Пазаруване в САЩ?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Пазаруване в САЩ?
Ще ходя в САЩ и се замислих как да процедирам: Да плащам всичко с кредитната си карта или да си купя долари от тук и да харча там кеш?
Как би било по-изгодно за мен? Картата ми е Visa на ПИБ в лева. Предполагам, че ще ме таксуват за превалутиране и др..
Реално като се замисля квото и да направя няма да се набутам особено, защото няма да харча десетки хиляди, но ще е полезна информация по принцип..
Как би било по-изгодно за мен? Картата ми е Visa на ПИБ в лева. Предполагам, че ще ме таксуват за превалутиране и др..
Реално като се замисля квото и да направя няма да се набутам особено, защото няма да харча десетки хиляди, но ще е полезна информация по принцип..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Re: Пазаруване в САЩ?
Мисля, че превалутирането е без пари, просто ти смятат разходите по курса за деня. Поне ПИБ така правят при мен. Но имай в редвид, че транзакциите се бавят няколко дни...
Иначе мен ме гледаха много странно като пазарувах кеш. Там всички пазаруват само и единствено с карта, навсякъде.За това мисля, че картата ще е по-удачния избор.

Иначе мен ме гледаха много странно като пазарувах кеш. Там всички пазаруват само и единствено с карта, навсякъде.За това мисля, че картата ще е по-удачния избор.
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Преди малко разговарях със сестра ми (от 12г. в САЩ) , и тя каза същото което и колегата по горе е написал.
По добре с карта....... ,че плащането кеш хич не им се нравело.
По добре с карта....... ,че плащането кеш хич не им се нравело.
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

пазаруването с кредитна карта е най-изгодно откъм курс. но пък ще ти вземат такса за пазаруване в чужбина - виж си колко е типичната разлика в курса и колко са таксите и си направи сметката.
ако са близо като цифри- не се занимавай с кеш. но се обади на банката си и им кажи че ще ходиш до америка. да не те отреже фрод детекшън-а че ще се гледате напрегнато със сервитьора докато се чудиш как да платиш след вечерята.
ако са близо като цифри- не се занимавай с кеш. но се обади на банката си и им кажи че ще ходиш до америка. да не те отреже фрод детекшън-а че ще се гледате напрегнато със сервитьора докато се чудиш как да платиш след вечерята.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Прав си alx.
Питах в ПИБ
такса за теглене в брой от ATM в чужбина: 3lv + 1.5%
такса за плащане на POS терминал в чужбина няма.
курса на Visa e 1.425600
а сега ако отида в ПИБ да си купя долари ще ги купя на 1.46740. Не знам може в някой change да е по-изгодно ама не ми се търси.
Само не е ясно дали при превалутирането BGN<>USD няма да ми нашият такса, но не можаха да ми отгворят от кол центъра
Питах в ПИБ
курса на Visa e 1.425600
а сега ако отида в ПИБ да си купя долари ще ги купя на 1.46740. Не знам може в някой change да е по-изгодно ама не ми се търси.
Само не е ясно дали при превалутирането BGN<>USD няма да ми нашият такса, но не можаха да ми отгворят от кол центъра

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Колега няма смисъл от карта,даже много често нашите карти дават някакви "смущения" в САЩ и не ги приемат.Да не говорим за таксите.Най-добре кеш.Купи си долари от някой чейндж с добър курс.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
feel написа::mhihi:Това за някои от мненията по-горе.
Колега няма смисъл от карта,даже много често нашите карти дават някакви "смущения" в САЩ и не ги приемат.Да не говорим за таксите.Най-добре кеш.Купи си долари от някой чейндж с добър курс.

Mpower84 написа:feel написа::mhihi:Това за някои от мненията по-горе.
Нещо се опитваш да кажеш ли "гражданино"?
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
feel мисля че се опитва доста да ти каже "селянино"
. Не обиждай колегите точно по този начин щото пича си е написал града а ти не .... което на мен ми говори че ти си от някое "населено" място дето и на топографска карта с военно предназначение не може да се намери.
По Темата - САЩ -плащане с карта ама направо си е задължително, кофти акцент+кеш не се толерира много много, иначе вземи си някаква сума долари от типа на 200-300 кеш just in case щото шит хапенс.

По Темата - САЩ -плащане с карта ама направо си е задължително, кофти акцент+кеш не се толерира много много, иначе вземи си някаква сума долари от типа на 200-300 кеш just in case щото шит хапенс.
Coulthard написа:feel мисля че се опитва доста да ти каже "селянино". Не обиждай колегите точно по този начин щото пича си е написал града а ти не .... което на мен ми говори че ти си от някое "населено" място дето и на топографска карта с военно предназначение не може да се намери.
Coulthard определено не позна,не сме от едно и също място

Колегата,който е пуснал темата-трябваше да напише,моля да дават съвети хора,които са "помирисвали" америкаснките граници.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
то си личи че не сме от едно и също място .... въпрос на възпитание
мии май май такива му ги даваме съветите и за разлика от теб не само съм я помирисвал границата ми май съм я и пресичал
мии май май такива му ги даваме съветите и за разлика от теб не само съм я помирисвал границата ми май съм я и пресичал
В Райфайзен е така - карта в лв, купуваш в долари:
лева -> евро -> долар
от това преминаване през еврото губиш т.е. по-добре картата да е в евро ако имаш разплащания във различни валути
не знам обаче това важи ли за ПИБ
лева -> евро -> долар
от това преминаване през еврото губиш т.е. по-добре картата да е в евро ако имаш разплащания във различни валути
не знам обаче това важи ли за ПИБ
Последна промяна © на 13 Ное 2010, 22:10, променена общо 2 пъти
Coulthard написа:мии май май такива му ги даваме съветите и за разлика от теб не само съм я помирисвал границата ми май съм я и пресичал
Още,по-зле в такъв случай за теб,че щом си бил там и даваш съвет да използва бългаска карта,вместо да плаща в кеш

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
b2 написа:Прав си alx.
Питах в ПИБ
курса на Visa e 1.425600
feel кога си ходил за последно ?
щото май това не го видя ???
аз лично си плащах с БГ Visa и грижи немах, човека е звъннал в банката казала са му го
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3