Алонсо и Фетел... и малко Витали Петров

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Алонсо и Фетел... и малко Витали Петров

Мнение от Valentin_Peev » 16 Ное 2010, 14:18

acho.rs написа: пък и да го бе минал , нямаше да стане шампион .

Само с това не съм съгласен. Ако го беше минал, Кубица щеше да излезе от бокса след него, а и не се знаеше дали няма да застигне и Розберг ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 16 Ное 2010, 14:54

Освен да го застигне, трябваше и да го изпревари също така. ;) А Мерцедесите като цяло бяха по-бързи от Рената този сезон, та... шансовете му не бяха големи. Това обаче е само спекулация, фактът е, че Алонсо не успя дори Петров да изпревари.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Ное 2010, 15:51

аз хамилтън не съм видял да е постоянен и да кара с постоянство във всяка обиколка или състезание. може и да греша ,но тва ми е впечатлението. не съм му фен. примерно шумата или сена можеха да минат 75 пъти през един завой и разликата в минаването им да е по-малко от 2см. при други тва не съм го виждал....
алонсо в тва състезание ми беше като омагьосан-не можах да го позная. наистина се държа неадекватно. като роналдо на един финал за световната купа. в крайна сметка промените на бърни доведоха до битка между толкова пилоти за титлата ,но не смятам ,че сезона се получи чак толкова интересен. ако погледнем назад във времето и не чак толкова назад е имало къде по-интересни сезони ,въпреки че са се борили двама за титлата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Ное 2010, 16:46

алонсо в тва състезание ми беше като омагьосан-не можах да го позная. наистина се държа неадекватно.

- аз и по-горе предположих , че е психика . Не знам ти какво мислиш , но според мен , си бе твърде много повярвал и като стана гаф , той се панира ... като Бразилия на световното , след кат и мушнаха гола :)
Само с това не съм съгласен. Ако го беше минал, Кубица щеше да излезе от бокса след него, а и не се знаеше дали няма да застигне и Розберг ;)

- и според теб , след като не можа да изпревари Петров , щеше да мине Кубица ей така ? Поляка си е много бесен пилот а и Н. Розберг не е случаен ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 16 Ное 2010, 17:08

acho.rs написа:

- и според теб , след като не можа да изпревари Петров , щеше да мине Кубица ей така ? Поляка си е много бесен пилот а и Н. Розберг не е случаен ...

Кубица излезе малко пред тях от бокса, така че Алфонсо ако си беше изпълнил задачата да изпревари бързо Петров, щеше да е близо до Розберг, а Кубица след влизането в бокса да е след тях и тогава не се знае как щяха да се развият нещата! В края на краищата, Петров се оказа железен и аз автоматично му ставам фен, и се надявам да продължава да се развива 8) Крайно време е да има фаворит, чиято фамилия да завършва на “ов”, “ев”, “ски” и “ич” :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 16 Ное 2010, 23:21

Feanor написа:
P1tbuL написа:

Чакай сега... ти тръгваш с презумпцията, че Петров е можел спокойно да отстъпи място на Алонсо, защото нищо не губи. Струва ми се обаче, че пропускаш една дребна подробност. Хората са там на състезание, идеята е да завършиш ПРЕД другия, не да го пускаш пред себе си. :) Нали разбираш, той няма никакъв стимул да пропусне Алонсо, точно обратното - ако го задържи зад себе си ще покаже, че не е случаен пилот. Разбирам, че си фен на испанеца, но не забравяй, че колегите му не са. :)

Абсолютно прав си колега! Нямах в предвид тази презумпция, ами факта че руснака е нов във Ф1 и през цялата година държеше задни места (което е нормално) и изведнъж започна да кара. Просто не ми е ясно как стана това ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Ное 2010, 1:39

P1tbuL написа:
Feanor написа:
P1tbuL написа:

Чакай сега... ти тръгваш с презумпцията, че Петров е можел спокойно да отстъпи място на Алонсо, защото нищо не губи. Струва ми се обаче, че пропускаш една дребна подробност. Хората са там на състезание, идеята е да завършиш ПРЕД другия, не да го пускаш пред себе си. :) Нали разбираш, той няма никакъв стимул да пропусне Алонсо, точно обратното - ако го задържи зад себе си ще покаже, че не е случаен пилот. Разбирам, че си фен на испанеца, но не забравяй, че колегите му не са. :)

Абсолютно прав си колега! Нямах в предвид тази презумпция, ами факта че руснака е нов във Ф1 и през цялата година държеше задни места (което е нормално) и изведнъж започна да кара. Просто не ми е ясно как стана това ...

защото :
Защото това беше "звездния му момент" - какъв по-добър начин да се докаже като пилот (и да остане в отбора) от това да се опази от атаките на 2 кратния световен шампион , борещ се за 3та титла със зъби и нокти . Най-важното състезание за годината и именно тук Петров се доказа и именно заради това състезание , ще се говори още много за руснака

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 17 Ное 2010, 11:49

acho.rs написа:
P1tbuL написа:
Feanor написа:
P1tbuL написа:

защото :

Ами дано този звезден миг продължи по- дълго, че да изгрее една нова звезда ;) Нищо нямам против него дори се радвам че младите карат много... само ми е кофти че почна да кара в последното(най- важно) състезание... ама кво да се прави...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 17 Ное 2010, 12:12

P1tbuL написа:
acho.rs написа:
P1tbuL написа:
Feanor написа:
P1tbuL написа:

Ами дано този звезден миг продължи по- дълго, че да изгрее една нова звезда ;) Нищо нямам против него дори се радвам че младите карат много... само ми е кофти че почна да кара в последното(най- важно) състезание... ама кво да се прави...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Ное 2010, 12:41

Ми точно тва тряя да става, а не да се подаряват титли като на Хамилтън..тогава маса трябваше да стане шампион...в последното състезание Маса си беше първи и печелеше, в последния завой Глок спря да кара, пусна Хамилтън да стане 5ти и така стана шампион ;)

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 17 Ное 2010, 12:50

Сондьора написа:Ми точно тва тряя да става, а не да се подаряват титли като на Хамилтън..тогава маса трябваше да стане шампион...в последното състезание Маса си беше първи и печелеше, в последния завой Глок спря да кара, пусна Хамилтън да стане 5ти и така стана шампион ;)

Именно. Петров, ако беше пуснал халонсо щеше да е същия *уй. Ама така е то както каза някой по-горе след шуми не останаха карачи, навъди се с нервни младоци и всяка година нов шампион. 100% съм сигурен догодина няма фетел да е шампиона. Пак ще е някой друг.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Ное 2010, 13:58

Сондьора написа:Ми точно тва тряя да става, а не да се подаряват титли като на Хамилтън..тогава маса трябваше да стане шампион...в последното състезание Маса си беше първи и печелеше, в последния завой Глок спря да кара, пусна Хамилтън да стане 5ти и така стана шампион ;)

Аз не гледам формулата след Шумахер , откакто пък и БМВ абдикираха , хептем . С цел да стане по-интересно , вкарах някакви абсурдни правила , норми и тн само и само всяка година да има нов шампион и да е интересно . А конкретно с Глок, каква излагация беше , не е истина :no: :no: :no:
Ами дано този звезден миг продължи по- дълго, че да изгрее една нова звезда ;)

:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 18 Ное 2010, 20:01

Ммммм, а'ре стига с тия теории на конспирацията.
Първо да си кажа оффтопик-а за Глок и титлата на Хамилтън.
Първо, ако са искали да пуснат Хамилтън, за да спечели титлата, просто щяха да ги извикат за мокри гуми и той щеше да е пред тях, след влизането им в бокса.
Напротив - Тойота рискуваха, да останат с гуми за сухо, като се надяваха, че това ще им донесе по-предни позиции и почти успяха.
Тогава и аз гледах и мигах на парцали, но като сравних времената за последните няколко обиколки, се вижда, че това изпреварване беше неизбежно.
Така, че за това - толкова. Лесно е да се направи извод.
Относно това, как Петров "неправомерно" :mhihi: е държал Алонсо зад него има един лаф:

Race Engeneer: Vitali, Alonso is faster than you. Please confirm, that you understand this message!
Vitali: Fuck it! I'm not a Ferrari driver!

Всички знаеха, че шансовете на този двигател на Алонсо да гръмне са големи. Все пак това е двигателят му от Монца.
Естествено, че настройките му са били косервативни и е нормално в такъв случай да не може да изпревари Петров.
Факт е, че Ферари сами са си виновни, за обърканият бокс на Алонсо. Другите теории, че Ред Бул нарочно вкарали Уебър в бокса за да объркат Ферари също не са съдържателни. Наистина Уебър имаше проблеми с гумите и Ред Бул бяха принудени да го извикат.
И да сезонът беше много интересен. Не толкова за мен. Аз любим пилот нямам. Имам любим отбор - Williams.
Единственият човек във F1, на който съм фен, това е Adrian Newey. Много се натъжих, когато напусна Уилямс и отиде в кръвният враг МакЛарън. Сега отново се доказа. Пак за мое съжаление в не много симпатичен за мен отбор, но той наистина заслужава титлите, които е спечелил.
И да. Фетел не ми е приятен, но този сезон най-много заслужаваше титлата. Съгласен съм с всички мнения по-нагоре, че бил млад неопитен, припрян и т.н. Защо обаче я заслужава ли? Показа еднозначно, че е най-бързият пилот в най-бързия болид. Въпреки, че Уебър ми е по-симпатичен и щях да се радвам, ако беше спечелил той.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 18 Ное 2010, 23:33

KoolyO,
Понеже съм фен на ферари, ма не на алонсо, тогава в Бразилия, заваля /потрети/ последните обиколки /5-10/ незнам, никой не знаеше кой къде е, че да викат Глок да сменя гуми ;) , времента, ако си ги спомняш е очевадно, как последните две зони ги зима в пъти по ниско време от предишната обиколка, а пистата съхнеше...Така, че мани тия работи конспирациЙ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 19 Ное 2010, 1:23

не наизуст само... фетел глътна хамилтън тогава две обиколки преди финала, но накрая, поради това че дъждът СЕ ЗАСИЛИ, и двамата изпревариха глок... шанс, и малшанс, ръка за ръка...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата