Зимни гуми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Re: Зимни гуми
K_Ilkov написа:Spawn написа:Vanio_bmw написа:И аз се сдобих днес с Дънлоп SP Winter Sport 3D 195/65/15 4 броя .
мисля 4е това е най - добрия вариант за Е46 . (като размер де)
Цената е перфектна 116 лв/бр ДОТ 4410![]()
След направената справка с др колеги и малко разглеждане на статистики се спрях на тях- дано да са добър избор !
Сега 4акам само да завали и сняг ,и да ги пробваме![]()
поздрави
Избора е много добър , а цената още повече.Не знаех , че има такава разлика с 17-ки
Ето ги моите:
Производител: Dunlop
Модел: SP Winter Sport 3D
Размер: 235/45R17
Вид: Леки автомобили
Скоростен Индекс: V - 240 км/ч (149 мили/ч)
Товарен Индекс: 97
Сезон: зима
Описание: MS XL MFS TL
Цена: 477.31 лв.
че има има ама и индекс V не е без значение в тая работа
защо си се спрял на 235/45 17 ако не е тайна?
Ми не вярвам на тези митове, че зимата се чупели джантите , замръзвали и тем подобни.Купил съм ги за да търкалям

А иначе исках да е широка гумата и арзбира се да не е много висока , все пак да е красиво.Мислих даже на 40 ама ми се стори много ниско за зима.Индекса исках да е V97 - не че ще карам с 240 в сняг де , не съм ги тествал с толквоа все още

Вътре доколкото знам е със някакви специални нишки
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
тва за чупенето на джанти естествено са глупости
именно въпроса ми беше за какво са ти толкова широки гуми за зимата
щото по-тесните са по-добре
а и 235/45 не е стандартен размер - стандартния е 225/45 - така си увеличил диаметъра на гумата
няма значение твоя си работа беше ми интересно просто защо точно на такъв размер си се спрял
именно въпроса ми беше за какво са ти толкова широки гуми за зимата
щото по-тесните са по-добре
а и 235/45 не е стандартен размер - стандартния е 225/45 - така си увеличил диаметъра на гумата
няма значение твоя си работа беше ми интересно просто защо точно на такъв размер си се спрял

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Големи благодарности на екипа на tyredoctor.bg за перфектната услуга
За нула време днес получих на адрес новите си Нокиани WR 2G , колата естествено се успа и след работа едва дочаках да излетя за тестове за сцепление на Алеко
Правих си доста опити на сняг+лед и на първо четене много се зарадвах на сцеплението което извадиха.Понатоварих ги със спирания на чист лед по нанадолнище в комбинация с промяна на посоката и честно казано се изненадах от реакцията им .Сега ще чакам да падне дай-боже скоро адски сняг за да подкарам комбито екстремно на качване и на спускане и тогава пак ще напиша
Георги Пенчев

За нула време днес получих на адрес новите си Нокиани WR 2G , колата естествено се успа и след работа едва дочаках да излетя за тестове за сцепление на Алеко

Правих си доста опити на сняг+лед и на първо четене много се зарадвах на сцеплението което извадиха.Понатоварих ги със спирания на чист лед по нанадолнище в комбинация с промяна на посоката и честно казано се изненадах от реакцията им .Сега ще чакам да падне дай-боже скоро адски сняг за да подкарам комбито екстремно на качване и на спускане и тогава пак ще напиша

Георги Пенчев
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Май май повечето от нас са избрали Нокиан 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Аз вчера се хвърлих на firestone winterhawk 2 Evo 195/65/15. Видях и в таблицата, че ADAC са им дали доста добри оценки пък ще видиме. С отстъпката която имам в мотоексперт ми стъпиха на 81лв гумата. Между другото, и аз си карам с лети джанти и аз невярвам на тия митове за летите джанти и зимата. Старата кола 3 години, зиме лете, все с един лети джанти и проблеми никакви нямах.
- kuturak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330D
- Детайли за колата: E46 330D
Penchev написа:Големи благодарности на екипа на tyredoctor.bg за перфектната услуга![]()
За нула време днес получих на адрес новите си Нокиани WR 2G , колата естествено се успа и след работа едва дочаках да излетя за тестове за сцепление на Алеко![]()
Правих си доста опити на сняг+лед и на първо четене много се зарадвах на сцеплението което извадиха.Понатоварих ги със спирания на чист лед по нанадолнище в комбинация с промяна на посоката и честно казано се изненадах от реакцията им .Сега ще чакам да падне дай-боже скоро адски сняг за да подкарам комбито екстремно на качване и на спускане и тогава пак ще напиша![]()
Георги Пенчев
Колега, ти малко си избързал

Аз скочих на "Viking Snowtech 2" 195/65/15. За пръв път ги чух като отидох да си купувам гуми, но твърдо ми ги препоръчаха, а и шарката ми хареса. Някой има ли впечатления? За сега на сухо и мокро се справят отлично и не вдигат шум.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Добро утро !
Колеги, на колко атмосфери трябва да са напомпени зимните гуми - 225 / 45 / 17' ако има значение ?
Имам чувството, че моите са прекалено твърди в момента и ще имам проблеми като падне снега.
Колеги, на колко атмосфери трябва да са напомпени зимните гуми - 225 / 45 / 17' ако има значение ?
Имам чувството, че моите са прекалено твърди в момента и ще имам проблеми като падне снега.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Аз 17ките ги карам лятото на 2.2 отпред и 2.5 отзад
Зимните според мен няма да е проблем да ги караш 2.2 изцяло.
195/15 ги карам на 2.1 зимата
Зимните според мен няма да е проблем да ги караш 2.2 изцяло.
195/15 ги карам на 2.1 зимата
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Drum написа:Добро утро !
2.5 е добре, ако не искаш да те изненада някоя дупчица и да правиш джантичка

- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
BAHKATA_TDI написа:Drum написа:Добро утро !
2.5 е добре, ако не искаш да те изненада някоя дупчица и да правиш джантичка

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Syron Everest преди месец я купих чисто нова зимна гума.Днес беше теста,по пътя за Карандила,Сливенско.Бях леко на нокти защото гумата не се представи много добре на вода при висока скорост,но на снега останах очуден
Първи сняг видя колата и Syron-а,заледен завой и много остър баир със закъсало Subaru (карано от жена) на самия завой.Изтръпнах като видях че ще взимам завоя вънкашно от към преспите,прехълца тракшъна и момиченцата ни изгледаха как си продалжихме нагоре без проблем
Олекна ми като видях от какви места ме изкара Syron-a и заличи спомените от миналата година с летните галошки как 3-ма човека ме бутат да си вкарам колата в гаража и немога да премина 5см бордюрче преди да влезе колата в гаража
Ето снимки от теста от преди няколко часа

ето я и гумата

Ето снимки от теста от преди няколко часа

ето я и гумата

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
K_Ilkov написа:защо си се спрял на 235/45 17 ако не е тайна?
А мен някой няма ли да ме пита защо съм се спряла на 225/40/18

Гуудрич, от Диана, с почти 30 % остъпка, дот 06.2010, май към 1200 излязоха четирите /единствените този размер там/
И кой пита що няма сняг, щото до тук зимата е перфектна, и щото такава си я поръчах

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Apassionata написа:K_Ilkov написа:защо си се спрял на 235/45 17 ако не е тайна?
А мен някой няма ли да ме пита защо съм се спряла на 225/40/18![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Гуудрич, от Диана, с почти 30 % остъпка, дот 06.2010, май към 1200 излязоха четирите /единствените този размер там/
И кой пита що няма сняг, щото до тук зимата е перфектна, и щото такава си я поръчах![]()
225/40/18 e стандартен размер за Е46, независимо че са големи баници.
Докато 235/45/17 не е размер за 3-та серия , а за 5-та.
За е46 правилния размер е 225/45 или 245/40
Затова колегата пита каква е причината да се избере този нестандартен размер
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda