Ае честита ви демокрация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Ае честита ви демокрация

Мнение от flame » 12 Ное 2010, 17:17

Е.Димитров написа:Просто идеята на комунизна е всички хора да са на средното ниво,средна класа,тоест няма бедни и няма свърх богати,ето ти още една причина това да не стане,идеята е всички да работят,но някой не щат да работят и просто се влиза в конфликт на свободната воля...

:yes: Именно де! И аз тва казвам - че е нереално да искаш комунизъм в условия на капитализъм (мерките за акциз, данъци и др., които предлагаш) ;)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 12 Ное 2010, 19:24

За всичко е виновен Васко Кръпката. Той ни пееше по митингите: „Комунизмът си отива, спете спокойно деца.” И ние спахме. А те не спаха…
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Ное 2010, 21:01

Комунизмът като система е една дикатура на висшите членове на т.нар Партия. Какви равни други, какви пет лева? Населението, народа се използва за задоволяване на стандарта на живот на тези по върховете, на партийния елит. След 1989 г., какво стана? Комунистите станаха социалисти. ДС изчезна от сцената, но не и от действителността. Проведоха се избори, 1990 г. и кой спечели, бившите комунисти. Дали бивши? Последва правитеслтво на СДС, една година на власт. После разни преходни, до Жан Виденовото, което съсипа цялата държава, унищожи банковата система, позволи да се източат милиони да преминат в незнайни ръце. Изведнъж се появиха хора с много пари, разни кръгове, икономически групировки, незнайно как и откъде натрупали капитали. Хора без всякакви дадености, се оказаха мастити бизнесмени. Пооявиха се т.нар "мутри". След това, Иван Костов, демонът, Командира и т.н. Много пропуски в управлението, но за цялата пародия на преход, най-истинското дясно управление в страната, преодоляване на финансовата и икономическата криза, асоцииране за членство с ЕС, членство в НАТО и т.н. Някой може да се спомнят, че когато Иван Костов дойде на власт, един долар се разменяше за 3500 лв. или там някъде. Това беше 1997 г. След четири години, един долар беше 1.6 лв., беше въведен валутен борд и страната само за 4 го. беше извадена от дупката, където я вкара социалистическото правителство на Жан Виденов. Това са сухите факти. След 2001 г., за 8 г., държавата беше окрадена законно и от цар и от пъдар и понеже българина не помни лошото, пак докара бившите комунисти на власт, царя реабилитира и за капак, популиста Бойко Борисов. Днес се казва че комунизма е отминал и умрял. Само че има и една друга максима. Властта с кръв сме я взели, с кръв и ще да я дадем. Сами съдете, кой ви управлява, бивши комунисти или истински демократи. А ако това ви е безразлично, нямате право да се наричате граждани или част от някакво гражданско общество, на което не би следвало такива неща да са му безразлични.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Ное 2010, 10:43

Какви комунисти,какви 5 лева?????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 18 Ное 2010, 12:22

Какви ли? Ами огледай се. Ей го и най-новият им проект, АБВ. Със стари к@рви, нов бардак не се прави. Какви са лицата в политиката от последните 20 г.? Все същите мутри, каквито бяха и преди, особенно в БСП, бившата комунистическа номенклатура, която на всяка цена иска да се задържи на власт. Бивш агент на ДС е действащ Президент, за когото има сума ти сигнали за злоупотреби, дори в международен план, но никой не му търси сметка. Ето, такива комунисти, които за една нощ станаха от врагове на империализма, членове на НАТО. Така става то, да бе да. Крадци на собствения си народ, на еврофондове, всичко до каквото могат да се докопат. Ако имаше лустрация, ако бяха отворени досиетата, сега нямаше да си говорим за комунистите, макар и пребоядисани. Нали знаете, вълка кожата си мени, но нрава не. Защо се заблуждавате, че тия хора са се променили, че са променили за добро политическата система преди 20 г. в услуга на народа. Защо написах тия неща по-горе? За да се види, че лицата, които смениха Тодор Живков, са от кортежа му, както и настоящият премиер. И на какво са научени те, на какви идеи, на демократични ли, на основите на правовата държава ли? И същите хора днес пак са по телвизии, вестници, обясняват и говорят за демокрация, процеси, права и свободи на гражданите, гражданското общество и т.н. Ако имаше гражданско общество, никой от тези нямаше да се свърти в политиката, начело с Президента. Вижте само какво е на дневен ред в обществото, какво се върти по медиите, а дали това е важното наистина? Скандалите ли са важни, разните тъпи риалита, опразващи джоба на обикновенните хора със сълзливи каузи, нашествието на турските и всякакви други сериали, това ли е важното? Глупостите, които говорят отговорни политици, начело с премиера Борисов, като последната, как сме щели да печелим по 2,4 млрд. годишно от транзитни такси на газ. Нас ни вземат за откровенни олигофрени, уважаеми колеги, поне аз се чувствам като такъв. То бива лъжи, измами и какви ли не глупости, ама някои неща са прекалени. Защо вярваме на всичко, защо не сме критични, защо позволяваме да ни лъжат толкова време, това като че ли ни харесва. Но както каза един друг колега, от стадо бездомни кучета, немска овчарка няма как да се роди.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 19 Ное 2010, 10:50

Абе въобще не ме интересува комунист ли е или демократ,та ако ще и марсианци или кастро да дойде или ким чер ин или там както му е името,не живеем добре и това е от доста години,а на последък става все по-зле,какво като некъде заплатите са иляда лева,като влезеш на бензиностанцията или у магазина и като оставиш една торба пари само за да вечеряш със семейството си или в края на месеца сметката ти за ток е като серииният номер на телевизора дето се мъдри изозадзе или данъка за 20 годишният ти автомобил+ всички данъци е като малък военен бюджет на африканска държава ...
Е вчера нали демократи,социалисти и десни,ама всички дружно гласуваха за вдигането на акциза за тютюна-оправданието било-за здравето на хората...ама вдигнаха отново акциза и на горивата с 10%...обаче не разбрах какво е оправданието...
Хич не ми пука кой какъв е ,и особенно ми е забавно нек'ви типове дето реват че тоя или ония били комунисти-комунисти дрънки,те комунистите ги избиха '45 година та ако ще ленин да дойде и да свали данъците,да свали акцизите и да упражни малко контрол над банките-лично аз ще му целуна задника и ше си боядисам колата червена...
За сега нека балъците скачат и викат по площадите "кой не скача е червен"...
Всъщност ето ви малко "демокрация":
Когато сваляха правителството на виденов,едно радио тъкмо изгряваше-дарик радио,всички студенти и протестиращи го слушаха а радиото бълваше патриотични песни и новини от барикадите...сега дарик радио (всъщност аз го слушам) се помещава в центъра на софия в огромна сграда на дондуков...а собственика е бивш шеф или нек'в агент на ДС...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 19 Ное 2010, 17:00

Е така де !
Пак са те навсякъде ! А накараха народа да мисли ,че са други .Защо не ти пука ?

п.п. Къде се изгуби ?
Мини да се видим .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 19 Ное 2010, 18:43

Димитров и ти си като всички. Виждаш само на повърхността. Акциза, данъците и т.н. Не се обиждай, не искам да те засегна. Но истината никога не е и не е била повърхностна. Ние не живеем добре, защо ни управляват бивши комунисти или техните протежета и наследници. Това е простата истина. Ако искаш я приемай. Няма адекватно лечение, без правилна диагноза. Нашата диагноза е това, управниците ни са това, което сме ние, а ние сме наследници на комунистическия, атеистичен и материалистичен режим. А лечението е, никакъв комунист, приндлежал към структурите на ДС, БКП и т.н. организации, да няма никакъв досег с власт, на никакво ниво. Да се забрани със закон. И колко ще останат мислиш от сегашните? Мислиш, че това може да се промени за 20 г.? Не може. Защо в България няма никакъв духовен живот, питал ли си се? В София може и да има, ама я ела в провинцията, ела в наше село, даже кино нямаме. На кого пречеше киното? Театъра? Аз ш'ти кажа. Пречи на тия, които не искат да има мислещи хора в тази страна, интелигентни и разсъдливи хора. Хора, дето няма да им се вържат на наглите лъжи. Затова се насажда една субкултура, чалга, тъпи предавания по телевизиите, изобщо медиите, които имат една цел. Да те занимават с неща, които не са на дневен ред, които са важни. Неща като стандарта на живот, мнозинството бедни хора, корупцията във властта и т.н. Важното е да пускаш SMS-си за поредната благородна кауза, а че ти дигнали акциза на бензина, мно'о важно. Защо е цялата тази помия, кой има интерес от това? Знам че звучи като конспирация, но и е така. Хората, които управляваха 45 г. и техните наследници, не са се изпарили ей така, нито идеалите им, нито целите им, нищо. Комунистите написаха днешната ни Конституция! България е страната най-силно повлияна от структурите и режима на бившия СССР. Мигар това не е важно, дори днес? Те са тук и днес, усмихват ни се лицемерно от екрана и ни разказват неща, като на олигофрени и даже ни убеждават в тях, защото за тях ние сме това, електорат. Маса, която да подсигурява безметежното им съществуване, разкош и т.н. Огледай се, всичко що е държавен служител малко на по-горен етаж, как се е облажил. Само с държавната заплата ли? Както каза и днес Слави, отде му додоха 90 000 лв. на Цветанов за две г.? Откъде Андрей Иванов има 100 000 лв. да извади на някакъв си? Бах тоя печеливш бизнес на жена му, на майка му, на нам' си кой, 120 г. стаж и подобни врели-некипели. Не виждаш ли, че те правят на будала, в очите те лъжат, а ти казваш, не ми пука. А на мен ми пука.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 19 Ное 2010, 22:47

Elesar74 написа:Димитров и ти си като всички. Виждаш само на повърхността. Акциза, данъците и т.н. Не се обиждай, не искам да те засегна. Но истината никога не е и не е била повърхностна. Ние не живеем добре, защо ни управляват бивши комунисти или техните протежета и наследници. Това е простата истина. Ако искаш я приемай. Няма адекватно лечение, без правилна диагноза. Нашата диагноза е това, управниците ни са това, което сме ние, а ние сме наследници на комунистическия, атеистичен и материалистичен режим. А лечението е, никакъв комунист, приндлежал към структурите на ДС, БКП и т.н. организации, да няма никакъв досег с власт, на никакво ниво. Да се забрани със закон. И колко ще останат мислиш от сегашните? Мислиш, че това може да се промени за 20 г.? Не може. Защо в България няма никакъв духовен живот, питал ли си се? В София може и да има, ама я ела в провинцията, ела в наше село, даже кино нямаме. На кого пречеше киното? Театъра? Аз ш'ти кажа. Пречи на тия, които не искат да има мислещи хора в тази страна, интелигентни и разсъдливи хора. Хора, дето няма да им се вържат на наглите лъжи. Затова се насажда една субкултура, чалга, тъпи предавания по телевизиите, изобщо медиите, които имат една цел. Да те занимават с неща, които не са на дневен ред, които са важни. Неща като стандарта на живот, мнозинството бедни хора, корупцията във властта и т.н. Важното е да пускаш SMS-си за поредната благородна кауза, а че ти дигнали акциза на бензина, мно'о важно. Защо е цялата тази помия, кой има интерес от това? Знам че звучи като конспирация, но и е така. Хората, които управляваха 45 г. и техните наследници, не са се изпарили ей така, нито идеалите им, нито целите им, нищо. Комунистите написаха днешната ни Конституция! България е страната най-силно повлияна от структурите и режима на бившия СССР. Мигар това не е важно, дори днес? Те са тук и днес, усмихват ни се лицемерно от екрана и ни разказват неща, като на олигофрени и даже ни убеждават в тях, защото за тях ние сме това, електорат. Маса, която да подсигурява безметежното им съществуване, разкош и т.н. Огледай се, всичко що е държавен служител малко на по-горен етаж, как се е облажил. Само с държавната заплата ли? Както каза и днес Слави, отде му додоха 90 000 лв. на Цветанов за две г.? Откъде Андрей Иванов има 100 000 лв. да извади на някакъв си? Бах тоя печеливш бизнес на жена му, на майка му, на нам' си кой, 120 г. стаж и подобни врели-некипели. Не виждаш ли, че те правят на будала, в очите те лъжат, а ти казваш, не ми пука. А на мен ми пука.

Ми човек хващай една пушка и отивай да ги стреляш. Съгласен съм с някой работи, но какви си мислиш ,че може да стане, дори и да не са те? Мислиш ,че от другата страна е много по различно. Ще ти цитирам един филмов персонаж, от филм който доста добре отразява капитализма : "Богати използват бедните да им вършат работа от много време" и
"алчноста е хубаво нещо" и " аз не създавам аз притежавам"
Кво мислиш ,че и господ да слезе да управлява пак няма да има такива дето имат повече и такива дето имат по малко ли? И, че пак някой няма да е използван ли?
А във ваше село знаеш ли кога ще има кино? Когато на някой му е ИЗГОДНО!!

Така ,че може да се сърдиш на природата или господ или извънземните ,че са създали животните различни. Едни са по силни, едни са по умни, едни са по големи измамници. А най странното животно е човека! Щото е създадено да бъде каквото поиска, и най вече каквото се ПОСТАРАЕ да бъде. Така ,че хиляди пъти съм го писал - за определено състояние, нещастие и т.н. първо пробвай да обвиниш себе си.

Пък като ми почнат с тия - тоя откъде имал пари тоя откъде нямал, ма как така? Ми те така.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 20 Ное 2010, 14:31

Колега BMW Rider, нищо не си разбрал от моите писания, ако обичаш не ме цитирай повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 20 Ное 2010, 16:31

Elesar74 написа:Колега BMW Rider, нищо не си разбрал от моите писания, ако обичаш не ме цитирай повече.

Ми какво да им разбера? те малко приличат е на тая:
http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJc ... grec_index
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 20 Ное 2010, 17:18

:clap: Само като почнете да забранявате комунисти, комсомолци, пионерчета и т.н., да не забраните и червения цвят,
че трябва да си пребоядисвам колата....
Бахти ,винаги съм си мислил ,че в историята на България са се случвали доста по-големи "злини",но....явно комунистите
са най- голямата ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 20 Ное 2010, 17:57

Колега BMW Rider, ако е да се обиждаме тънко и аз мога, не мислиш ли? Не е това темата и предлагам да спрем дотук.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Ное 2010, 23:12

Нема да се обиждаме,тоя лайтмотив се свири от 20 години и секакви съм ги виждал дето го свират а най-се радват едни дето пускат тая муха на хората и се радват на резултата...
Комунисти или не,били ме,франция се управляваше от социалисти-май не е това причината...за китай да не говорим...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 20 Ное 2010, 23:49

Е.Димитров написа:Нема да се обиждаме,тоя лайтмотив се свири от 20 години и секакви съм ги виждал дето го свират а най-се радват едни дето пускат тая муха на хората и се радват на резултата...
Комунисти или не,били ме,франция се управляваше от социалисти-май не е това причината...за китай да не говорим...

...грешно е да даваш франция за пример , защото вече петнайсет години французите не искат да чуят за социалистите - държавата задлъжня с близо 1000000000000 евро към световна банка по времето на тяхната управление , това безплатно , онова безплатно , но безплатен обяд няма!!! напълниха страната с безплатна работна ръка /черни и араби/ от които вече няма избавяне /не работят и лапат помощи/ и малко остана при второто избиране на ширак , крайно десните да дойдат на власт - парадокс в историята - самите леви гласуваха за десните :mhihi: от страх да не дойдат крайно десните :mhihi:

пс комунизма е утопия колега , достатъчно си интелигентен да го разбереш
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата