Лизингова кола - каско?
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- belami2010
- Потребител
-
Лизингова кола - каско?
Може ли лизингова кола да остане без пълно каско дори и при закъснение на плащането на вноската по каско на лизингополучателя към лизингодателя? Имам БМВ Е60 530д 2009 година на лизинг от Уника Лизинг, застраховател ми е също ЗАД Уника - две различни дружества. Лизингови вноски, каско, данъци всичко плащам към сметката на Уника Лизинг.
Въпросът ми е Уника Лизинг плащат ли вноските по каско към ЗАД Уника по падежите в полицата и ако закъснея да платя уведомлението, което Уника Лизинг ми издават за вноските по каско, дали каското ми се прекратява?
В договора ми пише - "Уника Лизинг застрахова актива за целия период на лизинга, като лизингополучателя е задължен да заплаща застрахователните премии според оказаните срокове."
Оказани срокове от застрахователя или лизингодателя? Защото падежа на застрахователя е 31.10.2010, а на лизингодателят е 3.11.2010?
Въпросът ми е Уника Лизинг плащат ли вноските по каско към ЗАД Уника по падежите в полицата и ако закъснея да платя уведомлението, което Уника Лизинг ми издават за вноските по каско, дали каското ми се прекратява?
В договора ми пише - "Уника Лизинг застрахова актива за целия период на лизинга, като лизингополучателя е задължен да заплаща застрахователните премии според оказаните срокове."
Оказани срокове от застрахователя или лизингодателя? Защото падежа на застрахователя е 31.10.2010, а на лизингодателят е 3.11.2010?
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Re: Лизингова кола - каско?
Лизинговата кола е собственност на лизингодателя, до изтичане на лизинга и до тогава те си внасят вноските към застрахователя. Ти имаш задължения към тях/лизингодателя/ и си длъжен в указания срок да внасяш сумите, но това няма отношение към задълженията на лизингодателя към застрахователната фирма и би трябвало застраховката да си е валидна, а лизингодателя от теб да си търси парите !
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Плащат си ги редовно,дори и ти да не платиш,защото те са собственици на колата и ако стане нещо те ще духат супата.Срока за плащане на вноската мисля,че е до 10 дни от падежа.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
бабъл написа:Плащат си ги редовно,дори и ти да не платиш,защото те са собственици на колата и ако стане нещо те ще духат супата.Срока за плащане на вноската мисля,че е до 10 дни от падежа.
Точно казано!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
4 мнения
• Страница 1 от 1