Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Здравейте и от мен,
Харесал съм си едно Е46 318 ci cabrio, 2003 година, с мек покрив (на снимките долу), продават го в Sofauto за (почти) 17000 лв.
Тъй като никога не съм карал кабрио, притеснява ме каква е шумоизолацията вътре когато покрива е вдигнат, също така дали прилепва плътно (да не се окаже че духа постоянно отнякъде)... Все пак не живеем в страна, в която е лято през цялата година и ако е шумно или ветровито вътре
няма смисъл. Моля някой, който има опит с подобен тип автомобил да сподели опита си. Колкото до емоциите и чувствата, които носи - не се съмнявам че ще са страхотни
.
Като цяло заслужава ли си според вас тази кола за тази цена? Като екстри имаше изброени доста - по-скоро не знам в какво техническо състояние е, откъде е внесена и т.н.
Харесал съм си едно Е46 318 ci cabrio, 2003 година, с мек покрив (на снимките долу), продават го в Sofauto за (почти) 17000 лв.
Тъй като никога не съм карал кабрио, притеснява ме каква е шумоизолацията вътре когато покрива е вдигнат, също така дали прилепва плътно (да не се окаже че духа постоянно отнякъде)... Все пак не живеем в страна, в която е лято през цялата година и ако е шумно или ветровито вътре

Като цяло заслужава ли си според вас тази кола за тази цена? Като екстри имаше изброени доста - по-скоро не знам в какво техническо състояние е, откъде е внесена и т.н.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Слаб мотор,
липсват и някои от хубавите екстри - салона не е рекаро, лайстните са махагон, с най-малката монохромнна навигация е (ако може да се нарече въобще така),джантите не ги коментирам изобщо, дори подлакътник няма,
но пък цената според мен е ниска за кабрио.
Ако искаш комфорт зимно време в кабриолет е хубаво да имаш и хард-топ
липсват и някои от хубавите екстри - салона не е рекаро, лайстните са махагон, с най-малката монохромнна навигация е (ако може да се нарече въобще така),джантите не ги коментирам изобщо, дори подлакътник няма,
но пък цената според мен е ниска за кабрио.
Ако искаш комфорт зимно време в кабриолет е хубаво да имаш и хард-топ
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
Да, вярно че моторът не е от най-мощните
, но пък не е болка за умиране за мен. За хард-топ-а - ясно ми е че би бил по-добрия вариант, ама.... Това означава ли, че с този ще е шумно вътре?

Не съм се качвал в кабрио никога, но си мисля че това е гъзария, която предполага да имаш още един автомобил - зимен. Поне за зима като нашата, ако беше в Англия или Гърция, където на + 5 градуса обявяват бедствено полжение, не е задължително 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
IceMan_SF написа:Да, вярно че моторът не е от най-мощните
бъди сигурен, че само заради слабия двигател ще продадеш колата след време, колкото и да те кефи!
по въпросите - ветровито??? определено няма да има такова нещо - за шумно със сигурност, когато караш извънградско. Но това си е един вид чар...
Да оставиш такава кола извън гараж обаче е меко казано неуважение - да беше голф 3 кабрио, ок... но случаят не е такъв.
Бъди подготвен и за интервенции от кварталните гаменчета върху мекия ти таван. На тази красавица няма да й простят.
Ако колата беше с поне 170 коньовия 6 цил. двигател на тази цена, щях да съм твърдо "за"... сега съм "не"
все пак ако е точно това, което търсиш и ако е безупречна - взимай я.
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
Гараж имам, това не е проблем. Днес вероятно ще отида да я видя и на живо. Ще видим какво ще излезе 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
N42 си има мегдан доста да ви кажа. Но не отива на гъзарийка като кабрио. Аз под 330ка кабрио не бих взел.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
IceMan_SF написа:Гараж имам, това не е проблем. Днес вероятно ще отида да я видя и на живо. Ще видим какво ще излезе
тогава остава само колата да ти хареса...
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
Днес ходих да я видя, определено мога да кажа, че ми хареса:). Имаше 2-3 съвсем дребни козметични забележки, не е нищо кой знае какво, а и предпочитам така, отколкото да са я напудрили цялата. Вътре салонът е изключително запазен, кожата е в перфектно състояние.
Притеснява ме само, че има само 1 ключ и че няма никакви сервизни документи. Също така ми направи впечатление, че като я запалих, на таблото светеха освен индикаторът, че е отворена лявата врата, а също и индикаторите за предните и задните светлини (ограденото с червено на снимката). Някой знае ли дали е нормално да светят?
За сметка на това ми казаха, че няма никакъв проблем да се закара до сервиз, както и да се направи тест драйв.
Въпросът ми е може ли на диагностиката да се хване всеки проблем (питам основно за двигател, за ходовата част доколкото знам може), както и реалните километри?
Притеснява ме само, че има само 1 ключ и че няма никакви сервизни документи. Също така ми направи впечатление, че като я запалих, на таблото светеха освен индикаторът, че е отворена лявата врата, а също и индикаторите за предните и задните светлини (ограденото с червено на снимката). Някой знае ли дали е нормално да светят?
За сметка на това ми казаха, че няма никакъв проблем да се закара до сервиз, както и да се направи тест драйв.
Въпросът ми е може ли на диагностиката да се хване всеки проблем (питам основно за двигател, за ходовата част доколкото знам може), както и реалните километри?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
IceMan_SF написа:...
Е работят ли фаровете и стоповете

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
IceMan_SF написа:Ами не погледнах...![]()
И на 4те места ли светеха крушките ???? Не вярвам да са изгорели и 4те крушки

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
И на четирите, да. Ако се стигне до диагностика може би ще излезе какво е...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Може да е с ксенони без залъгалки и ЛЕД стопове... може да са слагани диоди на осветлението на задния номер... всичко това може да даде такава грешка на таблото.
Si non confectus, non reficiat.