Дигитален фотоапарат..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 15 Дек 2005, 13:19

Бахти фотографите сме имали тука :lol:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 15 Дек 2005, 14:03

Мерси на всички за отговорите и снимките.. :bowdown: :lol:

Един друг в'прос се сетих тази сутрин които всъщност е доста важен.. кажете магазини където да се напазарува фотоапарата на добра цена.Някои в онази стара тема към която четох и съм пуснал линк в първия си пост беше написал да не се купува от Технополил и Техномаркет. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 15 Дек 2005, 14:13

LeX написа:я погледни сега ти няколко на който не съм правил грам корекция :lol:

п.с. кво ще кажеш за цветовете на последната а ;)

Шум...... Мноооооого шум има! :( А и цветовете на последната.... сигурно ми е кофти монитора, не знам :roll:

Vasilen, сподели моля кой е модела точно, че определено ме заинтригува!
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 15 Дек 2005, 14:20

Wizi написа:Vasilen, сподели моля кой е модела точно, че определено ме заинтригува!

Canon PowerShot A400, сравнително ниска цена за БГ около 300 лв.
Държа да отбележа че снимките са правени със малък статив :!:
May the BMW force be with you!

Потребител
Аватар
Кара: WV Polo '97

Мнение от babbler » 15 Дек 2005, 14:49

Canon IXUS.....
аз ползвам такъв фотоапарат и съм много доволен. аз съм със Canon SD300, който е американският еквивалент на IXUS 40, т.е. 4 мегапиксела, но съм сигурен, че и тримегапикселовия е уникален :D
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 15 Дек 2005, 14:53

Аз съм с Panasonic LZ2 и съм адски доволен,прави страхотни снимки,денем-нощем няма значение.Има 6х оптично увеличение има и оптичен стабилизатор (може и оня реклама по телевизията да сте гледали еидн калъф как се клати на некъв биг). А го взех в началото на тази година за 650 лева, но вече може и да се намери за по 550 ! Снима клипчета със звук,които не се размазват като мърдаш фотоапарата бързо.Лошото единствено е ,че клипчетата са с резулюция 320х240.
В този сайт можеш да видиш и подробно ревю - http://www.dpreview.com/reviews/specs/P ... dmclz2.asp
. Другото хубаво е,че използва нормални SD карти, който в МЕТРО можеш за 100 лева да си вземеш 512 мб. В германос и всички останали магазини по 100-120 лева струва 256 ! А паметта си е същата с 5 години гаранция и аз лично за сега нямам никакви проблеми с нея :)

Ето линк на снимка направена с моя фотоапарат на цветче няколко сантиметра голямо - http://spud3r.hit.bg/P1000145.JPG :)
С на тази снимка съм снимал скакалец застанал на стълбата за басейна - http://spud3r.hit.bg/skakalec.JPG .

За съжаление не мога да намера нощни снимки,които съм правил, но като анмера ще постна и тях :)
Последна промяна SpUd3r на 15 Дек 2005, 15:07, променена общо 4 пъти
Tux0 Ca !
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: WV Polo '97

Мнение от babbler » 15 Дек 2005, 14:57

забравих да добавя...
като си взимаш SD карта, не я купувай от магазин.
една добра алтернатива са фирмите за компютри. аз пазарувам от SmartSystems и съм сигурен, че там ще ги намериш по-евтино. последното, което видях беше 256 мегабайта за около 40 лв.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 15 Дек 2005, 15:24

... дайте на някой от Германия 100лв да ви донесе 1гб SD карта, не се излагайте.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 15 Дек 2005, 15:59

абе пич кфото и да земеш нема да сгрешиш само гледай да има повече пиксели че ако ти изгори некой да си имаш резерва ;)

п.с. и ако имаш повечко пари хубавите снимачки са над 500+ лв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 15 Дек 2005, 16:56

Ами жената се занимава с фотография, познава се с фотографи-професионалисти (не сватбаджии, а фотографи - има разлика) и на всичкото отгоре продава апарати в един магазин (няма да казвам в кой, че по-долу ще напиша грозни неща за някои апарати :mhihi: )

Та така:
1. Никон - тхе бест, но в професионалната сфера, иначе "сапунерките" лежат на лаврите на големите братя, т.е. лошо съотношение цена/качество.
2. Канон/Коника-Минолта - Каноните са много добри, страхотна оптика (все пак Карл Цайс е тяхна фирма - това под секрет), но малко мажат. Коника-Минолтата имат много добри разработки, като вградена анти-шейк система (тая на Panasonic пасти да яде).
3. Олимпус/Пентакс/Сони - горе-долу в този ред, като за мен Олимпуса си остава една от любимите марки (жената много ми се дразни за това :mhihi: ). За Сонито лошо не мога да кажа, оптиката е пак Карл Цайс като при Каноните, но все пак от тая марка предпочитам само телевизорите. От Пентакса нямам много впечатления.
4. Панасоник/Самсунг - Панасониците вкарват много шум в сравнение с всички останали по-горе. Дори и Лумикса (джойнт-венчър на Лайка и Панасоник). Излишно е да споменавам колко опит имат Самсунг във фотографията.

Има и разни други марки, като Практика и Кодак, но за тях нямам информация. Но и фотографите не ги използват.
Ейчпи-тата са пълни дървета, на никого не препоръчвам.

Профитата снимат с апаратите, посочени в точки 1 и 2, като всеки си държи на свойто и си има собствени аргументи за целта.

И накрая един личен съвет от мен. Аз бих изчакал да мине коледа/нова година и тогава бих си купил нещо. Сега прИмоциите са само за зарибявка, все пак сме в БГ. Пример: миналата година по средата на ноември си купих TV за 1800 кинта. За коледа/ЧНГ му свалиха цената на промоция с 50 лева. След нова година цената му вече беше 1600 лева. При други стоки, на които съм следил жените, нещата стояха по същия начин - към края на януари цените са доста по-ниски от новогодишните ;) .
It's not who You are, it's who You know...

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 15 Дек 2005, 18:52

Vasilen написа:
Wizi написа:Vasilen, сподели моля кой е модела точно, че определено ме заинтригува!

Canon PowerShot A400, сравнително ниска цена за БГ около 300 лв.
Държа да отбележа че снимките са правени със малък статив :!:

Статив рууулзззззз :D
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 15 Дек 2005, 19:22

Имам два: Ricoh Caplio RR30 i Canon Power Shot A310 като впечатленията ми са ,че Рико-то е доста по-добър. Канон-а има възможно най-отвратителния Зуум, приближаваш малко и снимката става повече от отвратителна. А и самия апарат е с дървен дизайн, гадни копчета, шумен и т.н
Изказвам абсолютно непрофесионално мнение, просто това са мои впечатления

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 15 Дек 2005, 19:58

Хехе.... Мнооо ясно, мой! Като целия зоом на това Канонче е ДИГИТАЛЕН, как няма да се размазва всичко? ;) Плюс това не дей принципно да очакваш нещо от 5 мегапикселов фото апарат, който всъщност струва 150 Евро :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 15 Дек 2005, 23:31

Ако искате по- добро качество на снимките решението е голям апарат. Казвам го от личен опит. Като марка препоръчвам Канон. Според мен моделите Powershot са доста по- добри от Digital Elf (сега IXUS), защото обектива им е по- голям, а и не се пести място за разположение на матрици и т.н. както при малките сапунерки и компромиса е по- малък. Друг е въпроса, че цените на компактните апарати са изкуствено завишени и за тези пари можеш да си вземеш много сериозна машина с достатъчно оптичен зуум. Като здравина пак Канон- корпусите им са метални и адски здрави на удари (съжалявам че моя не е под ръка да ви го покажа как изглежда от използване в пияно състояние :mhihi: ). Като качеството на марките горе долу всички го докараха до едно прилично ниво, така че дори Сони, Панасоник, Самсунг и т.н. не са чак толкова лоши. Само не си вземай Дейзи :twisted: :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shtukata » 15 Дек 2005, 23:58

Айде и аз да се изкажа :)
Като цяло "читавите" фотоапарати са по 500+,но може да се намери и добър за доста по-малко кинти ;)
Препоръчвам ти Canon или Sony с оптика на Карл Цайс,по-скъпи са но си заслужава :!:
Аз ползвам Canon PowerShot 200 (сравнително "слаб"),но има доста потенцял в него:
:arrow:Залез
:arrow: яз. Искър
:arrow: яз.Огняново
:arrow: малко зеленина
Всички снимки са направени докато сме скитосвали из водоемите в БГ :idea:
....и успех в избора ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата