Тотална щета и лизингов автомобил
Модератор: Общи модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- belami2010
- Потребител
-
Тотална щета и лизингов автомобил
Здравейте.
Искам да ви попитам колко плаща при тотална щета застрахователя на лизингодателя при тотална щета? В полицата ми има два варианта: 100% и колата остава за застрахователя, 60-80% и колата остава за лизингодателя (лизингополучателя)?
И кой и как решава как да се процедира? В случая говоря за ЗАД Алианц и Алианц Лизинг България.
Благодаря.
BMW E60 530d - 2006 година ми е колата.
Искам да ви попитам колко плаща при тотална щета застрахователя на лизингодателя при тотална щета? В полицата ми има два варианта: 100% и колата остава за застрахователя, 60-80% и колата остава за лизингодателя (лизингополучателя)?
И кой и как решава как да се процедира? В случая говоря за ЗАД Алианц и Алианц Лизинг България.
Благодаря.
BMW E60 530d - 2006 година ми е колата.
Последна промяна belami2010 на 20 Ное 2010, 16:26, променена общо 1 път
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Re: Тотална щета и лизингов автомобил
Изготвя се проформа , от доверен или брандов сервиз , примерно и на база на нея се сравнява стойността на евентуалният ремонт със застрахователната стойност на автомобила към датата на настъпването на застрахователното събитие . При Алианц границата е 75% от стойността на автомобила .
Това на теория . На практика , .... каквотото решет от ликвидацията
Това на теория . На практика , .... каквотото решет от ликвидацията

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Re: Тотална щета и лизингов автомобил
Това дали ще ти платят 100% или 60% и ще вземеш колата се уточнява от теб със застрахователя.На мен лично преди 2 години при тотална щета ми предложиха 60% и да си взема колата,но мен повече ме устройваше 100% и това избрах.Имай впредвид,че при тотална щета лизинга се прекратява и при вариант 60-80% изплащане,ако парите не стигат ще трябва да си доплатиш на лизингодателя.Лошото е,че мен лично ме бавиха 4-5 месеца и през това време си плащах лизинга като поп,даже и гражданска ми бяха направили,имах чувството,че не комуникирам с хора
Аз бях в уника,дано при теб не е така.

3 мнения
• Страница 1 от 1