониците вкарват много шум в сравнение с всички останали по-горе. Дори и Лумикса (джойнт-венчър на Лайка и Панасоник). Излишно е да споменавам колко опит имат Самсунг във фотографията.
Има и разни други марки, като Практика и Кодак, но за тях нямам информация. Но и фотографите не ги използват.
Ейчпи-тата са пълни дървета, на никого не препоръчвам.
Профитата снимат с апаратите, посочени в точки 1 и 2, като всеки си държи на свойто и си има собствени аргументи за целта.
И накрая един личен съвет от мен. Аз бих изчакал да мине коледа/нова година и тогава бих си купил нещо. Сега прИмоциите са само за зарибявка, все пак сме в БГ. Пример: миналата година по средата на ноември си купих TV за 1800 кинта. За коледа/ЧНГ му свалиха цената на промоция с 50 лева. След нова година цената му вече беше 1600 лева. При други стоки, на които съм следил жените, нещата стояха по същия начин - към края на януари цените са доста по-ниски от новогодишните

It's not who You are, it's who You know...
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Vasilen написа:Wizi написа:Vasilen, сподели моля кой е модела точно, че определено ме заинтригува!
Canon PowerShot A400, сравнително ниска цена за БГ около 300 лв.
Държа да отбележа че снимките са правени със малък статив
Статив рууулзззззз

R.I.P Landikar
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Имам два: Ricoh Caplio RR30 i Canon Power Shot A310 като впечатленията ми са ,че Рико-то е доста по-добър. Канон-а има възможно най-отвратителния Зуум, приближаваш малко и снимката става повече от отвратителна. А и самия апарат е с дървен дизайн, гадни копчета, шумен и т.н
Изказвам абсолютно непрофесионално мнение, просто това са мои впечатления
Изказвам абсолютно непрофесионално мнение, просто това са мои впечатления
Хехе.... Мнооо ясно, мой! Като целия зоом на това Канонче е ДИГИТАЛЕН, как няма да се размазва всичко?
Плюс това не дей принципно да очакваш нещо от 5 мегапикселов фото апарат, който всъщност струва 150 Евро 

Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.

- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Ако искате по- добро качество на снимките решението е голям апарат. Казвам го от личен опит. Като марка препоръчвам Канон. Според мен моделите Powershot са доста по- добри от Digital Elf (сега IXUS), защото обектива им е по- голям, а и не се пести място за разположение на матрици и т.н. както при малките сапунерки и компромиса е по- малък. Друг е въпроса, че цените на компактните апарати са изкуствено завишени и за тези пари можеш да си вземеш много сериозна машина с достатъчно оптичен зуум. Като здравина пак Канон- корпусите им са метални и адски здрави на удари (съжалявам че моя не е под ръка да ви го покажа как изглежда от използване в пияно състояние
). Като качеството на марките горе долу всички го докараха до едно прилично ниво, така че дори Сони, Панасоник, Самсунг и т.н. не са чак толкова лоши. Само не си вземай Дейзи

Айде и аз да се изкажа
Като цяло "читавите" фотоапарати са по 500+,но може да се намери и добър за доста по-малко кинти
Препоръчвам ти Canon или Sony с оптика на Карл Цайс,по-скъпи са но си заслужава
Аз ползвам Canon PowerShot 200 (сравнително "слаб"),но има доста потенцял в него:
Залез
яз. Искър
яз.Огняново
малко зеленина
Всички снимки са направени докато сме скитосвали из водоемите в БГ
....и успех в избора

Като цяло "читавите" фотоапарати са по 500+,но може да се намери и добър за доста по-малко кинти

Препоръчвам ти Canon или Sony с оптика на Карл Цайс,по-скъпи са но си заслужава

Аз ползвам Canon PowerShot 200 (сравнително "слаб"),но има доста потенцял в него:

Всички снимки са направени докато сме скитосвали из водоемите в БГ

....и успех в избора

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3