Твърда връзка за теглене
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Твърда връзка за теглене
Къде в Пловдив или около Пловдив мога да намеря такава чудесия?
Благодаря предварително.
Ако съм объркал раздела се извинявам и моля темата да бъде преместена, където трябва.

Ако съм объркал раздела се извинявам и моля темата да бъде преместена, където трябва.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Твърда връзка за теглене
И за тука не е темата...
Ако искаш да си купиш, може да си пуснеш тема в раздела ,но оформена като Обява.
Все пак ще я преместя темата в ИЗВЪН ТЕМАТА , дано някой ти помогне с инфо
Ако искаш да си купиш, може да си пуснеш тема в раздела ,но оформена като Обява.
Все пак ще я преместя темата в ИЗВЪН ТЕМАТА , дано някой ти помогне с инфо
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Взимаш една тръба, с подходяща дължина и здравина, заваряваш и две уши в двата края-и си готов. Може, да си я боядисаш, ако те дразни ръждата

Ubi dubium, ibi libertas
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
hell's angel написа:Взимаш една тръба, с подходяща дължина и здравина, заваряваш и две уши в двата края-и си готов. Може, да си я боядисаш, ако те дразни ръждата![]()
![]()
и по този начин стискаш палци заварчика ти е да е добър, че иначе ще има безмоторно пътешествие с помоща на вятъра

- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
По спомен в софийския магазин Конрад, можеш да си поръчаш. Сглобяема е, та не заема много място и мисля че струваше около 30-тина лева.
Надявам се знаеш, че твърда връзка се ползва когато на тегленият автомобил е повредена спирачната система. Та намеквам, че тръбата трябва да може многократно да издържа в режим на спиране без проблеми... Освен това, ако ще я ползваш при леки автомобили трябва да е предвидено закачването да поема както опън така и натиск при спиране.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
ba1_hu1 написа:hell's angel написа:Взимаш една тръба, с подходяща дължина и здравина, заваряваш и две уши в двата края-и си готов. Може, да си я боядисаш, ако те дразни ръждата![]()
![]()
и по този начин стискаш палци заварчика ти е да е добър, че иначе ще има безмоторно пътешествие с помоща на вятъраПо-добрия вариант е на сглобки с шини и обръчи, но е малко по-сложно.... дано някой да даде по-добро предложение, на нещо пробвано вече
Аз си бях правил твърда връзка от ладов кардан и доста добра работа ми върши, а закачването ставаше през ушите на кардана слагам един болт и идна гайка да не изпадне и е чук.Ако ти трябва по-дълга връзка се заваряват 2 кардана или се пробиват през диаметъра двете тръби и там се слагат по два болта.Дано да съм го обяснил правилно

Ако не се лъжа, в ЗДвП беше указана дължината на твърдата връзка.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Задължения при теглене на МПС:
С гъвкава връзка-дължина на въжето от 4 до 6 метра, поне на две места сигнализирана с червен флаг
С твърда връзка-дължина на теглича от 2 до 4 метра.Тегличът трябва да е оцветен напречно с червени и бели ивици
С гъвкава връзка-дължина на въжето от 4 до 6 метра, поне на две места сигнализирана с червен флаг
С твърда връзка-дължина на теглича от 2 до 4 метра.Тегличът трябва да е оцветен напречно с червени и бели ивици

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за инфото, но добре че колата която евентуално трябваше да тегля се придвижи (бавно,бавно) на собствен ход, тъй като ставаше въпрос за твърде дълъг път, ако трябваше да я тегля (София - Пловдив). А имайки предвид опита и на двамата шИфери после щеше да трябва и двамата да ни теглят
Иначе твърда връзка, ако не си направиш сам.. никъде няма

Иначе твърда връзка, ако не си направиш сам.. никъде няма

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Твърда връзка съм виждал по бензиностанциите преди време и в практикер на щанда за автоаксесоари.Цената по спомен беше около 60лв и самата връзка е сгъваема от 3 части,опакована в найлонов пакет с цип като кабелите за палене .Колко е надеждна ,нямам си на идея ,не съм ползвал.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
теглиха ме на въже от видин до софия ,но никога повече не бих повторил тая дивотия.
ако ще си правиш твърдата връзка сам внимавай при завиване да може да се дърпа настрани ,но и да не отнесе някоя от броните....
ако ще си правиш твърдата връзка сам внимавай при завиване да може да се дърпа настрани ,но и да не отнесе някоя от броните....
SKISA написа:теглиха ме на въже от видин до софия ,но никога повече не бих повторил тая дивотия.
Дивотия е от Пазарджик до Бургас, ма това е друга тема...

Иначе въже от Практикер изкара 500 метра, дано твърдите връзки (ако имат) да са по качествени. Но ме съмнява..

21/02/08...speechless
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
В Практикер няма, поне в пловдивския. Иначе доколкото разбрах, ако нямаш теглич не е добра идея да използваш твърда връзка
и.. ще го нарека "ушенцето", няма да издържи 

14 мнения
• Страница 1 от 1