Клаузи за даване под наем...
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Клаузи за даване под наем...
ми не им пишеше на лицето ,че са такива. ма като навързах нещата ми стана ясно. те не да клатат там,явно да си оставят багажа и да имат къде да минат за малко. за един месец са стъпили два пъти там и си иха камшика за холандия. от къде може да знае човек. дойдоха уж с майка си. може и да е мадам-знам ли я!
не съм убеден ,че няма кой да даде такъв наем и да не е от тая каста....къде па виде ти па 700лв!?!?!?!?
плаща дедовия . ако няма пари в тебе ше удържиш таратанци. ходи съди некой за по тоя договор... тва е кауза-пердута!
не съм убеден ,че няма кой да даде такъв наем и да не е от тая каста....къде па виде ти па 700лв!?!?!?!?
плаща дедовия . ако няма пари в тебе ше удържиш таратанци. ходи съди некой за по тоя договор... тва е кауза-пердута!
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
feel написа:Аз пък,бих те посъветвал да им върнеш депозита,и да не сменяш брави и да няма разправии и прочие.Няма да забогатееш с тези пари.А пък вече ще имаш едно на ум за следващите наематели.Разбира се това е лично мнение...
Аз пък бих те посъветвал посмъртно да не им го връщаш.В договора си има срок,който не се пише само щото има многоточие там и нещо трябва да се напише.Като сключиш договор с държавата или с мобилен оператор(примерно) кой на кой има да дава при неизпълнение на посочените срокове в договора?!?Затова даже им пиши на следващите неустойки в размер на 2 мес наема ако си тръгнат без 1 мес писменно предизвестие.То въпроса с прибирането на неустойките е много "клатещ" ама да си го има като клауза.
- SKISA
-
-
ми са ще го отнесат следващите като клаузи. слагам им двоен депозит и след 3-4месеца постепенно им връщам единия наем от депозита. един остава! и да бягат ако искат. то явно човек се учи непрекъснато. с добро нема да се получи. ако щът. ако не щът-да си живеят под мостовете. 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз също имам подобни проблеми, влизат, излизат през 3/4 месеца, после си искат в деня на излизането депозита, а сметките не са важни. Последно един ми даде депозит, минаха 3 месеца и ми каза, че заминавал и тоя месец няма да дава наем, да си приспадна от депозита! На всичкото отгоре, после каза, че остава и така 2 месеца вече кара без депозит, едвам го накарах да даде половин депозит отново, нито се маха, нито му се плаща. Все за последен месец, а вече 3 така. Все не искам с лошо, ама не ми остава много избор, накрая пак ще плащам ток и вода аз. Смятам да искам 2 депозита, дори с нисък наем занапред и никакво връщане. Лошото при мен е, че ме няма и пращам роднини да се занимават с наемателите.
То по принцип май и наематели и наемодатели си плащат по 50% на брокера, а не само наемодателя, но това е без значение, само го отбелязвам...
Аз като наемател, за това в договора писахме безсрочен, че не се знае - знае ли се
Ама скоро като наемодател ще видим как ще се развият нещата и именно за това поисках някой да отбележи по-тънките клаузи, но никой-нищо 
Аз като наемател, за това в договора писахме безсрочен, че не се знае - знае ли се

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Skisa,тури ги у некоректни тея,ше ги таковам у мангалите
а админите да им дадът бан по адресна регистрация

- SKISA
-
-
направо някой запознат и патил или специалист да качи ако може договор с всички клаузи ,който да е с по-добри клаузи за наемодателя ,а може и друг за наематели и всеки колега да си ползва ,който му е изгоден....?
- galant
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:направо някой запознат и патил или специалист да качи ако може договор с всички клаузи ,който да е с по-добри клаузи за наемодателя ,а може и друг за наематели и всеки колега да си ползва ,който му е изгоден....?
Довечера ще ти пусна ЛС.
galant написа:SKISA написа:направо някой запознат и патил или специалист да качи ако може договор с всички клаузи ,който да е с по-добри клаузи за наемодателя ,а може и друг за наематели и всеки колега да си ползва ,който му е изгоден....?
Довечера ще ти пусна ЛС.
Е пусни и на мен, в 2 поста го споменах

Едит... Разбрахме се

Последна промяна uCnaHeTcA на 16 Ное 2010, 15:22, променена общо 1 път
Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- galant
- младши ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:galant написа:SKISA написа:направо някой запознат и патил или специалист да качи ако може договор с всички клаузи ,който да е с по-добри клаузи за наемодателя ,а може и друг за наематели и всеки колега да си ползва ,който му е изгоден....?
Довечера ще ти пусна ЛС.
Е пусни и на мен, в 2 поста го споменахАко не е проблем, разбира се
Не съм видял колега,имаш ЛС!
- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
Аз ползвам този, може да се добавя или изменя според желанията
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- SKISA
-
-
добре де! друго питане,щот вече ми иде да се гръмна....
има ли практика да се взима депозит повече от един наем!?!? просто иначе аз не виждам как ше излезе сметката.
напускат и да съм им върнел депозита.хуу! ма са издрали едната врата с тъпото си куче! отделно напускат преди още да е изтекъл и един месец ,откак са влезли!
сметката е проста! дали са ми един наем и един за депозит! ако им върна депозита от тоя един наем съм дал половината за комисионна на тъпите брокери,сметката за ток и вода като оправя,смяна на патрони ,тичане напред-назад -бензин, и като оправя някои щети за мене остава зироу лева! цифром и словом! мисля ,че трябва да се взима два наема депозит ,за да може малко от малко човек да се предпази! естествено с договора мога да си избърша само предното стъкло....
има ли практика да се взима депозит повече от един наем!?!? просто иначе аз не виждам как ше излезе сметката.
напускат и да съм им върнел депозита.хуу! ма са издрали едната врата с тъпото си куче! отделно напускат преди още да е изтекъл и един месец ,откак са влезли!
сметката е проста! дали са ми един наем и един за депозит! ако им върна депозита от тоя един наем съм дал половината за комисионна на тъпите брокери,сметката за ток и вода като оправя,смяна на патрони ,тичане напред-назад -бензин, и като оправя някои щети за мене остава зироу лева! цифром и словом! мисля ,че трябва да се взима два наема депозит ,за да може малко от малко човек да се предпази! естествено с договора мога да си избърша само предното стъкло....
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Не им връщаш депозита и готово,и подбирай по добре наемателите си
има във форума брокер Екзотик му е ника аз съм много доволен от него свестен е много,а аз по начало мраза брокерите,но без тях нестава просто трябва да е твой човек,а не само да гледа да ти дръпне парите и да ти набута първия наемател
има във форума брокер Екзотик му е ника аз съм много доволен от него свестен е много,а аз по начало мраза брокерите,но без тях нестава просто трябва да е твой човек,а не само да гледа да ти дръпне парите и да ти набута първия наемател
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- SKISA
-
-
айде са и ако ме светнеш как да направя подбора цена нема да имаш....!?!?
момче на 24г с приятелка ,работи в банка-пощенска ,тя работи в некъв офис, чисти ,спретнати,.....кое точно требваше да ми подскаже ,че са лайнари...!?!?
за ку.р.вите ,дето избягаха преди не говора-там имаше некви индикации....!!
момче на 24г с приятелка ,работи в банка-пощенска ,тя работи в некъв офис, чисти ,спретнати,.....кое точно требваше да ми подскаже ,че са лайнари...!?!?
за ку.р.вите ,дето избягаха преди не говора-там имаше некви индикации....!!
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
http://www.1001line.com/kniga_222/%D0%B ... D0%BC.html
навярно вече си го прочел това, но все пак ще го постна. Най-добре е договора да е подписан от теб и всички лица, които ще живеят и договора да бъде заверен от нотариус. По този начин,обаче не съм сигурен дали не трябва да регистрираш получените наемни вноски като доходи в данъчната си декларация. Масова практика е никъде да не фигурират тези пари.
А вече колко депозита ще искаш, по колко пари си е въпрос на взаимоотношения описани в договора. А подпишат ли се всичките страни - следователно са съгласни. Така може да си опишеш, че при предсрочно напускане си задържаш депозита и при нанесени вреди по имуществото. Една такса за нотаруис все ще я прежалиш. Май не беше повече от 20-30 лв
навярно вече си го прочел това, но все пак ще го постна. Най-добре е договора да е подписан от теб и всички лица, които ще живеят и договора да бъде заверен от нотариус. По този начин,обаче не съм сигурен дали не трябва да регистрираш получените наемни вноски като доходи в данъчната си декларация. Масова практика е никъде да не фигурират тези пари.
А вече колко депозита ще искаш, по колко пари си е въпрос на взаимоотношения описани в договора. А подпишат ли се всичките страни - следователно са съгласни. Така може да си опишеш, че при предсрочно напускане си задържаш депозита и при нанесени вреди по имуществото. Една такса за нотаруис все ще я прежалиш. Май не беше повече от 20-30 лв
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4