lip e46 откраднат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

lip e46 откраднат

Мнение от zarizari » 11 Ное 2010, 17:03

Търся някой, който има повреден лип от е46 седан (счупен, ударен). Причината е че все още има кретени,които ходят и си свалят части от колите, които им харесват. И така сутринта осъмнах без лип на мойта кола . Много е неприятно особено ако звънеш на момичето,което ти е правило застраховката и ти обясни,че ако липсва цялата част, застрахователите не ти изплащат нищо. Излиза, че и с пълно каско не си застрахован срещу кражба, защото могат да ти откраднат колата на части. Ще съм много благодарен ако някой помогне или даде информация как може да не бъда "преебан" на 100 процента.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: lip e46 откраднат

Мнение от kriso85 » 11 Ное 2010, 18:56

Колега мисля , че информация и съдействие едва ли
трябва да търсиш в под-форум Купува.

А относно това , че искаш да купиш счупен спойлер и да го представиш пред застрахователите -
това се нарича застрахователна измама и е престъпление по НК

Премествам темата в ИЗВЪН ТЕМАТА :arrow:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 11 Ное 2010, 20:44

kriso85 написа: Колега мисля , че информация и съдействие едва ли
трябва да търсиш в под-форум Купува.

А относно това , че искаш да купиш счупен спойлер и да го представиш пред застрахователите -
това се нарича застрахователна измама и е престъпление по НК

Премествам темата в ИЗВЪН ТЕМАТА :arrow:

А пък не е проблем изобщо да се правят на ударени застрахователите и да отказват да изплащат откраднати детайли.... нали знаеш - каквото повикало, такова се обадило

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 12 Ное 2010, 9:28

Добре де, не ти ли снимаха колата отвсякъде като си прави каското? Оттам не можеш ли да се заядеш, да им кажеш е тука се вижда лип-а, а сега го нямам?

Баси ебалниците са тея застрахователи :ranting: , вече няколко човека писаха за подобни нелепици, ще трябва да разпитам при нашите как седят нещата :|
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 12 Ное 2010, 11:00

xpl0d написа:Оттам не можеш ли да се заядеш, да им кажеш е тука се вижда лип-а, а сега го нямам?

Не може, защото, както стана ясно, застрахователите НЕ изплащат откраднати части.И в това си има резон - масово българинът щеше да си "краде" от колата, за да прибира по 5 лева.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 12 Ное 2010, 11:19

raduslaf написа:
xpl0d написа:Оттам не можеш ли да се заядеш, да им кажеш е тука се вижда лип-а, а сега го нямам?

Не може, защото, както стана ясно, застрахователите НЕ изплащат откраднати части.И в това си има резон - масово българинът щеше да си "краде" от колата, за да прибира по 5 лева.

Ами защото са им тъпи процедурите. Ако в такива случаи искаха бележка от полицията нямаше да има проблеми. Никой нямаше да тръгне да си краде от собствената кола, да вика полиция, да виси 3 часа докато мине огледа, да ходи до раьонното за бележки, да ходи после до застрахователите...огледи, чакане за изплащане и т.н. за някакви си 5 лева.
Теоретично ако все пак има хора готови да загубят времето си за такова нещо, на 5-я пореден път когато нещо им "изчезне" от колата и полицията и застрахователите ще се усетят....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Ное 2010, 11:28

На един комшия пред блока в младост 4 на ML -а свалиха "мозъка" на скоростната кутия (автоматик) ,вичко беше в масло и пътюм му щипнали и стъклата на огледалата,идва милиция,правиха протоколи обаче застрахователите отказаха да платят щетата...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 12 Ное 2010, 11:35

Не се спряха тарикатите да барат чужди коли. Условните присъди им идват малко :bang:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Ное 2010, 11:38

В случая няма да става въпрос за "застрахователна измама" ако това което казва колегата е вярно. По-скоро ще е възстановяване на справедливостта ( той е платил застрахователната сума, а лип-а наистина му е откраднат и ЗК носи отговорност за това). :mhihi:
Поне от чисто морална гледна точка така стоят нещата

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 12 Ное 2010, 11:44

© написа:В случая няма да става въпрос за "застрахователна измама" ако това което казва колегата е вярно. По-скоро ще е възстановяване на справедливостта ( той е платил застрахователната сума, а лип-а наистина му е откраднат и ЗК носи отговорност за това). :mhihi:
Поне от чисто морална гледна точка така стоят нещата

Абсолютно, аз също бих постъпил така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Ное 2010, 12:05

логиката на застрахователите е че всяко нещо което може да се демонтира и съответно цъфнеш при тях без него,те отсвирват веднага,виж ако е счупено и е на колата ок плащат

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 12 Ное 2010, 12:38

ходи и заведи щета, ще ти заплатят деругите, които са ти оставили верху багажника поне. Тъй като моято кола e с липове и съм питал и само това е варианта.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Потребител
Аватар

Мнение от zarizari » 12 Ное 2010, 13:20

Положението е трагично. Сутринта ставам и съм с разбита ключалка. Хем че колата превантивно беше спряна на осветена главна улица. Явно наглярите не ги бърка. А и явно бизнеса с крадени части процъфтява. Идва полиция ,застрахователи както си трябва. Естествено липа не ми го поема застраховката. Още по-хубави неща ми казаха. Че и навигацията и волана и там квото друго са си били харесали отвътре, но не са успели да вземат също не се покриват. Излиза, че да си купиш кола с екстри в България е нещо като да стимулираш кражбите. По-добре да почна да я разпродавам на части от колкото да ми я крадат на части. Най-якото е че утре съм на сватба на сестра ми, а ми разцепиха колата. Нищо ако с кълнене нещо се постига, тия крадливи копелета трябва да умрат тия дни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Божил|Божилов » 12 Ное 2010, 18:25

Истината е,че изплащат само тогава,когато детайла се вижда че е деформиран.Счупен фар,стъкло,надрана врата,калник и др.
Изображение

Назад към Извън Темата